hay bin yaşayın, bir noktada cevaplar gerçekten üzmeye başladı beni çok sorunlu hissettim. sadece bu aşamalardan daha önce geçmiş insanlara akıl danışmak istemiştim gerçek dışı ya da cahilce düşünüp düşünmediğimi anlamak için. sağ olsunlar sizin gibi yanıt verenler sayesinde aydınlandım epeyce teşekkür ederim.Alsinda konu bence cok net. Neden bu kadar abartı cevaplar geldi anlamadım. Muhtemelen ilk maaşınız olacak ve ilk defa daha rahat harcama şansınız olacak. Eşi de en az kendisi kadar alsa (70), siz de 30 harcamaya ayırırım diyorsunuz. Çocuksuz ve kira ödemeyen bir çift için 100bin normal yani.
Birikim yapılıp ev alınmaz zaten onu detaylı anlatmışlar. Banka kredisi sistemi sandığınız kadar saçma olsa bu kadar aklı başında, yatırımdan anlayan insanlar çekmezdi degil mi? Is adamlarına bakın mesela kac tanesi biriktirip iş yapar? Herkes krediyle is çevirir çünkü mantıklı olan budur.
annem için istiyorum ev almayı...İmkansız diyemem. Yıllarca yemeyip, içmeyip, gezmeyip, görmeyip biriktirip iyi kötü bir ev alabilirsiniz. Annesi yalnızsa hiçbir masraf etmeyip nikah kıyıp geçip yanına oturup minimum düzeyde yaşayıp, ev alana kadar çocuk da yapmazsanız olabilir.
Yalnız kv nin evi varsa ve siz zaten her koşulda yalnız bırakmayacaksanız neden ev istiyorsunuz ki?
Geçin oturun hazır evde, niye hayatı kaçırıyorsunuz?
Arkadaş zaten eksik anlatmış simdi bize söyleniyorBen de katiyen istemem. 3 günlük dünyada 1 gün mutlu olacağım onda da para pul düşünemem hiç
Her daim beterin beteri var demek ki. Bu ne be....
İnsanlıktan çıkmış, midesi nasıl alıyor o şeyleri öğk.
her yer 3 senede 8-10 kat yapmadı -2020 burada kritik bir zaman (pandemi kredisi sebebiyle) o zamandan önce alınmış ev olsa, yine anlıycam.Size rakamlarla anlatayım. Şu an oturduğum evi 2022 yılında 800 bine aldım. 500 bin elimde vardı 300 bin mortgage çektim ödemesi 6 bin lira civarı. O zaman ev almayıp elimdeki 500 binle çeyrek altın alsaydım şu an yaklaşık 3 milyon 800 bin lira değeri olacaktı. Hadi 4 milyon diyelim. Bugün evimin değeri 7 milyon. Altına yatırım yapsam bu evi almak bir kenara ucu ucuna 1+1 bir daire belki alabilirdim bugün. Kredi ödemesi de o dönemin şartlarında 2 ay falan zorladı. Uzun vadeli TL borçlanmak faizi ne olursa olsun enflasyonist ortamda en mantıklı olandır.
Siz ve nişanlınız kaç yaşındasınız o çalışıyor mu , madem anneniz için alacaksınız 1+1 yeter ama nişanlınız aile bütçesi ile yapılacak ve size ek gelir getirmeyecek bir şeye razı olur mu?annem için istiyorum ev almayı...
Size rakamlarla anlatayım. Şu an oturduğum evi 2022 yılında 800 bine aldım. 500 bin elimde vardı 300 bin mortgage çektim ödemesi 6 bin lira civarı. O zaman ev almayıp elimdeki 500 binle çeyrek altın alsaydım şu an yaklaşık 3 milyon 800 bin lira değeri olacaktı. Hadi 4 milyon diyelim. Bugün evimin değeri 7 milyon. Altına yatırım yapsam bu evi almak bir kenara ucu ucuna 1+1 bir daire belki alabilirdim bugün. Kredi ödemesi de o dönemin şartlarında 2 ay falan zorladı. Uzun vadeli TL borçlanmak faizi ne olursa olsun enflasyonist ortamda en mantıklı olandır.
Sizin hesabınıza gelirsek. Ayda 30 bin yaklaşık 3 çeyrek demek. Benimki gibi bir ev alabilmek için şu anki değerlerle 700 çeyrek almanız gerek. Bu da yine yaklaşık 20 yıl ediyor. Hadi eşiniz de ayda 3 çeyrek koysun diyelim 10 yıl. Kredi çekmeden bu gelir seviyesiyle ev sahibi olmanız bırakın 3-4 yılı en iyi şartlarda, hiç harcamanız olmayan, sağlık sorunu çıkmayan, her şeyin yolunda gittiği senaryoda bile 10 yıl.
Sisirme fiyat iste. Artan sey deger degil ama insanlar anlamiyor.Değeri nasıl bukadar yükseldi 3 yılda, inşaattan mı almıştınız?
ben konuyu açarken ilk mesajınızdan da öyle bir tnı aldım sanki annenize ev alacak gibisinizannem için istiyorum ev almayı...
Yooo gayet değerli. Hatta çevreye göre uygun fiyatlı bile kaldı bizim evlerimiz. Biraz ileri görüşlü olmak, fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor sadece. Biraz da şans…Sisirme fiyat iste. Artan sey deger degil ama insanlar anlamiyor.
Evlenme planınız 3 sene sonraymış, nasıl annenize alacaksınız evi?annem için istiyorum ev almayı...
evlilik için önümüzde çok zaman var nişanlımın daha askerliği duruyor, evleri olması konusunda o yüzden rahatım müstakbel kayınvalidemin de en az annem için istediğim kadar dertsiz tasasız yaşamasını isterim. evlilikten öncesi için hem çeyiz hazırlığı hem de anneme ev alabilecek ya da hiç değilse ev niyetiyle iyi bir birikim yapma hayalim vardı. nişanlım bu konuyu evlendikten sonra aynı şekilde davranırsam dert eder ki o konuda haklı olur ben de eşimle kuracağımız aileye ayırırım paramı zaten artık evlendikten sonra.Siz ve nişanlınız kaç yaşındasınız o çalışıyor mu , madem anneniz için alacaksınız 1+1 yeter ama nişanlınız aile bütçesi ile yapılacak ve size ek gelir getirmeyecek bir şeye razı olur mu?
Kayınvalide kaç yaşında bilmiyorum ama beraber yaşama fikri de çok minnoş değil, almayı düşündüğünüz şehirde 1+1 fiyatları ne kadar?
o üç yılda ev alabilecek bir şey yapamayacak olsam bile bunca yıl beni sevgiyle büyütüp kendisi yemeyip bana yediren annem için elimden geldiğince bir birikim yapmak bile beni çok mutlu eder. diyelim bugünün parasıyla 600 bin falan biriktirebildim, eve zaten yetmez orta halli arabaya anca belki ama hiç değilse anneciğimi rahatlatacak bir birikim olurdu bu diye düşünüyorum. ev bir metafor gibi düşünün ev niyetiyle yatırım yaparım sonucunda olursa olur olmazsa iyi kötü bir birikim olur.Evlenme planınız 3 sene sonraymış, nasıl annenize alacaksınız evi?
Evlendikten sonra kendi paranızı evlilik içinde harcamamayı falan mı düşünüyorsunuz? Bu uygulayabileceğiniz bir şey değil.
Nişanlınız şuan sizin çalışmamız, para kazanmanız üzerinde bir plan, konuşma yapmıyor olabilir ama evlendikten sonra o iş öyle olmaz. Olması da doğru değil zaten.
3 sene sonra 600bine araba alamazsınız.o üç yılda ev alabilecek bir şey yapamayacak olsam bile bunca yıl beni sevgiyle büyütüp kendisi yemeyip bana yediren annem için elimden geldiğince bir birikim yapmak bile beni çok mutlu eder. diyelim bugünün parasıyla 600 bin falan biriktirebildim, eve zaten yetmez orta halli arabaya anca belki ama hiç değilse anneciğimi rahatlatacak bir birikim olurdu bu diye düşünüyorum. ev bir metafor gibi düşünün ev niyetiyle yatırım yaparım sonucunda olursa olur olmazsa iyi kötü bir birikim olur.
evlendikten sonra eşimle kazanacağımız ve harcayacağımız her şey ortaktır, iyi gün olur kötü gün olur ama hepsi eşimle aramda olur.
Bir sürü şey yazmışsınız ama kv hariç sorduğum sorulara cevap vermemişsiniz, mecbur değilsiniz zaten de 10 yıl sonra mı evleneceksiniz, hem çeyiz düzüp hem ev parası mı birikecek , neyse biraz da alıngansınız sanırım hakkınız da hayırlısı olsun.evlilik için önümüzde çok zaman var nişanlımın daha askerliği duruyor, evleri olması konusunda o yüzden rahatım müstakbel kayınvalidemin de en az annem için istediğim kadar dertsiz tasasız yaşamasını isterim. evlilikten öncesi için hem çeyiz hazırlığı hem de anneme ev alabilecek ya da hiç değilse ev niyetiyle iyi bir birikim yapma hayalim vardı. nişanlım bu konuyu evlendikten sonra aynı şekilde davranırsam dert eder ki o konuda haklı olur ben de eşimle kuracağımız aileye ayırırım paramı zaten artık evlendikten sonra.
müstakbel kayınvalidemin hastalıkları var kimseye muhtaç yaşamıyor ama kendisini çok yıpratıyor bu kafayla. ben de kendisini çok seviyorum, ayrı bir evde tek başına yaşamasına gönlüm elvermez. sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum yaşasak bile sıkıntı değil benim için, alttan almayı bilirim. kayınvalide zulmü gibi bir şey yaşayacağımı gerçekten düşünmüyorum, bu karakterimle zaten maksimum nasıl zulmedebilir ben kendime yeterince zulmediyormuşum gelen yorumlara bakılırsa...
Maalesef yazdığınız ilk mesajda evi annenize almak istediğiniz ( bı ev kendime bı ev bankaya yazmissiniz mesela), öğrenci olduğunuz o yüzden belli limitle gecinmek zorunda olduğunuz( ben yüksek lisansı yıllarca çalıştıktan sonra yaptım o yüzden direkt öğrenci zorlugunda bir yaşam hayal edilmiyor yüksek lisans yazınca) ve bu durumun gerçek bir geçim sıkıntısından kaynaklandığı(aile evinizde zor sartlar altında yaşamak zorunda kaldığınız) doğrudan anlaşılmıyor. Böyle bir şeyi kimse eleştiremez zaten.bence siz biraz daha kitap okumalısınız. her şeyi çok net yazmışım tekrar baktım tekrar emin oldum kendimden başka kimseye bir cimriliğim yok diye net bir şekilde belirtmiştim, maddi durumunun babam dolayısıyla kötü olduğunu bariz bir şekilde vermişim, küçüklükten beri zor bir hayat yaşadığım zaten apaçık belli oluyor mesajlarımda. diyelim ki ben gerçekten cimrilikle akıl sağlığımı yitirmiş gibi bir profil çiziyorum, insanların mental sıkıntılarına kinle yaklaşacak kadar hadsizsiniz o zaman. sizin benden daha önemli problemleriniz var, şu kadar sayfa boyunca kimse sizin kadar öfkeyle bir mesaj yazmamış. sizi neyin bu kadar tetiklediğini oturup düşünün size iyi gelecektir.
pekievlilik için önümüzde çok zaman var nişanlımın daha askerliği duruyor, evleri olması konusunda o yüzden rahatım müstakbel kayınvalidemin de en az annem için istediğim kadar dertsiz tasasız yaşamasını isterim. evlilikten öncesi için hem çeyiz hazırlığı hem de anneme ev alabilecek ya da hiç değilse ev niyetiyle iyi bir birikim yapma hayalim vardı. nişanlım bu konuyu evlendikten sonra aynı şekilde davranırsam dert eder ki o konuda haklı olur ben de eşimle kuracağımız aileye ayırırım paramı zaten artık evlendikten sonra.
müstakbel kayınvalidemin hastalıkları var kimseye muhtaç yaşamıyor ama kendisini çok yıpratıyor bu kafayla. ben de kendisini çok seviyorum, ayrı bir evde tek başına yaşamasına gönlüm elvermez. sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum yaşasak bile sıkıntı değil benim için, alttan almayı bilirim. kayınvalide zulmü gibi bir şey yaşayacağımı gerçekten düşünmüyorum, bu karakterimle zaten maksimum nasıl zulmedebilir ben kendime yeterince zulmediyormuşum gelen yorumlara bakılırsa...
Abim ev aldı yakın zamanda 1 milyon çekti 30 civarı ödemesi var ev 1,5 idi içinde kiracısı 15ti şimdi 20 civarı oldu 5 sene ödeyecek sadece. Babanda varsa para ortak bi ev alın anne babana 1+1 yeter benim babaannemle dedem 2 katlı dubleks evi vardı bu sene onu satıp 2+1 ama 1+1 bi ev aldılar amerikan mutfak yatak odası ve karşılıklı 2 koltuğun sığmadığı bi ev site içinde camiiye halk eğitime parka hastaneye yakın onların tüm sosyal hayatı böyle dedem çıkıp 5 vakit namazını kılıyor babaannem de halk eğitime camiiye kuran kursuna gidiyor hastane işi yakın market yakın temizlik derdi yok barınma işini çözmeniz kazım malesef benim kaynanam da çözmemiş onun durumu daha farklıydı ama emekli olamıyor eşim abisi kaynanam birleşip 2+1 ev aldılar ucuz bi ev 1.5 en azından ileride dert olmayacak barınma sorunu çözülünce memlekette köyde vs evleri var mı? Annenin kendi geliri var mı? Krediye bu kadar öcü bakmaya gerek yok. En azından ödemen sabit kalır ev sahibine para vermek yerine kendi evimi öderimannem için istiyorum ev almayı...
3 sene sonraya evleneceksemo üç yılda ev alabilecek bir şey yapamayacak olsam bile bunca yıl beni sevgiyle büyütüp kendisi yemeyip bana yediren annem için elimden geldiğince bir birikim yapmak bile beni çok mutlu eder. diyelim bugünün parasıyla 600 bin falan biriktirebildim, eve zaten yetmez orta halli arabaya anca belki ama hiç değilse anneciğimi rahatlatacak bir birikim olurdu bu diye düşünüyorum. ev bir metafor gibi düşünün ev niyetiyle yatırım yaparım sonucunda olursa olur olmazsa iyi kötü bir birikim olur.
evlendikten sonra eşimle kazanacağımız ve harcayacağımız her şey ortaktır, iyi gün olur kötü gün olur ama hepsi eşimle aramda olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?