• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirememe

Bu paraya bu zamanda birikim yapmak zor. Peynir zeytin yumurta alsan yüz lira bırakıyorsunuz. Genelde biriktirebilenler de ay başında kenara para bırakıp asla ellemiyor. Ben yapamıyorum tabii. Bizim evin tek birikimi oğlanın bizden tırtıkladığı bozukları attığı kumbara. Hoş bozukları da küçümseme en kötü onu yap, bizim 2 ayda 100 lirayı geçmiş bozuklar.

Valla bu devirde nasıl birikim yapılır ben de bilmiyorum. Ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor gelirimiz fena sayılmaz ama kenara hiç para atamıyoruz. Para geldiği gibi borçlara kredi kartına gidiyor. Market alışverişi çocuğun masrafları şimdi 2. De yolda bir kaç ay bebek doğunca ücretsiz izin kullanayım dedim hesap yaptım yok yok batarız resmen. Hayat gerçekten çok pahalı ya da bizim paramızın bereketi yok.

Çalıştırmıyorsa en az 500 harçlık al. Baştan nasış alıştırırsan hayatın boyu öyle gider. Ben biraZ rahat harcarfım eşim bildiğin pintiydi. Alıştırdım o yüzde 65 düzeldi ben yüzde 20. İyi olduk :))))

Canım bizde tutumlu olan benim eşimin cebinde 50 olsa 100 harcar ben ona güvenirmiyim birikim konusunda asla bende çözümü üstteki arkadaş gibi yapıyorum 300 mu verdi 50 köşeye 500 mu verdi 100 köşeye ama gram alıyorum yoksa harcarım sorarsa eğer sorduğuna pişman ediyorum sen bana hesap mi soruyorsun bu yaşdan sonra tek tek anlatacakmiyim diye iki huzunlendimi adam vaz geçiyor ve altınlarımın her birini başka yerlere koyuyorumki eşimin önüne gelirse aa yeni aldım sadece bu diyorum ama şimdi mülk aldık altınları toplayıp eşimin önüne koydum yalnız yemenin tadını sevmiyorum

Çok erken evlenmissiniz,bu konuyla ilgili herkes yazmış.Dogru da demişler.
Para biriktirebilmenizin bence yolu elijize para gecesi,el işleri yapabilirsiniz.Dantel ,örgü gibi birşeyler öğrenip bunları satabilirsiniz.Dikis nakış öğrenip biseyler üretebilirsiniz.Ya da eve iş verip onları tamamlayinca paranı ödüyorlar gibi işler duymuştum ,araştırıp bunu yapabilirsiniz.Kiskanc koca ve eğitim olmayınca aklıma bu kadar geldi .
Ama esinizden aldığınız parayı gizlice biriktirmek doğru değil gibi.Daha önce bir üye yazmıştı ,paraa biriktirmiş eşine soylemis ,eşi de demek ki çok sıkıştıgim durumlarda bu para sendeydi ve bana söylemedin diye düşünüp ,ataalari bozulmuş ,haklı gibi de geldi bana.Umarim başarırsınız

19 yaşında evdeki huzursuzluktan kaçıp evlenmek yerine baska sehirde üniversite okumayı tercih ederdim ama neyse.

Ben öğretmenim ama an itibariyle işsizim.

Eşimin kartı bende. Eve alışveriş yapacaksam onu kullanırım.

Ayda bana 300 verir. Onu saklarım.

Kendi kazancım var. Kensi ürünlerimi yapıp satıyorum. Büyük kazanmıyorum. Ama kişisel harcamaları da eşimden yapmıyorum.

Kendi kazancımla ne istersem alıyorum.

Bunun haricinde kendi kazancımın büyük çoğunluğunu saklıyorum.

Biriktirdiğim parayla arabamin sigortasını verfisini filan ödüyorum..eşim sıkışırsa veriyorum

. Ihtiyac sahibi bulunca hemen verebiliyorum mesela biriktirdiğim parayla.

Ve yeminle ben ihtiyac sahibine verdikce param bereketleniyor.

Bir kumbaram var.

1 liralari filân atiyorum içine.

Her boşaltmamda en azından 900 lira çıkıyor içinden. Senede 2 kere filan boşaltıyorum . Onunla altın alıyorum. Ya da yaz tatili için kullanıyoruz.

Bankada kendime ait birikimim var. Oraya da altın atmaya çalışıyorum.

1 liraları küçük para görmemek lazım
1 liralarla tatil yaptım ben inanın.

Inanin para harcamak keyif verse de birikmis para daha çok keyif veriyor.

Benim kıstasım çok para biriktirmek değil.

Benim olayım az olsa da biriktirmek. böylece sıkışmamak.

Evet atanamadım. Ama Allaha binlerce şükür olsun ki parasiz kalmanin ne demek olduğuna dair bir fikrim yok.

Çünkü gerçekten kendimi sağlama almayi seven bir insanım. Her ihtimal için kenara para atmak huy bende.

Az ya da çok. O kısım önemli degil.
Az para ile 3 çeyrek 2 gram altın yaptım geçen sene. 1 liralari toplayarak.

1.liralar ile köprü yaparım ben. Yeter ki zamanim olsun😊
Allah sağlık versin para kazanılır.Ayrıca herkes atanmak zorunda deil.İnşallah atanırsınız.Bende hep dıorum allah saglık versın calısalım.Çalışmak çok guzel

Çok normal başkasının eline bakınca insan ne bir şey alabiliyor ne birikim yapabiliyor, ne kadar eş olsa da.
Ben de başka şehire evlendiğim için işten çıktım, 1 sene olacak iş arıyorum henüz dönen yok. Eşim söz sahibi bile değil bu konuda. Olamazda. Çünkü ben bireyim. Ne hakla?
Şuan eve eşim baktığı için tek maaşla ancak ev dönüyor, bu ay mesela ekstra dişçi çıktı gene sıkışacağız. Ben çok gerekli olmadıkça bir şey alamıyorum o yüzden. Zaten çalıştığımda aldığım kadarda alamıyorum, baba parası yemeyen ben eş parasıda yiyemiyorum yani. O onun parası diyorum anca ev döndürüyor diyorum çok elzem değilse almıyorum.
Ayrıca “Kocam bana para vermiyor bu ay 100 200 verdi” diyenleri anlamıyorum. Orta okul çocuğu gibi harçlık mi bekliyorsunuz?
Biz parayı ortaya koyarız şu şuraya bu buraya artan da sende kalsın sen daha iyi idare ediyorsun diyor bu kadar.
İşe girdiğim zaman da kenara koyup daha fazla özelime harcamayı düsünüyorum. Ayrıca her kadının birikimi olmalı, hayat bu ne getireceği belli olmaz bu da çalışarak oluyor elbet.

Kendinize ait bir hesap açın ve oraya elinize geçtikçe yatırın ya da eskiden bankaların verdiği kumbaralar vardı (halen veriliyor mu bilmiyorum)ondan alın ve sizin açamamanız gerek ki sıkışınca ordan almayın
Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın herkesin maaşı aynı değil

Şu sıra tek düşündüğüm Mine abla. Kendisine gıbta ile baktığım banka müdür yardımcısı eşi bir abla. Kendisi bir yılda pazar parasından, ordan buradan arttırdığı, kenara koyup sıkışınca hemen elini sürmediği 12bin tlsine sıfır ev eşyası aldı. Ben neden mesela beş on kenara koyamıyorum.Koyuyorum sonra sıkışınca hemen oradan kullanıyorum. Ağzımı tutamayıp eşim sıkışınca hemen çıkarıp ona veriyorum. Yok mu bana öneri de bulunabilecek birileri.

Ya ben bu mine ablayı başka bir konudan hatırlıyorum ama çıkaramadım, hatta eski bir konumu diye tarihe baktım, yeniymiş. Bilemedim :işsiz:

Herkese iyi akşamlar.
Hanımlar benim eşim Uzman çavuş. 6000 tl maaş alıyor.Ben çalışmıyorum. Aslında çalışmayı çok istiyorum daha 21 yaşındayım ama eşim çok karşı. Bir kere çalışayım dedim. Boşanmaya gitti iş. Adına da kıskançlık diyor güya.Bahanesi batsın. Bu konu zaten başlı başına bir problem. Neyse kira, faturalar, araba aldık taksidi, arızası, ekspertizi derken son iki aydır çok sıkıştık.Çocuk yok henüz.Aylar sonra ilk kez bu ay kişisel alışveriş yapacağım. Giyim kuşam. Limit deseniz 200 tl. O da kendisine alacak bir şeyler. Fakat çok üzülüyorum. Ne birikimim var kıyıda köşede ne de altınım. Kaçarak evlenince düğün falan olmadı.Annem ara ara gönderiyor harçlık gibi 100 - 200.Ne yapacağımı bilmiyorum.
Şu sıra tek düşündüğüm Mine abla. Kendisine gıbta ile baktığım banka müdür yardımcısı eşi bir abla. Kendisi bir yılda pazar parasından, ordan buradan arttırdığı, kenara koyup sıkışınca hemen elini sürmediği 12bin tlsine sıfır ev eşyası aldı. Ben neden mesela beş on kenara koyamıyorum.Koyuyorum sonra sıkışınca hemen oradan kullanıyorum. Ağzımı tutamayıp eşim sıkışınca hemen çıkarıp ona veriyorum. Yok mu bana öneri de bulunabilecek birileri.
Işe yeni girmiş tam toparlamadan borca girmişsiniz bence adamin da suçu yok bütçesi o kadar yetiyor ki 200 tl veriyor

Back
X