Para biriktirme takıntım

Senin kadar olmasada benimde para biriktirme takıntım var.açılmayan kumbaralar favorim.kaç tanr almışımdır buzamana kadar bilmiyorum.

Sizinki hep gecmisen gelen paikolojik bir durum elinizde olan bisey degil. Ama birazda olsa asmaya calisin iyi gelir kuafore gidin alisveris yapin yemek yiyin çünkü hayatta biseylerden zevk almak kendine bakmak gerek :)

Zor zamanlar geçirmişsiniz sizde parayla geçim derdiyle sınanmışsınız eğer gerçekten ailenizin 1 kuruşu bile geçmeden okuduysanız tüm okulları helal olsun. Şüphe etmeniz eşimden ya ayrılırsam ne yaparım düşünceniz korkunuz normal bence. Ama abartmayın. Biraz salın kendinizi harcayın. Allah korusun yarın üzerinize toprak atmıcakları ne malum ? E nerede paranız götürebilceniz mi ? Hersey olucağına varır. İleride çocuğunuza böyle kısıp durursanız yandı o çocuk. Biraz rahatlayın lütfen. Bir dışarı çıkın cafeye oturun çayınızı yudumlayın. Hayattan zevk alın. Para kazanılır harcanır sağlığa birşey oldu mu sıkıntı.

Baba nasiyatımı aynen aktarıyorum..paranı 3 e böl birini ailene, birini kendine birini sakla ki yaşlandığında hayatındakileri kaybettiğinde keşke ailemle gezseydim keşke arkadaşlarımla yeseydim demeyesin çünkü yaşlanınca tirilyonun olsa farketmez bunu yapacak ne enerjin nede o çok sevdiklerin kalmıyor..

Yaa biraz cimriklerini paylaşır misiniz gülelim lutfenn

Aaaa ben
Gerçi şöyle bir hayli borç ödüyoruz biz öyle ne çok savuracak ne de biriktirecek para kalmıyor elimizde. Ama her ne olursa olsun elimde olanı çar çur etmeyi çok severim. Takı makı bir şey kalmadı, zaten azdı ama olanı da satıp yedim

Hiç olmazsa soru bankası al.Aynı soruları çozmekle bir yere varamazsin.

Ramazan Yetkin (tarih öğretmeni kpss)" bir test kitabını bir kere çözmeyin, bitince dönüp tekrar çözün." diyor.
Ben de çözdüğüm sorulardan beğendiğim soru olunca, yanına işaret koyarım, o kitabı tekrar çözerim. Bu çok işe yarıyor. Tabi tek kaynak yeterli olmaz, en az 2 kaynağınız olsun.
Anlattıklarınız ekstra değil bence, insanın kenarda köşede parası olunca güvende hissediyor.
Ben de aşırı cimri biriyle evlendim, son kavgada evden apar topar çıkmak zorunda kaldım. Eğer ona güvenseydim 1 kuruşum olmadan kalırdım ortada, iyi ki güvenmeyip taşın suyunu sıka sıka bir iki kuruş biriktirmişim. Gidiş bileti yaptım o parayı.
Kötü bir örnek ama olsun, kendinize takıntı geliştirmeden devam edin. Arada bir kendinize ödül verin ama, yoksa çok rahatsız hissedersiniz böyle.

aslaaa kimseye güvenmem param hep vardır. şimdiki niyetim kendi kurbanımı kesmek.. saçım boya değil kuaför yolu bilmem sadece kaşlarımı kendim alamıyorum ayda 10 tl ona gidiyor. 8 ay işsiz kaldım bir gün ailemden para istemedim. insanın kendi kendine yetebilmesi başkasına mecbur kalmaması çok güzel

Yokluk görmüş insanlar böyle davranır normal tabi bunu aşmak için yavaş yavaş harcayacaksın test kitabı almakla başlayabilirsin

Amannnn

Yok yok asla yeme ıcmeye aramam evimde benim ki kosede param olsun takıntısı

Sizinle aynı kafadan cıktık mesela ablan ayrıldı bir sene once kızlarımız aynı yasta 2 yasında amcamın yanında kaldı olmadı annemin yanına gectı. Sigara parasını bile annemden ıstıyorum cok zoruma gidiyor der hep. O benim tam aksımdı hep harcadı hep yedi oyle olmaktan korkuyorum

Kimseye muhtaç olmamak, kendi kendine yetebilmekten daha güzel bir duygu olamaz.
Biriktirmekle iyi yapıyorsunuz.
Sağlık varken insan çalışıp biriktirmeli.

Ama bir yandan abartmamak lazım.
Her şey vaktinde güzel.
Gençken hevesin var o güzel elbiseyi giymek bugün tat verir, yaşlandığında vermeyecek.
Dişlerin sağlamken sevdiğin yemekleri ye, ilerde sert şeyleri yiyecek dişlerin olmayacak.
Dağıtın, savurun demiyorum ben de öyle yaşayamam.

Ama rahat yaşamak en çok çalışan, emek veren insanın hakkıdır.
O tatil senin hakkın arkadaşım, koca sene çalışıyorsan parayı esirgeme git.
Biz de biliyoruz evdeki yemek, kahve dışardakinden ucuz.
Ama o manzara karşısında totonu yayarak, hazır geleni yiyip içmenin tadı başka.

Geçen bir arkadaşla dışardayız, acıktık yemek için mekan arıyoruz.
Dedi seni bir yere götüreyim dur çok güzel ama diyeyim fiyatları normalden az daha yüksek.
Normalde dikkat ederim, kazık yemeyi sevmem çünkü :)

Eee dedim eşek gibi çalışıyoruz arada bir gidelim ne olcak.:)
Bir hamburger menüye içecekle birlikle 45 tl verdik.
Güzel miydi enfesti o başka :)

Bir de biz mekana giderken düşündük, yeminle içi öğrenci doluydu.
Yaş 18-24 arası.
Ulan dedim bunlar parayı nerden buluyor. Biz burger, mc gezerdik sinema bileti bedava olsun falan diye.
Vay arkadaş yeni nesil yaşamasını biliyor..
Aslında galiba kazanma zorluğunu bilmediği için bizden daha güzel yiyor be...

Bilinçaltında kalan çaresizlik hissini bastırmak için böyle davranıyorsunuz muhtemelen. Ama bir mesleğiniz var anladığım kadarıyla, izin bitince yine para kazanabilecek konumdasınız. Bu kadar sıkmayın kendinizi. Konfor alanınızı bu kadar kısmak sizi daha zora sokar. Bu kadar durumdan sonraki biriktirdiğin para miktarını merak ediyorum ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…