Para harcayınca benim gibi depresyona giren var mı ?

Gereksiz birşey almadığım için alışveriş beni mutlu ediyor. Aldığım gözüme batmıyor bu sebeple. En son çanta ayakkabı aldım bir mağazadan,Hopi ile 400 lira üzerine 100 indirim yapılıyordu,390 lira verdim. Ben indirim/kampanya takip ederim yanlız,ona özellikle dikkat ederim,aldığımdan uygun fiyat görünce kendime kızıyorum çoğu zaman. Şimdi bu ikiliyi indirimle aldığım için rahatım,yıllarca kullanırım ikisinide parası rahat rahat çıkar. Atıl duran bir şeyim yok dolabımda,herşey kullanılabilir durumda. Alıp kenara atıyorsanız bu sizi rahatsız edebilir,eskiden almış olmak için alıyordum,sonrada üzülüyordum gördükçe,şimdi ne kadar harcarsam harcayayım üzülmüyorum,biliyorum ki aldığım şeyi kullanacağım.
Sizde ihtiyacınız yoksa,hakkını vererek kullanmayacaksanız almayın,derim.
Aldıktan sonrada üzülmemiş olursunuz.
Güle güle kullanın.

Parayı harcayınca rahatlayanlardanım
Bana birikim batıyor
İlla gidip abuk subuk şeylere para verip bi oh çekicem

Yoo ben 1 tl bile harcasam mutlu oluyorum. desarj oluyorum. :)
Kendimi kotu hissettimi disari cikip en azindan 1 tl bile harcamam gerek. :)

Tam tersi harcayamadigim için bazen depresyona giriyorum :)

Parayi neye harcadigima bagli olarak degisiyor ruh halim.
Cok begendigim ve uzun sure kullanacagim seyler aliyorum onun disinda nerdeyse hic giyim alisverisi yapmiyorum. kozmetik alisverisimi az ama oz yapiyorum, atiyorum 10 tane ucuz ruj ya da parfum alacagima 1 tane iyisini alip bitene kadar kullaniyorum.
Tatile, gezmeye, yemeye, icmeye harcadigim paraya hic acimiyorum. beni mutlu eden seyler onlar cunku. yani kisacasi beni mutlu edecek, hayatima anilar katacak seylere harcama yapiyorum, diğerleri olmasa da olur.

Ben de başlarda üzülüyordum çok harcıyorum diye hatta burada 700tlye parfüm,75e ufak boy şampuan aldığım için topa tutulmuştum. O zamandan bu zamana saç ürünlerine daha fazla harcamaya başladım,o 75lira devede kulak kalır ama üzülmüyorum. Güzel kokular sürüp hoş saçlarla dolaştığım için mutlu oluyorum. Kılık kıyafet için bir şey diyemeyeceğim bence az alıp kalitelisini almak lazım zaten.100tlye kaban bulmuşsunuz gayet uygun

Shanna para harcamak içindir,helede moral bozukken harcamak dahada keyif verir..
Seneler önce bir ev köpeği sokakta ısırmıştı beni hemen aşılar yapıldı tabi,sonra ver elini alışverişe..
Neymiş moralim düzelsin diye kendimi şımartmam lazımmış
Ölçüsünde alışveriş yaparsan keyif alırsın

Bence iyi harca bekarken hiç kafana takma
Evlenince zaten hesap yapıyorsun ve iyiki bekarken harcamışım diyorsyn

100 tl ye montu nerden aldın ankaradaysan hemen gidip bakmam lazm konuya gelince sadece düğün stresi geçer takma

Ee kolay kazanılmıyor para yersiz yere harcama yaparsam kendime kızıyorum bende

bence bu evlilik stresi yüzünden psikolojin bozulmuş biraz.Allah yuva kurana yardım eder unutma.

ben de hamilelikten dolayı strese girdim galiba her şeyi alasım var,almayınca ağlayasım geliyor

aman canim.. evlenince istediği gibi alamazsin..
100 tl monta para vermek çok iyi.
tasarruf yapardim.. evlenmeden önce..
biriktiğim parayla çok güzel şeyler alirdim..
evlendik birikime başladik eşimle.
eşimde benden gördü tutumluluğu:)
cimri de degil niye aldin napcaksin demez.
ama şu ki büyük alışveriş için çok iyi para birkimem lazim.
perde halı elbiseler vs 1500-2000 bulmam gerekiyo. ona ayrı birikticem inş:)

Ya resmen gozlerim doluyor diyorsun harcadigin paranin hesabini yapinca. Bosver kizim, bekarsin su an. Tadini cikar, evlenince belki ister istemez kendini kisitlayacaksin. Bir de bence sen birseyden etkilendin de boyle oldun. Cunku onceden bunun derdini yapmazdim diyorsun. Gercekten bunaltma kendini boyle, bir damla gozyasina degecek bir mesele degil. Evlilik stresi felan seni buna surukluyor olabilir.

Bu ara bende cok harcıyorum .
Kpss ye tekrar hazirlanma stresi vs derken ne bulursam aliyorum ya..
Ihtiyac olmasa da alıyorum .
Alınca bende üzülüyorum .
Ama karar verdim bundan sonra ne alirsam o kadar da dagitacagim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…