Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Ay ben huyluyum ya korktum ya eskiden olsa oo sabah cıkardım camiler çarşılar çiçekciletir koza handa gazoz simit helvalı dondurma
Orhan caminin orda Helvacı Aliden tahinli dondurmalı helva ımmmm mis pideli köfte ayy ağzım sulandı ben bi çıkıyorum öğlen akşama kadar geziyorduk şimdi nerde korka korka gez gez bitmiyor dimi çarşılar fellik fellik geziyorduk önceden

Amin canım yaz biz de okuyalım Marifetname annemin kitaplığında var doğru dürüst okumuşluğum yok çok güzel bir kitap aslında ama işte

Ha ha gerçekten nerden aklına geldi müzik açtım ama hiç bana mısın demedi zorla çamaşır dürüyorum

Tahlillerim yerine bakıcaksın ve ateş öksürük nefes darlığı olmayınca hastane yatışı yok evde karantina ve tedavi canım covid konusunda tecrübe sahibi olduk ama korkusu var işte

Ah niloya bende gezdim ya sürekli kendimi dinliom belirti arıyorum ama alışmamız lazım nasıl domuz gribine alıştık onun gibi yapmamız lazım

Ayyy severim pideli kofte çiçek ızgaramıydı orda yemişrik sanırım ah ahhh kıymet bilemedik işte anın tadını cıkaralım arkadaslar belki ileride daha zor günler gelecek bilmiyoruz ki ana odaklanamıyoruz onu fark ediyorum kendimde hep gelecek kaygısı

Tahlillerim kısmında en üste çıkar zaten net bi şekilde negatif ya da pozitif yazıyor. Sizin covid değil bence, bugün boğazlarım ağrıyor dediniz ama stresten olabilir. Geçen hafta benim erkek arkadaşım kollarım ağrıyor çok halsizlik var demişti. Bir gün önce de beraberdik. Ben çok panik yaptım, benim de kollarım ağrımaya başladı sürekli öksürük isteği geliyordu bazen sırtım ağrıyordu. Kesin covid olduğumu düşündüm. Ama erkek arkadaşımın şikayetleri aynı gün geçti, ailesinde de bir şey olmadı. Baktım benim ailemde de herhangi bir şikayet yok, ikna oldum covid olmadığıma. Ikna olunca benim de şikayetlerim bitti . Demek istediğim beynimiz neyden korkarsak onu yaşatıyor. Ağrı yaşarken hiç stresten olur mu baya ağrıyor işte diye düşünüyordum ama öyle değil işte oluyor malesef.

Akşam soğuk kola içtim ondan belki de sonucu görsem rahatlıcam belki de

Evet çiçek ızgara en pahalı yerde yemişsiniz bende de hep gelecek kaygısı anın tadını çıkaramama

Nefsine şöyle de: Ey nefsim! Bize isabet eden herşey Allah'ın izniyle dir. O bizim Mevla'mızdır ki bize her bakımdan Yeter. O ne güzel vekildir ki bize lütuflarda bulunur. Çünkü o öyle bir güç sahibidir ki kudretinin sonu yoktur.
Yine o öyle hikmet sahibidir ki, hikmeti hesapsız dır ve o öyle bir rahmet sahibidir ki, rahmetinin sınırı yoktur.
Böyle olunca, bu sıfatlarla sıfatlanmış olan o pak zata tevekkül edip güvenmek en uygun ve en
faydalı olandır. İdareyi ve ihtiyaçların teminini, bütün işleri ona ismarlayip teslim olmak gerektir.
Yine bunun gibi sana bir bela gelirse veya istenmeyen çirkin bir hâl ortaya çıkarsa, o zaman sen kendi nefsine hâkim oldunsa ve kalbini disiplin altına alabildinse, gerçekten sen telaş ve panikten uzak olursun.
Her türlü sıkıntı ve şikâyetten rahat ve esenlik bulursun...
Özellikle İlk darbe esnasında sabır ve sebatla dayanıklı olursun. Halbuki nefsi ilk darbe anında telaş ve paniğe düşmeye gayet uygun görürsün.
Buna rağmen eğer dersen ki, " Ey nefis, elbette bu darbe Allah tarafından olmuş bir oktur.
Tedbir ve hile ile bunu defetmeye hiç çare yoktur. Şu halde buna tahammül edip söyle de: Allah'ın kayıp hazinesinde belaların her çeşidi çoktur.
Allah'ın senin başına gelen belâlardan çok daha büyük belaları defettiğini bilirsin ve bu sıkıntı kara bir bulut gibi dir ki, kısa zamanda açılıp gün doğar ve muradını alırsın.
Buna sabredip tahammül etki bunun için çok mükâfat ve büyük bir kurtuluş kazanırsın. Nitekim Allah Azze ve Celle öncesiz sözünde " Allah, yakında bir zorluktan sonra bir kolaylık yapar." buyurmuş.
Sabrın ardında bol mükâfat olduğunu duyurmuştur.
Öyleyse sabır ve tahammül kıl ki, Rabb'inin yaratılış hikmetlerinden şaşırtıcı acayiplikleri seyredesin.huzura eresin.
Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri
( İnşaAllah okuyan herkese faydalı olur
canlarım

Malesef benim de çevremde öyle insanlar çok. Rabbim korusun kem gözlerden bol bol nas ve Felak sureleri oku canım.

Allah razı olsun ennn ihtiyaç duyduğum anda bu sözler şifa kalbime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…