kayınpeder nişanlımın da annesinin de hayatında hiçbir şekilde yok. gitmiş yani hiçbir dahili yok hayatlarında. ben de nişanlım da düğün istemediğimizi söylüyoruz zaten, kayınvalidemin bir birikimi olabilir o istiyor düğün olmasını gönlü olsun diye birikimi yoksa çok ufak bir eğlence düzenleyebiliriz nişanlım ve ben para ayırarak belki, bunları şimdi çok öngöremiyorum soramayacağım şeyler olduğu için haliyle.peki
k.valide ve k.peder ayrı mı yoksa k.peder ölmüş mü?
ölmüşse
bu hasta ve yaşlı kadın kendi başına mı size düğün yapacak? ya da nişanlınız ne kadar biriktirebilirse onunla mı düğün yapılacak?
Bir sey diyim mi. Bence nisanlisi bile bir sey demiyor. Bu kızcağız kendi kendine is çıkarıyor. Gencecik insan, kocasıyla evde güzel vakit geçirip sarmaş dolaş film izlemek varken üsturuplu giyinip her aksam bir oturup, yalnız kalmasın diye dışarıya bile çıkmaya çekinerek geçirecekler. İki tartışmak istese evde oğluna laf edilmesine alinan bir kadın olacak. Bir yeri pis kullansa uyarmaya çekinecek. Bir misafir getirmek istese iyice yaşlı zamanda kadinin kafası kaldıramayacak. Evde sevişmeye bile çekinir insan. Benim için igrenc, çöpe atılmış bir hayat.Büyük ihtimalle nişanlısı konu sahibi manipüle etmiş işte annem hasta yaşlı tek kalamıyor kira ödemeyiz para birikir vs demiş olmalı
ailelerimiz muhafazakar insanlar, sevgililik hayatı yaşamak pek mümkün olmuyor adı konsun istediler. ben bu ilişkiye bitebileceği düşüncesiyle başlamadım yeri geliyor insanlar altı yedi yıl nişanlı kalıyor. hem benim bildiğim nişanlılık ben bu kişiyle bir gün evleneceğim demek için çevreden gelecek teklifler vs. otomatik olarak dursun diye yapılan bir şey3 sene sonraya evleneceksem
nişan yapıp 3 sene nişanlı durmazdım açıkçası
daha siz çalışacaksınız da
eliniz ilk defa para görecek de
adam daha askere gidecek de
üstelik evlenseniz de
onun annesiyle birlik yaşayacaksınız
sizin babadan yana kuşkular var, annenizde aklınız
3 sene nişanlı kalmak tüm bunlarla birlikte çoook süre, ne gerek vardı nişanlanmaya sevgili olarak sürerdi
bilmiyorum çok değişik kafalar...
Yani en basiti bazen insanın canı yataktan çıkmak istemez yada ayaklarını uzatıp TV ye bakmak kitap okumak işleri sonraya bırakmak isterBir sey diyim mi. Bence nisanlisi bile bir sey demiyor. Bu kızcağız kendi kendine is çıkarıyor. Gencecik insan, kocasıyla evde güzel vakit geçirip sarmaş dolaş film izlemek varken üsturuplu giyinip her aksam bir oturup, yalnız kalmasın diye dışarıya bile çıkmaya çekinerek geçirecekler. İki tartışmak istese evde oğluna laf edilmesine alinan bir kadın olacak. Bir yeri pis kullansa uyarmaya çekinecek. Bir misafir getirmek istese iyice yaşlı zamanda kadinin kafası kaldıramayacak. Evde sevişmeye bile çekinir insan. Benim için igrenc, çöpe atılmış bir hayat.
Kötü güne kredi kartına eksi hesaba güveniyorum ben benim de yoktu kenarda param bu yaşıma kadar geleni harcadık borca girdik boyumuzdan büyük o borçlarla tatilden de eksik kalmadık ne oldu battık mı yok nasılsa ödeniyor bi şekilde hatta iyi olmuş valla yaptığımız borç tl kaldı maaş arttı şimdi yine öyle bi dönemdeyiz eşimin maaşı iyiydi borcumuz yoktu risk alıp iş kurduk yürürse yürür yürümezse tekrar iş buluruz yapacak bir şey yok kendimi sıkamam hayata bir kere geliyorum yiyip içip gezerim şükür yine de ev araba aldık ama insanlara kalsa onu da alamazdık. Bizde aile desteği çok ama herkeste var o destek çevremde bakınca anne babam da aileden destek gördü. Hiçbir şeyden eksik kalamam valla gezerim giyerim yerim çalışıyorum bu kadarcık olsun artık şimdi ev hanımıyım orası ayrıTabi kendiniz kazanıp harcıyorsunuz ama bunu nasıl başarıyorsunuz yani eşimin oğlu ve abimde böyle bugün ceplerine 100 bin TL ver yarına o parayı bulamazsın
Kötü günü olur hastalığı vs olur diye hiç düşünmüyor musunuz ?
Yengeme mesela bugün 200 bin TL ver 1 saatte harcar
Misal olarak söylüyorum ben oldum olası 3 TL varsam 1 TL sini ihtiyaçlarıma 1 TL sini kendime 1 TL yi kenara attım
Bir kere ekmekten kalan 50 kuruluşlarla 1 liralar ile 3 4 ayda 500 TL biriktirmistim o 500 TL bir gün öyle bir iyi geldi ki bana
Oğluma para lazim olmuştu okul için ona harcadım
Şimdi sağlığım el vermiyor calışmıyorum ama bozuk parayi hemen kavanoza atar biriktirin
Eşim misal 1000 TL verdi diyelim en 100 TL yi kenara atarım aniden bir ihtiyaç vs olursa diye
Ne bileyim bana oldum olası tuhaf geliyor bu durumlar
2020de kayınpederim ev buldu bize alın diye 2000 tl ödemesi vardı altınlar kalsın ben peşinatı veririm dedi ev 275 250 bin kredi tamamen çıkıyor cesaret edemedik çünkü kocam işsiz kalmıştı işsizlik maaşı alıyor benim maaşım 3500 civarında hatırlamıyorum ama asgariden az yüksekti 1 sene ertelemeliydi ben destek olurum dedi almadık cesaret edemedik kiranın 3 katıydı çünkü sonra alırız dedik çok ısrar etti salaklık işte pandemi devam edecek mi işsiz mi kalacağım bilmiyorum bir de hıhhhhh ne alaka senden destek alalım kafası vardı2020de çektiğimiz kredi maaştan fazlayken 2025te maaşın 10da 1i oldu. Şimdi faizi düşürelim kalan borcu peşin ödeyin deseler -ki miktar zaten komik- yok kalsın böyle iyi derim :)
ailelerimiz muhafazakar insanlar, sevgililik hayatı yaşamak pek mümkün olmuyor adı konsun istediler. ben bu ilişkiye bitebileceği düşüncesiyle başlamadım yeri geliyor insanlar altı yedi yıl nişanlı kalıyor. hem benim bildiğim nişanlılık ben bu kişiyle bir gün evleneceğim demek için çevreden gelecek teklifler vs. otomatik olarak dursun diye yapılan bir şey
Anladım Rabb'im yardımcınız olsunKötü güne kredi kartına eksi hesaba güveniyorum ben benim de yoktu kenarda param bu yaşıma kadar geleni harcadık borca girdik boyumuzdan büyük o borçlarla tatilden de eksik kalmadık ne oldu battık mı yok nasılsa ödeniyor bi şekilde hatta iyi olmuş valla yaptığımız borç tl kaldı maaş arttı şimdi yine öyle bi dönemdeyiz eşimin maaşı iyiydi borcumuz yoktu risk alıp iş kurduk yürürse yürür yürümezse tekrar iş buluruz yapacak bir şey yok kendimi sıkamam hayata bir kere geliyorum yiyip içip gezerim şükür yine de ev araba aldık ama insanlara kalsa onu da alamazdık. Bizde aile desteği çok ama herkeste var o destek çevremde bakınca anne babam da aileden destek gördü. Hiçbir şeyden eksik kalamam valla gezerim giyerim yerim çalışıyorum bu kadarcık olsun artık şimdi ev hanımıyım orası ayrı
odtülü falan mısın:ddhocam hasta mısınız acaba? sadece birikim yapılıp yapılamayacağını bunun mümkün olup olmadığını sormuşum farkında mısınız? benim aileme ne derece bir katkım olduğunu siz nereden bileceksiniz bunlar nasıl hadsiz yorumlar ya? ben yeri geldi burs paramı evin ihtiyaçları için verip tüm ay parasız kaldım okula gidemedim, ne kadar çirkinsiniz.
Bence sen kerkenesin mesajını bir kaç kez oku, 5-10kez iyiceailelerimiz muhafazakar insanlar, sevgililik hayatı yaşamak pek mümkün olmuyor adı konsun istediler. ben bu ilişkiye bitebileceği düşüncesiyle başlamadım yeri geliyor insanlar altı yedi yıl nişanlı kalıyor. hem benim bildiğim nişanlılık ben bu kişiyle bir gün evleneceğim demek için çevreden gelecek teklifler vs. otomatik olarak dursun diye yapılan bir şey
Okurken bayıldım resmen. Tutumlu olmakla cimrilik çok farklı. Nişanlıyla bile bı muhabbetler havada. Ev alırsınız almazsınız bilmem ama 2 kuruş kaldırayım diye gençliğinizden olacaksınız. Hiç mi tatil yok. Yemek sinema keyfi yok. İşteyken aç mı kalacaksınız 10 bin. Yahu evin giderleri nerde. Toplayın elbet gençliğinizi yaşayarak ev alacak para olmasın araç olsun. Bu ne acele kira derdi de yok.önümüzdeki aylarda işe girme durumum var. bugünün hesabıyla yaklaşık 60-70 bin lira civarı bir gelirim olacak başlangıçta. aile evinde yaşıyorum, nişanlıyım ve nişanlımın ailesinin bir evi var. evlilikte kira sıkıntısı çekeceğimizi düşünmüyorum, düğün masrafı falan da açıkçası ben yapmak istemiyorum nişanlımın ailesi biraz zorbalıyor bu konuda. onun önünü almak için de siz borca girecekseniz düğün yapılır yoksa benim böyle bir isteğim yok diyorum şimdiden.
şimdi plan yaparken aşırı pollyanna mı kalıyorum diye şüpheye düşüyorum bazen. benim aylık harcamam aşırı düşüktür, kendime epey cimriyim açıkçası kıyafet bile almam bakar bakar vazgeçerim almaktan, boşa giden para gibi görüyorum yani aylık harcamam yaklaşık maksimum on bin lira kadar oluyor(yüksek lisans yaptığım için harcamam bu seviyede ama okulun olmadığı dönemlerde aylık harcamam maksimum bin-2 bin lira oluyor, bu ay aldığım harçlık iki buçuk liraydı birikimimle geçiniyorum... yani harcama yapmadan, hamam böceğinin kafası kopunca günlerce yaşadığı gibi yaşama yeteneğine sahibim gibi biraz)
bu durumda diyorum ki kötü ihtimalle 60 bin lira alsam bunun hadi diyelim kafayı kırdım sefillerden hallice yaşantımdan bıkıp bir çılgınlıkla 30 bin lirasını kendime ayırdım; 30 bin lirasını da her ay altına yatırsam gelir artışını falan da hesaba katarak aynı oranda bir artışla bu yatırımlara devam etsem üç dört yılda faizsiz, bankasız, kredisiz ev alacak bir duruma gelinebilir mi sizce? bu sürece nişanlımın parasını hiç dahil etmeden hesap yapıyorum ki daha gerçekçi olsun, o da hesap yaparken benim alacağım maaşı dahil etmiyor asla
krediye karşıyım, bir ev kendime bir ev de bankacıların zengin çocuklarına almış gibi hissederim ben, krediye bulaşırsam kendime yediremem açıkçası. ailem kirada yaşıyor ama babam bir çalışıyor bir çalışmıyor, emekli maaşı var kendisine pek güvenemiyorum yine de annemin azıcık rahat yaşaması batıyor kendisine bazen. tek öngöremediğim kısım da burası zaten. annemi babama emanet edememe korkusu yaşıyorum biraz. siz ne dersiniz sizce mümkün mü böyle bir durumda krediye bulaşmadan ev almak ve evlilik yapmak?
bence su tasarrufu konusunda çok güzel bir uygulama keşke herkes böyle yapsaAy aklıma geldi yine kayınvalidem klozetin sifonunu kapalı tutar. Yıkadığı yeşilliklerin suyunu, bulaşıkların suyunu döker. Teraslarında boş şişe tutar yağmur suyu biriktirir onu döker. Ama güzelim terasın bir kısmı pet şişeyle iğrenç görünüyor umrumda değil. Güzel güzel yaşamak varken bu kadar tasarrufa kafayı takmak da cidden kötü
tam olarak bu ya çözmüşsünüz beni tebrik ederim, nöropsikoloji alanında doktora yapan hocalarım bile göremiyor bu kadarını. teşekkürler dedektif gagdetlar kulübüNerden nereye getirdiniz kendinizi. Yok ozel hobilerin varmis vs. Burada seni kimse tanimiyor ama baska bir profil cizdin cevaplar karsisinda.
Nisanlinin gelirini hesaba katmadigini soylemissin ama sanirim su hesabi aslinda evlilikte kocam eve bakar hesabiyla yapiyorsun. Sende oyle bi vibe var maalesef. Bak buradaki cevaplari dikkate alman senin icin iyi olur. Kimseye bi sey kanitlamak zorunda degilsin. Biraz okudugunu anlayan, mantigi vs olan insanlar ne kadar lafi cevirsen de anladi anlayacagini.
Annene degil, kendine ev almak istedigin de suradan belliydi ama o kisma da laf gelince onu da degistirdin. Yok annemi yasatacagim vs dondun. Senin aklinda kendine bir ev alip tek sahibi olarak evlenmek var bence. Olabilir de bu kotu bi sey de degil. Ama herkesin soyledigi gibi cimrilik bu ve tek iyi yani bi mala sahip olmaktir. Bunun disinda hep eksi getirir yaninda.
Ben senin ev alabilecegini dusunuyorum ama bu kafayla. Iyi bi ev olmaz ama alirsin bi ev.
şu nahif cevabınız bile ne kadar iyi bir insan olduğunuzu gösteriyor Allah yolunuzu açık etsin çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz çok kıymetli oldu benim içinYa kıyamam ben size, neden bu kadar cimri denmiş ki, cimri insan parası varken harcamaz. Kızın parası yok ki, aile evi yok kiradalar baba emekli ve düzenli para veremiyor çocuğuna ee ne yapsın bu kız, elindeki hesaplamış tartmış ucuzundan yapıyormuş her şeyi. Ben seni canı gönülden tebrik ediyorum, keşke ekonomi güzel olsaydıda sende gönlünce düşünmeden harcayabilseydin öğrencilik hayatını iki kuruş üç kuruşla geçirmeseydin ama imkan işte.
Şimdi çalışma hayatında olmadığın için, ev geçindirmediğin yada çocuğun olmadığı için 60-70binler sana çok büyük geliyor, anlıyorum. Kazandığın zaman göreceksin çoğu zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor.
İlk atandığım zaman uhh bu kadar parayı nasıl harcayacam demiştim (ki ben senin gibi zorluk görmedim düşün) ama sonra bi baktım ohoo meğer hayatın diğer yüzüde varmış.
Sana birikim için güzel tavsiyeler verilmiş benim sana tavsiyem en azından 1 sene ver kendine. Bugün lüks dediğin şeyleri al gönlünce harca giy, en iyi markadan bir tane ruj al bi tane bot ol yada ne istiyosan ama bir sene doy ve harca. Birikim için ödemeler için önünde koskoca bi ömür olacak.
28 yaşındayım bugün ev arabam var ama bugün işe başlasam anca arabam olurdu benden 20sene önce başlayanların iki evi var mesela. Yani malesef alım gücü böyle gidiyor
Bunu bilmiyorum ?kokteyl mekanı
Beyaz yaka orta üst gelir, burjuvadan bir önceki sınıfın oturup alkol tükettiği yerler gibi canlandı benim kafamda da açıkçası, ben de anlamadımBunu bilmiyorum ?
Çok güzel bilgilerBir ev kendinize bir ev bankacıların zengin çocuklarına falan aldığınız yok geri ödemeniz yüzde yüz oranında olursa ancak bu dediğiniz bir miktar mümkün olur üç dört yıla siz ev alacağınız parayı biriktirirsiniz de bugünün ev parasını biriktirirsiniz o gün geldiğinde sanmam o paraya ev bulacağınızı altın sadece paranızın güncel değerini korur belki bir miktar da paranız çoğalır hadi 1-2 m çoğalsın e zaten şu an bile 1+1 kıçı kırık evler 2-3 m çok çok paranızı tl de tutmayarak korumuş olursunuz yani o kar sandığınız yükselişteki kazanç kazanç değil paranızın koruması olur ama şu an ev kredisine girseniz o evin bir aylık taksidi sizi 1 sene ya zorlar ya zorlamaz iki sene sonra para pul olunca su gibi öder geçersiniz
Ekleme : kat… evim de aylık 30 -30 ödeyebilecek durumdaysanız 5. Ayda teslim ev alabiliyorsunuz illa da banka istemem derseniz
İsim vererek uzun uzun açıklarsam reklam yapmış olurum gibi geliyor biz bu hafta bu k.t.lım evim denilen yerdeydik kardeşim 400b peşinatla 30-30 ödemelerle keflsiz şartsiz 5. Ay teslim ev alma seçeneğini inceledi 5 ay sonra hesaplama yaptığımız evi bulamayacağımızı düşündük kardeşim de biraz düşünmek istedi ilan falan bakayım beğendiğim bölgenin 500 falan üstü bi fiyattan gireyim sisteme dedi hala düşünüyor gidip bilgi alabilirsiniz güzel ilgileniyorlar arkadaşım da araba aldı burdan ama onda kefil istiyorlar o da 5. Ayda aldıÇok güzel bilgiler
Ev alma konusunu biraz daha açıklarmisiniz
Öyleyse herkes ala bilir aslinda
Evlenirsen hiç bişey yapamazsın onu kafandan sil bence şimdiden . Nişanlın şimdi bişey demiyor ama evlenince der. Eve katkı yapman gerekir evin geçimi zor olur şu devirde , düğün zamanı illa ki masraf olur. Ayrıca aynı evde yaşarken senin kendi annen baban için ev almandan rahatsız olabilirler insanlar. Bunu etrafımda çok gördüm ondan diyorum. Ya evliliği ertele ya da bu hayalden vazgeç. Çünkü olmuyor evliliğinde bir sürü soruna yol açabilir bu. En basiti eşinin ailesi bile kendince laf eder. Tabi ki doğru değil ama bizim ülkemizin gerçekleri bunlar. Ya ne alacaksan evlenmeden önce al kurtul. Ya da almaktan vazgeç.#hayatımda yediğim ilk linçten sonra mecburi ön ek#:
bu konuya cevap veren çok tatlı, çok nahif, konuyu bana kişisel bir saldırı yapmadan yanıtlayabilecek kadar olgun ve anlayışlı hanımefendilere öncelikle teşekkür ederim.
geri kalan elit mahalle içinde kümelenen, sitede herhangi bir siber zorbalık yapabilecekleri alan olunca adı muhtemelen Kadınlar Matinesi falan olan WhatsApp gruplarına koşup birbirlerini konu başlığına çağırıp kümülatif şekilde egosunu tatmin ede ede lince girişen tatsız ablalara iki çift sözüm olacak.
aşağıda okuduğunuz metinde
"kendime cimriyim epey",
"yüksek lisans öğrencisiyim",
"okul dönemlerinde ayda on bine çıkan harcamam okul yokken 1-2 bin lira oluyor",
özellikle "BU AY ALDIĞIM HARÇLIK 2,5 BİN LİRAYDI",
"aylık 60 bin lira alsam 30 bin lirayı(YANİ MAAŞIN YARISINI) kendime ayırsam...",
"babam bir çalışıyor bir çalışmıyor, annemi ona emanet etmekten çekiniyorum"
cümlelerine rağmen, fakir istikrarsız bir hayat yaşadığım halde yüksek lisans yapma azmimi falan görmezden gelerek acaba gerçekten nasıl oldu da benim cimri, pespaye, anasına değer vermeyen bir insan olduğum çıkarımını yaptınız?
annemi babama emanet edemediğim için bir ev almak istediğim alt metni çok açık mesela. ya da babam bana istikrarsız bir hayat bahşettiği için mecburen kendimi hayatta kalmaya çalışan "kafası kopuk bir hamam böceği" moduna aldığım gayet bariz değil mi ablalar? rahat yaşantılardan geçmişsiniz, böyle hayatlar size iğreti ve tiksinti verici geliyor anlıyorum ama insan yaşamadığı hayatın kibriyle bu kadar üstten yorumlarda bulunmaz.
üstüne bir de tüm metinde her şey ayan beyan olduğu halde gelip benim anlatımımda sıkıntılar olduğunu söyleyip bir de oradan aşağıladınız, biriniz vizyonsuz olduğumu söyledi, öbürünüz zevksiz olduğumu söyledi, KIYAFET ALMAYA PARA HARCAMAYI LÜZUMSUZ GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLEDİĞİM İÇİN...
müze geziyorum, karşılayabileceğin miktarda tüm etkinliklere sanat aktivitelerine katılmaktan keyif alıyorum dedim biriniz ona bile sen zevksizsin dediçok komik geldi açıkçası bu ufak tefek cinayetler dizisindekilere benzer burjuva elitist "kıymetli" kadın tavırlarınız. bu kadar açıklama yapıyorum ki benden daha zayıf olan başka insanları yaşamadığınız hayatların cahilliğiyle üzüp kırmayın.
konuyu sorduğum soru hariç her yere çektiniz. halbuki sorduğum soru çok basitti: "hayatta kalma düzeyinde yaşamaya alışmış bir insanım, harcamam fazla değil, şu kadar maaşla şu kadar birikim yapıp krediye bulaşmadan bir ev almam mümkün mü?"
Teşekkürlerr.
#ön ek sonu#
önümüzdeki aylarda işe girme durumum var. bugünün hesabıyla yaklaşık 60-70 bin lira civarı bir gelirim olacak başlangıçta. aile evinde yaşıyorum, nişanlıyım ve nişanlımın ailesinin bir evi var. evlilikte kira sıkıntısı çekeceğimizi düşünmüyorum, düğün masrafı falan da açıkçası ben yapmak istemiyorum nişanlımın ailesi biraz zorbalıyor bu konuda. onun önünü almak için de siz borca girecekseniz düğün yapılır yoksa benim böyle bir isteğim yok diyorum şimdiden.
şimdi plan yaparken aşırı pollyanna mı kalıyorum diye şüpheye düşüyorum bazen. benim aylık harcamam aşırı düşüktür, kendime epey cimriyim açıkçası kıyafet bile almam bakar bakar vazgeçerim almaktan, boşa giden para gibi görüyorum yani aylık harcamam yaklaşık maksimum on bin lira kadar oluyor(yüksek lisans yaptığım için harcamam bu seviyede ama okulun olmadığı dönemlerde aylık harcamam maksimum bin-2 bin lira oluyor, bu ay aldığım harçlık iki buçuk liraydı birikimimle geçiniyorum... yani harcama yapmadan, hamam böceğinin kafası kopunca günlerce yaşadığı gibi yaşama yeteneğine sahibim gibi biraz)
bu durumda diyorum ki kötü ihtimalle 60 bin lira alsam bunun hadi diyelim kafayı kırdım sefillerden hallice yaşantımdan bıkıp bir çılgınlıkla 30 bin lirasını kendime ayırdım; 30 bin lirasını da her ay altına yatırsam gelir artışını falan da hesaba katarak aynı oranda bir artışla bu yatırımlara devam etsem üç dört yılda faizsiz, bankasız, kredisiz ev alacak bir duruma gelinebilir mi sizce? bu sürece nişanlımın parasını hiç dahil etmeden hesap yapıyorum ki daha gerçekçi olsun, o da hesap yaparken benim alacağım maaşı dahil etmiyor asla
krediye karşıyım, bir ev kendime bir ev de bankacıların zengin çocuklarına almış gibi hissederim ben, krediye bulaşırsam kendime yediremem açıkçası. ailem kirada yaşıyor ama babam bir çalışıyor bir çalışmıyor, emekli maaşı var kendisine pek güvenemiyorum yine de annemin azıcık rahat yaşaması batıyor kendisine bazen. tek öngöremediğim kısım da burası zaten. annemi babama emanet edememe korkusu yaşıyorum biraz. siz ne dersiniz sizce mümkün mü böyle bir durumda krediye bulaşmadan ev almak ve evlilik yapmak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?