Para biriktirme takıntım

Canım benim kimsem yok esim hadı yallah dese gıdecek kapım yok bıraz da mecburum aslında
Kendinize birikim yapmanız elbette güzel bir şey.
Ama birikim, fazla olandan alınır, ihtiyaçtan değil.
Bir kadın 3 senede kuaföre uğramıyor olmamalı, şartlıktan değil kendinizi şımartmak için bir fön çektirin ayda 1 mesela.
Ya da kendiniz diyorsunuz çok nadir eve bir şey söyleyeyim diyorum ama vazgeçiyorum, yahu yapın.
Kendinize yaşadığınızı hissettiren bu detaylardır.
Ayda 1 , 3 ayda bir Hiç yapmadığınız bir şey yapın.

Cocugunuza dogru ornek olmak da onemli. Biraz önce anlattığım ailenin çocukları tek kuruş tutmazlar. evde yemek yapmazlarö hep dışarıdan söylerler. Böylesi de doğru değil işte.

Ben de zorluklar içinde büyümüş biriyim ama çok şükür çok iyi bir meslek sahibi oldum. Ne kazandığımın hepsini savuruyorum ne de kendimi çok sıkıyorum ama dediğiniz gibi belli zorluklardan geçmiş insanlarda bu oluyor. Kardeşim ise bana hiç benzemez. Tek kuruşu kalmasın isterse, istediği şeyi alır,yapar.

Haklısınız aslında kuafor ısı kendi elim yatkın seviyorum ugrasmayın ama kıtap konusu gercekten skntı saolun

Soru bankası durumu saçma olmuş...Gerçi demlenen çayı kurutup yeniden demleyeni duymuştum benim için zirve o...

Benimde meslegın var kpss hazırlanıyorum hemsıreyım ama ıste boş durmadım çanta örüp sattım elim yatkındır. Kızımın da tutumlu olmasını isterim ama tabı benım gıbı olmasın benimki abartı.

Evet aslında bizimkisi korku yokluktan gelen kısıler daha temkinli olurmuş aslında ben cok sikayetci degılım Ama etrafımda dalga gecer gibi konusanlar olunca ben de mi tuhaflık var diye konu acmak ıstedım
Asıl sorun almamız gereken şeylerde de tutumluluk yapmaya çalışınca başlıyor. Mesela test kitabı almayıp cevapları silmeniz aynı şeyi ben de yaptım ve bu kadarı artık abartı. tabi ki durumu olmayanlar için demiyorum ama kitap alabilecek durumum varken yaptım ve şimdi kendime hayret ediyorum

Ben de "bugun bulduğunu, bugun ye" kafasinda değilim. İnsanin kenarda parasi olmali, bizim çok işimize yaradi zamaninda. Hala kenarda paramiz vardir ama eline geçen 1 lirayi bile birikime atmak bana çok abartili geldi. Atiyorum 2 lira koyacagina 1 lira koy, kendine de harca biraz biraz daha yavaş birikir ama birikir yani.

O duruma gelmemıs olmam rahatlattı beni, ☺
Ben eşimin ailesinde neler görüyorum hala tüplü bir televizyonları var akşam olmadan birkaç saat önce açıyorlar ki ısınsın görüntü gelsin ses var ama görüntü yok bu gibi şeyler aslında onların ki cimrilik değil iş bilmezdik sonuçta elektrik beleş değil

Geleceği düşünmeniz güzel. Ama bi de şöyle düşünün. Allah korusun ölüp gitseniz hayattan biraz olsa zevk almış olacak mısınız? Kenarda 3 liranız varsa 1 lirasını yiyin bence.

hayata bir kere geliyorsun. arada da harcamak lazim.. her seyin fazlasi zarar. ileri boyuta gidebilir bu haliniz.

Ayni seylerı yasamısız evet bu tuhaf kabul ediyorum. Mesela ayda bir roman okuma kararım var ikıncı el sitelerden roman alıp okuyup tekrar satıyorum bence bu kotu degıl ama test kitabı evet baya abartı.

Pintisiniz bunun baska aciklamasi yok

Allaha sukur ler olsun biraz normal Oldugumu dusunmeye basladım ha birde evime gelen misafire yedirmeyi ıcırmeyı cok severim asla oyle biri degılım yanlıs anlasılmasın

COk haklısınız

Bi hikaye vardı, adam milyardermiş. Ölmüş. Karısı da gidip adamın şöförüyle evlenmiş. Paranın dibini ekmekle sıyırıyorlardı en son. Bu hikayeyi duyduktan sonra benim kayınbabam bile değişti. Amaaann ölümlü dünya falan demeye başladı.

Allaha sukur ler olsun biraz normal Oldugumu dusunmeye basladım ha birde evime gelen misafire yedirmeyi ıcırmeyı cok severim asla oyle biri degılım yanlıs anlasılmasın
Hahahahhaahahahah ben iki dilim baklavanın ikram edildiğini bilirim eşimle bana hemde bayattıBende sevmediklerime cimriyim eşimin ailesine mesela zamanında düğün takımlarıma konup ses etmedikleri ve bizim maddi yönden iyi olmamızı istemedikleri için diğer insanlara karşıda vericiyim hesap etmeden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…