- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #4.801
Allah razı olsun ennn ihtiyaç duyduğum anda bu sözler şifa kalbime
Ey nefis , elbette bu darbe Allah tarafından olmuş bir oktur, Allah ın kayıp hazinesinde belaların her çeşidi çoktur , kısa zamanda gün doğar muradını alırsın Allah Azze ve CelleNe anlamlı mısralar Allah ım şuan benim ve herkesin derdini imtihanını kolaylaştır ferahlık ver içimize içim çok darlanıyo yapılanları hazmedemiyorum ama Allah a sığınıyorum ❤
Allah razı olsun çok güzel bir yazıNefsine şöyle de: Ey nefsim! Bize isabet eden herşey Allah'ın izniyle dir. O bizim Mevla'mızdır ki bize her bakımdan Yeter. O ne güzel vekildir ki bize lütuflarda bulunur. Çünkü o öyle bir güç sahibidir ki kudretinin sonu yoktur.
Yine o öyle hikmet sahibidir ki, hikmeti hesapsız dır ve o öyle bir rahmet sahibidir ki, rahmetinin sınırı yoktur.
Böyle olunca, bu sıfatlarla sıfatlanmış olan o pak zata tevekkül edip güvenmek en uygun ve en
faydalı olandır. İdareyi ve ihtiyaçların teminini, bütün işleri ona ismarlayip teslim olmak gerektir.
Yine bunun gibi sana bir bela gelirse veya istenmeyen çirkin bir hâl ortaya çıkarsa, o zaman sen kendi nefsine hâkim oldunsa ve kalbini disiplin altına alabildinse, gerçekten sen telaş ve panikten uzak olursun.
Her türlü sıkıntı ve şikâyetten rahat ve esenlik bulursun...
Özellikle İlk darbe esnasında sabır ve sebatla dayanıklı olursun. Halbuki nefsi ilk darbe anında telaş ve paniğe düşmeye gayet uygun görürsün.
Buna rağmen eğer dersen ki, " Ey nefis, elbette bu darbe Allah tarafından olmuş bir oktur.
Tedbir ve hile ile bunu defetmeye hiç çare yoktur. Şu halde buna tahammül edip söyle de: Allah'ın kayıp hazinesinde belaların her çeşidi çoktur.
Allah'ın senin başına gelen belâlardan çok daha büyük belaları defettiğini bilirsin ve bu sıkıntı kara bir bulut gibi dir ki, kısa zamanda açılıp gün doğar ve muradını alırsın.
Buna sabredip tahammül etki bunun için çok mükâfat ve büyük bir kurtuluş kazanırsın. Nitekim Allah Azze ve Celle öncesiz sözünde " Allah, yakında bir zorluktan sonra bir kolaylık yapar." buyurmuş.
Sabrın ardında bol mükâfat olduğunu duyurmuştur.
Öyleyse sabır ve tahammül kıl ki, Rabb'inin yaratılış hikmetlerinden şaşırtıcı acayiplikleri seyredesin.huzura eresin.
Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri
( İnşaAllah okuyan herkese faydalı olur
canlarım
İnşaAllah temiz çıkar canım. Panik yapma lütfenAz önce Sağlık Ocağından hemşiremiz aradı yüreğim ağzıma geldi test yapmışsın bizim ekranımıza düştü dedi henüz sonuç çıkmadı abla dedim sonuç çıkınca haberleşelim dedi ama yüreğim ağzıma geldi
Ne güzel paylaşımlar yapıyorsun arkadaşım
Kuzum bizim derdimiz aynı eşimle beni cekemiyorlar en yakınınız bile bizi kıskanıyor nasıl bişey anlamadım ben herkese yardıma koşarım acaba diyorum benmi kotuyum Allah'ım kötüyü iyi hakkıyla ayırt ettir diyorum artık beni en yakinlarim cocouk tarafından vuruyorlar mahalle baskısı yiyorum yani ya da ben öyle anlıyorum yapilanalarcokta işte ne yapalımEy nefis , elbette bu darbe Allah tarafından olmuş bir oktur, Allah ın kayıp hazinesinde belaların her çeşidi çoktur , kısa zamanda gün doğar muradını alırsın Allah Azze ve CelleNe anlamlı mısralar Allah ım şuan benim ve herkesin derdini imtihanını kolaylaştır ferahlık ver içimize içim çok darlanıyo yapılanları hazmedemiyorum ama Allah a sığınıyorum ❤
Süpersin aynen öyle canım kolay gelsin ellerine sağlıkSabah yazmistimya size sonrasında bir canlandim yemekler falan yaptım simdirlde evi topluyorum diyorum ki kendime kalp olsa bu zamana kalmazsın salla tabi o anda öyle olmuyor
Ben de koca gün yattım şimdi mutfağa girdim yemek yapıyorumSabah yazmistimya size sonrasında bir canlandim yemekler falan yaptım simdirlde evi topluyorum diyorum ki kendime kalp olsa bu zamana kalmazsın salla tabi o anda öyle olmuyor
Teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim hakikatenNe güzel paylaşımlar yapıyorsun arkadaşım
Bende yattım bunalıma girdim azer bülbülü açıp :) kalktım yemekleri yaptım salata yapıcam şimdiBen de koca gün yattım şimdi mutfağa girdim yemek yapıyorum
Hoşgeldin canım Allah ferahlık versin içine inşAllah burda daha iyi olursun evindeKızlar arada atak gelip gidiyosa bunada şükredin benim iç sıkıntım hiç geçmiyo istanbula yeni geldk bir aydır köydeydim ağlaya ağlayaağlaya bi hal oldum çok yoruldum çok Rabbim acil şifamızı versin koca dünya hayat güzel bi benim içim sığamıyo dünyaya
Amin o kadar zorki inanın depresyon anksiyete panik ataktan daha zor hiç çaresi yokmuş geçmiyecekmiş gibi hissediyor insan kimse anlamıyorHoşgeldin canım Allah ferahlık versin içine inşAllah burda daha iyi olursun evinde
Ben şuan depresyona girme evresindeyim zaten bakalım bi ara oldu çok fena bişey çıkana kadar çok çektim şuan bakalım regl dönemi etkiside olabilir hormonal bendeAmin o kadar zorki inanın depresyon anksiyete panik ataktan daha zor hiç çaresi yokmuş geçmiyecekmiş gibi hissediyor insan kimse anlamıyor
Afiyet olsun canım yedik biz de şimdiBende yattım bunalıma girdim azer bülbülü açıp :) kalktım yemekleri yaptım salata yapıcam şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?