Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Yaşamayan anlamıyor evet kontrol edebiliyor sanıyor aslında atak geldiğinde ne cama balkona çıkmak ya da bir iş ile meşgul olmak geçirmiyor biraz vakit geçtikten sonra kendiliğinden gidiyor bi şeylerle meşgul ol düşünceleri dağıt diyorlar da o öyle olmuyor işte sadece atağı çok dinlememek için hem iş ile meşgul olup hem video falan açıyorum çok dikkate almamak için

Bende öyle hele o iç huzursuzluğu varya bütün kanım çekiliyor ya huzursuz olunca. Anksiyete atağı geçiyor peşine o takıldığın düşüncelerle bogusuyorsun vallahi nasıl bir kısır döngü anlamadım kuzum

Düşünceleri çok dikkate almaz isen gidiyorlar ama atağın ardından yine gelecek korkusu beklenti ankisyetesi insanı huzursuz ediyor kaygılıyız bir de korona eklendi hep içimde bir korku var Allahım içimizdeki umudumuzu almasın

Amin canım benim aminn inşallah benim tek bir şeye kaygım yok ya aklıma herhangi olumsuz birşey geliyor ondan bile kaygılanıyorum vallahi

Kesinlikle doktor değiştirmen lazım çünkü ilac bu şekilde dokunuyorsa fayda etmesi de pek mümkün görünmüyor canım ya 2 ay az bir süre değil ki
Aslında canım ben hastaneye yatmak istiyorum artık. Böyle geçeceğe benzemiyor. Ancak maalesef kovid süreci yüzünden randevu bulmak bile imkansız... İzmitteyim ben burada yatış için sadece üniversite hastanesi var birtek oranında 28 hasta alma kapasitesi varmış ve covid yüzünden şuan servis kapalıymış şuan gittiğim yer özel bir tıp merkezi psikiyatri dr ları çalışıyor 3 tane. En kötü ihtimal oradan başka bir dr a mı randevu alsam? Kötü olur mu ki böyle birsey yapmak
Haklasın galiba niloya. 2 ay oldu bir de başka yere gitmekte fayda var gibi duruyor artık ancak dr bulup araştıracak gücüm de yok. Nadıl bir yol izlesem

Gittiğin hastanenin diğer doktorlarından birine al randevu denemekte fayda var bak 2 aydır değişen yok daha ne kadar daha doz yükselecek en yüksek dozu bile artırmış ilacı yavaş yavaş değiştirmesi gerektiğini neden uygulamıyor acaba doktor birden bu ilaçta doz da düşülmücek başka ilaca geçerken kademeli bunu azaltacak yüksek dozdasın çünkü

Aynen ben de artık böyle düşünüyorum ama terapiler böyle düşünmeme sevketti sen terapi alıyor gibi konuşuyorsun aynı alıyor musun canım
Almıyorum canım arada bir beynim normal düşünüyor. bugün kötüyüm mesela, yine her şey herkes üstüme geliyor. Hamilelik problemleri var canım bulantı öğürmeler vs ağladım bugün offff dedim nereye kadar devam edecek böyle ben istemiyorum artık falan annemle kavga ettim çok kötü bana bi sen mi hamilesin şımarık falan dedi çok kötü oldum ağlıyorum şu an hala bazen ben de yıkılıyorum canım. Bizim takıntılı haller hamilelik ile birlesince hic cekilmez hal aldı. Ne kendime ne çevreme faydam yok şu 20 gündür.

ama insanın annesi de şımarık derse yaşadığım onca şeyi görmesine rağmen hem de daha önce.. daha ne yapayım

Benim de ilk 5 aydan sonra çok güzeldi hamilelik çok keyifliydi ben de 5 aya yakın istifra ettim ama sonrası çok keyifli karnımdaki hareketleri dinlemek karnımın şeklini izlemek öylesine keyifliydi ki tüm istifralara değer Allahım isteyen herkese versin size de sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin

Bilmiyorum canım ya bazen hamile kalmak hata mıydı acaba diyorum benim durumumdaki bir hasta için yani. 4 senedir iyiydim hiç takıntım yoktu iştahım bilmem ne her şey yerindeydi. Mutluydum huzurluydum şimdi bir huzursuzluk hali çöktü üstüme Mutsuzum ağlıyorum ne zaman geçecek bitecek diye gün sayıyorum ilacıma dönmek istiyorum ama hamileyken kullanmaya da korkuyorum. Sen kullandın mı hamilelikte ilaç? Böyle olacaksa ben 2. büyük konuşmayım ama doğurmam yani çekemiyorun belirtileri semptomları

Yok canım ben ilaç kullanmadım ben ilk gebeliğimde kayıp yaşadım o yüzden bu hamileliğimin üzerine çok titredik zaten panikatağa sıra kalmadı benim 5 aya yakın istifra edince senin de hareketler başlayınca böyle olmayacaksın canım bak göreceksin ilaç kullanıp da sağlıklı bebek doğuranlar var dayanamadığın raddede gidersin doktora biraz sabret ilk 12 hafta çoğu doktor vermiyor ilaç ben de 2.ye cesaret edemiyorum açıkçası

ne güzel dayanma gücü gelmiş çok sevindim. Bilmiyorum canım. Eşim yok yanımda hamileliği öğrendiğimden beri,anneme geldim ama bizim ev cook kalabalık herkes evde kardeşim babam yaşlı babaannem. Pandemi malum herkes evde olunca sinirler gergin. Annem eskisi gibi değil kaldıramıyor artık sorun, stres mutlu olalım istiyor hep ama bu hastalığı bilirsin mutlu olmana izin vermez.

Kalabalık içinde yapayalnızım, halsizim, içimden bir şey yapmak gelmiyor yemek bile yiyemiyorum doğru düzgün. İşin garibi bunların sebebi hamilelik mi, yoksa benim takıntılarım mı hastalık mı nüksediyor, ilacı bırakalı 20 gün oldu hala çekilme semptomu olamaz herhaldr diye düşünüyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım sözün özü

Bıraktığın ilacın neydi canım senin baş harflerini yaz anlarım

Şu sıra bendede öyle. Sağ kulağım boynum ağrıyor ve bişeyi yutkunurken tam yutamıyor hissediyorum. Aslında aklımdan cıkınca bian unutunca ağrım sankı yok oluyor ama hemen aklıma geliyor ve agrım sızı. Artıyor. Eşim bana hastalık hastasısın yapma böle diyor. Gidelim emar cektırelim dıo bu seferde korkuyorm gecer bosver diyorum. Ama ogecınce başka bir ağrım başlıyor bu sefer onla ilgili seyler okuyorm internetten. Telefondan nefret edıyorm artık. Arkdaslar kendıımızı telkın edip rahatlamamız lazm. Şu internrtten hastalık okumaktan resmen gözlerim bozuldu bulanık görüyor. Bence bu sekılde yazık kendıme edıyorum. Acilen rahatlamam lazm bu kdr degıldım ne zaman corona başladı o zaman oldu bunlar. Hatta ilk coronada biz eşim kızım 2 ay evden hıc cıkmadı k. Zaten herkese pendemıydı. Ve ağzımın içinde yanma yanık gbı yaralar cıktı. Baya kızardı. Benı aldımı korku. Dişlerimi bile fırçalayamaz oldm eşim baktı evet baya kızarmıs dedi. Bir haftd gecmedi ağrım arttı kosa kosa doktoRa gittim ama doktor sadece rahatla düşünme ağzının içini ve stres yapma gecmezse gel dedi tekrar. Önemli bişe değil dedi. Ben çok şaşırdım rahatladm aynı onun gbı yaptm ve gecti. Biz düşündükçe kendımızı hasta edıyoruz aslında. Şimdide boynum kulağımı düşünür oldm agrıdıkça agrıyor. Neolur Allahım bu düşüncelerden kurtar beni ve benim gbi olan herkesi

Canim benim bu illete kapildigimdan beri agzimdan yara eksik olmuyor benimde. Tamamen o yuzden korkma. Ben de yemek yerken ya da yedikten sonra kendimi nefessiz ve tikanmis hissediyorum. Benimde bugun sirtim tutulmus gibi agriyor. Iste her gun birsey cikiyor malesef. Goz bulanikligini ben de yasiyorum. Ben artik belirti aramayi biraktim ama daha once cok aradigim icin hepsini ezberlemis gibiyim

Zaten belirti aradıkca belirtiler çoğalıyor bendede. Aslında yınede kendımı rahatlatmaya çalısıyorum. Kesınlıkle evde boşluktan arttı bunlar. Evlıyım. Kızım 4 yasında. Yemeğim temizliğim falan bitiyor. Koca gün kalıyor bana napim napim. Kıtap okurken kendımı veremıyorm. Bu sefer kardeşlemi arkadaslarımı arıyorm. Herkes cokmu mutlu hayır değil. Sanmayın yanlızız cogu kişi böle ama herkes kendını rahatlatmak istiyor. Haklıyızda. Bence bol bol aklımızı başka seylerle meşgül edip internet ortamında hastalık araştırması kesinlikle ve kesınlıkle yapmamamız gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…