- 13 Aralık 2020
- 1.028
- 1.392
- 83
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #8.621
Canım benim geçmiş olsun neden yatırmayı düşündü ki doktor o kadar mı kötüsünHanımlar merhaba,
bugün doktora gittim 2 aylık hamileyim. Doktor durumumu iyi görmedi, ilaç tedavisinin gerekli olduğunu söyledi. Se...tra 25 mg verdi en düşük doz. Hatta yatırmayı bile düşündüler de ben istemedim.
1 hafta sonra mutlaka kontrole gel dediler, fakat eşim istemiyor kullanmamı, ailem ise destekçi. Böyle olunca çok arada kaldım iyice sapıttım anksiyetem azdı. Ne yapsam ne etsem hiç bilemiorum. Gebeliğinde antidepresan kullanan var mı çevresinde vb olan? Bu riski almaya değer mi? Bir yandan hiç iyi degilim hayat enerjim yok, diğer yandan masum bir can. Alahım ne zor işlermiş
Atağım cok siddetliydi, bazen kendimi şu camdan atsam diyorum dedim doktora ondan kendime zarar vereceğimi düşündü herhalde. İlk aylar olduğu için endiseliyim ama buraya kadar, 1 aydır dayanıyorum 1 ay daha gözüm yemiyor.Canım benim geçmiş olsun neden yatırmayı düşündü ki doktor o kadar mı kötüsünHamilelikte antidepresan kullanılıyor canım düşük dozun zaten bence kötüysen kullan canım bu hamilelikte senin ruh halin de cok onemli ama
Canım sırf bu düşünceye dayanarak yatırmak istediğini dusunmuyorum cunku bu bana da oluyor du o ataklarım şiddetli oldugu zamanlar o düşünceler berbat ama korkuyor insan düşüncelerden yapmaktan da korkuyor.Atağım cok siddetliydi, bazen kendimi şu camdan atsam diyorum dedim doktora ondan kendime zarar vereceğimi düşündü herhalde. İlk aylar olduğu için endiseliyim ama buraya kadar, 1 aydır dayanıyorum 1 ay daha gözüm yemiyor.
Bilmiyorum canım ama korktum anksiyeteliler olsa anlaşırdık ama diğer hastalar ile beraber olmak istemedim kimse alınmasın ama aklı yerinde olmayan hayal vb gören insanlar ile yapamazdim o psikolojide. İlaçları kullancam canım artık rabbime biraktim inşallah bir sorun cikmaz.Canım sırf bu düşünceye dayanarak yatırmak istediğini dusunmuyorum cunku bu bana da oluyor du o ataklarım şiddetli oldugu zamanlar o düşünceler berbat ama korkuyor insan düşüncelerden yapmaktan da korkuyor.
Zor bir durum tabi canım benim bence sen yatırılacak kadar kotu değilsin diye düşünüyorum. Gittiğin doktor alanında ne kadar iyi canım bu da onemli. Sana yatırayım deyip selc.vermis çok hafif bir antidepresan oda.Bilmiyorum canım ama korktum anksiyeteliler olsa anlaşırdık ama diğer hastalar ile beraber olmak istemedim kimse alınmasın ama aklı yerinde olmayan hayal vb gören insanlar ile yapamazdim o psikolojide. İlaçları kullancam canım artık rabbime biraktim inşallah bir sorun cikmaz.
Valla iki doktor da ilaç önerdi muhtemelen diğeri de benzer ilaç verecekti. Zaten agir veremezler canım haftam belli işte ben de araştırdım keske kullanmasam ama yine en düşük doz en düşük risk demek dedi bana doktor. Bi de hacettepe mezunuymuş diğer gittiigm dr da zaten iyi bi doktordu. Ben güven aldim kimse gebe kadına ilaç vermek istemez kötü olmasa.Zor bir durum tabi canım benim bence sen yatırılacak kadar kotu değilsin diye düşünüyorum. Gittiğin doktor alanında ne kadar iyi canım bu da onemli. Sana yatırayım deyip selc.vermis çok hafif bir antidepresan oda.
Canım malesef anksiyete belası işte ataktan atağa sürüklüyor insanı, birde sen ilacı kestiğin icin nüksetmiş ayrıca hamilesin hormonların da değişiyor birsuru sey var tetikleyen. Ama ben inanıyorum ilacın sana iyi geleceğine ki yatırsalar da ilac tedavisi yapacaklardı kuzum. İnsallah tez zamanda iyi olursun.Valla iki doktor da ilaç önerdi muhtemelen diğeri de benzer ilaç verecekti. Zaten agir veremezler canım haftam belli işte ben de araştırdım keske kullanmasam ama yine en düşük doz en düşük risk demek dedi bana doktor. Bi de hacettepe mezunuymuş diğer gittiigm dr da zaten iyi bi doktordu. Ben güven aldim kimse gebe kadına ilaç vermek istemez kötü olmasa.
Aynen canım, öncesinde zor bir 1 sene geçirdim 2020 Mart ayindan itibaren pandemi nedeni ile bana cok zordu. Eşim askeri personel olduğu için önce karantinaya aldılar zarar görmesnler diye 2 ay falan görüşemedik. Geliyodu 10 gün kalıp geri dönüyodu, geçen sene sınava hazırlandım çok yoğun bi dönemdi evde hep tektim annem gelemedi ben ona gidemedim. Hastalığın ortasında sınava girdik çok istedigim gibi geçmedi bari çocuk yapalım vakti de geldi dedik. Tabii o zaman ilaç stresi vb başladı. Gebe olduğumu ögrenmeden bir gece önce eşimle inanılmaz bi kavga ettik, neredeyse ayrılık noktasına geldik. Üstüne gebelik ögrenince bazi değerlerim yüksek çıktı onlara kafayı taktım ne olacak ne bitecek diye, üstüne hormonlar eklendi, üstüne ilaç pat diye gitti, sigara pat diye kesildi, olumsuz haberler üst üste ve ben daha fazla dayanamadım sanırım. 1 seneden fazladır tek kişilik idare ediyordum hayatı ama herkesin bir dayanma noktası varmış galiba..Canım malesef anksiyete belası işte ataktan atağa sürüklüyor insanı, birde sen ilacı kestiğin icin nüksetmiş ayrıca hamilesin hormonların da değişiyor birsuru sey var tetikleyen. Ama ben inanıyorum ilacın sana iyi geleceğine ki yatırsalar da ilac tedavisi yapacaklardı kuzum. İnsallah tez zamanda iyi olursun.
Aynen beni anlatıyorsun canım. Youtube izzet güllüyü dinledinmi hiç. Videolarına bak canlı tanıkları dinle biraz rahatlarsın.Akşam kendimi gayet iyi hissettim hatta temizlik bile yaptım. Sabah yataktan çıkamayıp yatağın içinde hastaneye yatırılma fenalaşma senaryoları bile kuruyordum. Genelde sabahları daha kötü oluyorum. Acaba silkelenip kalksam iş falan yapsam kendime gelir miyim diyorum. Ama sonra bu fikirden cayıyorum çünkü içimden yapmak gelmiyor.
Canım zaten bu tip hastalıklar hep bir zayıf an kolluyor ama sen bu dönemlerden geçeceksin çok guzel bir şekilde buna inan. Herşey yoluna girecek hicbirşey sonsuz değil bu hayatta bebeğini kucagına aldığında butun dertlerini unutmuş olursun inşallah. atak geçiriyor musun peki ? Nasıl hissediyorsun kendini bu zor zamanlarındaAynen canım, öncesinde zor bir 1 sene geçirdim 2020 Mart ayindan itibaren pandemi nedeni ile bana cok zordu. Eşim askeri personel olduğu için önce karantinaya aldılar zarar görmesnler diye 2 ay falan görüşemedik. Geliyodu 10 gün kalıp geri dönüyodu, geçen sene sınava hazırlandım çok yoğun bi dönemdi evde hep tektim annem gelemedi ben ona gidemedim. Hastalığın ortasında sınava girdik çok istedigim gibi geçmedi bari çocuk yapalım vakti de geldi dedik. Tabii o zaman ilaç stresi vb başladı. Gebe olduğumu ögrenmeden bir gece önce eşimle inanılmaz bi kavga ettik, neredeyse ayrılık noktasına geldik. Üstüne gebelik ögrenince bazi değerlerim yüksek çıktı onlara kafayı taktım ne olacak ne bitecek diye, üstüne hormonlar eklendi, üstüne ilaç pat diye gitti, sigara pat diye kesildi, olumsuz haberler üst üste ve ben daha fazla dayanamadım sanırım. 1 seneden fazladır tek kişilik idare ediyordum hayatı ama herkesin bir dayanma noktası varmış galiba..
Ben o mesajı yazalı baya olmuş şuan daha iyiyim terapi alıyorum ilacı da bırakmıştım da yine döndüm ilaca ama terapi fayda ediyor çok şükür teşekkür ederim tavsiye içinAynen beni anlatıyorsun canım. Youtube izzet güllüyü dinledinmi hiç. Videolarına bak canlı tanıkları dinle biraz rahatlarsın.
Akşam kendimi gayet iyi hissettim hatta temizlik bile yaptım. Sabah yataktan çıkamayıp yatağın içinde hastaneye yatırılma fenalaşma senaryoları bile kuruyordum. Genelde sabahları daha kötü oluyorum. Acaba silkelenip kalksam iş falan yapsam kendime gelir miyim diyorum. Ama sonra bu fikirden cayıyorum çünkü içimden yapmak gelmiyor.
Bunları sene başında yazmışım 29 Ocakta Allahım kimseye yaşatmasın bana da yaşatmasın inşallah çok zor günlerdiSabah oldu yine çok iyi değilim yataktan çıkamıyorum canım hiçbir şey yapmak istemiyor yatıp duruyorum
Eskilerden bahsediyosan ilaç kullandığım için atak geçirmemiştim. Gergindim sadece ama öyle yaşamı etkileyen bi durum değildi. İlaç gidince tabii baş edebilme kapasitem de düştü.Canım zaten bu tip hastalıklar hep bir zayıf an kolluyor ama sen bu dönemlerden geçeceksin çok guzel bir şekilde buna inan. Herşey yoluna girecek hicbirşey sonsuz değil bu hayatta bebeğini kucagına aldığında butun dertlerini unutmuş olursun inşallah. atak geçiriyor musun peki ? Nasıl hissediyorsun kendini bu zor zamanlarında
Allah yardimcin olsun canim dualarim seninle ve bebeginleEskilerden bahsediyosan ilaç kullandığım için atak geçirmemiştim. Gergindim sadece ama öyle yaşamı etkileyen bi durum değildi. İlaç gidince tabii baş edebilme kapasitem de düştü.
bugün başladım ilacima, Allaha sığınarak başladım. Ne olur dua edin hem ben hem bebeğim iyi olsun kızlarhamileyken bu konular cok daha zormuş..
Canım benim rabbim şifa versin inşallah sana hiç korkma endişe duyma herşey çok guzel olacak buna inanEskilerden bahsediyosan ilaç kullandığım için atak geçirmemiştim. Gergindim sadece ama öyle yaşamı etkileyen bi durum değildi. İlaç gidince tabii baş edebilme kapasitem de düştü.
bugün başladım ilacima, Allaha sığınarak başladım. Ne olur dua edin hem ben hem bebeğim iyi olsun kızlarhamileyken bu konular cok daha zormuş..
Birde suan atak geçiriyor musun canım onu soruyorum yani nasıl oluyor atakların kuzumEskilerden bahsediyosan ilaç kullandığım için atak geçirmemiştim. Gergindim sadece ama öyle yaşamı etkileyen bi durum değildi. İlaç gidince tabii baş edebilme kapasitem de düştü.
Evet, inanılmaz yoğunlukta kaygı duyuyorum. Algılarımı tamamen kapatıyorum sadece vücuduma odaklanıyorum. Titriyorum, kasılıyorum, midem bulanıyor. Hızlı nefes alıp vermeye basliyorum. Bu tarz şikayetler cnmBirde suan atak geçiriyor musun canım onu soruyorum yani nasıl oluyor atakların kuzum
anladım canım benim ilac sana iyi gelir ama merak etme hata ilk günden bile anlarsın bunu.Evet, inanılmaz yoğunlukta kaygı duyuyorum. Algılarımı tamamen kapatıyorum sadece vücuduma odaklanıyorum. Titriyorum, kasılıyorum, midem bulanıyor. Hızlı nefes alıp vermeye basliyorum. Bu tarz şikayetler cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?