Para meselesi karışık

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2024
161
82
18
30
Ablamın engel raporu var. ÖTV muafiyetli araba alma hakkı vardı. Parası vardı bunu alacak ama bir kısmını kızının eğitimi için hesapta durması gerekiyordu. Ben de yarı parasını vereyim yarı yarıya ortak olalım dedim. İlk 2 sene kasko bakım hepsini ortak karşıladık. Arabayı çoğunlukla kızı kullanıyordu ben 1 2 kere binip gezdim yalnızca. Sonra bir yeri vardı o satıldı. Araba almasaydı satılan o yer ile birlikte elindeki para küçük bir ev almaya az çok yeterdi ben de araba almasına ben ön ayak olduğum için mahçubiyet hissedip ev alsın zorda kalmasın diye ciddi bir rakam borç verdim. 250 gr kadar. Şu anda arabayı yeğenim kullanıyor evli. Kasko yapılacak ben onlar kullandığı için bu masrafa katkı yapmak istemiyorum. Ve ablam beni suçluyor yeğenimin parası yokmuş ben hak gözetmiyormuşum. Ben araba aldık ev alamayacak diye ekstra borç verdim. Şu an 210 gram borcu kaldı daha 2 3 sene bu borcu ödemesini bekleyeceğim. Hatta kiracısıyla emlakçısıylq bile sürekli ben uğraşıyorum. Bir de bu şekilde muamele görmek canımı sıkıyor. Yeğenim de şu an sıfır araba kullanıyor sonuçta parasını ben ve annesi ödemişiz kaskoyu ödemeli diye düşünüyorum. Ablam ise para hesabı yağmakla ve hak yemekle suçluyor. Hatta bağırıp çağırıp ağladı kızına söyleyecekmiş benim çocuğuma hediye getirmesin diye böyle saçma sapan bir konuşma oldu

Hiç sevmem ortaklı işleri.
Abla açgözlü, siz de fırsatçısınız.
Hemen ordan ortak olmayı teklif etmek vs hiç aklıma gelmez benim.
Birbiriyle maddi meselelerde çok içli dışlı olmak kardeş de olsa bana sağlıklı gelmiyor.

A
Satın arabayı, yarı hakkımı artı 210 gr altımı ödeyin sonra da ne halt ederseniz edin deyin muma dönerler.
Bunca iyiliğe bunca nankörlük üstüne bir de pişkinlik ve yüzsüzlük pes artık yani.
ynen öyle kullanmadıgınız arabanın masrafını neden oduyorsunuz. Yada bıkac senede sızde kalsın ozaman . Kızı neden kullanıyor

Satın arabayı, yarı hakkımı artı 210 gr altımı ödeyin sonra da ne halt ederseniz edin deyin muma dönerler.
Bunca iyiliğe bunca nankörlük üstüne bir de pişkinlik ve yüzsüzlük pes artık yani.
Arabanın satılması için 3 yıl var daha. Düğün takılarıyla benim borcumu ödeyin ortaklık kalması dedim kızının parasına karışamazmış

Arabanın satılması için 3 yıl var daha. Düğün takılarıyla benim borcumu ödeyin ortaklık kalması dedim kızının parasına karışamazmış
E ozaman kızı neden arabayı kullanıyormus
Delımı ne
Sız nezaman kullanacaksınız ,boyle bır durum varmı

Evini satsın, borç bulsun ne bileyim analı kızlı dilleri bu kadar çıkıyorsa bulsunlar bir çözüm,ben de seninle ortağım arabaya kızınla değilim , kızında benim arabama karışmasın o zaman deyin, tabii en başta kız kullacak diye alındıysa bilemem.

Yasal olmayan bir işe girişmişsiniz. O aracı sadece ablanız kullanabilir veya kızı kullanacaksa da ablanızın yanında olması gerekir. Siz de kullanamazsınız. Şu anki durum tespit edilirse ciddi yaptırımları olabilir.
Siz en iyisi ev ve araba için verdiğiniz rakamları geri alın ve bir daha ortak işe kalkışmayın.

Arabanın satılması için 3 yıl var daha. Düğün takılarıyla benim borcumu ödeyin ortaklık kalması dedim kızının parasına karışamazmıi
Ben kullanmadım ki hiç. Gezmeye gittik dediğim hep beraber gittik arabanın ben de içindeydim yani. Ben yarı parasını vererek avlama yardımcı oldum alması için 2 yılda ben de aynı şehirdeydim arada geziyordum diye kaskonun da yarısına yardım ettim. Ama şu an farklı şehirdeyim yeğenim de evlendi kendisi kullanıyor ve kaskoyu hala ortak ödememi bekliyor

Neresi yasal değil ya gayet yasal hiçbir yaptırım yok engel oranına göre değişiyor bulunup bulunmaması bu kadar insan alıyor ezbere konuşmayın lütfen konu sahibi çok büyük hata yapmış orası ayrı

Evet sanırım pişmanım açıkçası

Bir konunun doğru ya da yanlışlığını kaç kişinin uyguluyor olması değiştirmiyor. Benim çok yakın arkadaşımın babası aldı, babasından başkası kullanamıyor.

Konu sahibinin ablası %90 ve üzeri oranda rapora sahipse söylediğiniz geçerli.

Üst yorumunda kızı kullanıyorsa ablası da olmalı demiştim, yanlış söylemişim. Eğer %90 altında bir oranla satın alım yapılmış ise, aracı ablasından başkası kullanamaz. Mevzuat bu konuda gayet net bilgi veriyor.

Ablanızın engelli raporundaki oran kaçtı?
Kasko konusunda aracı kullanan kişinin ödemesini ben de mantıklı buluyorum. Söylediğim gibi ablanızla alacak-verecek ilişkisini ne kadar çabuk sonlandırabilirseniz o kadar iyi.

Bu yasal değil fırsatçılık

Al sat yapıp kar etmeyi hedeflemişsiniz

Engelliler üzerinden bunu o kadar çok kişi yapıyor ki artık yasal zannediliyor resmen.

Kaskoyu da tabii ki ödemeyin.
Bu arada benim de engeli
90

Ablanizin engeli ne? Engeli fizikselse ve aracta engel sebebiyle oynama yapildiysa (vites ya da pedal degisimi gibi) satisi cok zor oluyor. Ilk 5 yil ayni durumdaki baska bir engelliye satabilirsiniz ancak, yine otvden muaf sekilde ucuza satarsiniz, 5 yil sonunda engelsiz birine satmak istersenizde otv farkini odeyerek satacaksiniz.

Kizi oldugu icin refakatci olarak araci kullanabilir ama siz kullanamazsiniz, nasil boyle bir ise adim atabildiniz anlamadim?

Ananemin engelli raporuyla ananeme araba alindi ve sadece vasisi durumundaki teyzem kullanabiliyor, polis cevirmesinde bir sefer sofor koltugunda ben vardım ananemi hastaneye goturmek icin, ananem arabada olmasaydi ceza yiyecektim.

Yani yapilan yasalsa bile cok kisitli kullanim haklari var.

Ornegin aracin trafige tescilli oldugu ilin disina cikacaksa engelli o aracta degilse, ceza yerler.

Biz boyle ogrendik satin aldığımız bayi boyle anlatmisti ama tabii yanlis bildiklerim var ise duzeltilmesini isterim

Son düzenleme:
Siz uyanıklık yapıp ÖTVden muaf olacaktınız ama umduğunuz gibi olmamış. Kardeşte olsa kimseyle ortak iş yapılmaz ortak mal alınmaz. Şahsen ben kardeşlerimle aram çok iyi olmasına rağmen sadece kurbana ortak girerim.
Size tavsiye veremiyorum çünkü olan olmuş, geçmiş olsun.

Benim eşimin kurnaz bir yeğeni var. Araba alacakmış, eşimi aramış kayınpederim için “dedemin engeli yok mu kulağı duymuyor ben onun üstüne araba alıcam dayı” demiş. Absbsjssk
Kayınpederim de benden senden iyi duyar sadece işine gelmeyeni duymaz aabsbsb
Böyle kurnazlıklar sıkıntı ama ablanızın yaptığı da ayıp. Hem borç alıp ortak edip hem kullandırmamak çirkeflik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…