- 29 Temmuz 2015
- 1.652
- 1.890
- 53
- 44
- Konu Sahibi imagemaker
-
Bana da biriktirip çocuğuma bırakıcam,yaşlılığım rahat geçsin diye hayatını gençliğini kendini sıkarak geçiren insanlar çok tuhaf geliyor..sizdenim yaniArkadaşlar belli bir mesleği olan karı koca çalışan evi barkı bir miktar birikmişi olan insanlar yine de hesap yapmalı mıdır ?
Bu sadece bana mı manasız geliyor ben mi marjinalim anlamıyorum .
ailemizde herkesin sosyal güvencesi de var ?Yani bir ev bir araba belki bi yazlık insana yetiosa bile kötü gün için birikim yapmalı.
Üstelik 50 yaş artık gençliğin Bittiği yaşlılığa ramak kalan yaş.
ailemizde herkesin sosyal güvencesi de var ?
Kötü gün ne olabilir ki başka .
dimi böyle şizofren yaşayamıyorum ben .Bir de dünyanın bin türlü hali var diyoruz ama Allah bizi bir sıkıntı ile sınayacaksa 50 tane evin bile olsa güvenmemek lazım malum bir kıvılcım yeter. Evet biraz tedarikli olmak lazım ama abartıp hayatı da es geçmemek gerekiyor bence.
çocukları düşünmek ile ne ilgisi var ?Çocukları da düşünün ama
Son cümlenizin tıpkısının aynısı benim hayalimdimi böyle şizofren yaşayamıyorum ben .
Hayat çok kısa .Su gibi akıyor yıllar .
Ben turşum çıktıktan sonra kırıştıktan sonra sağlık sorunlarım çıktıktan sonra malı mülkü neyleyim .
Denize karşı bir rakı içemedikten sonra , küçük bir avrupa turu yapmadıktan sonra neyleyim malı mülkü .
Arkadaşlar belli bir mesleği olan karı koca çalışan evi barkı bir miktar birikmişi olan insanlar yine de hesap yapmalı mıdır ?
Bu sadece bana mı manasız geliyor ben mi marjinalim anlamıyorum .
aynen .Aslında köşe de ne kadar birikmiş var onunda önemi var. Çocuk var mı varsa kaç yaşındalar bunları da bilmek lazım. Ama şimdi şöyle düşüneyim mesela benim 3+1 evim var diyelim. Arabam da var. Aylık gelirim de toplam 5 bin tl ise. 1 çocuğum varsa köşede ki paramda 40-50 bin civarıysa çokta güzel hayatımı yaşarım. O köşedeki para hem hastalığım içindurur hem biraz çocuğumun okulu için durur. Yani emekli olsanız bile iki maaş toplamı yine 3 bin tlnin altında olmaz. Şu an gezmezseniz 60 nızdan sonra bedeniniz bitap haldeyken mi gezeceksiniz ?? Yani eşiniz için söylüyorum bunu.
seninkiyse iyice apartmis biz hem para biriktiyoz arada cay iciyoruz disarda ha haftada bir degilde ayda bir yapoyoz. siz calisiyormusunuzvalla bazılarındaki sırf hırs .
onu bunu bahane ediyorlar
aslında sevdikleri tek şey para gibime geliyor .
öyle ki karısını alıp dışarda bir çay içmeyen geberesiceler var .
evet devlet memuruyum ben .seninkiyse iyice apartmis biz hem para biriktiyoz arada cay iciyoruz disarda ha haftada bir degilde ayda bir yapoyoz. siz calisiyormusunuz
Onlarda sizin gibi meslek sahibi olup 20 sene boyunca para biriktirmeye uğraşmasınlar diye dedim. Fena mı olur evleri olsa ve kazandıklarıyla da daha kaliteli bi hayat yaşasalarçocukları düşünmek ile ne ilgisi var ?
çocukların eğitimini sağlıyorsak gerisi nedir?
meslek sahibi yaparsak onları yetmez mi ?
bize ailemizden ne ev kaldı ne para ne arabaOnlarda sizin gibi meslek sahibi olup 20 sene boyunca para biriktirmeye uğraşmasınlar diye dedim. Fena mı olur evleri olsa ve kazandıklarıyla da daha kaliteli bi hayat yaşasalar
aynen .
kızım 11 yaşında .
iki evimiz ve birikmişimiz var epeyce ,
kızım ilerde özel üniversiteye bile gitse istanbuldaki evin kirası zaten onu karşılar .
Hayatı bu kadar sorun etmek nedir allahaşkına dimi
yılda bir kez tatile çıkarız .Arada dışarda yeriz ama o kadar .Sakız adasına bile götüremiyorum adamı .Türkiyeden ucuz diyorum inanmıyor ödü patlıyor adamın .Sizin şikayetçi olduğunuz para biriktirmek nedeniyle hayatı ıskalamanız sanırım:) Ben hep para biriktiririm hem isteklerimi yaparım. Birikim hesabınızın belirli bir oranını eğlenme adı altında kullanmayı isteseniz, eşiniz kabul etmez mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?