- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.387
- 798
Kendinize birikim yapmanız elbette güzel bir şey.Canım benim kimsem yok esim hadı yallah dese gıdecek kapım yok bıraz da mecburum aslında
Cocugunuza dogru ornek olmak da onemli. Biraz önce anlattığım ailenin çocukları tek kuruş tutmazlar. evde yemek yapmazlarö hep dışarıdan söylerler. Böylesi de doğru değil işte.COk tesekkur ederım cevap verdıgınız ıcın cocuklugımdan beri boyleyım ama Icınde bulunduğum ortam beni buna itti anne olunca Kızımda benim gibi olmasın dusuncesı daha da depreşti. Tavsiyelerinizi dikkate alıcam
Canim bankada ama bakıp bakıp duruyorumArada sayıyor musunuz kaç tl oldu mesela?
Haklısınız aslında kuafor ısı kendi elim yatkın seviyorum ugrasmayın ama kıtap konusu gercekten skntı saolunKendinize birikim yapmanız elbette güzel bir şey.
Ama birikim, fazla olandan alınır, ihtiyaçtan değil.
Bir kadın 3 senede kuaföre uğramıyor olmamalı, şartlıktan değil kendinizi şımartmak için bir fön çektirin ayda 1 mesela.
Ya da kendiniz diyorsunuz çok nadir eve bir şey söyleyeyim diyorum ama vazgeçiyorum, yahu yapın.
Kendinize yaşadığınızı hissettiren bu detaylardır.
Ayda 1 , 3 ayda bir Hiç yapmadığınız bir şey yapın.
Soru bankası durumu saçma olmuş...Gerçi demlenen çayı kurutup yeniden demleyeni duymuştum benim için zirve o...Merhaba hanımlar. Ben kucuklugumden beri calıstım ilkokul yıllarında bahce tarla isinde calısır o yıl hangi sınıftaysam onu o parayla okudum lise uni hepsi boyle 13 yasından beri ailemden bir lira almamısımdır eminim. Aslında buna mecbur bırakıldım annem sorunlu biriydi babam uvey tek dertleri beni bir an once evden cıkarmak neyse. Ikı yıldır calısmıyorum hayatımda ilk defa o da hamilelik bebek durumları. Kpss ye hazırlanıyorum. Evlenmeden once azcık param vardı. Evlenirken bana kimse Bısey takmadı zaten kimsesiz evlendim. İkı senedır canta ordum sattım ikinci el sitelerinden kullanmadığım esyaları sattım esimin verdıgın harclıklar kızıma takılan azcık altın hepsını biriktirdim. Bir lira gecse elime kumbaraya atarım. Ama bazen oyle abartıyorum ki mesela soru bankası almam gerek eskilerinın ısaretledıgım yerleri silip tekrar cozuyorum. Eve yemek soyleyım dıyorum kırkyılda bırsonra aman bosver evde yap bıseyler dıyorum. Saclarım kendim keserim boyarım kaşımı kendim alırım en son 3 yıl once dugunumde gittim galıba kuafore abartıyor mıyım bilmiyorum var mı benim gıbı aranızda yoksa ben mi tuhafım. Simdiden tesekkur ederım
Benimde meslegın var kpss hazırlanıyorum hemsıreyım ama ıste boş durmadım çanta örüp sattım elim yatkındır. Kızımın da tutumlu olmasını isterim ama tabı benım gıbı olmasın benimki abartı.Cocugunuza dogru ornek olmak da onemli. Biraz önce anlattığım ailenin çocukları tek kuruş tutmazlar. evde yemek yapmazlarö hep dışarıdan söylerler. Böylesi de doğru değil işte.
Ben de zorluklar içinde büyümüş biriyim ama çok şükür çok iyi bir meslek sahibi oldum. Ne kazandığımın hepsini savuruyorum ne de kendimi çok sıkıyorum ama dediğiniz gibi belli zorluklardan geçmiş insanlarda bu oluyor. Kardeşim ise bana hiç benzemez. Tek kuruşu kalmasın isterse, istediği şeyi alır,yapar.
O duruma gelmemıs olmam rahatlattı beni,Soru bankası durumu saçma olmuş...Gerçi demlenen çayı kurutup yeniden demleyeni duymuştum benim için zirve o...
Asıl sorun almamız gereken şeylerde de tutumluluk yapmaya çalışınca başlıyor. Mesela test kitabı almayıp cevapları silmeniz aynı şeyi ben de yaptım ve bu kadarı artık abartı. tabi ki durumu olmayanlar için demiyorum ama kitap alabilecek durumum varken yaptım ve şimdi kendime hayret ediyorumEvet aslında bizimkisi korku yokluktan gelen kısıler daha temkinli olurmuş aslında ben cok sikayetci degılım Ama etrafımda dalga gecer gibi konusanlar olunca ben de mi tuhaflık var diye konu acmak ıstedım
Ben eşimin ailesinde neler görüyorum halaO duruma gelmemıs olmam rahatlattı beni, ☺
Geleceği düşünmeniz güzel. Ama bi de şöyle düşünün. Allah korusun ölüp gitseniz hayattan biraz olsa zevk almış olacak mısınız? Kenarda 3 liranız varsa 1 lirasını yiyin bence.Merhaba hanımlar. Ben kucuklugumden beri calıstım ilkokul yıllarında bahce tarla isinde calısır o yıl hangi sınıftaysam onu o parayla okudum lise uni hepsi boyle 13 yasından beri ailemden bir lira almamısımdır eminim. Aslında buna mecbur bırakıldım annem sorunlu biriydi babam uvey tek dertleri beni bir an once evden cıkarmak neyse. Ikı yıldır calısmıyorum hayatımda ilk defa o da hamilelik bebek durumları. Kpss ye hazırlanıyorum. Evlenmeden once azcık param vardı. Evlenirken bana kimse Bısey takmadı zaten kimsesiz evlendim. İkı senedır canta ordum sattım ikinci el sitelerinden kullanmadığım esyaları sattım esimin verdıgın harclıklar kızıma takılan azcık altın hepsını biriktirdim. Bir lira gecse elime kumbaraya atarım. Ama bazen oyle abartıyorum ki mesela soru bankası almam gerek eskilerinın ısaretledıgım yerleri silip tekrar cozuyorum. Eve yemek soyleyım dıyorum kırkyılda bırsonra aman bosver evde yap bıseyler dıyorum. Saclarım kendim keserim boyarım kaşımı kendim alırım en son 3 yıl once dugunumde gittim galıba kuafore abartıyor mıyım bilmiyorum var mı benim gıbı aranızda yoksa ben mi tuhafım. Simdiden tesekkur ederım
Ayni seylerı yasamısız evet bu tuhaf kabul ediyorum. Mesela ayda bir roman okuma kararım var ikıncı el sitelerden roman alıp okuyup tekrar satıyorum bence bu kotu degıl ama test kitabı evet baya abartı.Asıl sorun almamız gereken şeylerde de tutumluluk yapmaya çalışınca başlıyor. Mesela test kitabı almayıp cevapları silmeniz aynı şeyi ben de yaptım ve bu kadarı artık abartı. tabi ki durumu olmayanlar için demiyorum ama kitap alabilecek durumum varken yaptım ve şimdi kendime hayret ediyorum
COk haklısınız,Geleceği düşünmeniz güzel. Ama bi de şöyle düşünün. Allah korusun ölüp gitseniz hayattan biraz olsa zevk almış olacak mısınız? Kenarda 3 liranız varsa 1 lirasını yiyin bence.
COk haklısınızhayata bir kere geliyorsun. arada da harcamak lazim.. her seyin fazlasi zarar. ileri boyuta gidebilir bu haliniz.
Pintisiniz bunun baska aciklamasi yokMerhaba hanımlar. Ben kucuklugumden beri calıstım ilkokul yıllarında bahce tarla isinde calısır o yıl hangi sınıftaysam onu o parayla okudum lise uni hepsi boyle 13 yasından beri ailemden bir lira almamısımdır eminim. Aslında buna mecbur bırakıldım annem sorunlu biriydi babam uvey tek dertleri beni bir an once evden cıkarmak neyse. Ikı yıldır calısmıyorum hayatımda ilk defa o da hamilelik bebek durumları. Kpss ye hazırlanıyorum. Evlenmeden once azcık param vardı. Evlenirken bana kimse Bısey takmadı zaten kimsesiz evlendim. İkı senedır canta ordum sattım ikinci el sitelerinden kullanmadığım esyaları sattım esimin verdıgın harclıklar kızıma takılan azcık altın hepsını biriktirdim. Bir lira gecse elime kumbaraya atarım. Ama bazen oyle abartıyorum ki mesela soru bankası almam gerek eskilerinın ısaretledıgım yerleri silip tekrar cozuyorum. Eve yemek soyleyım dıyorum kırkyılda bırsonra aman bosver evde yap bıseyler dıyorum. Saclarım kendim keserim boyarım kaşımı kendim alırım en son 3 yıl once dugunumde gittim galıba kuafore abartıyor mıyım bilmiyorum var mı benim gıbı aranızda yoksa ben mi tuhafım. Simdiden tesekkur ederım
Allaha sukur ler olsun biraz normal Oldugumu dusunmeye basladımBen eşimin ailesinde neler görüyorum halatüplü bir televizyonları var akşam olmadan birkaç saat önce açıyorlar ki ısınsın görüntü gelsin ses var ama görüntü yok bu gibi şeyler aslında onların ki cimrilik değil iş bilmezdik sonuçta elektrik beleş değil
COk haklısınızBen de "bugun bulduğunu, bugun ye" kafasinda değilim. İnsanin kenarda parasi olmali, bizim çok işimize yaradi zamaninda. Hala kenarda paramiz vardir ama eline geçen 1 lirayi bile birikime atmak bana çok abartili geldi. Atiyorum 2 lira koyacagina 1 lira koy, kendine de harca biraz biraz daha yavaş birikir ama birikir yani.
Hahahahhaahahahah ben iki dilim baklavanın ikram edildiğini bilirim eşimle bana hemde bayattıAllaha sukur ler olsun biraz normal Oldugumu dusunmeye basladımha birde evime gelen misafire yedirmeyi ıcırmeyı cok severim asla oyle biri degılım yanlıs anlasılmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?