Yok ben halay çekiyorum para harcayınca
İnşallah eşiniz de bırakır :) Zor oluyor mu sigara içen biriyle yaşamak ? Benim nişanlım içmiyor hiç . Ona dedim bak nolur söyle kokuyorsam seni rahatsız ediyorsam diye , yok valla rahatsız olmuyorum mis gibisin sen dediValla inşh hepiniz birakirsiniz hanimlar.Darısı eşime.
başlangıcımız aynı ya benim de son zamanlarda minimum 5İlk içtiğimde aman dedim ben buna alışmam hayatta öyle dışarıda kahveyle içerdim paketim kalırdı günlerce dolu unuturdum bile :) Ben 10 tane civarı kesin içiyorum daha az hiç içmedim son zamanlarda
Bende hep öyle diyorum almayacağım artık diye ama görünce dibim düşüyo :) Bütçeni ayarlıyorsan bu güzel bi artı ama bende henüz bütçe durumu yok . Evlenince çalışacağım zaten o zaman ancak bütçe yaparım maaşımı ona göre ayarlarım .Bende gecen gun ayakkabilarimi saydim.. nerdeyse 30 cift ohaaa dedimmmmm yaaaa... Kendime kizdim resmen.. israf yapiyoruz bazen hic farkinda bile degiliz.. ve artik iki uc sene ayakkabi almamaya karar verdim.. bazen bir para harcayasim geliyor anlatamam.. harciyorumda bana iyi geliyor, bazende harcamiyorum.. kendimi cozemedim bu konuda, ama budjemi guzel ayarlarim..
İnşallah eşiniz de bırakır :) Zor oluyor mu sigara içen biriyle yaşamak ? Benim nişanlım içmiyor hiç . Ona dedim bak nolur söyle kokuyorsam seni rahatsız ediyorsam diye , yok valla rahatsız olmuyorum mis gibisin sen dediBazen düşünüyorum rahatsız olur mu evlenince diye
İnşallah eşiniz de bırakır :) Zor oluyor mu sigara içen biriyle yaşamak ? Benim nişanlım içmiyor hiç . Ona dedim bak nolur söyle kokuyorsam seni rahatsız ediyorsam diye , yok valla rahatsız olmuyorum mis gibisin sen dediBazen düşünüyorum rahatsız olur mu evlenince diye
Aslında mesela sadece yemeklerden sonra 1 tane içmeye alışsak büyük oranda azaltmış oluruz . En azından çok fazla aramayız paket baya bi giderbaşlangıcımız aynı ya benim de son zamanlarda minimum 5
Sağlık söz konusu olunca daha da dikkat etmek lazım tabi . Bende dikkat ediyorum dişlerimi mutlaka fırçalarım , duşumu düzenli alırım kıyafetlerim temizdir vs ama yine de farkedilir içen biriZor tabiki yani aynen esimde dikkat eder temiz kokmaya ama sigara icmeyen biri olarak o duman fena bas ağrısı yapıyor bende.Bide sstigmat (göz tansiyonu) var sigara dumani ve ışık fena tetikliyor baş ağrısından ölüyorum nerdeyse
aslında bir ara ben öğlen türk kahvesiyle bir tane içiyordum bi de akşam yemeğinden sonra çayla.Aslında mesela sadece yemeklerden sonra 1 tane içmeye alışsak büyük oranda azaltmış oluruz . En azından çok fazla aramayız paket baya bi gider
Mutlaka içmeyen ya da az içen biri rahatsız olabilir azda olsa . Eskiden hiç içmezdim ne güzelmiş o günlerya ben de çok içmiyorken sevgilim içiyordu bazen içtiğim halde rahatsız oluyordum:)
Demek ki bünyeniz sağlam yani kendinize engel olabiliyorsunuz . Ben engel olamıyorum kendime . Kuzenim benimle oturur karşılıklı 10 tane içeriz ama o sonra 2 gün içmez mesela , içmeden duruyor bu bende yokaslında bir ara ben öğlen türk kahvesiyle bir tane içiyordum bi de akşam yemeğinden sonra çayla.
ben de eskiden kuzeniniz gibiydim bir paketi oturur içerdik arkadaşımla sonra 2 3 gün içmediğim de olurdu.O zamanlar sabah kahveyle akşam cayla içiyordum.Şimdi hayatımdan pek memnun değilim ondan mı yoksa alışkanlık mı bilemiyorum ben de içiyorum her günDemek ki bünyeniz sağlam yani kendinize engel olabiliyorsunuz . Ben engel olamıyorum kendime . Kuzenim benimle oturur karşılıklı 10 tane içeriz ama o sonra 2 gün içmez mesela , içmeden duruyor bu bende yok
Siz de iyice abartmışsınızBende de çoğu insanın cimri diyebileceği kadar tutumluluk var. Bak sen en azından harcıyorsun harcadıktan sonra üzülüyorsun. Ben harcayamıyorum çok kötü bir şekilde kazıklanmış gibi hissediyorum. Dışarıda cafelerde oturunca afakanlar basıyor. Menüye bakınca kafamdan hemen sayılar geçiyor ürünlerin marketteki fiyatları evde harcayacağım para =total tutar ve karşımda duran menü fiyatı. Diyorum ben tane fiyatına aile boyu çıkartırım bundan.. Sevgilim çok sever dışarıda yemek yemeyi vs onu da kendime benzettim. Bana pahalı gelen bir mekana sokmam. Yeni cafe açılmış der bakarım dışını allamış pullamışlar derim 1 saat 2 saat oturucaz diye kol gibi hesap mı verelim etrafa saçacak çok paran var herhalde diye. Tutumluluk şu sekilde bende. X ürünü almak istiyorum. O ürüne sahip olabileceğim en uygun mebla nedir? Oradan alırım. Susadım diyelim yolun kenarında bir iki yer var ama 1 lira 1.50 lira diyorum 2 dk daha yürüyelim market var tanesi 30 kuruşa alırız. Sineğin yağını düşünüyorum bazen. Ortalama üzeri fiyata sahip markalardan öcü görmüş gibi kaçıyorum. Makyaj ve bakım delisiyim ama inatla indirimleri beklerim ne nadar istesem de. Arabaya alınan gaz bile bir yerde 1.90 bir yerde 2.39 diyelim al işte kazıklandık gene moduna giriyorum. Bu seçimim beni rahatsız etmiyor böyle daha huzurluyum öbür türlü mutsuz ve kazıklanmış hissediyorum. Şükür maddi durumu sıkışık biri de değilim ama huy işte.
Siz de iyice abartmışsınız
Öyle hayat çekilmez
HahahahaasfgugigivkbAzimle cimrilik yolunda ilerliyosun gibi geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?