- 23 Ocak 2016
- 35.342
- 51.211
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #8.381
Ben de teyzemi kaybettikten sonra hep nefesim kesilir gibi olduAllah razı olsun canım benimOnun üzüntüsüyle bugün biraz kötüydüm. Nefesim kesilecekmiş hissi yaşadım sürekli
Bende de hep kanser olma korkusu var Allah korusunCanım merhaba, dediklerinin hepsi anksiyete belirtileri. Kanserin belirtileri çok daha farklı, bazen kendini hiç göstermiyor. Gösterirse de şiddetli gösteriyor.
Kendine bir çek listesi oluştur.
Sigara içiyor muyum? evet hayir.
ailemde bu kansere yakalanan var mı? Evet hayır.
yakalanma ihtimalim nedir?
kanser belirtisi olarak ne kadar gerçekçi düşünüyorum?
anksiyetemden ötürü kanser ihtimali üzerinde duruyor olabilir miyim vs vs yaz bunları. Beynindeki mantıksız düşünceyi çürütmeye çalış. Tez anti tez şeklinde ilerle. Faydasını göreceğine inanıyorum
Amiiiiin amiiiin inşallah canımBende öyleyim canım yaa vallahi Allah bize iyilik versin sağlık sıhhat versin inşallah
Stres tetikliyor sanırım canım. Boğazımda bir düğüm var sanki o engel oluyor gibi geliyorBen de teyzemi kaybettikten sonra hep nefesim kesilir gibi oldu
Evet stres tetikliyor zaten benim her seferinde öyle oldu be zaman strese girsem ardından hastalık da beraberinde geldiStres tetikliyor sanırım canım. Boğazımda bir düğüm var sanki o engel oluyor gibi geliyor
Pardon canım söylemiştin özür dilerim simdi hatırladım. Ay yok ne şizofrenisi yaa anlatma canım seni anlamayanlar olduğu sürece kendini ifade etmeye calismanın anlami yok. Gel bize söyle biz dinler anlarız.Kesinlikle öyle canım bende yıllardır kimseye belli etmiyorum hiçbirşeyi bir kere açtım aileme çok kötü olunca tek dediğim herseyden korkuyorum etkileniyorumdu ama onlar da sacmalama beynini kendin kontrol edemiyor musun dediler, hatta ablamla paylaştım bir kere bana sen şizofrensin olmayan şeylerden korkuyorsun dedi o gün bu gündür asla anlatmam çünkü kimse derdini anlamıyor kesinlikle bu durumu yaşamayan kimse anlamıyor. Ben lustral 25 mg kullanıyorum canım ya ama uzun suredir kendim bas etmeye çalışıyordum ilacın mg çok düsuk şimdi. Yeterli gelmiyor sanırım
Canım benim de var. Her insanın olduğu gibi. Kanser olmaktan korkuyorum ama sigara içiyor(du)m mesela.Bende de hep kanser olma korkusu var Allah korusun
Yazdıklarınız çok mantıklı ve rahatlatıcı kanser olmaktan korkuyorum ve olsam da mücadele edemem dünya başıma yıkılır düşüncesi de var çok şükür sigara alkol hiç kullanmadım beslenme tarzımda tatlıya dayanamıyorum sadece orta seviyede kilo fazlalığım var aslında kendime çeki düzen vermek istiyorum beslenme konusunda kişisel bakım konusunda ama şu aralar evdeki kül kedisi modundayım bi umutsuzluk var üzerimde şu pandemi süreci de etkiliyor beni ayakta kalıp iyi olmaya çalışıyorum her şeye rağmen iyiyim çok şükürCanım benim de var. Her insanın olduğu gibi. Kanser olmaktan korkuyorum ama sigara içiyor(du)m mesela.
ama şöyle düşün allah korusun diyelim kanser oldun? Ne yapacaksın bırakacak mısın kendini? Neslicanı görmedin mi nasıl savaştı. Çoğu hastalığı iyileştirmenin temelinde olumlu düşünme var. Yani şu laf boşuna söylenmemiş korkunun ecele faydası yok. Sen kanser olmamak için katkısız gıdalar tüketir sigara alkol içmez temiz bir hayat yaşar önlemini alırsın. Gerisi Allaha kalmış..
Hani bugün mü gelir yarın mı gelir diyebileceğin bir şey degil kanser. Tıpkı diğer hastalıklar gibi. Onu düşünme onu çağirma canım. Çünkü gelen kanser değil anksiyete oluyor
Evet artık anlatmıyorum zaten canım sizle paylaşıyorum ki iyi ki varsınız vallahi. Bende pandemiden korkuyorum randevu alıcam da suan için ne kadar böyle gidebilirim diye bakıyorum sanırım son ana kadar dayanmaya çalışacağımPardon canım söylemiştin özür dilerim simdi hatırladım. Ay yok ne şizofrenisi yaa anlatma canım seni anlamayanlar olduğu sürece kendini ifade etmeye calismanın anlami yok. Gel bize söyle biz dinler anlarız.
sen ne zaman gideceksin doktora canım? Pandemiden ötürü gidesi de gelmiyor insanın
Valla videoları izle işte spor hocası dolu ortalık. Evde spora imkanın yoksa kalabalık aile vs her gün tempolu yürüyüş yap tak kulaklığı yarım sa yürü hem kilo vermene yardımcı olur hem anksiyeteye çok iyi geliyor yürümekYazdıklarınız çok mantıklı ve rahatlatıcı kanser olmaktan korkuyorum ve olsam da mücadele edemem dünya başıma yıkılır düşüncesi de var çok şükür sigara alkol hiç kullanmadım beslenme tarzımda tatlıya dayanamıyorum sadece orta seviyede kilo fazlalığım var aslında kendime çeki düzen vermek istiyorum beslenme konusunda kişisel bakım konusunda ama şu aralar evdeki kül kedisi modundayım bi umutsuzluk var üzerimde şu pandemi süreci de etkiliyor beni ayakta kalıp iyi olmaya çalışıyorum her şeye rağmen iyiyim çok şükür
Enerjine bayıldımValla videoları izle işte spor hocası dolu ortalık. Evde spora imkanın yoksa kalabalık aile vs her gün tempolu yürüyüş yap tak kulaklığı yarım sa yürü hem kilo vermene yardımcı olur hem anksiyeteye çok iyi geliyor yürümek
yıkılmazsın canım yaşama tutunma arzusu öyle bir şey ki. Babaaanem 91 yaşında o kadar hastalığı vs var kadın hayatı seviyorum yaşam güzel diyor yani düşün bende o kadar yaşam zevki yokuçları yaşamadan hayatın kıymetini anlamıyoruz şu an bir daha geri gelmeyecek mesela.. o yüzden yataktan kalkamayacak kadar kötü değilsen: çünkü öyle arkadaşlarım da var zamanında ben de oldum biliyorum. Yarın hemen kendin için bir adım at..
Ben 26.haftadayım anksiyetem var. Rexapin kilo yapıyor mu çok acaba? Ya da birden bırakılırsa fazla yan etkisi oluyor mu? Zaten kötüyüm bir de yan etkilerle uğraşmak istemiyorumSadece rexapin değil hamilelikte tüm ilaçlar zararlıdır ama kar zarar hesabı yapılarak veriliyor ilk 3 ayda değilsinizdir sanırım çünkü ilk 3ay mecbur kalınmadığı sürece birçok doktor vermiyor kadın doğum uzmanınıza da danışın gece yatarken alınıyor biraz fazla uyku yapan bir ilaç sizin neydi şikayetleriniz onu verdi
Hiç bilgim yok inanın sadece uyku yaptığını biliyorum ben 1 tane içmiştim çok uyku yapmıştı çocuğum var diye başka ilaç istedimBen 26.haftadayım anksiyetem var. Rexapin kilo yapıyor mu çok acaba? Ya da birden bırakılırsa fazla yan etkisi oluyor mu? Zaten kötüyüm bir de yan etkilerle uğraşmak istemiyorum
Ablan hemen nasıl öyle teşhis koydu çok şaşırdım paylaşma canım bir dahaKesinlikle öyle canım bende yıllardır kimseye belli etmiyorum hiçbirşeyi bir kere açtım aileme çok kötü olunca tek dediğim herseyden korkuyorum etkileniyorumdu ama onlar da sacmalama beynini kendin kontrol edemiyor musun dediler, hatta ablamla paylaştım bir kere bana sen şizofrensin olmayan şeylerden korkuyorsun dedi o gün bu gündür asla anlatmam çünkü kimse derdini anlamıyor kesinlikle bu durumu yaşamayan kimse anlamıyor. Ben lustral 25 mg kullanıyorum canım ya ama uzun suredir kendim bas etmeye çalışıyordum ilacın mg çok düsuk şimdi. Yeterli gelmiyor sanırım
Bende de bugün başladı kanser olma korkusu değişik kramp gibi ağrılar giriyor bi yerimde kitle ya da tümör mü var acaba sinirlere dokunup kramp giriyor diyorumBende de hep kanser olma korkusu var Allah korusun
Pandemi beni de çok etkiledi sosyal ortamlar yok dışarı çıkmaya korkuyoruzYazdıklarınız çok mantıklı ve rahatlatıcı kanser olmaktan korkuyorum ve olsam da mücadele edemem dünya başıma yıkılır düşüncesi de var çok şükür sigara alkol hiç kullanmadım beslenme tarzımda tatlıya dayanamıyorum sadece orta seviyede kilo fazlalığım var aslında kendime çeki düzen vermek istiyorum beslenme konusunda kişisel bakım konusunda ama şu aralar evdeki kül kedisi modundayım bi umutsuzluk var üzerimde şu pandemi süreci de etkiliyor beni ayakta kalıp iyi olmaya çalışıyorum her şeye rağmen iyiyim çok şükür
Bence başka doktora randevu al canım çünkü bu ilaca bünyen alışmış kimisi aynı ilacı yıllarca kullanıyor kimisine ise alışıyor benim de 1.5 yıl sonra etki etmemeye başlamıştı ben kaç tane doktor gezdim düzeleyim diye Bursada çoğu doktoru biliyorum çok şükür ki şimdiki doktoruma rastgeldim Allahıma binlerce kez şükürler olsun sen de şuan başka doktora gitmelisin aldığın doza göre az çok değişiklik olması gerekiyorduAslında canım ben hastaneye yatmak istiyorum artık. Böyle geçeceğe benzemiyor. Ancak maalesef kovid süreci yüzünden randevu bulmak bile imkansız... İzmitteyim ben burada yatış için sadece üniversite hastanesi var birtek oranında 28 hasta alma kapasitesi varmış ve covid yüzünden şuan servis kapalıymışşuan gittiğim yer özel bir tıp merkezi psikiyatri dr ları çalışıyor 3 tane. En kötü ihtimal oradan başka bir dr a mı randevu alsam? Kötü olur mu ki böyle birsey yapmak?
Yok canım doğumdan hiç korkma o kadar korktuğuma değmedi yazık kaç gün öncesinden korkmaya başlamıştım ister vajinal doğum ister sezaryen önemli olan sağlıkla birbirinize kavuşmanız ben vajinal doğum diye çok direttim ne saçma bir diretmeymiş hatta hastanede 1 gece daha kalmak istedim suni sancı etki etmedi ve bu korkuyla duramayacağım deyip doktoruma sezaryene almasını rica ettim o kadar da korktuğuma değmedi hatta spinal anestezi aldım benim gibi panikatak biri üstelik ameliyathanede uyanık sen düşün gerisiniBana da ilk başta OKB demişlerdi ama şöyle mesela masumlar apartmanı safiye o tam bir okb çünkü bir düşünceye takılmış zorlantılarını da geliştirmiş o düşünce doğru diyo baska biseye inanmıyo. Biz öyle degiliz doğru olmadığını biliyoruz, aklımıza geldiginde kovmaya çalışıyoruz bizde değişik davranıslar değil anksiyete şeklinde kendini belli ediyo. Bir şey olacak ama ne olacak? Vücudun kendini savaşa hazırlıyor ama savaşacak bir neden yok ortada :)
işte o yüzden korkunun üstüne gitmek cok sacma benim korkum kusmak napiyim zorla zehirliyim mi kendimi :) nasıl gidebilirsin üstüne ya da kansere yakalandım diye kara kara düşünüyosun ne yapacaksın kanser mi edeceksin kendini üstüne gitmen için.. korkuların değil kaygılı halin üsütne gidilebiliyor sadece..
Kaygını ve mutsuzluğunu yönetebildigin sürece bu hastalık ile başa çıkabiliyorsun. Belki size negatif gelir ama ben diğer insanlardan farklı olduğumu, beynimin farklı çalıştığını kabul ettim artık mesela. İlaç içerim içmem o farklı ama ben diğer özendiğim o kafaya takmayan insanlar gibi olamıyorum, olamayacağım.
şu an bir de doğumdan korkuyorum mesela doğum yapmış hanımlar bana bir el atsanız :) çok mu zor
Aynen ben de artık böyle düşünüyorum ama terapiler böyle düşünmeme sevketti sen terapi alıyor gibi konuşuyorsun aynı alıyor musun canımBen de isterdim canım ama kendimizi kabul ederek başlamak gerekli değil mi? Kendimizi kabul edemedikçe kaygılar daha çok geliyor. Kimseye belli etmemeye çalıştıkça yıllarım gitti. Hep kendi içime içime zarar verdim. Xanaxlar, anksiyolitik ilaçlar, mide hapları neler neler. Yok işte bıraktığım an geri geliyo demek ki ben buyum.. pimpirikli takıntılı bi insanım. Gündelik hayatıma sokmadan bununla yaşamaya alışmaya çalışmalıyım.. diye düsünüyorum canım. Tökezliyorum hem de çok. Yarın belki gene kötü olacagim. Ama hep bir sonraki güne ulaşmaya çalışacağım canım..
Sen de güçlüsün unutma. Şu an ilaç kullanıyor muydun?
İlk sıkıntımı paylaştığımda böyle tepki almıştım malesef canım benim ama daha anlatmadım tabi ablam doktora gittiğimde geldi benimle anksiyete dedi doktor ondan sonra bana hep sorar iyi misin atakların oluyor mu felan diye ama hala onun mantığına yatmıyor insan kendini kontrol edebilir diyor ama edemiyor işteAblan hemen nasıl öyle teşhis koydu çok şaşırdım paylaşma canım bir daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?