- 23 Ocak 2016
- 35.348
- 51.213
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #8.281
Evet ben de onları atlattım ama mesela yaşadığım ağrılar inanılmaz gerçekçi yaşatıyorBak ben delirme korkusu , şizofren olma korkusu , birine zarar verme korkusu, kendine zarar verme korkusu , yükseklik korkusu o kadar seyler atlattım ki tek yaptığım şey o gelen dürtüye kulak asmamak oldu doktora gidip demedim bak bundan korkuyorum çünkü biliyordum anksiyete den olduğunu hastalığını tanı canımm herşeyi düşündürebilir anksiyete tanıdıkça o zaman bunların anksiyete olduğunu çok iyi kavrıyorsun
Çünkü anksiyete seni diğer düşüncelerle alt edemedi bu düşüncelerle etmeye çalışıyor bak vücudun ağrıyor kesin kansersin diyor sana bu vesvese canım buna ehemmiyet verme de ki aklına bu düşünce gelince kansersem kanserim yaa da oleceksem ölücem zaten vadem bittiyse korkudan kendimi yesem de faydası yok de çok rahatlarsınEvet ben de onları atlattım ama mesela yaşadığım ağrılar inanılmaz gerçekçi yaşatıyor
Evet öyle diyorum mesela şimdi üşüme geldi baş ağrısı da var korona belirtisi mi hey AllahımÇünkü anksiyete seni diğer düşüncelerle alt edemedi bu düşüncelerle etmeye çalışıyor bak vücudun ağrıyor kesin kansersin diyor sana bu vesvese canım buna ehemmiyet verme de ki aklına bu düşünce gelince kansersem kanserim yaa da oleceksem ölücem zaten vadem bittiyse korkudan kendimi yesem de faydası yok de çok rahatlarsın
Evet bak deki suan ya olabilir de olmayabilir de zaten olursa yaşarız olmazsa hayat devam ediyor ayrıla korona konusunda da kendine hep şunu de vadesi gelmeyen ölmez canımmmEvet öyle diyorum mesela şimdi üşüme geldi baş ağrısı da var korona belirtisi mi hey Allahımyoksa baş ağrısı beyin kanaması belirtisi mi
Aynen öyle ama gelen korkuya engel olamıyorum işte başım ağrımaya başladı parol içtim inşallah geçerEvet bak deki suan ya olabilir de olmayabilir de zaten olursa yaşarız olmazsa hayat devam ediyor ayrıla korona konusunda da kendine hep şunu de vadesi gelmeyen ölmez canımmm
O an icin gelen korku normal canım ama tekrar tekrar aynı düşünce gelmeden önce kendine sürekli sağlıklı ve iyi olduğunu hatırlat imsna zaten korku halinde sadece korkuya kitleniyor mantıklı hiçbirşey düşünemiyorAynen öyle ama gelen korkuya engel olamıyorum işte başım ağrımaya başladı parol içtim inşallah geçer
Ben de oyleyimO korkular gelince ben hep çocukları düşünüp ağlıyorum nasıl inandırıyorsam kendimi bende hayret ediyorum bana bişey olursa çocukların eşim ne halde olur diyorum sonra insanların çocuklara acımaları falan aklımı kaybedersem hakkımızda neler derler
Geçmişte yaptıklarım için öyle pişmanım herşeyi kafama takardım kimseyi kırmamak için hep susardım herkesi memnun etmek için uğraşırdım kendimi hep ikinci plana attım
Keşke hep kendim için çabalasaydım şimdi o gücü kendimde bulamıyorum
Aynı seyi bende yasıyorm. Bugün başımın arka tarafı ağrıdı ve hemen internete sarıldım. Belli bir zamandır ağrım var yalnız kas sinir sıkışması muhtemel olcagından eczaneme anlattım mas gevsetici verdi. Kullanıyorum. Yalnız internette beyincik tümörüne kdr yazıyor. Ben inanılmaz korkmaya başladım. Taktım şimdi kafayı ve düşündükçe ağrım dahada artıyor. Gözüme kdr vurdu. Benim hasta olma korkum var. Ailemizde cok fazla kanser tanısı olan ve kaybettiğimiz yakınlarımız var. 4 yasında kızm var eşim normal bir evlılıgım var yanı eşimle ailemle altından kalkamadıgım sorum problemımız yok cok şükür. Ben bu korkumu endişe ve kaygılarımı nasıl yenecegım. Her doktora gidişim ayrı bır korku nerseyse kalpten orda bayılcak gbı oluyorum. Ben doktora hastaneye gitmekten cok korkuyorum. Bu ii bişj degıl ve biryerim agrıdıgı zaman uzun uzun netten arastırp kötü seyleri okuyunca hayatım alt üst oluyor. Yardım edinİş yapıyorum da yaparken de vücuduma giren tuhaf bir ağrı korkutuyor beni ölüm korkusu beyin kanaması korkusu felç kalma korkusu
Hepimiz aynı şeyden muzdaribiz kuzum ama biliyorsun sen iyisin herşey teyzenden sonra oldu bu da hastalık ve ölüm konusunda hassas olduğun için oldu normalde sen gayet iyisin sağlıklısın kendine bunu söyle sürekli
Ah ya aynı seyibende düşünüyorm. Bana bişe olursa 4 yasında kızımakım bakar nasıl olur ne yapar. Bu sorular bu endişe bu hastalık hastası panikle melrri ne zaman son bulacak. Tek arzum Allah yaşatmasın. Kimseye yasatmasgnO korkular gelince ben hep çocukları düşünüp ağlıyorum nasıl inandırıyorsam kendimi bende hayret ediyorum bana bişey olursa çocukların eşim ne halde olur diyorum sonra insanların çocuklara acımaları falan aklımı kaybedersem hakkımızda neler derler
Geçmişte yaptıklarım için öyle pişmanım herşeyi kafama takardım kimseyi kırmamak için hep susardım herkesi memnun etmek için uğraşırdım kendimi hep ikinci plana attım
Keşke hep kendim için çabalasaydım şimdi o gücü kendimde bulamıyorum
Ben de bu akşam belirti okudum beyin kanaması belirtileri gibiydi koronaya da benziyor eşim de işte kardeşimi çağırdım gel biraz diye ben emar çekinip kontrol yaptırdım mı biraz rahatlıyorumAynı seyi bende yasıyorm. Bugün başımın arka tarafı ağrıdı ve hemen internete sarıldım. Belli bir zamandır ağrım var yalnız kas sinir sıkışması muhtemel olcagından eczaneme anlattım mas gevsetici verdi. Kullanıyorum. Yalnız internette beyincik tümörüne kdr yazıyor. Ben inanılmaz korkmaya başladım. Taktım şimdi kafayı ve düşündükçe ağrım dahada artıyor. Gözüme kdr vurdu. Benim hasta olma korkum var. Ailemizde cok fazla kanser tanısı olan ve kaybettiğimiz yakınlarımız var. 4 yasında kızm var eşim normal bir evlılıgım var yanı eşimle ailemle altından kalkamadıgım sorum problemımız yok cok şükür. Ben bu korkumu endişe ve kaygılarımı nasıl yenecegım. Her doktora gidişim ayrı bır korku nerseyse kalpten orda bayılcak gbı oluyorum. Ben doktora hastaneye gitmekten cok korkuyorum. Bu ii bişj degıl ve biryerim agrıdıgı zaman uzun uzun netten arastırp kötü seyleri okuyunca hayatım alt üst oluyor. Yardım edin
Bu süreç coronavirüs insanlardan dostlarımız arkadas hatta ailelerimizden bile görüşürken korkarak görüşmek bence toplumca yordu. İmtihanımız bumu bilmiyorum ama iki kız kardeşimle konustum onlarla konusunca rahatlıyorum ablamda benım gbı bıraz sadece diğer kardeşim rahattır. Ama cevrelerinde arkadaslarının hemen hepsi ankisyete ve depresyon oldugunu söylüyorlar. Yanı evhamlı olan kendınde hastalık sanıp arayan yada benım gbı biyeri agrıdıgında hemen aklına kötü hastalık gelen kişiler oldukça fazlaymıs. Hatta benım en yakın arkadasımda böyle. Annesi abisi eczacı olmasına rağmen. Bence kendımızı rahatlatmamız gerekıyor. Konusarak telkinde bulunarak. Ama ben bu konuda kendıme yetemıyorm sanırım ve bu kaygı zamanlarımda yalnız kalmayı sevmıyorum. Ailemde hepsı şehir dısında. Onların eksıklıgını hıssedıyorum. Telden konusmak o kdr yeterli gelmıyor bazı durumlardaBen de bu akşam belirti okudum beyin kanaması belirtileri gibiydi koronaya da benziyor eşim de işte kardeşimi çağırdım gel biraz diye ben emar çekinip kontrol yaptırdım mı biraz rahatlıyorumbenim de çok şükür evliliğimde ailemde çok şükür maddi sıkıntımız da yok ama neden oluyor anlamıyorum sanırım benim imtihanım da bu
Korona virüs etkiledi evet maalesef bi yere gidemiyoruz ailemizle birileriyle rahat görüşemiyoruz hadi görüştük eve gelince acaba korona geçti mi gibi gibi düşünceler geliyor benim de kız kardeşim ben gibi panikatak erkek kardeşim çok relax korona da oldu onla biraz dertleşiyorumBu süreç coronavirüs insanlardan dostlarımız arkadas hatta ailelerimizden bile görüşürken korkarak görüşmek bence toplumca yordu. İmtihanımız bumu bilmiyorum ama iki kız kardeşimle konustum onlarla konusunca rahatlıyorum ablamda benım gbı bıraz sadece diğer kardeşim rahattır. Ama cevrelerinde arkadaslarının hemen hepsi ankisyete ve depresyon oldugunu söylüyorlar. Yanı evhamlı olan kendınde hastalık sanıp arayan yada benım gbı biyeri agrıdıgında hemen aklına kötü hastalık gelen kişiler oldukça fazlaymıs. Hatta benım en yakın arkadasımda böyle. Annesi abisi eczacı olmasına rağmen. Bence kendımızı rahatlatmamız gerekıyor. Konusarak telkinde bulunarak. Ama ben bu konuda kendıme yetemıyorm sanırım ve bu kaygı zamanlarımda yalnız kalmayı sevmıyorum. Ailemde hepsı şehir dısında. Onların eksıklıgını hıssedıyorum. Telden konusmak o kdr yeterli gelmıyor bazı durumlarda
İyi bari. Siz hangi şehirde yasıyorsunuz. Biz istanbul ve burda dahada dikkat etmemız gerekıyor..heryerde arttı ama burda daha bir son zamanlarda cevremizde artıs oldu. Verilen ilaçlar cok agır. Ben 36 yasındayım. Benle yasıt tanıdık olan bir kaç kişi iş arkadasım yatak döşek yatıyorlar agır gecırıyorlar. Yanı bunlarıda duyunca kafama takılıyor. Zaten baş ağrm var dahada artıyor. Allah yardımcımız olsun hepımızınKorona virüs etkiledi evet maalesef bi yere gidemiyoruz ailemizle birileriyle rahat görüşemiyoruz hadi görüştük eve gelince acaba korona geçti mi gibi gibi düşünceler geliyor benim de kız kardeşim ben gibi panikatak erkek kardeşim çok relax korona da oldu onla biraz dertleşiyorum
Şuan 375 mg oldu günlük 5 adet yapıyo. Bende artık ilaçların çözüm olmadığını düşünüyorum. Hastaneye yatıp tedavi görmek istiyorum aslında ama o imkanı bulamıyorum hele şu korona süreci patlamışken çok zor yer bulmak. Gayret etmek de çözüm olmuyor niloyacım kafam karman çorman yapamıyorum hiç birsey tek becerebildiğim şey yatmak...Şuan doz kaç oldu canım en yüksek dpzun yanına başka ilaçlar mı ekleyecek o ilaç fayda etmiyor belli ki değiştirmesi gerekmez mi bak terapi almanı öneririm mutlaka araştır çevrende inan sadece ilaçla çözüm olmuyor aynı durumu yaşadım eskiden olsa bak teyzemin ölümünden sonra ben yatar hiçbir iş yapmaz kös kös otururdum şimdi gayret ediyorum ilacımı da içiyorum terapimi de alıyorum sen de bence dene
Bursa bizim burada da çok yaygın 15 gün önce teyzemi kaybettimİyi bari. Siz hangi şehirde yasıyorsunuz. Biz istanbul ve burda dahada dikkat etmemız gerekıyor..heryerde arttı ama burda daha bir son zamanlarda cevremizde artıs oldu. Verilen ilaçlar cok agır. Ben 36 yasındayım. Benle yasıt tanıdık olan bir kaç kişi iş arkadasım yatak döşek yatıyorlar agır gecırıyorlar. Yanı bunlarıda duyunca kafama takılıyor. Zaten baş ağrm var dahada artıyor. Allah yardımcımız olsun hepımızın
Çünkü anksiyete seni diğer düşüncelerle alt edemedi bu düşüncelerle etmeye çalışıyor bak vücudun ağrıyor kesin kansersin diyor sana bu vesvese canım buna ehemmiyet verme de ki aklına bu düşünce gelince kansersem kanserim yaa da oleceksem ölücem zaten vadem bittiyse korkudan kendimi yesem de faydası yok de çok rahatlarsın
Başınız sağolsun. Allah sabır versin canım.Bursa bizim burada da çok yaygın 15 gün önce teyzemi kaybettim
Evet aslında iyi gelecek duaları etmemiz gerek. Ben bir ara rahimle ilgili sıkıntılı bir süreç geçirdim. Smear testim pek ii cıkmadı tedavi oldum zaman içinde düzeldi ama tabi şuandada zamanı geldi smear vermem gerek ama coronadan gidemıyor endişe ediyorum corona olurum die. Ama o zamanlarda namaz kılmaya başladım hatta. İnanılmaz bir huzur doldu içime rahatladım. Sanırım dua ve yine bolca dua edip Rabbımızle konusmamız gerekıyor. Ondan istemek herşeyi. O zaman rahatlıyor ınsan daha güçlü oluyo. Allahımıza ve içimize sarılmamız gerek sıkı sıkı hiçbir antidepresan ilacı inanç kadar etkili olamaz. Bence bol bol kendımıze bunu hatırlatmamız gerekkyorHassas bir yapıya sahip oldugumuz için düşüncelerimizden bile korkuyoruz canım ama bunların hiçbiri gercek değil bunlar sadece düşünce ve düşünceleri beyin üretir sen yaptıklarından sorumlusun ellerinden ayaklarından konuşmalarından. Vesvese veriyor surekli şeytan hastalık konusunda hassas oldugun icin korkma korkarsan teslim olursun hadi sirkelen inşirah suresi oku aklına kotu düşünce gelince deki seni suan düşünmeyeceğim 10 dk sonra gel de cok faydası oluyor
Kesinlikle öyle canım benimmm zikir çekmek namaz kılmak Allahtan istemek çok önemli ve bizi herşeyden koruyacak olan yaradan hamdolsun. Ve tevekkül etmek çok önemli insanın kendine bunu aşılaması çünkü bende çok sıkıntılar cektim anksiyetenin dibini görmüş bir insanım bunlsrın üstüne aniden babamın ölüm haberini aldım ve katlanılmaz hale gelmişti sıkıntılarım şimdi üstünden 1 buçuk yıl geçti bakıyorum da Allah o sabrı dayanma gücünü vermemiş olsa dayanamazdım hamdolsun bugumuze şimdi namaz kılıp dua edip tevekkül ediyorum çünkü iyi edecekte Allah kötü edecekte. Rabbim hayırlı ömürler versin hepimize çok şükür geçti sevincini yaşatsınEvet aslında iyi gelecek duaları etmemiz gerek. Ben bir ara rahimle ilgili sıkıntılı bir süreç geçirdim. Smear testim pek ii cıkmadı tedavi oldum zaman içinde düzeldi ama tabi şuandada zamanı geldi smear vermem gerek ama coronadan gidemıyor endişe ediyorum corona olurum die. Ama o zamanlarda namaz kılmaya başladım hatta. İnanılmaz bir huzur doldu içime rahatladım. Sanırım dua ve yine bolca dua edip Rabbımızle konusmamız gerekıyor. Ondan istemek herşeyi. O zaman rahatlıyor ınsan daha güçlü oluyo. Allahımıza ve içimize sarılmamız gerek sıkı sıkı hiçbir antidepresan ilacı inanç kadar etkili olamaz. Bence bol bol kendımıze bunu hatırlatmamız gerekkyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?