Para biriktirme takıntım

ahh keske bende boyle olsam nasil yapiyosunuz.mesela bende bir kurus kalana kadar harciyorum.maasimi aldiktan iki gun sonra bitmis oluyor cok tutumlu olursam bi haftayi buluyor.hep ozenmisimdir tutumlu olan insanlara.mesela suan hic birseye ihtiyacim yok ama ihtiyac yaratiyorum para harcamak icin

Hahahahhaahahahah ben iki dilim baklavanın ikram edildiğini bilirim eşimle bana hemde bayattı🤣🤣🤣Bende sevmediklerime cimriyim eşimin ailesine mesela zamanında düğün takımlarıma konup ses etmedikleri ve bizim maddi yönden iyi olmamızı istemedikleri için diğer insanlara karşıda vericiyim hesap etmeden...
Yaa biraz cimriklerini paylaşır misiniz gülelim 😂lutfenn
Hangi birini anlatayım çöpten çıkardıkları yırtık çorabı mı,artık kullanılmayacak hale olan misvağı çöpten almalarını mı, birkeresinde eşimin deresinin mutfak dolabını açtım içinden birsürü kuru kararmış limon çıktı 20-30 tane belki,eşimin annesinin bize aldığı hortumu ortak kullanım malzemesi yapmaya çalışmasını mı ben verdim istemiyoruz diye başka başka 🤣🤣🤣nar ağacı dikmişler birkaç tane vermiş küçük fide çekirdekleri sertmiş buna rağmen narları emip çekirdeklerini çıkarıyorlardı,eşimle gittiğimizde genel olarak ikram olmaz olursa belki sütlü kahve yada evde bayat ne varsa🤣🤣🤣 kayınvalidemin bahçeden çıkan tavuğu kayboldu diye bir saat sokaklarda araması, komşuları taşınırken çöpe attıkları eşyalar dahil onun bunun fotoğraflarını alıp eve koyması birde benim oturduğum evde önceden bir yatak vardı her tarafı leş pislik biz çöpe atacaktık onu zorla evden alıp kendi evlerine götürdüler 🤣🤣🤣hani televizyonda çıkıyor ya çöp ev biriktirme hastalığı bir odaları aynen öyle birkez kapısı açıktı gördüm şok oldum heryer heryerde...Yazın vantilatör açmazlar kışın doğalgaz (akşamları açıyorlar çok geliyormuş fatura).Hani ellerinde olmasa anlarım en az 5-6 bin giriyor bu eve...

Ya keşke benimde böyle bir takintim olsa 😂😂biraz fazla sizin ama yine güzel birşey birikim yapmak üstelik kızınız için ama biraz büyüdüğünde birlikte gezin tozun kendiniz için olmasa bile onun için harcamalar yapicaksin yani birikim yapicam diye bazı şeylerden mahrum kalmayın zaten yeterince zor bir hayat gecirmissiniz

Ben de para harcayınca pişmanlık duyuyorum ama harcamaktan da vazgecmiyorum bunun adı ne peki 🙂

Merhaba hanımlar. Ben kucuklugumden beri calıstım ilkokul yıllarında bahce tarla isinde calısır o yıl hangi sınıftaysam onu o parayla okudum lise uni hepsi boyle 13 yasından beri ailemden bir lira almamısımdır eminim. Aslında buna mecbur bırakıldım annem sorunlu biriydi babam uvey tek dertleri beni bir an once evden cıkarmak neyse. Ikı yıldır calısmıyorum hayatımda ilk defa o da hamilelik bebek durumları. Kpss ye hazırlanıyorum. Evlenmeden once azcık param vardı. Evlenirken bana kimse Bısey takmadı zaten kimsesiz evlendim. İkı senedır canta ordum sattım ikinci el sitelerinden kullanmadığım esyaları sattım esimin verdıgın harclıklar kızıma takılan azcık altın hepsını biriktirdim. Bir lira gecse elime kumbaraya atarım. Ama bazen oyle abartıyorum ki mesela soru bankası almam gerek eskilerinın ısaretledıgım yerleri silip tekrar cozuyorum. Eve yemek soyleyım dıyorum kırkyılda bırsonra aman bosver evde yap bıseyler dıyorum. Saclarım kendim keserim boyarım kaşımı kendim alırım en son 3 yıl once dugunumde gittim galıba kuafore abartıyor mıyım bilmiyorum var mı benim gıbı aranızda yoksa ben mi tuhafım. Simdiden tesekkur ederım
hastalık olmuş sizde eğer eşinizin kazancı iyise tedavi olun o biriktirdiğiniz parayada bişeyler alın tedavide işe yarar

Keşke ben de böyle olabilsem.
Elime para geçmesin hemen harcıyorum. Şu zamanda birktirmek gerçekten güzel

Rahmetli Rahşan Ecevit size el verdi herhalde.
Kimse kusura bakmasın da para benim hayatımı güzelleştirmek, rahatlatmak için var.
Param varsa harcarım, varken yokluk çekmem.
Ayrıca 1 saat sonramızı garanti edemediğimiz bir düzende, biriktirip ne yapacağım yahu...
Zaten o garanti edememek insanı bu hale getiren. 1 yıl sonra öleceğimi bilsem biriktirmem ama 90 yaşıma kadar yaşayacağımı bilsem bol bol emekliligime yatırım yaparım. Amann zor işler.
Bana sorarsan köşede bir çeyreğim yok. Birikim özelliği bana doğuştan eksik yüklenmiş:)

Bence siz cimrisiniz hiç kuaföre gitmeyen kadın olur mu böğğğ
Bu ülkede herkes sefirin kızı mı?
Ya da konakta Yasak Elmadaki Halit Bey’in zengin ailesi mi?
Hiç gidemeyen de var kuaföre.
Evet 10 lira verip kaş bile aldıramayan var.
O 10 lira ile evine ekmek alıp çocuğunu doyurması gereken kadınlarla dolu bu ülke.
Yokluk çekmediğiniz ne belli.

Bu ülkede herkes sefirin kızı mı?
Ya da konakta Yasak Elmadaki Halit Bey’in zengin ailesi mi?
Hiç gidemeyen de var kuaföre.
Evet 10 lira verip kaş bile aldıramayan var.
O 10 lira ile evine ekmek alıp çocuğunu doyurması gereken kadınlarla dolu bu ülke.
Yokluk çekmediğiniz ne belli.
Hiç çekmedim evet. Ama bu hanımefendinin parası var ve bana cimri geldi

Hiç çekmedim evet. Ama bu hanımefendinin parası var ve bana cimri geldi
Zamanında yokluk çekmiş insanlar ileride yine aynı yokluğu yaşamaktan korkarlar.
Yokluk öyle kötü ki bilemezsiniz.
Bu yokluğu tekrar yaşamak yerine kenarda paralarının olması için biriktirmeye başlarkar ki öyle bir zaman gelirse aynı şeyleri yaşamamak için.
Psikolojik bir şey bu.

ne kadar kırıcı yorumlar yapılmış pintisin vs diye
bu zamanda zaten savurgan olmak daha kötü malum ne olacagı belli değil
benim fikrim tl değil altın vs biriktimeniz. aylık hedefiniz atıyorum iki çeyrek olsun onu alın unutun kalanını harcayın
sosyallesin, hobinize yani kendinize yatırım yapın ruh sağlığınız için.

Zaten o garanti edememek insanı bu hale getiren. 1 yıl sonra öleceğimi bilsem biriktirmem ama 90 yaşıma kadar yaşayacağımı bilsem bol bol emekliligime yatırım yaparım. Amann zor işler.
Bana sorarsan köşede bir çeyreğim yok. Birikim özelliği bana doğuştan eksik yüklenmiş:)
Size katılıyorum yaslılıkta kimseye muhtac olmak istemem insan ne yaparsa gencken yapabiliyor birikim calısmak vs.

Back
X