• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para sorunu ve benim hırsım

Aşağılık kompleksi bu. Sosyal statüsü düşük olan, kendine güveni olmayan, kültürsüz, belli bir bilgi birikimi olmayan insanlar bu eksikliklerini pahalı marka kıyafetler giyerek, lüks yerlerde gezinerek kapatmaya çalışıyorlar. Üstelik bunu da kendini değersizlestirerek, başka insanların parasını harcayarak yapıyorlar. Para için kendini kullandırmak... Yazık gerçekten...

Parayı seviyorsan kazanmasını da bileceksin. Sırtını başkalarına dayayarak benim masraflarımı karşılayacaksın, paran yetmezse olmaz bu iş demek kendini beş paralık etmekten başka nedir?

Hanımlar dağılın üye bizi kekliyor.
1500 liradan faiz kazanmaya çalışan kadının geliri 10bin liraymış.
Eski konular ciddi bir psikolojik sıkıntınız olduğunu gösteriyor. Alkol, küfür, günübirlik ilişkiler filan. Şimdi de bu konu. Çok yazık çok.
:D 1500 lira değil o bacım, 1 milyon 500 bin lira

Fikrimiz bile fakir yetişemiyoruz öykünün hızına :D

Bence siz zengin olmayan ama zengin görünmeye çalışan birisin.
Doymuş olan bir insan gözü tok olur zaten sürekli lüx harcayım para harcayım diye bir şey yok.
İhtiyacın olur alırsın ama 7 bin kıyafete vermek açlıktır.
Düşünsene dünya kadafr paran var her istediğini alıyorsun aldın aldın ee geriye ne kaldı.
Hayatta mücadele olursa güzel olur benim fikrim mücadele olmassa, çalışsam ne olur gezsem ne olur.
Kimse aynı kalacak değil bir çok ünlü iş adamın hayat hikayeleri çogu yoksullukla başlıyor.
Sakıp Sabancının bir lafı vardı yanlış hatIrlamıyorsam.
O kadar param var pulum var ama oğlumu iyi edemedikten sonra ne yapayım parayı.
Sağlık her şeyin başı saglık olmassa yesen ne giysen ne gezsen ne.

Bugün Caroline Koç'un 5 yıldır aynı çantayı taktığını okudum. Zenginlik dışarda yemek içmek, pahalı çantalar, lüks markalar demek değil. Babadan zengin değilse, akıllı insan zengindir bunu bilir bunu söylerim.

Zengin olmak değil o zenginliği hazmetmek önemli olan.

"Benim para HIRSIMI biliyordu böyle kabullenmesi gerek" şu cümle ne kadar da itici...

Biraz mutevazi olmayi denesen?mutevaziligin aslinda maddi gelirlede bir ilgisi yoktur,milyondolarlik evlerde yasayan normal hallice insanlar gibi yasayan insanlarin cocgunlukta oldugu bir ulkede yasiyorum,cogu zengininozellikle Turkieyedeki gorgusuzlerin aksine ne gosterisle,ne luksle hic alakalari yoktur zaten gercekten zengin insanlar degil sonradan gorme insanlarin luks tutkulari vardir,zengin olan olan herseyden hevesini aldigi icin bir cok seyden bikar sizin aksine...kusura bakmayinda cok itici geldiginiz bana yazdiklarinizdan acgozlu,paragoz,dunyalik bir o kadarda gorgusuz bir insan gibi algilaniyorsunuz...aslinda senide kinamamak lazim sanirim senin dunyadaki imtihaninda mal ve para ile oluyor,yalniz dikkat et bu imtihanlarin sonunda kiymet bilinmemisse eger sonu hep yoklukla bitiyor...

Insanların büyük bir kısmı sefalet, açlık ve savaşlar içinde kıvranırken bizim isteklerimiz bitmek bilmiyor. Cok yazık gercekten maddiyat için evliliğinizi bitircekmisiniz? Artık gercekten ınsanları anlayamıyorum....

Hani para vereyim sorununuz çözülsün diyecem ama maaşım 1405 bir saat ancak mutlu eder sizi. Çok değişik insanlar var Allah yardımcınız olsun ne diyim

merhaba iyi akşamlar eşimle yeni evliyiz biliyor ki ben herşeyin lüksünü seven çok para seven bir insanım hamileyim ve çalışıyorum sorun olmuyor açıkçası benim için rahatım böyle ama harcamalarından daha 1 sene olmadan bıktıgını söyledi bende evden çıkıp gittim tavsiye verin zaten benim böyle oldugumu bilen biriydi evlenmeden söylemiştim para hırsımı ama beni dinlemiyor
Merhaba, eskilere bakarken açtığın bir konu gözüme çarptı kızmaz işen. Yazdığın şu:

selam kızlar direk konuya giricem babam lüks yaşamı çok seviyor ve vazgeçemiyor artık para takıntısı olmuş durumda hergün üst baş alıyor abartmıyorum hergün kıyafet alıyor gecenin bi yarısı kıyafetlerine bakar vs kendi sırf kunlandıgı araba 2014 model diye değiştirdi aynı arabanın 2015 modeli diye aldı çocukken de aynıydı tamamen hayal kırıklığı bi adam biz burda herşeyin hesabını yaparken kendi gitmiş 150 milyara araba almış bankadan kredi çekmiş şuan kendine sitede ev almak içim didiniyor kızlar yardım edin

Bunun üstüne aslında sadece şunu söyleyebilirim: kocan haklı olabilir mi?
...

Bugün Caroline Koç'un 5 yıldır aynı çantayı taktığını okudum. Zenginlik dışarda yemek içmek, pahalı çantalar, lüks markalar demek değil. Babadan zengin değilse, akıllı insan zengindir bunu bilir bunu söylerim.

IKEA'nin sahibi, Avrupa ve Dünya'nin en zenginlerindendir. Adamin servetini birak bir ayda kazandigini bütün KK üyeleri toplu halde kazanamiyordur. 5-6 yil önce adamla yapilan bir röportaj izledim:

Gazeteci: Kac tane arabaniz var ve hangi markalar?
IKEA Sahibi: 20 yillik bir Volvo arabam var.
Gazeteci: Peki yeni bir araba almayi düsünüyor musunuz?
IKEA Sahibi: Arabam hala calisiyor. Calisan arabam varken neden yenisini alayim?
(Adamin vucüt dili, tonlamasi "salak misin lan sen" der cinsten)

tavrınız çok avam gerçekten ve görgüsüzce. sanırım durumu olmayan bir aileden geliyorsunuz bir anda dizilerdeki hayatı falan yaşamaya çalışıyorsunuz. o kadar komik ki yazdıklarınız.

aileden durumum iyi sizin yaptığınız harcamayı yapsam babam belki fark etmez sormaz bile ama şükür akıl sağlığım yerinde her ay 7 bin lirayı kıyafet yeme içmeye vermiyorum. çok garip ya ne alıyorsunuz bu kadar? böyle insanlar genelde giyinmeyi vs de bilmez üstelik. çok şaşırdım ve itici buldum. bu bir tür hastalık bence. yardım almayı deneyin.

Back
X