- 12 Ekim 2014
- 165
- 205
- 303
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #8.081
Benil bence de yatmaklik degilsiniz biraz dayanip sabretmek lazim ilaclar etki edecek. Yatarsam iyi olacagim diye kendinizi sartlamayin olur mu, gun icinde iyi oldugunuz anlara odaklanin. Iyi olacaksiniz insallah ilaçlar sayesinde.Var biraz ilk zamanlar uyku uyuyamaz su içemez yemek yiyemezdim. 8 kilo verdim 15 günde. Sıkıntı anksiyete ajitasyon halim sürekli vardı. Ancak şuan uykum ve iştahım daha iyi. Sıkıntı halim ise gündüzleri var. Ancak hala hiç bi iş yapamıyor hep yatmak istiyorum.
Peki bunun tekrarındaki sebep ne canım sadece ilaçları bırakmak değildir diye düşünüyorum cunku bilinçaltında ne varsa insanı o etkiliyor ve hasta ediyor malesef bizim de sıkıntılarımız bundan oluyor. O problemi bulman ve hayatında nötrleştirmen lazım ayrıca inşirah suresi oku şifadır, 7 tane ayetel kursi oku namaz kılıyor musun bilmiyorum ama maneviyata yönelmeni öneririm cok faydası var biraz dirayetli olan bu hastalığa sen daha fazla dirayet gösterBende majör depresyon var. Majör depresyon da zaten anksiyete de oluyor. Bu üçüncü tekrarı. Artık dirençli hale geldi maalesef. Kendim de zorluyorum kendimi dün mesela 10 gibi kalktım birşeyler yapmaya çalıştım ama olmadığını anlayınca yine hep yattım. Gündüzleri o sıkıntı hali çok kötü sırf onu hissetmemek için yatmak uyumak istiyorum. Yoksa sıkıntıdan duramıyor kendimi yerden yere atıyorum bi balkona bi odaya bi salona deli dana gibi oluyorum...
Çok sabrediyorum. Ekimden beri bu durumdayımBenil bence de yatmaklik degilsiniz biraz dayanip sabretmek lazim ilaclar etki edecek. Yatarsam iyi olacagim diye kendinizi sartlamayin olur mu, gun icinde iyi oldugunuz anlara odaklanin. Iyi olacaksiniz insallah ilaçlar sayesinde.
Insallah canim insallahÇok sabrediyorum. Ekimden beri bu durumdayım
İnşallah iyileşirim. Şuan antidepresanım maksimum dozda. Allaha dua ediyorum düzelmek için. İnşallh duam kabul olur.
Hayatımda büyük bir sorun olmadı hastalık tekrarı dönemlerinde. İlki doğum sonrası başlamıştı. Doğum sonrası depresyon derinleşti ve majör depresyona döndü. Diğeri ilaç kesildikten 6 ay sonra bu üçüncü de ilaç kesintisinden yine 6 - 7 ay sonra başladı. Benimki rekürren yani tekrarlayan cins majör depresyon. Çok şükür dini inanç ve ibadet konusunda rabbim kalbimi karanlık kılmadı. Ancak bunun dini inanç yada ibadetle ile ilgisi olmadığını ve tıbbi bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Çünkü inancımda hasta olduğum ya da olmadığım dönemler arasında bir azalma durumu söz konusu değil...Peki bunun tekrarındaki sebep ne canım sadece ilaçları bırakmak değildir diye düşünüyorum cunku bilinçaltında ne varsa insanı o etkiliyor ve hasta ediyor malesef bizim de sıkıntılarımız bundan oluyor. O problemi bulman ve hayatında nötrleştirmen lazım ayrıca inşirah suresi oku şifadır, 7 tane ayetel kursi oku namaz kılıyor musun bilmiyorum ama maneviyata yönelmeni öneririm cok faydası var biraz dirayetli olan bu hastalığa sen daha fazla dirayet göster
İnşallah. Allah şifa versin cümlemize. Bence psikiyatrik hastalıklar çok zor çekmeyen bilemez allah kimseye vermesin...Insallah canim insallahkendini birakma sakin zamanla hepsi gececek.
Canım inancında azalma oldu demedim ki inancını sorgulamak asla bana düşmez tabiki ben naçizane sadece bu süreçte maneviyata yönelmek iyi geliyor o yuzden diyorum tabii ki tıbbı bir hastalık ve bunun tedavisi tıbbi yönde.Hayatımda büyük bir sorun olmadı hastalık tekrarı dönemlerinde. İlki doğum sonrası başlamıştı. Doğum sonrası depresyon derinleşti ve majör depresyona döndü. Diğeri ilaç kesildikten 6 ay sonra bu üçüncü de ilaç kesintisinden yine 6 - 7 ay sonra başladı. Benimki rekürren yani tekrarlayan cins majör depresyon. Çok şükür dini inanç ve ibadet konusunda rabbim kalbimi karanlık kılmadı. Ancak bunun dini inanç yada ibadetle ile ilgisi olmadığını ve tıbbi bir hastalık olduğunu düşünüyorum. Çünkü inancımda hasta olduğum ya da olmadığım dönemler arasında bir azalma durumu söz konusu değil...
Canım benim Sana tavsiyem 30undan sonra doktora gitme. Allah korusun başımıza gercekten bir hastalık gelse bu sefer kimseyi inandıramayacağız. Umarım hepimiz kurtulur rahata ereriz canımCanim ben yaklasik 3 ay once yakalandim bu illete. Ilk kbb ye gittim daha sonra noroloji sonra sol gogsum cok agriyordu meme muayenesi oldum sonra Kardiyoloji en sonunda da check up yaptirdim. 1 ay olacak gitmiyorum. Ben de biraktim sadece iste ayin 30 nda eko cekimi icin gidecegim.Surekli tedirgin insanlar olduk ciktik iste. Umarim birgun hepimiz kurtuluruz.
Zaten oyle canim suan gercekten bir yerim agridiginda esime soyluyorum guluyorCanım benim Sana tavsiyem 30undan sonra doktora gitme. Allah korusun başımıza gercekten bir hastalık gelse bu sefer kimseyi inandıramayacağız. Umarım hepimiz kurtulur rahata ereriz canım
Ben hiç hani öyle çocuk yapmasaydım vs falan demedim de bu durumları yaşıyorken onunla bazen ilgilenemiyorum. Yani bazen öyle bir şey oluyor ki tek bir sese dahi tahammül edemiyorumBende keşke hiç evlenip çocuk yapmasaydım diyorum. Sorumluluklar beni daha zor duruma getiriyo çünkü yapamıyorum hiç birini( Hastaneye yatmam lazım aslında
Sol taraf ağrısı ben de kronikleşti artık. Her gün ya kolum ağrır ya koltuk altım ya göğsümZaten oyle canim suan gercekten bir yerim agridiginda esime soyluyorum guluyorbenim agrilarim geziyor zaten. Suan sol gogsum ve koltuk altim agriyor mesela. 1 saat once omzumdaydi ondan oncede sirtimda.
Ahh canim her gun yasiyorum. Derin derin nefes aliyorum o an. Bakiyorum geciyor gecmiyorsa da umursamiyorum artik. Su iciyorum camdan bakiyorum. Nefes darligi cekmedigim tek gunum yok.Ben hiç hani öyle çocuk yapmasaydım vs falan demedim de bu durumları yaşıyorken onunla bazen ilgilenemiyorum. Yani bazen öyle bir şey oluyor ki tek bir sese dahi tahammül edemiyorumişte o zaman benim içinde bulunduğum bu olumsuz psikolojiden kızım da etkilenir diye çok korkuyorum. Mesela bu aralar sürekli nefesim kesilir gibi oluyor. Yatıyordum mesela şimdi böyle sanki nefes alamadım, tıkanıyorum gibi oldu nasıl kalktığımı bilemedim. Bu şekilde olanlar da vardı burada M mry86 mesela nasıl oldun sen canım?
Ve bir de artik cabuk yoruluyorum.Sol taraf ağrısı ben de kronikleşti artık. Her gün ya kolum ağrır ya koltuk altım ya göğsümnefes sıkıntım var ama bu ara yani böyle birden nefessiz kalacakmışım gibi hissediyorum. Bunu nasıl geçirebilirim?
Sorma canım... ben de iyiydim koltukta uzanıyordum. Televizyon izliyordum. Sonra böyle birden sanki boğuluyor gibi oldum. Saniyelik nefes darlığı yaşadım. Yattığım yerden nasıl kalktığımı tahmin edersiniz az çok. Boğazımda tam yutak denilen bölgede sanki bir yumru var boğazıöa takılıp nefesimi kesecek gibi. AyyhhhVe bir de artik cabuk yoruluyorum.yani oyle lanet illet birsey ki. Her belirtisi kotu hastaliklari cagristiriyor.
Zaten oyle canim suan gercekten bir yerim agridiginda esime soyluyorum guluyorbenim agrilarim geziyor zaten. Suan sol gogsum ve koltuk altim agriyor mesela. 1 saat once omzumdaydi ondan oncede sirtimda.
Bende işte o ilgilenememe durumu her zaman var o yüzden böyle düşünüyor olabilirim. Yazık çocuga da pandemi günleri evde hep online eğitim daha ilkokul çocuğu annesi bu durumda ne karnını doyurabiliyorum ne ilgilenebiliyorum. Hal böyle olunca da daha da içim parçalanıyor...Ben hiç hani öyle çocuk yapmasaydım vs falan demedim de bu durumları yaşıyorken onunla bazen ilgilenemiyorum. Yani bazen öyle bir şey oluyor ki tek bir sese dahi tahammül edemiyorumişte o zaman benim içinde bulunduğum bu olumsuz psikolojiden kızım da etkilenir diye çok korkuyorum. Mesela bu aralar sürekli nefesim kesilir gibi oluyor. Yatıyordum mesela şimdi böyle sanki nefes alamadım, tıkanıyorum gibi oldu nasıl kalktığımı bilemedim. Bu şekilde olanlar da vardı burada M mry86 mesela nasıl oldun sen canım?
Ya oyle dusunme bu bir surec gececek. Gunduz surekli uyudugun icinde uyku tutmamasi dogal. Biraz uyumamayi dene diyecegim ama olmuyor sanirim.Şu saat oldu sabahın 4 ü saat herkes uykularında iken ben zombi gibiyim. Böyle yaşayamıyorum artık keşke türkiye de ötenazi olsa...
Evet benide ama malesef alistim diyebilirim canim. Bazen hic olmuyor bazen gunde 1 2 kez bazen de hic gitmiyor.Sorma canım... ben de iyiydim koltukta uzanıyordum. Televizyon izliyordum. Sonra böyle birden sanki boğuluyor gibi oldum. Saniyelik nefes darlığı yaşadım. Yattığım yerden nasıl kalktığımı tahmin edersiniz az çok. Boğazımda tam yutak denilen bölgede sanki bir yumru var boğazıöa takılıp nefesimi kesecek gibi. AyyhhhKalbim hızlı hızlı çarpmıyor çok şükür her hangi bir yerimde ağrı yok. Ama bu nefes kesilmesi çok rahatsız ediyor
Zaten bu pandemi bizi mahvettibenim ağrılarım da geziyor. Zaten Bu son zamanlarda zirveyi yaşıyoruz bence malum koronadan dolayı maske falan da cok daraltıyor nefes alamamak falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?