Para para qara biriktir nereye kadar .

Aynen!
Artı olarak Hastalıkların bizi kaç Yaşında yakalayacağını bilmiyoruz.
Henüz genç yaşlarda bile ciddi sağlık sorunları olan çok arkadaşım var maalesef.

Size kalsaydı ev arsa falan nasıl duacı olurdunuz dimi. Çoktan hayatınızı yaşamaya başlardınız. Çocuğunuzun da 10 yıl sonra böyle bir konu açmasına sebep olucaksınız :)

Mezara mı götürecek. Yaşlılığı garantiye alıp geri kalanıyla yeme, içme ve gezme vakti. Ben dünyayı turlayacağım planım bu.

Aynen!
Artı olarak Hastalıkların bizi kaç Yaşında yakalayacağını bilmiyoruz.
Henüz genç yaşlarda bile ciddi sağlık sorunları olan çok arkadaşım var maalesef.
tamam da bir ömür bu ihtimali düşünmekle geçer mi ?
Para biriktirme stresi de insanı hasta yapar .
Hem biraz oluruna bırakmalı .İnsanın başına herşey gelir .Paranın çözmeyeceği haller de var .

evımız var arabamız var calısıyoruz
cocugumun gelecegı ıcın bırıkım yapıyoruz
kendı emegımızle onada bır ev kalsın dıye

Size kalsaydı ev arsa falan nasıl duacı olurdunuz dimi. Çoktan hayatınızı yaşamaya başlardınız. Çocuğunuzun da 10 yıl sonra böyle bir konu açmasına sebep olucaksınız :)
ne alakası var allahaşkına.
Ben ailem bana bir şey bırakmadı eşek gibi çalıştım aslında ev hanımı olmak isterdim diye bir konu mu açtım .

Belli bir yaştan sonra 2-3 sene daha fazla yaşamak için malımı dökmem. Onun yerine son zamanlarımın tadını çıkarmak için elimden geleni yaparım ben olsam. Sanki kazık çakıyoruz dünyaya. Mezarlıklar geleceğe yatırım yapıp, hastalığını düşünenlerle dolu. Zor durum için ayrılan para, ev, araba, yazlık yeter artar bile.

tamam da bir ömür bu ihtimali düşünmekle geçer mi ?
Para biriktirme stresi de insanı hasta yapar .
Hem biraz oluruna bırakmalı .İnsanın başına herşey gelir .Paranın çözmeyeceği haller de var .
Evet paranın çözemeyeceği zamanlar var.
Ama paranın bir çok kapıyı da açtığı gerçek.
Ne mutlu ki size sağlıkla sınanmamışsınız.
Maalesef ben sürekli sağlık sorunlarıyla uğraştığım için bakış açımı değiştirmek çok zor artık.

artar tabi ya .Emekli maaşımız da yeter kira derdimiz olmazsa .
hen asgari ücretle aile geçindiren insanlara ayıp değil mi ?
Nedir bu hırs.

valla sizin yasinda son senelerinizi iyi gecirin ablacim surda omrun bitmesine ne kalmis

ben 30 yasindayim cocuk coluk icin calismak zorundayim hem esim hem ben ve kredi odememiz var herkes icin gecerfli dil bu hergun yer icersem yarinimi dusunmezsem sokak koselerinde surunurum, Genclerin kesinlikle verimli doneminde calismasi lazim calismaz ise cok zorluk cekerler ilerde hergun yeme icmeyle adam olunmuyor malesef en azindan bir ev bir araba almali cocuklariniz dil kendi yasliliginiz icin bu sart. hayat cok zor elinizdeki isi parayi har vurup harman savurmayin derim. ama 50 gecmis ev sahibi olup artik maas gelince napicani bilemeyenler biriktirip evlat yerine kendilerini dusunsunler obur dunyaya goturcek degiller

Emin olun sağlık derken hiç kimse fazla yaşamaktan bahsetmiyor.
Çözümsüz bir hastalığında biraz olsun konforlu olmaktan söz ediyoruz.

ne alakası var allahaşkına.
Ben ailem bana bir şey bırakmadı eşek gibi çalıştım aslında ev hanımı olmak isterdim diye bir konu mu açtım .
Benim annemler mallardan bahsedince 1 kuruş bile bırakmayın, bu yaştan sonra gezin, dünya turuna çıkın diyorum. Ben istemiyorum malınızı, okudum, çalışıyorum, mesleğim var hayatı yaşamak hakkınız diyorum. anne ve babasından mal kalmasını bekleyen çocuklar çok itici gelmiştir hep bana.

allah sağlık versin .
Ruh ve beden sağlığı versin .

Emin olun sağlık derken hiç kimse fazla yaşamaktan bahsetmiyor.
Çözümsüz bir hastalığında biraz olsun konforlu olmaktan söz ediyoruz.
Evde oturup ölmeyi beklemem, konforsuz olsun dünya gözüyle bir yerler göreyim derdindeyim. Öleceksem safariye katılırım mesela. Çok merak ettiğim yerler var benim. Olası şeyler için ömrümü para biriktirip ot gibi yaşamaya hapsedemem.

insan genç iken eli ekmek tutuyor iken çalışmalı didinmeli geleceğini garanti altına almalı .
Mal mülk hırsının sonu yoktur .
Ne yani ben şimdi Sabancılarla mı yarışayım .Komik .
Belli bir standarttan sonrası hırstır insanı yıpratır .

Aslında bu biraz insanları neyin mutlu edeceği ile de alakalı. Misal ben gezmeyi seviyorum. Ama kuzenlerim de bi model daha üst bir arabamız olsun düşüncesindeler. Onları da bu mutlu ediyor. O yüzden herkes kendisini ne mutlu ediyorsa onun için uğraşıyor. Burda önemli olan benzer düşüncedeki bir insanla birlikte olmak. Allah'tan eşim de gezmeye düşkün. Bu sayede ikimiz de mutlu olduğumuz şeyi yapabiliyoruz.

Arkadaşlar belli bir mesleği olan karı koca çalışan evi barkı bir miktar birikmişi olan insanlar yine de hesap yapmalı mıdır ?
Bu sadece bana mı manasız geliyor ben mi marjinalim anlamıyorum .
ben hesap yapmıyorum. çarçur etmiyorum ama gezip tozmadan şehir dışına çıkmaktan asla kesmiyorum. ekmek atmam mesela zayi etmem hiç bir şeyi. ama asla çocuk için yatırım yapmam. ev araba alıcam diyede aşırı kısmama. olduğu kadar. evde geç olsun ne yapayım. çocuklarımın belli gereklerini karşılarım evleneceği zaman (yılllaaar var tabi ) ama kusura bakmasınlar ev araba falan alamam onlara. benim ailem her kardeşin bir dairesi olsun diye didindi. bakıyorum geçmişime gerçekten çocukluğum çok mutlu geçti mi şüpheli... çocuklarım çocukluk çağını güzel yaşasın. meslekleri olunca kendileri alsın. ben birikmiş parama olursa hayır yapıcam. belli ölçüde veririm yine onlara :)

artar tabi ya .Emekli maaşımız da yeter kira derdimiz olmazsa .
hen asgari ücretle aile geçindiren insanlara ayıp değil mi ?
Nedir bu hırs.
Yurt dışına yerleşmeyi (Danimarka), Türkiye'de bakıma muhtaç evsiz, şiddet gören kadın ve yaşlılar için bakım evi açmayı, yatımla (alınca olacak tabi) denizlerde gezmeyi istiyorum. En sonunda iyice çökünce sessiz sakin bir sahil kasabasına gidip, komşularımla haftanın en az 3 gecesi rakı balık yapmak ise en büyük hayalim. Tam kafama göre komşularım olsun yeter bana. Yine arada dünya turları olacak tabi. Hemen yaşlanasım geliyor, gerçekleşecekse aradaki zamanı atlamak istiyorum :))

orası tamam da bir de şu var .Eve misafir geleceği zaman darlanıyorum .İkramlık almak istiyorum adamın eli cebine zor gidiyor .Ya çağırma görüşme insanlarla ya da gereğini yap .Bir çay bir karpuz yeter diyen cinsten .İşine gelmiyor.Başkasının evine gidince de löppür löppür yer .olmaz ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…