Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Başın sağolsun öncelikle canım. Ben senin kanser olduğnu, olabileceğini düşünmüyorum. Sen de bu ihtimali kafandan at, tekrar başa da dönmedin. Bak şöyle düşün.. eğer bipolar manik olsaydık ve şu an manik atak geçirseydik ne diyeceklerdi bize? Atağı gelmiş kontrol altına alırız. Yine başa döndük mü diyeceklerdi.

havalar, herkesin eve kapanması, ortalığın hastalık dolu olması, korona bilmem ne derken hepimiz vesveseli olduk. Bunları düşün evlatlarına sarıl rahatla canım.

Canım sen nasıl oldun gittin mi doktora ?
Canım merhaba, henüz değil devlet hst gidicem randevu anca yeni yıla bulabildim bana uygun :) Eh işte dün kötüydüm bugün iyiyim, yarın meçhul :) Ama çok kafaya takmamaya çalışıyorum, ağlamadim bugün mesela. Bakalım işte idare ediyorum

Hepimiz öyleyiz bigün iyiyiz birgun berbat nasıl bir hastalık bu anlamadım hala bütün enerjimi emiyor öldüm ölecegim diyorum kendime birşey yaptım yapacağım diyorum sonra da diyorum hastaneye yetisemezsem ya çok saçma vallahi gülüyorumm şuan yazarken ama yaşarken hiç öyle olmuyor

Canım bu hastalığın en komik hali de , 2 saat önce ölecek kadar kötü hissedip hayatın bitmiş gibi hisedip 3 saat sonra da hissettikkerinin saçmalığına gülüyorsun :)

kısır döngü bir rahatsızlık yani duygular uç noktalarda :))

Kesinlikle öyle canım ya :) Peki sende sadece kusma korkusu mu vardı canım başka korkuların varmıydı ? Okb de diyorlar buna anlamadım ki ne

Kesinlikle öyle canım ya :) Peki sende sadece kusma korkusu mu vardı canım başka korkuların varmıydı ? Okb de diyorlar buna anlamadım ki ne
Yok canım millet yılandan böcekten korkar benimkiv bu. Ben vücudumu dinliyorum kustum kusucam kesin kusuyorym kusunca yemek yiyemicem bi daha gibi takıntılı düşüncem var. Özellikle de toplum içinde artıyor. Ama tekrarlayan zorlantılarım yok 3 kere say 5 kere git yaptiğim ekstra bişey yok. O korkunun getirdiği mutsuzluk ve başa çıkamıyorum hissi, suçluluk hissi, kendimi yoğun yermeler, sürekli değersiz olduğumu kendime söylemeler gibi gibi kendimi aşağılayan düşüncelerim var. Bunlar da bende kaygıya sebeo oluyor mide bulantısı yapiyor başım döner gibi oluyor. Mide bulantısı fobimi destekliyor bulantı geldi mi işte kendimi ekstra dinliyorum, kendimce önlem alıyorum şunu yerim bunu yemem vb gibi ya da hiç yemem gibi. Panik bunaltı geliyor. Ne olduğu belli degil :)) benim tanım daha çok yaygın anksiyete bozukluğuna giriyor mesela yeme bozukluğu bile değil.

kusacağım düşüncesinin getirdiği anksiyete, huzursuzluk, kaçınma hali diyeyim. Çok saçma olduğunu biliyorum. Ama kafamdan atamıyorum

Insallah canim benim. Tesekkur ederim destegin icin. Gecen hafta cok iyiydim bu hafta da boyleyim. Cok kotu bir durum. Umarim bir gun hepimiz iyi oluruz.

Aynı ben cidden bende böyleyim kafama bir düşünce geliyor bundan öyle korkuyorum ki migde bulantısı baş ağrısı gögüs ağrısı huzursuzluk,ellerde titreme bulanık görme, hatta geçen hiçbirşey beceremiyorum gibi birşey düşündüm onda bile yoğun kaygı yaşadım bana da doktor yaygın anksiyete bozukluğu dedi ama bi kere online bi doktorla görüştüm okb den bu düşünceler oluşuyor korkularının üzerine gidilmesi lazım belli süre sonra dedi ama mantıklı korkularım yok ki üstüne gidim.

Benli çok geçmiş olsun sana ilaçlar yan etki yapıyor diye düşünüyorum ben
Olabilir canım çok yüksek doz alıyorum ondan kaynaklanabilir. Ama yeterki depresyonum geçsin razıyım yam etkilere... Ancak 2 ay oldu düzelme yok düzelme olmadıkça da dr ilaç dozu arttırıyor doz artınca da yan etki artıyo

Galiba artık sevinci gülmeyi huzuru unuttuk mutlu olacağımız şeyler bile gözümüze gelmiyor. Ne zaman geçecek bu durumumuz allah bir an önce şifa versin hepimize

Kesinlikle doktor değiştirmen lazım çünkü ilac bu şekilde dokunuyorsa fayda etmesi de pek mümkün görünmüyor canım ya 2 ay az bir süre değil ki

Kesinlikle doktor değiştirmen lazım çünkü ilac bu şekilde dokunuyorsa fayda etmesi de pek mümkün görünmüyor canım ya 2 ay az bir süre değil ki
Aslında canım ben hastaneye yatmak istiyorum artık. Böyle geçeceğe benzemiyor. Ancak maalesef kovid süreci yüzünden randevu bulmak bile imkansız... İzmitteyim ben burada yatış için sadece üniversite hastanesi var birtek oranında 28 hasta alma kapasitesi varmış ve covid yüzünden şuan servis kapalıymış şuan gittiğim yer özel bir tıp merkezi psikiyatri dr ları çalışıyor 3 tane. En kötü ihtimal oradan başka bir dr a mı randevu alsam? Kötü olur mu ki böyle birsey yapmak?

Canım bence kesinlikle baska doktorla görüş derdinin dermanını arayacaksın ki bulasın sana bu ilacın iyi gelmediğini anlaması lazım doktorun 3.atak zor geçiyor felan deniyor tabi doğrudur ama bu kadar zor olamaz bence ilac sana iyi gelmiyor bünyen alışmış çünkü bak bu durumu yaşamayan halden anlamaz malesef yaşayan biliyor çünkü bende doktor kullandığım ilacı tekrar yazınca çok kötü olmuştum yan etkileri de cabasıydı.

Bana da ilk başta OKB demişlerdi ama şöyle mesela masumlar apartmanı safiye o tam bir okb çünkü bir düşünceye takılmış zorlantılarını da geliştirmiş o düşünce doğru diyo baska biseye inanmıyo. Biz öyle degiliz doğru olmadığını biliyoruz, aklımıza geldiginde kovmaya çalışıyoruz bizde değişik davranıslar değil anksiyete şeklinde kendini belli ediyo. Bir şey olacak ama ne olacak? Vücudun kendini savaşa hazırlıyor ama savaşacak bir neden yok ortada :)

işte o yüzden korkunun üstüne gitmek cok sacma benim korkum kusmak napiyim zorla zehirliyim mi kendimi :) nasıl gidebilirsin üstüne ya da kansere yakalandım diye kara kara düşünüyosun ne yapacaksın kanser mi edeceksin kendini üstüne gitmen için.. korkuların değil kaygılı halin üsütne gidilebiliyor sadece..

Kaygını ve mutsuzluğunu yönetebildigin sürece bu hastalık ile başa çıkabiliyorsun. Belki size negatif gelir ama ben diğer insanlardan farklı olduğumu, beynimin farklı çalıştığını kabul ettim artık mesela. İlaç içerim içmem o farklı ama ben diğer özendiğim o kafaya takmayan insanlar gibi olamıyorum, olamayacağım.

şu an bir de doğumdan korkuyorum mesela doğum yapmış hanımlar bana bir el atsanız :) çok mu zor

Evet bak çok haklısın bende böyle düşünüyorum okb çok farklı birşey biz kaygıdan bile kaygılanıyoruz. Ben kabul edemiyorum sanırım canım ben çok isterdim o hiçbirşeyi kafaya takmayan insanlardan olmayı. Umursuz vurdum duymaz olmayı. Sen çoğunu atlatmışsın aslında kabul ederek bu çok önemli maşallah.

Ben de isterdim canım ama kendimizi kabul ederek başlamak gerekli değil mi? Kendimizi kabul edemedikçe kaygılar daha çok geliyor. Kimseye belli etmemeye çalıştıkça yıllarım gitti. Hep kendi içime içime zarar verdim. Xanaxlar, anksiyolitik ilaçlar, mide hapları neler neler. Yok işte bıraktığım an geri geliyo demek ki ben buyum.. pimpirikli takıntılı bi insanım. Gündelik hayatıma sokmadan bununla yaşamaya alışmaya çalışmalıyım.. diye düsünüyorum canım. Tökezliyorum hem de çok. Yarın belki gene kötü olacagim. Ama hep bir sonraki güne ulaşmaya çalışacağım canım..

Sen de güçlüsün unutma. Şu an ilaç kullanıyor muydun?

Kesinlikle öyle canım bende yıllardır kimseye belli etmiyorum hiçbirşeyi bir kere açtım aileme çok kötü olunca tek dediğim herseyden korkuyorum etkileniyorumdu ama onlar da sacmalama beynini kendin kontrol edemiyor musun dediler, hatta ablamla paylaştım bir kere bana sen şizofrensin olmayan şeylerden korkuyorsun dedi o gün bu gündür asla anlatmam çünkü kimse derdini anlamıyor kesinlikle bu durumu yaşamayan kimse anlamıyor. Ben lustral 25 mg kullanıyorum canım ya ama uzun suredir kendim bas etmeye çalışıyordum ilacın mg çok düsuk şimdi. Yeterli gelmiyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…