Para para qara biriktir nereye kadar .

Arkadaşlar belli bir mesleği olan karı koca çalışan evi barkı bir miktar birikmişi olan insanlar yine de hesap yapmalı mıdır ?
Bu sadece bana mı manasız geliyor ben mi marjinalim anlamıyorum .

Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Evli falan değilim ama kendi ailemden örnek alarak. Sürekli ama sürekli para biriktirmenin derdndeler. Geleceğe erken atılın para biriktirin vb. cümleler kullanıyorlar. Yani güzel bir gelirimiz var evimiz de var küçük falan de değil gayet geniş. Buna rağmen hala birşeyler almak istiyorlar. 1 ev daha istiyorlar onu da alırlarsa 1 tane de dükkan almak isterler kesin. Ben öyle yapmam. Evim varsa geçinedebiliyorsam. Birikmişimde varsa eğer hiç sıkmam kendimi. Kimse kusura bakmasın kaçm kere geliyorum dünyaya ?? Nereye kadar para biriktirip kendimi sıkacağım.

ben evlenmeden önce ev almişim onu borcunu ödüyoruz biz.aldığım evimi kiraya verdik eşimin evinde oturuyoruz. böle geçiniyoruz bizde ev borcu bitsin diye bakiyorum. 2 sene sora bakicaz.

tamam yemek lazım eğlenmek lazım.. ama hayatın insanlarla ne sunacağını bilemeyiz..
aniden bir mastalık bir ameliyat çıkar.. sırtını sağlama almak lazım..
ama bunları yaparkende ihtiyaçlarından geri durmayacan..
hepsinden azar azar..

Kayınpederim 54 yasında 7sulasıne yetecek kadar birikim yapmış durumda..dukkanlar arsalar saysan sayamazsın..
Ama hala sabah 7 aksam 9 o deliğin içinde çalışıp dıdınıyor..
Bırak be adam sen yemiyosan bari biz yiyelim..
Yok anam yook..
Yaşarsa kızım yaşar tek torun olarak hi hi:)

özel sektorde çalıştıgımdan para birikmiyor ama borç illaki ödeniyor. yıllardır çalışıyorum ama para pul yok. kredi cektım attım bankaya kurusuna dokunmuyorum o parasının borcumun yarısı bitti bile. mantık dışı bir iş yaptım ama ortada beş kuruş param olmuyor başka türlü. nasip olursa 1 yıla evlenecem evlenene kadarda borcumu bitiririm oh mis.

valla bazılarındaki sırf hırs .
onu bunu bahane ediyorlar
aslında sevdikleri tek şey para gibime geliyor .
öyle ki karısını alıp dışarda bir çay içmeyen geberesiceler var .

borç yok ev var az birikim varsa çokta sıkmak mantıksız ama çoluk çocuk okuyorsa evlenecekse vs. yinede insan onlar için sıkıyor kendini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…