- 12 Haziran 2019
- 627
- 306
- 103
- 31
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #8.161
Vallahi yaLanet olasi anksiyete gercekten
Amin canim aminVallahi yaAllah beterinden korusun
Senin bu intihar korkusu aynı benim şizofren olma korkusu gibi haberlerde izlesem ya da birinden duysam hep korkardım takıntılı düşünceye dönüşürdü bi ara tam 1 yıl sürdü bu düşünceYa kıyamam bende öyleyim intihar etmekten çok korkuyorum mesela. Bir intihar haber izlesem 2 gün etkisinden çıkamıyorum ya bende yaparsam felan bazen kendimi öyle inandırıyorum ki bu korkuya kesin yapacagım diyorum. Malesef bende bu korkuyu yenemedim 1 bucuk yıl oldu bazen çook iyiyim hic aklıma gelmiyor ama geldiği zaman butun enerjim çekiliyor Kotu koru senaryolar geciyor aklımdan. Sizi cok iyi anlıyorum ilac kullanıp kullanmamak tabiki kişisel tercihiniz. Bana da cok iyi geliyor burda konusmak.
Ben de çocuk doğduktan sonra duygusal filmler izleyemiyorum duygusal müzik dinleyemiyorumHerkesi farklı noktalardan buluyor bu illet. Sanırım insan neyi yaşamaktansa korkuyorsa onu düşünüyor sanırım. Ben anne olduktan sonda başladı ben de. Ölürsem kızım ne olacak diyorum mesela tövbe Allahım. Bir de hep geceleri buluyor bu düşünceler beni. Kendimi dinlemeye başladığım için oluyor sanırım o da. İnanır mısınız ben eskiden aksiyon filmlerine bayılırdım şimdi eşimle şöyle oturup ağız tadıyla bir film dahi izleyemiyorumhemen basıyor beni.
Canım senin şimdi yine doz yükseltildi ya bakalım bu sefer nasıl olacak bu ilaca bünyen alışmış gibi oluyor benim de böyle olmuştu en yüksek dozda çıkmıştık bi değişiklik olmamıştı sonra başka ilaca geçmiştikO hisler bende de var. Rabbimden şifa diliyorum ancak tükendim insanın yaşlanıp çoluğunu çocuğunu büyütüp yerleştirip eceliyle ölmesi ne büyük nimetmiş meğer...
Benimde bugün kontrolüm vardı yine. Dr ilaç dozumu biraz daha arttırdı. Ancak bu son doz etki etmez ise ne yaparım bilmem. Dua ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun...
Benim de teyzemi kaybettikten sonra başladı vücudumun değişik yerlerine kramp gibi ağrılar giriyor doktor magnezyum B12 ve D vitamini yazdı ilaç etkileşimi korkusuna 3ünü birden içemiyorum doktoruma da sordum psikolojik ilacımla birlikte içilebileceğini söyledi yok içim rahat etmiyor ama bu ağrılar ne olacak böyle bilmiyorum ellerime diken batar gibi oluyordu magnezyumu almaya başlayınca geçti o çok şükür belki bişey yok 1 aydır yaşadığımız üzüntüden oldu ama benim kafam ya kötü bişey varsa beyin kanaması mı geçireceğim bir de biri bana msj attı 33 yaşında şekeri varmış felç geçirmiş yasin okuyabilir misin diye hadi bakalım ya ben de geçirirsem yaşlar da yakın diye korkmaya başladım terapiye gittim başka bi ilaç başladık inşallah etki eder bir de korona da var sosyal ortamlar kalmadı bi yere gidemiyoruz daha çok hastalık düşünür oldukBende de hep hastalik korkusu var okudugum duydugum seylerden cok etkileniyorum.Hemen kendimi onlarin yerine koyuyorum. Sonra basliyor psikolojik agrilarim. Psikolojik olduguna kendimi inandirmak istiyorum bazen oda olmuyor. Mesela 1 saat once sirtim agriyordu suanda da sol gogsume igne batip cikiyor sanki. aslinda bu duruma alistim ama 3 ay oncesine geri donmeyi cok isterdim. Bu dusuncelerle yasamak cok zor.
Bende de vardı zarar verme korkusu haberlere dinlemiyorum artık çok etkileniyorum kızım doğunca ya ona zarar verirsem kontrolümü kaybedersem korkusu ile kızımın en güzel anlarını bu kaygılarla geçirmişim şimdi videolarına bakıyorum da ne güzel günlerde zor süreç geçirmişim diyorum korktukça daha çok geliyor düşünceler serbest bırakırsan gidiyorlar bunu da terapiye başladıktan sonra farkettim inanılmaz derecede şizofren olma korkusu vardı bende doktorum hayır değilsin diyordu kaç tane doktor hayır değilsin dese de inanmıyordum başka bir doktora daha sorma htiyacı hissediyordum ne zaman serbest bıraktım düşünceler kendiliğinden gitti ee bu süreçte de baya doktor gezdim terapistim diyor Bursa'daki psikiyatrların hepsini öğrenmişisniz neredeyse diyorBen 10 yıldır psikiyatri gidiyorum ama o zamanlar anksiyete vardı sadece kontrol edebiliyordum sonra başka rahatsızlıklarla tekrarladı malesef en kötü zamanım geçen yıldı kendine zarar vermekten korkma , başkasına zarar vermekten korkma , yükseklik korkusu kısacası altında ölğm korkusu vardı doktorumun demesiyle bunları dehset yoğun yaşadım suan hamdolsun eskisi gibi değilim ama bazen artıyor yine
Ay canım benim ya herkes benzer korkulardan muzdarip hepsini tek tek yaşadım vallahi. Delirme korkusu, şizofren olma korkusu , zarar verme korkusu valla olmayan yoktu bende de aslımda korkuların hepsi klasık koşullanmalardna kaynaklı ama anksiyete de olduğu için engel olmak mümkün değil bazen. Rabbim şifa versin hepimize. Sen şimdi nasılsın canım benimmBende de vardı zarar verme korkusu haberlere dinlemiyorum artık çok etkileniyorum kızım doğunca ya ona zarar verirsem kontrolümü kaybedersem korkusu ile kızımın en güzel anlarını bu kaygılarla geçirmişim şimdi videolarına bakıyorum da ne güzel günlerde zor süreç geçirmişim diyorum korktukça daha çok geliyor düşünceler serbest bırakırsan gidiyorlar bunu da terapiye başladıktan sonra farkettim inanılmaz derecede şizofren olma korkusu vardı bende doktorum hayır değilsin diyordu kaç tane doktor hayır değilsin dese de inanmıyordum başka bir doktora daha sorma htiyacı hissediyordum ne zaman serbest bıraktım düşünceler kendiliğinden gitti ee bu süreçte de baya doktor gezdim terapistim diyor Bursa'daki psikiyatrların hepsini öğrenmişisniz neredeyse diyor
Ben terapiye gittim bu hafta doktor başka bi ilaç başladı teyzemin ölmesi yoğun bakımı süreci sonrası beni çok kötü etkiledi pek iyi değilim açıkçası ama işlerimi yapmaya çalışıyorum vücudumun değişik yerlerine kramp tarzı ağrılar giriyor kötü bişey olmasından korkuyorum her an yoğun bakıma yatırılıp aniden ölücem korkusu var şuan buna sarmış durumdayım nefesimi çok dinliyorumAy canım benim ya herkes benzer korkulardan muzdarip hepsini tek tek yaşadım vallahi. Delirme korkusu, şizofren olma korkusu , zarar verme korkusu valla olmayan yoktu bende de aslımda korkuların hepsi klasık koşullanmalardna kaynaklı ama anksiyete de olduğu için engel olmak mümkün değil bazen. Rabbim şifa versin hepimize. Sen şimdi nasılsın canım benimm
Bu tarz sıkıntıların altında sadece ölüm korkusu yatıyor canım çünkü doktorum da bana bu şekilde söylemişti ve aklına gelemeyecek korkularla yaşıyordum bende ama çalıştım kendimi dinlemedim sürekli oyalandım sonra bi baktım geçiyor hepsi tabi aklıma geliyordu ama beni etkilemiyordu gidiyordu düşünceler. Şuan korona yüzünden evde olmak birşey yapamamak Daha çok kötü etkiliyor sanırım bizi. Anksiyete cidden tuhaf bir hastalık ve yaşayan o kadar insan var ki bunun kalıcı bir tedavisi olmalıBen terapiye gittim bu hafta doktor başka bi ilaç başladı teyzemin ölmesi yoğun bakımı süreci sonrası beni çok kötü etkiledi pek iyi değilim açıkçası ama işlerimi yapmaya çalışıyorum vücudumun değişik yerlerine kramp tarzı ağrılar giriyor kötü bişey olmasından korkuyorum her an yoğun bakıma yatırılıp aniden ölücem korkusu var şuan buna sarmış durumdayım nefesimi çok dinliyorum
Ben tam iyi oluyorum kötü bişey oluyor yine başa sarıyorum evet benim de ölüm korkusu var sosyal aktiviteler azaldı o yüzden bu kadar yoğun yaşıyoruz belki de korona olma korkusu da eklendiBu tarz sıkıntıların altında sadece ölüm korkusu yatıyor canım çünkü doktorum da bana bu şekilde söylemişti ve aklına gelemeyecek korkularla yaşıyordum bende ama çalıştım kendimi dinlemedim sürekli oyalandım sonra bi baktım geçiyor hepsi tabi aklıma geliyordu ama beni etkilemiyordu gidiyordu düşünceler. Şuan korona yüzünden evde olmak birşey yapamamak Daha çok kötü etkiliyor sanırım bizi. Anksiyete cidden tuhaf bir hastalık ve yaşayan o kadar insan var ki bunun kalıcı bir tedavisi olmalı
Bu ölüm korkusunu yenmek lazım canım bak mesela ben dün bir yazı okudum çok iyi geldi. Seninle de paylaşim belki sana da iyi gelir. “İNSANIN KADERİNDE 3 ŞEY DEĞİŞMEZMİŞ . ‘RIZKI / EŞİ / ÖLÜMÜ yani tevekkül tam olursa bu korku gider. Ne yaparsan yap hangi doktora gidersen git neyden korkarsan kork vaktin gelmediyse ÖLMEZSİN ..Ben tam iyi oluyorum kötü bişey oluyor yine başa sarıyorum evet benim de ölüm korkusu var sosyal aktiviteler azaldı o yüzden bu kadar yoğun yaşıyoruz belki de korona olma korkusu da eklendi
Evet aslında biliyorum idrak ediyorum ama illaki o korkuyu atamıyorum üzerimden tam tevekkül ediyorum ecelin geldiyse ölürsün diyorum rahatlıyorum sonra hopp beynim yine gelecek kaygısı yaşıyor aslında ben tam iyi oluyorum olumsuz şeyler olunca hayatımda kaygılar artıyor ilacımı bile bırakmıştım o kadar iyiydim ki yine iyi olacağımız günler gelir inşallah bazen umutsuz olma gelecekte belki de nasıl iyi günler bizi bekliyor deyip teselli buluyorum iyi olduğum anlardaki resimlere bakıyorum oralarda olduğumu hayal ediyorumBu ölüm korkusunu yenmek lazım canım bak mesela ben dün bir yazı okudum çok iyi geldi. Seninle de paylaşim belki sana da iyi gelir. “İNSANIN KADERİNDE 3 ŞEY DEĞİŞMEZMİŞ . ‘RIZKI / EŞİ / ÖLÜMÜ yani tevekkül tam olursa bu korku gider. Ne yaparsan yap hangi doktora gidersen git neyden korkarsan kork vaktin gelmediyse ÖLMEZSİN ..
Canım benim hepimiz öyleyiz ama korkumuz gittiğinde daha mantıklı düşünebiliyoruz o zamanlar da telkin yapmak önemli sanırım. Bende hep öyle düşünüyorum iyi olduğum zamanları düşünüyorum Allah tez zamanda şifa versin inşallah hepimizeEvet aslında biliyorum idrak ediyorum ama illaki o korkuyu atamıyorum üzerimden tam tevekkül ediyorum ecelin geldiyse ölürsün diyorum rahatlıyorum sonra hopp beynim yine gelecek kaygısı yaşıyor aslında ben tam iyi oluyorum olumsuz şeyler olunca hayatımda kaygılar artıyor ilacımı bile bırakmıştım o kadar iyiydim ki yine iyi olacağımız günler gelir inşallah bazen umutsuz olma gelecekte belki de nasıl iyi günler bizi bekliyor deyip teselli buluyorum iyi olduğum anlardaki resimlere bakıyorum oralarda olduğumu hayal ediyorum
Benim 10 senedir var 2.5 sene ilaç almama rağmen çok ağır yaşadım. 7 senedir falan iyiyim gayet. Canım ilk 3 ay önemli diyolar bebeğin organ gelisimi icin onu bekleyim diyorum dayanabilirsem dayanamazsam gidicem napiyim.Cidden bu anksiyete nasıl bir illet anlamadım canım ya sen ne kadar suredir yaşıyorsun. Birde sende biran önce doktorla konuş olur mu nasıl yol izleyeceksin nasıl yapacaksınız çünkü hamilelik sürecin uzun canım vardır bi hal çaresi.
Kronik bu anksiyete canım benim bende ara ara çok iyi olduğum dönemlerim vardı ama tekrar geri gelince insan çok kötü oluyorBenim 10 senedir var 2.5 sene ilaç almama rağmen çok ağır yaşadım. 7 senedir falan iyiyim gayet. Canım ilk 3 ay önemli diyolar bebeğin organ gelisimi icin onu bekleyim diyorum dayanabilirsem dayanamazsam gidicem napiyim.
Mesela şu an çok kötüyüm yatıyorum ağlama krizleri geldi ben ne yapıcam nası başa çıkacağım ilaç içmeden halledebilecek miyim, güçsüzüm, ölsem daha iyi düşünceleri beynimde dolaşıyor. Bıktım artık hasta olmaktan böyle yaşamak zorunda olmaktan. Hiçbir şey hak etmiyormuşum gibime geliyor. Bu çocuğu bile hak etmiyorumKronik bu anksiyete canım benim bende ara ara çok iyi olduğum dönemlerim vardı ama tekrar geri gelince insan çok kötü oluyor
Kronik bu anksiyete canım benim bende ara ara çok iyi olduğum dönemlerim vardı ama tekrar geri gelince insan çok kötü oluyor
Ya kıyamam sana ben bak canım bunlar anksiyetenin vermiş olduğu bir durum canım benim düşüncelerin sana ait değil asla. Birde hamilesin onun vermiş olduğu duygusal durum da varMesela şu an çok kötüyüm yatıyorum ağlama krizleri geldi ben ne yapıcam nası başa çıkacağım ilaç içmeden halledebilecek miyim, güçsüzüm, ölsem daha iyi düşünceleri beynimde dolaşıyor. Bıktım artık hasta olmaktan böyle yaşamak zorunda olmaktan. Hiçbir şey hak etmiyormuşum gibime geliyor. Bu çocuğu bile hak etmiyorum
eşimle paylaştım doktora gitmek istediğimi de. İşte her zamanki gibi kafanda bitir senin bişeyin yok, sen kendini iyi hissetmiyorsun da doktor sana iyisin derse inancak mısın.. annem de çıldırdı. Yeter artık kaç yaşına geldin hala 5 yaşında cocuk gibi davranıyorsun of ne çekilmez çilem varmış vs.. zararı olmayacağına emin olsam hiç düşünmem başlardim ilaca. Hatta kimseye danışmadan içsem mi diye düşünmüyor degilim. Ama işte içimdeki beni alı koyuyor.. bugün kötü anlayacaginYa kıyamam sana ben bak canım bunlar anksiyetenin vermiş olduğu bir durum canım benim düşüncelerin sana ait değil asla. Birde hamilesin onun vermiş olduğu duygusal durum da var
Ah canım benim bu durumu yaşamayan herkes aynı şeyi söylüyor malesef ama sen doktorla görüş derim ben sana bu acıyı çeken sensin malesef kimse değil doktora sormadan içme canımeşimle paylaştım doktora gitmek istediğimi de. İşte her zamanki gibi kafanda bitir senin bişeyin yok, sen kendini iyi hissetmiyorsun da doktor sana iyisin derse inancak mısın.. annem de çıldırdı. Yeter artık kaç yaşına geldin hala 5 yaşında cocuk gibi davranıyorsun of ne çekilmez çilem varmış vs.. zararı olmayacağına emin olsam hiç düşünmem başlardim ilaca. Hatta kimseye danışmadan içsem mi diye düşünmüyor degilim. Ama işte içimdeki beni alı koyuyor.. bugün kötü anlayacagin
Haklısın cnm soğuma geldi bana da böyle olduğu için. Eşim, annem vb dahil herkesin en zor anlarında yanlarında oldum koşturdum hep yapım öyledir yani destek olmayı yardımcı olmayı severim. 10 gün uğraşamadılar benimle üzdü beni bu durum maalesef.. İçime kapandım gözümü kararttım. Ucu bana dokunacak çünkü. İnan açım sabahtan beri yemek yiyemiyorum zar zor cok az bayilmiyim diye biseyler yedim..Ah canım benim bu durumu yaşamayan herkes aynı şeyi söylüyor malesef ama sen doktorla görüş derim ben sana bu acıyı çeken sensin malesef kimse değil doktora sormadan içme canım
Canim asil boyle yaparsan kendine zarar verirsin. Hamilelik doneminde de kullanilan ilaclar var bir gorus onlardan kullan ve kendini birakma. Rabbim sana bir mucize vermis sakin isyan etme. Suna inan ki hepimizi anlamayan birileri cikiyor. Bizim yasadiklarimizi normal hastalik gibi bir sey degil anlamamalarina sasirmiyorum ben. O yuzden biraz toparlan ve psikiyatriye git. Kendin ve bebegin icin bunu yapmalisin.Haklısın cnm soğuma geldi bana da böyle olduğu için. Eşim, annem vb dahil herkesin en zor anlarında yanlarında oldum koşturdum hep yapım öyledir yani destek olmayı yardımcı olmayı severim. 10 gün uğraşamadılar benimle üzdü beni bu durum maalesef.. İçime kapandım gözümü kararttım. Ucu bana dokunacak çünkü. İnan açım sabahtan beri yemek yiyemiyorum zar zor cok az bayilmiyim diye biseyler yedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?