Para biriktirme takıntım

Parayı hangi niyet ile birikirseniz elbet bir gün para oraya harcanır. Kefen parası kötü gün parası sizin gibi ya ayrılırsam parası bunlar hep olumsuz niyetler güzel gün parası biriktirecekseniz biriktirin ama dönem dönem harcamak şartı ile
Bu acıdan hıc bakmamıştım o zaman soyle nıyet edin ben ilerde kızımın okul parası.

Ben de savurgan değilim. Her zaman alışveriş yapmam. Kuaföre de gitmem öyle. Siz de abartmayın arada sevdiğiniz yemekleri sipariş edin İhtiyacınız olan şeyleri alın.

Para kosede duruyor esime Bısey olursa ayrılık olursa diye takıntım var cocugumla kimseye muhtac olmayım dusuncesı. Cocukluktan kalma galıba
Biraz abartsaniz da doğru olanı yapıyorsunuz. Sadece bazen kendinize de bırseyler alın ufak tefek bırseyler yapin

Ramazan Yetkin (tarih öğretmeni kpss)" bir test kitabını bir kere çözmeyin, bitince dönüp tekrar çözün." diyor.
Ben de çözdüğüm sorulardan beğendiğim soru olunca, yanına işaret koyarım, o kitabı tekrar çözerim. Bu çok işe yarıyor. Tabi tek kaynak yeterli olmaz, en az 2 kaynağınız olsun.
Anlattıklarınız ekstra değil bence, insanın kenarda köşede parası olunca güvende hissediyor.
Ben de aşırı cimri biriyle evlendim, son kavgada evden apar topar çıkmak zorunda kaldım. Eğer ona güvenseydim 1 kuruşum olmadan kalırdım ortada, iyi ki güvenmeyip taşın suyunu sıka sıka bir iki kuruş biriktirmişim. Gidiş bileti yaptım o parayı.
Kötü bir örnek ama olsun, kendinize takıntı geliştirmeden devam edin. Arada bir kendinize ödül verin ama, yoksa çok rahatsız hissedersiniz böyle.
Haha benim tekrar cozdugum yayın benim hocamın bak dogru yıldan gıdıyor musun. Saka bir yana bende esime pek guvenemıyorum aslında para konularında kimseye guvenmem hep kenarda param olmalı bu kafadayım.

Hangi birini anlatayım çöpten çıkardıkları yırtık çorabı mı,artık kullanılmayacak hale olan misvağı çöpten almalarını mı, birkeresinde eşimin deresinin mutfak dolabını açtım içinden birsürü kuru kararmış limon çıktı 20-30 tane belki,eşimin annesinin bize aldığı hortumu ortak kullanım malzemesi yapmaya çalışmasını mı ben verdim istemiyoruz diye başka başka 🤣🤣🤣nar ağacı dikmişler birkaç tane vermiş küçük fide çekirdekleri sertmiş buna rağmen narları emip çekirdeklerini çıkarıyorlardı,eşimle gittiğimizde genel olarak ikram olmaz olursa belki sütlü kahve yada evde bayat ne varsa🤣🤣🤣 kayınvalidemin bahçeden çıkan tavuğu kayboldu diye bir saat sokaklarda araması, komşuları taşınırken çöpe attıkları eşyalar dahil onun bunun fotoğraflarını alıp eve koyması birde benim oturduğum evde önceden bir yatak vardı her tarafı leş pislik biz çöpe atacaktık onu zorla evden alıp kendi evlerine götürdüler 🤣🤣🤣hani televizyonda çıkıyor ya çöp ev biriktirme hastalığı bir odaları aynen öyle birkez kapısı açıktı gördüm şok oldum heryer heryerde...Yazın vantilatör açmazlar kışın doğalgaz (akşamları açıyorlar çok geliyormuş fatura).Hani ellerinde olmasa anlarım en az 5-6 bin giriyor bu eve...
Onlarınki iskifçilik hastalıgı canım ben ole mala onem vermem eskiye atarım. Ben para biriktirme takıntılıyım.

Bu ülkede herkes sefirin kızı mı?
Ya da konakta Yasak Elmadaki Halit Bey’in zengin ailesi mi?
Hiç gidemeyen de var kuaföre.
Evet 10 lira verip kaş bile aldıramayan var.
O 10 lira ile evine ekmek alıp çocuğunu doyurması gereken kadınlarla dolu bu ülke.
Yokluk çekmediğiniz ne belli.
COk haklısınız evet kuafor gitmiyorum cunku kendim hallediyorum elim yatkın bög demıs arkadas oyle pis bakımsız biri degılım

Para kosede duruyor esime Bısey olursa ayrılık olursa diye takıntım var cocugumla kimseye muhtac olmayım dusuncesı. Cocukluktan kalma galıba
Bu düşünceleri çıkar kafanandan.
"Korktuğum başıma geldi" diye bir tabir var ya, aynen böyle düşüne düşüne başa getiriliyor.
Eşim para kazanıyor, paramız var hep olacak, çocukluğundaki gibi paraya ihtiyaç duymayacağım diye düşün.

Sizde fazla tutumlusunuz ama bazı şeyler gerçekten israf...
Yemek dışardan olmasa da olur, ev hanımısınız birkaç parça kıyafet yeterli bencede
Olmazsa olmazları belirleyin, bence soru bankası onlardan biri.

Birde öyle bir çocukluk yaşayıp böyle olmanız normal, buna "kıtlık bilinci" deniyor hatta.

Ancak düşüncelerinizi yavaş yavaş değiştirin artık, kıtlık bilinci kilo da yapar..

Bu düşünceleri çıkar kafanandan.
"Korktuğum başıma geldi" diye bir tabir var ya, aynen böyle düşüne düşüne başa getiriliyor.
Eşim para kazanıyor, paramız var hep olacak, çocukluğundaki gibi paraya ihtiyaç duymayacağım diye düşün.

Sizde fazla tutumlusunuz ama bazı şeyler gerçekten israf...
Yemek dışardan olmasa da olur, ev hanımısınız birkaç parça kıyafet yeterli bencede
Olmazsa olmazları belirleyin, bence soru bankası onlardan biri.

Birde öyle bir çocukluk yaşayıp böyle olmanız normal, buna "kıtlık bilinci" deniyor hatta.

Ancak düşüncelerinizi yavaş yavaş değiştirin artık, kıtlık bilinci kilo da yapar..
COk tesekkur ederım cevap verdıgınız ıcın. Evet haklısınız zaten evdeyim az kıyafet yeterli bana kıyafete verilen paraya cok acırım gerekli seyler dısında. Ama sorun bankası kıtap şart onu abartıyorum evet.

Tutumluluk cimriliğe evrilmiş sanki. İhtiyaçlarınızı bu kadar ertelememelisiniz.
Ben de parayı nasıl harcadığımı bilmiyorum ya ortası yok mu bunun. :(

Hangi birini anlatayım çöpten çıkardıkları yırtık çorabı mı,artık kullanılmayacak hale olan misvağı çöpten almalarını mı, birkeresinde eşimin deresinin mutfak dolabını açtım içinden birsürü kuru kararmış limon çıktı 20-30 tane belki,eşimin annesinin bize aldığı hortumu ortak kullanım malzemesi yapmaya çalışmasını mı ben verdim istemiyoruz diye başka başka 🤣🤣🤣nar ağacı dikmişler birkaç tane vermiş küçük fide çekirdekleri sertmiş buna rağmen narları emip çekirdeklerini çıkarıyorlardı,eşimle gittiğimizde genel olarak ikram olmaz olursa belki sütlü kahve yada evde bayat ne varsa🤣🤣🤣 kayınvalidemin bahçeden çıkan tavuğu kayboldu diye bir saat sokaklarda araması, komşuları taşınırken çöpe attıkları eşyalar dahil onun bunun fotoğraflarını alıp eve koyması birde benim oturduğum evde önceden bir yatak vardı her tarafı leş pislik biz çöpe atacaktık onu zorla evden alıp kendi evlerine götürdüler 🤣🤣🤣hani televizyonda çıkıyor ya çöp ev biriktirme hastalığı bir odaları aynen öyle birkez kapısı açıktı gördüm şok oldum heryer heryerde...Yazın vantilatör açmazlar kışın doğalgaz (akşamları açıyorlar çok geliyormuş fatura).Hani ellerinde olmasa anlarım en az 5-6 bin giriyor bu eve...
Allah yardımcınız olsun bu ne böyleeee. Bakıyorlar peki o 5-6bini

Tutumluluk cimriliğe evrilmiş sanki. İhtiyaçlarınızı bu kadar ertelememelisiniz.
Ben de parayı nasıl harcadığımı bilmiyorum ya ortası yok mu bunun. :KK43:
Merhaba eğer yanlış anlamazsanız benim bir teklifim var size sokak hayvanlarına yardımcı olabilirsiniz imkanlar dahilinde mamalar alıp birakabilrisuniz sizin için zorluk oluyorsa kardeşim ve arkadaşlarımızla ortak besleme hesabınız var Ordan bağış ve kendi imkanlarimizla toplanan mamaları hayvanlara dağıtıyoruz bunu da istemezseniz eğer böyle haycan beslemesi yapan birsuru sayfa var onlara bakabilirsiniz. Inanin aylık 20 tl bile çok katlı sağlıyor hem de sizi çok mutlu edecektir. Beni de lütfen yanlış anlamayın kendimin olmadığı için rahat yazabildim böyle. Ben şuan öğrenciyim ama çalışınca aylık 100 tl hayvanların beslenme ve tedavilerine harcamayi planliyorum

Merhaba eğer yanlış anlamazsanız benim bir teklifim var size sokak hayvanlarına yardımcı olabilirsiniz imkanlar dahilinde mamalar alıp birakabilrisuniz sizin için zorluk oluyorsa kardeşim ve arkadaşlarımızla ortak besleme hesabınız var Ordan bağış ve kendi imkanlarimizla toplanan mamaları hayvanlara dağıtıyoruz bunu da istemezseniz eğer böyle haycan beslemesi yapan birsuru sayfa var onlara bakabilirsiniz. Inanin aylık 20 tl bile çok katlı sağlıyor hem de sizi çok mutlu edecektir. Beni de lütfen yanlış anlamayın kendimin olmadığı için rahat yazabildim böyle. Ben şuan öğrenciyim ama çalışınca aylık 100 tl hayvanların beslenme ve tedavilerine harcamayi planliyorum
Teklifiniz çok hoş :) benim bir kedim var ve sokak hayvanları için de mama alıp besleme yapan arkadaşlara destek oluyoruz. Teşekkür ederim.

Maddi anlamda darbe yemiş birisi korkudan birikime yöneliyor. Ben birikimin b’sini bilmezdim sağolsun eşimden gelen yüklü borç beni öyle sarstı ki şimdi bir araba borcuna bir ev borcuna iki güne girdim. Artı evde iki kumbaram var ve bankada da altın hesabımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bunlar biraz da korkudan. Malesef.

Zaten o garanti edememek insanı bu hale getiren. 1 yıl sonra öleceğimi bilsem biriktirmem ama 90 yaşıma kadar yaşayacağımı bilsem bol bol emekliligime yatırım yaparım. Amann zor işler.
Bana sorarsan köşede bir çeyreğim yok. Birikim özelliği bana doğuştan eksik yüklenmiş:)
Ben köşede olanı harcamada ustayımdır.
Hafta hafta hepsini tüketir, sıfırı görünce rahatlarım.
Param yokken alacağım şey olmaz, kafa rahat olur😂
Ama köşede altın salkım para var ise 3 kuruşla dünya hayal kurar onu da yapayım bunu da yapayım derim sanki yetecek gibi😂

Maddi anlamda darbe yemiş birisi korkudan birikime yöneliyor. Ben birikimin b’sini bilmezdim sağolsun eşimden gelen yüklü borç beni öyle sarstı ki şimdi bir araba borcuna bir ev borcuna iki güne girdim. Artı evde iki kumbaram var ve bankada da altın hesabımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bunlar biraz da korkudan. Malesef.
Borclarınız tez zamanda biter ınsallah ne guzel ev araba sahıbı olmussunuz hayırlı olsun.

Back
X