Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Benim hic boyle sikayetlerim olmadi canim. Sadece ben bir donem kotu hastalik dusunceleriyle bogustum ondan sonra anksiyete panik atak cikti. Allah hepimizin yardimcisi olsub her gecen gun daha iyi olalim insallah.

Benim hic boyle sikayetlerim olmadi canim. Sadece ben bir donem kotu hastalik dusunceleriyle bogustum ondan sonra anksiyete panik atak cikti. Allah hepimizin yardimcisi olsub her gecen gun daha iyi olalim insallah.
Amin canım benim inşallah Allah beterinden korusun hepimizi

Kızlar selam ne olur yardim edin bir çare gösterin 6 haftalık hamileyim, ilaçlarımı bıraktım 10 gün oluyor ama ruhen iyi hisstyorum takıntılarim geri geldi sanki panik atak olmuyorum ama midem bulanıyor yemek yiyemiyorum aç geziyprym önüme yemek geldigi gibi takıntı zorla yemeye calisiyprum iyice icime kapandım odadan çıkmıyorum ne yapacağım nası geçecek kilo vermelten bebege zarar vermekten cok korkuyprum hamişeyken antidepresan içişebilir mi

Canım çok geçmiş olsun doktor kontrolünde mi bıraktın ilaçları, ne gibi sıkıntın var canım takıntılarım geri geldi dedin ya. Birde hamileyken antidepresan kullanılabiliyor ama doktoruna danışman lazım

Hayır canım minimum dozları içiyordum iki tane ilacım vardı. Bırakma dozlarıydı yani zaten. Ama yine de hemen hamile kalmam muhtemel diye ağırdan alıyordum tabi öğrennce hemen kestim doktora gitmiyorum epeydir. Canım benim kusma fobim var. Kustuktan sonra bir daha yemek yiyemeyeceğim gibi bir takıntım var. Şu an hamilelik malum kusmaya vb en yakin olduğumuz dönem. Benim de bulantılarım oluyor onlar geldikçe kitliyorum kasıyorum kendimi canım çok az yemek yiyebiliyorum. Ama bu durum gebelikten mi oldu ilaç mı istiyorum bilmiyorum. Daha doğrusu biraz hamilelik, biraz takıntılar geri geldi canım napcam bilmiyorum, moral olarak çöktüm..

Keşke kendin bırakmasaydın ya en kötüsü bu canım dönüşü kötü oluyor çünkü en az ilacı da kullansan doktor diyor 2 gün iç bir gün içme öyle öyle vücudu alıştırıyor yine 5 mg da olsa vücut ilaca alışıyor bi anda kesince belirti veriyor hastalık nuksedebiliyor yaşadım aynısını. Canım bi doktorla görüşmeni tavsiye ederim moralini düşürme sakın sakına gebelikte de ilac kullanılıyor tabiki

Canım doktor ile görüşmek istiyorum ama benim ilacm paxil canım iyi eden ilacım yani. O da kullanılmıyor gebelikte. Hoş ben düşük doz kullanıyordum 10 mg ama yine de risk.. bir de eşim bana destektir ama ilaç konusunda değil. İlaç içmek istiyorum dedigim an sen benim çocuğuma asla zarar veremezsin der kesin yani, ya bir şey olursa kalp anomalileri vb olabilir diye duydum gerçi kullanıp doğuran çok da insan tanıdım ama iiste bunlar içimi yiyor. Şimdi gitsem ne olacak ilk 3 ay ilaç vermezler zaten hatta daha bile fazla. En erken 17-18 haftalarda verirler diye düşünüyorum inş o zamanlara daha kötü olmam. En mutlu olmam gereken günlerde kendime cenaze yaşatıyorum bildiğin. Çok üzülüyorum çok

Canım ilaca karşıysa eşin BDT terapisi alabilirsin ilac kullanma bu tarz sıkıntılarda terapi de çok önemli basa donmemek için. Hepimiz öyleyiz en güzel günlerimizde kendi kendimizi mutsuzluğa itiyoruz.

Valla sana bir şey diyim OKB, travma falan yarıyor olabilir ben terapiye de gittim daha önce. Çocukluktan kalma çok kökleşmiş düşüncelerde yaramıyor ben buna emin oldum. 2-3 sene önce oluşmuş, kaygılı düşüncelerin getirdiği durumlar neyse de bu düsünceler benim 6 yaşından beri kafamda var. 30 yaşına geldim hala zihnim aynı düşünüyor. Bir tek ilaç işe yarıyor çünkü tabiri caizse bam telime basıyor ilaç ve asla düşündürtmüyor kötü şeyleri. Amaaan salla gitsin diyorsun, rahatlıyorsun taa ki bırakana kadar. İlacın verdiği o düşünce şeklini normal ilaçsız bi kafa ile asla yaşayamadım ne gençliğimde ne de şimdi. Bunun psikolojik olduğunu da düsünmüyorum bildiğin beynimizde bişeyler eksik demek bu rahatsızlıkları yaşayan insanlar. Nefret de ediyorum biliyp musun canım.. kime söylesem kafana takma geçer, kafada bitir, her şey senin beyninde, son adımı sen at. Atılmıyor arkadaşım atılmıyor işte. Allah bana çocuk vermiş ben manyak mıyım onu düşünürlen mutlu olmiyim, ona sarılmıyim tutunmuyim. Ama olmuyo işte. Öyle illet ki keşke hamile bile kalmasaydim noktasına getiriyor insanı, kendinden daha çok nefret ediyorsun. Böyle kısır döngüde gidiyor.

ilaçsızlığın da en çok sevdiğim yanı bu işte. Duygularınla yüzleşebiliyorsun nefreti öfkeyi hüznü daha iyi yaşıyorsun. Anneannem öldügünde aglayamadim ilaç yüzünden. Öyle de kötü yanları var ama: seni iyi eden şeyin peşinden koşuyorsun hep. Sen nasılsın canım, senin rahatsızlığın ilacların vb nedir? Evli misin cocuğun var mi ne durumdasin..

İlaçlar düşündürtmüyorsa sanırım ben yanlış ilac kullanıyorum çünkü düşündürtüyor bana herşeyi canım ben evli değilim geçen sene babamdan sonra zarar verme korkusu ölüm korkusu yoğun anksiyete vardı, şuan aklıma daha başka saçma sapan seyler geliyor yine kaygı yaşıyorum. 1 buçuk yıldır Lustral 25 mg kullanıyorum canım ben. Ama sanırım fayda etmiyor artık

Canım lustral geçmişim var benim de. Herkese iyi gelen ilaç farklı oluyor ben de çook ilaç değiştim en son paxile gecmistim mesela. Doktor kontrolünde misin? Doz artırabilirler belki. Lustral yan etkileri nedir canım kilo aldırdı mı sana?

Ben çok etkisini yaşamadım hiç sadece biraz uyku yaptı 1 hafta kadar oda ama rahat bir uyku yaptı. Kilo da yapmıyor. Doktora gitmedim uzun zamandır ama sanırım gitme vakti geldi

Ben çok etkisini yaşamadım hiç sadece biraz uyku yaptı 1 hafta kadar oda ama rahat bir uyku yaptı. Kilo da yapmıyor. Doktora gitmedim uzun zamandır ama sanırım gitme vakti geldi
Bence git canım sıkıntılarını paylaş. Düşüncelerin gündelik hayatını etkiliyor mu? İşini gücünü yapmana vs

Bence git canım sıkıntılarını paylaş. Düşüncelerin gündelik hayatını etkiliyor mu? İşini gücünü yapmana vs
Yok canım ama sıkıntı çok veriyor sanki hiç geçmeyecek gibi oluyor ve hiçbirşey düşünmek istemiyorum bu kaygı bozukluğu cidden hayatımın en güzel zamanlarını çalıyor benden yüzüm asık bi gülsem aklıma kötü düşünce geliyor moralim yerle bir biliyorum sadece düşünce ama etkileniyor insan işte

Anlıyorum canım sana en iyi gelen şeyleri yapmaya çalışacaksın. Kaç senedir bu rahatsızlık var sende? Bak daha kötü olan insanlar var, ve galiba zarar verme vs gibi durumlardan çekiniyorum yazmıştın. Sana bir şey diyim can o kadar tatlı bşşey ki.. en ciddi anlarımda bile ya intihar edersem ya kendime başkasına zarar verirsem diye düşünmedim. Çooook kötü bir durumda değilsen eğer yani psikolojin GERÇEKTEN ciddi anlamda bozulmadıysa yaşama içgüdün devreye giriyor canım. sen de öyle degilsin zaten çok şükür.

bizim sıkıntımız en güzel anlarımızı mahvetmek, her zaman şöyle işliyor: seneler sonra bir anına dönüp bakarken aman olsun be napiyim yaşandı geçti diyorsun. Neden çünkü hüzünlü tarafı aklına geliyor ama beynin onu silmeye çalışıyor. Ben düğünümde cok kötü olmuştum. Düşün yani kendi düğünüm insanın en mutlu olması gereken an anksiyete krizindeydim. Düğün gecemi nasıl tamamladım, balayına nası çıktım hatırlamıyorum bile. Balayında devamlı aglamıştım. İlaç içiyordum bir de o dönem cnm. Benim hayatı etkileyen kritik dönüm noktalarında tetikliyor. Belki şimdi de öyledir. Ben artık kabullendim valla böyle bir insanım, kendimden başka kimseye zararım yok. Gün sonunda ben zarar görüyorum kocam değil annem babam bile değil.

ama sen umarım iyi olursun, çok isterşm bu illetten kurtulmanı. İlacın dozuda lustrale göre düşük senin canım bence ilac olmadan bile baş edebilirsin. Ama önce doktor tabii.. Allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin.

Ne güzel yazmışsın canım benim. Benim öyle kendime yada başkasına zarar verme vs korkularım kalmadı hamdolsun arada gelse de ben kabul ettiğim için zaman sonra uçup gidiyor benim suan sıkıntım korku duymak aklıma birşey geliyor ondan korkuyorum panikliyorum elim ayağım terliyor büyük ihtimal anksiyete yaşıyorum yine 10 yıldır aslında anksiyete bar bende ama hafifti beni hiç bu şekilde rahatsız etmiyordu gelip gidiyordu düşünceler panik halleri ama ilaçsız çok uzun süre sabrettim canım ya vardığım tek kanı asla ilaçsız olmuyor ve bu ilac dediğin gibi yeterli gelmiyor sanırım artık

Yani kaygımı söyle acıklim canım mesela saç boyatacam ondan bile kaygılanıyorum Aşırı ama normal kaygı değil yani kaygı bozukluğu bende var fazlasıyla örnek veriyorum annem kovidden çok rahatsız oldu acile götürdüm kaç kez acaba kötü birşey olacak mı acaba ölür mü Allah korusun bu tarz düşüncelerim var ve bunu babamı aniden kaybettik ve ölümünü telefonla aldık başka birinden buna bağlıyorum. Değişebiliyor tabi kaygılarım sadece örnek verdim

Anladım bana da öyle olmuştu artık duyduğum her söz beynime bıçak gibi saplanıyodu sanki annem eve misafir gelecek dese bile soğuk soğuk terliyodum bana ne oluyosa işte o da bu hastalığın illeti canım bence ilaç değişimi ya da doz artırımı olabilir yerinde müdahale edersen çok iyi olur artmasjn sonra dikkat et canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…