Para biriktirme takıntım

COk tesekkur ederım cevap verdıgınız ıcın valla biz zor zengin oluruz esim tam tersi alısverıs canavarı bana verse yonetımı ev alırım ☺

Cok severim sizin gibi insanlari. Cogu kisi düsüncesizce alisveris yapar günübirlik yasar. Sonra birsey olunca elde var sifir. Ama size birsey olmaz.. en azindan maddi anlamda zora düsmezsiniz hicbirzaman.

Yinede herseyin dengeli olmasi taraftariyim. Arada kendinizi simartin :)

Para biriktirmek elbette onemli ama hayati size zehir ediyorsa veya hayattan zevk almaniza engelse orada durup dusunmek lazim. Ben de tutumlu biriyimdir ama ne kadar harcarim hesabini yapmam. Bugunler geri gelmeyecek sonucta. Annem 2 yil boyunca ev al diye basimi agritti. Bir sure kendimi borca sokup zorluk cekmek istemiyordum. Belki evlenirim dugun masrafi falan olur diye de istememistim. Evlilik olmayinca benim de aklima ev almak yatti ve sonunda aldim. Simdi zorlaniyor muyum? Hayir. Yeri geliyor disarida yiyorum yeri geliyor ise yemegimi goturuyorum. Kafeye gidip cayimi da iciyorum para da biriktiriyorum. Her seyin bir dengesi var. Kuafore yaptiracaklarinizi kendiniz yapabiliyorsaniz gitmeyin, onemli degil ama moraliniz bozuk oldugunda bir yenilik istiyorsaniz gidin saciniza bir fon cektirin.

Anne olmanizin da etkisi ile para biriktirme isteginiz artmis da olabilir ama dedigim gibi dengesini bulun.

Para biriktirmek, güvende hissetmek güzel olabilir ama aşırısı iyi değil diye düşünüyorum. Yani 3 senede bir insan parası varken niye gitmez kuaföre? Arada bir gidin kaş-bıyık, bi fön daha iyi hissedersiniz kendinizi. Hele kitaptan filan kısmak bana aşırı geldi. Ben de neredeyse 3 senedir zaruri ihtiyaçlar dışında para harcamıyorum ama param olmadığı, olanla da borç ödediğim için harcamıyorum. Olsa harcarım yani abartmak iyi değil.

Anlıyorum geçmişte yaşadığınız maddi sıkıntıdan dolayı böyle yapıyorsunuz, yine birikiminizi yapın ama arada bir kendinize küçük sürprizler de yapın :)

Parayı hangi niyet ile birikirseniz elbet bir gün para oraya harcanır. Kefen parası kötü gün parası sizin gibi ya ayrılırsam parası bunlar hep olumsuz niyetler güzel gün parası biriktirecekseniz biriktirin ama dönem dönem harcamak şartı ile

Tesekkur ederım cevap verdıgınız ıcın aslında kuafor ısını para dan degılde genelde yaptıklarını begenmedıgımden gitmıyorum Elım yatkın diye kendim yapıyorum. Ama kıtap konusunda haklısınız roman okumayıda cok severim onu ikinci el sitelerden hallediyorum ama tes kitabı sıfır olması gerek tabı

COk tesekkur ederım evet borçtan cok korkarım borcum olsa uyumam galıba, hep kosede param olsun isterim kısmeye muhtac olmamak ıcın

Para kosede duruyor esime Bısey olursa ayrılık olursa diye takıntım var cocugumla kimseye muhtac olmayım dusuncesı. Cocukluktan kalma galıba
Çok iyi bişey bu emin olun bende böyle olmak istiyorum özendim remen bu durumda bir gariplik yok

Siz de benim tam tersimsınız ikimizde asırıyız galıba. Maasım hepsi hemen gıdıyor dediniz ya tansiyonum yukseldı,

Cimri olmakla tutumlu olmak arasındaki ince çizgiye dikkat edin derim.

Bir tanidigim var. Kari-koca ikisi de cimri. DIKKAT tutumlu degil Cimri. Aslinda bankada belki 2 ev alacak paralari var ama yillardir oturduklari eve ne yeni bir esya almislar ne de evi yenilemisler. Gecenlerde mutfak eskidi yenileyelim demisler. Biz de bir sey almaya diye evlerine gittik. Yeni mutfak dolaplarini da gorurum demistim. Resmen ŞOK oldum. Yeni diye taktıracaklar mutfak dolapları bizim 15 yıl once aldığımız dolaplardan da eskiydi. İnsan hiç mi özenmezler diyor ister istemez.

Benim kendi evim degıl ama esyalarım guzeldır. Ama dedıgım gıbı esim tam tersi bayılır alısverıse ben cımrıyım baya oyle oyle dengelıyoruz

Bazen bende böyle oluyorum yokluk gördükçe tutumluluğun dozunu kaçırdığım zamanlar oldu. Ama gelip geçici ataklar bende ki.

Rahmetli Rahşan Ecevit size el verdi herhalde.
Kimse kusura bakmasın da para benim hayatımı güzelleştirmek, rahatlatmak için var.
Param varsa harcarım, varken yokluk çekmem.
Ayrıca 1 saat sonramızı garanti edemediğimiz bir düzende, biriktirip ne yapacağım yahu...

Ne kadar paran var merak ettim.Vallaha helal olsun.Ben hem köşeye atar hemde çatır çatır yerim.Yani çok savurganlığada çok cimriliğede karşıyım.Kendımı her maaşta odullendırrım.Hayat eskisi gibi deil.Hiç bir şeyin yanınayaklaşılmıyo.

COk tesekkur ederım cevap verdıgınız ıcın cocuklugımdan beri boyleyım ama Icınde bulunduğum ortam beni buna itti anne olunca Kızımda benim gibi olmasın dusuncesı daha da depreşti. Tavsiyelerinizi dikkate alıcam

Canım benim kimsem yok esim hadı yallah dese gıdecek kapım yok bıraz da mecburum aslında

Bazen bende böyle oluyorum yokluk gördükçe tutumluluğun dozunu kaçırdığım zamanlar oldu. Ama gelip geçici ataklar bende ki.
Evet aslında bizimkisi korku yokluktan gelen kısıler daha temkinli olurmuş aslında ben cok sikayetci degılım Ama etrafımda dalga gecer gibi konusanlar olunca ben de mi tuhaflık var diye konu acmak ıstedım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…