para biriktirmek mümkün mü

kayınpeder nişanlımın da annesinin de hayatında hiçbir şekilde yok. gitmiş yani hiçbir dahili yok hayatlarında. ben de nişanlım da düğün istemediğimizi söylüyoruz zaten, kayınvalidemin bir birikimi olabilir o istiyor düğün olmasını gönlü olsun diye birikimi yoksa çok ufak bir eğlence düzenleyebiliriz nişanlım ve ben para ayırarak belki, bunları şimdi çok öngöremiyorum soramayacağım şeyler olduğu için haliyle.

Büyük ihtimalle nişanlısı konu sahibi manipüle etmiş işte annem hasta yaşlı tek kalamıyor kira ödemeyiz para birikir vs demiş olmalı
Bir sey diyim mi. Bence nisanlisi bile bir sey demiyor. Bu kızcağız kendi kendine is çıkarıyor. Gencecik insan, kocasıyla evde güzel vakit geçirip sarmaş dolaş film izlemek varken üsturuplu giyinip her aksam bir oturup, yalnız kalmasın diye dışarıya bile çıkmaya çekinerek geçirecekler. İki tartışmak istese evde oğluna laf edilmesine alinan bir kadın olacak. Bir yeri pis kullansa uyarmaya çekinecek. Bir misafir getirmek istese iyice yaşlı zamanda kadinin kafası kaldıramayacak. Evde sevişmeye bile çekinir insan. Benim için igrenc, çöpe atılmış bir hayat.

ailelerimiz muhafazakar insanlar, sevgililik hayatı yaşamak pek mümkün olmuyor adı konsun istediler. ben bu ilişkiye bitebileceği düşüncesiyle başlamadım yeri geliyor insanlar altı yedi yıl nişanlı kalıyor. hem benim bildiğim nişanlılık ben bu kişiyle bir gün evleneceğim demek için çevreden gelecek teklifler vs. otomatik olarak dursun diye yapılan bir şey

Yani en basiti bazen insanın canı yataktan çıkmak istemez yada ayaklarını uzatıp TV ye bakmak kitap okumak işleri sonraya bırakmak ister
Ben bazen müzik açarım vs kayınvalidem 1 haftalığına geldiğinde bile çoğu şeyi yapamıyorum
Eşime sarılmak isterim sürekli dokunmak vs yani temas bağımlısıyim

2020de çektiğimiz kredi maaştan fazlayken 2025te maaşın 10da 1i oldu. Şimdi faizi düşürelim kalan borcu peşin ödeyin deseler -ki miktar zaten komik- yok kalsın böyle iyi derim :)

Son düzenleme:
Kötü güne kredi kartına eksi hesaba güveniyorum ben benim de yoktu kenarda param bu yaşıma kadar geleni harcadık borca girdik boyumuzdan büyük o borçlarla tatilden de eksik kalmadık ne oldu battık mı yok nasılsa ödeniyor bi şekilde hatta iyi olmuş valla yaptığımız borç tl kaldı maaş arttı şimdi yine öyle bi dönemdeyiz eşimin maaşı iyiydi borcumuz yoktu risk alıp iş kurduk yürürse yürür yürümezse tekrar iş buluruz yapacak bir şey yok kendimi sıkamam hayata bir kere geliyorum yiyip içip gezerim şükür yine de ev araba aldık ama insanlara kalsa onu da alamazdık. Bizde aile desteği çok ama herkeste var o destek çevremde bakınca anne babam da aileden destek gördü. Hiçbir şeyden eksik kalamam valla gezerim giyerim yerim çalışıyorum bu kadarcık olsun artık şimdi ev hanımıyım orası ayrı

2020de çektiğimiz kredi maaştan fazlayken 2025te maaşın 10da 1i oldu. Şimdi faizi düşürelim kalan borcu peşin ödeyin deseler -ki miktar zaten komik- yok kalsın böyle iyi derim :)
2020de kayınpederim ev buldu bize alın diye 2000 tl ödemesi vardı altınlar kalsın ben peşinatı veririm dedi ev 275 250 bin kredi tamamen çıkıyor cesaret edemedik çünkü kocam işsiz kalmıştı işsizlik maaşı alıyor benim maaşım 3500 civarında hatırlamıyorum ama asgariden az yüksekti 1 sene ertelemeliydi ben destek olurum dedi almadık cesaret edemedik kiranın 3 katıydı çünkü sonra alırız dedik çok ısrar etti salaklık işte pandemi devam edecek mi işsiz mi kalacağım bilmiyorum bir de hıhhhhh ne alaka senden destek alalım kafası vardı hala aklıma geldikçe üzülüyorum. Sonra biz ev almaya kalktık eşimin çalıştığı firmadan 2+1 sıfır aylık ödemesi 10 bin maaşlar da ikimizin toplamı 21 22 istanbulda orda da evin konumu başakşehir diye beğenmedi ödeyemezsiniz 10 bin kredi ödenir mi dedi

Anladım Rabb'im yardımcınız olsun

odtülü falan mısın:dd

Bence sen kerkenesin mesajını bir kaç kez oku, 5-10kez iyice

Okurken bayıldım resmen. Tutumlu olmakla cimrilik çok farklı. Nişanlıyla bile bı muhabbetler havada. Ev alırsınız almazsınız bilmem ama 2 kuruş kaldırayım diye gençliğinizden olacaksınız. Hiç mi tatil yok. Yemek sinema keyfi yok. İşteyken aç mı kalacaksınız 10 bin. Yahu evin giderleri nerde. Toplayın elbet gençliğinizi yaşayarak ev alacak para olmasın araç olsun. Bu ne acele kira derdi de yok.

Maaşa geçince o kadar az harcamazsın. Aile evinde bile olsan ogrencilikten maaşa geçince harcamalar bir anda artıyor:)
Herkes TL borclanmayi övüyor genelde ama ben borçla rahat edemiyorum. Faiz ödemek de istemiyorum. Kendim altin biriktirerek 3 yılda sıfır araba aldım. Altınla mal mülk edinen de tanıdığım çok var.

bence su tasarrufu konusunda çok güzel bir uygulama keşke herkes böyle yapsa

tam olarak bu ya çözmüşsünüz beni tebrik ederim, nöropsikoloji alanında doktora yapan hocalarım bile göremiyor bu kadarını. teşekkürler dedektif gagdetlar kulübü

şu nahif cevabınız bile ne kadar iyi bir insan olduğunuzu gösteriyor Allah yolunuzu açık etsin çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz çok kıymetli oldu benim için

Çok güzel bilgiler
Ev alma konusunu biraz daha açıklarmisiniz
Öyleyse herkes ala bilir aslinda

Çok güzel bilgiler
Ev alma konusunu biraz daha açıklarmisiniz
Öyleyse herkes ala bilir aslinda
İsim vererek uzun uzun açıklarsam reklam yapmış olurum gibi geliyor biz bu hafta bu k.t.lım evim denilen yerdeydik kardeşim 400b peşinatla 30-30 ödemelerle keflsiz şartsiz 5. Ay teslim ev alma seçeneğini inceledi 5 ay sonra hesaplama yaptığımız evi bulamayacağımızı düşündük kardeşim de biraz düşünmek istedi ilan falan bakayım beğendiğim bölgenin 500 falan üstü bi fiyattan gireyim sisteme dedi hala düşünüyor gidip bilgi alabilirsiniz güzel ilgileniyorlar arkadaşım da araba aldı burdan ama onda kefil istiyorlar o da 5. Ayda aldı

Evlenirsen hiç bişey yapamazsın onu kafandan sil bence şimdiden . Nişanlın şimdi bişey demiyor ama evlenince der. Eve katkı yapman gerekir evin geçimi zor olur şu devirde , düğün zamanı illa ki masraf olur. Ayrıca aynı evde yaşarken senin kendi annen baban için ev almandan rahatsız olabilirler insanlar. Bunu etrafımda çok gördüm ondan diyorum. Ya evliliği ertele ya da bu hayalden vazgeç. Çünkü olmuyor evliliğinde bir sürü soruna yol açabilir bu. En basiti eşinin ailesi bile kendince laf eder. Tabi ki doğru değil ama bizim ülkemizin gerçekleri bunlar. Ya ne alacaksan evlenmeden önce al kurtul. Ya da almaktan vazgeç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…