- 5 Kasım 2014
- 7.514
- 5.191
- 248
- 39
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
canım benimde öle bir arkadaşım varHerkese merhaba ben devlet memuruyum bi çok bayan var benimle birlikte çalışan sorunum şu ben birisine para veriyorsam onunda üstünü bana vermesi gerekiyorsa ve vermediyse isteyemiyorum. Yekün olarak çok fazla tutmasada toplamda çok tutuyor mesela geçen gün yemeğe gittik bütün hesabı arkadaş ödedi (biz genelde öyle yaparız) benim hesabıma 43 lira düştü bende 50 lira verdim üstünü bozuk yok dedi sonra veririm dedi vermedi ve bu kişi bir lirası kalsa gelip isteyen biri neyse yine ondan önce yemeğe gittik arkadaşın bozuk parası çıkışması onun hesabınıda ben ödedim sonra veririm dedi yine vermedi ve bu liste böyle uzayıp gidiyo hiç bi zaman istemedim isteyememde ama artık enayi gibi hissediyorum kendimi hesapladığımda bi sürü param gitmiş. Siz benim yerimde olsanız napardınız istermiydiniz paranızı ve istesem ayıp olurmu?
para kazanmak çok zor gün boyu emir altındasınahhh işte keşke yapabilsem işin garip kısmı bu kişiler kendi paraları söz konusu olduğunda 1 liranın hesabını yapıyolar o yüzden zoruma gidiyo herhalde
kafaya koydum isticem merak ediyom tepkisini :)para kazanmak çok zor gün boyu emir altındasın
o parayı kazanırken neler çekiyoz
iste tatlım
haklısın öle yapmakta lazımKimde paranız kaldıysa, birdahaki yemeklerde eksik verin. Gecen şu kadar kalmıştı sende diye..
Böyle böyle tahsil edin.. bir dahada fırsat vermeyin
sadece kendi yediğini öde. cebinde her zaman bozuk olsun ben öyle yapıyorum. senden o an para isterse param yok deHerkese merhaba ben devlet memuruyum bi çok bayan var benimle birlikte çalışan sorunum şu ben birisine para veriyorsam onunda üstünü bana vermesi gerekiyorsa ve vermediyse isteyemiyorum. Yekün olarak çok fazla tutmasada toplamda çok tutuyor mesela geçen gün yemeğe gittik bütün hesabı arkadaş ödedi (biz genelde öyle yaparız) benim hesabıma 43 lira düştü bende 50 lira verdim üstünü bozuk yok dedi sonra veririm dedi vermedi ve bu kişi bir lirası kalsa gelip isteyen biri neyse yine ondan önce yemeğe gittik arkadaşın bozuk parası çıkışması onun hesabınıda ben ödedim sonra veririm dedi yine vermedi ve bu liste böyle uzayıp gidiyo hiç bi zaman istemedim isteyememde ama artık enayi gibi hissediyorum kendimi hesapladığımda bi sürü param gitmiş. Siz benim yerimde olsanız napardınız istermiydiniz paranızı ve istesem ayıp olurmu?
sizin yaşadıklarınız çok kötüymüş ya siz yine iyi sabretmişsiniz ben bu az az giden para üstlerine acıyorum siz çok tolerans göstermişsinizHanimlar bu çok kötü bir özellik. Bu tarz bir arkadaşlığın oluşmuş ise gerçekten suistimal ediliyorsunuz demektir.
Bu tarz iletişimde olduğum insanlardan hayatımda kimse kalmadı. Kime borç verip almasıyla defalarca bu konu vesilesiyle artık gorusmedigimi fark ettim.
Bi arkadaşım vardı resmen komün yaşıyorduk. Ben çalışıp para kazanırdım onun bu işte ufacia bir aracılığı olmuşsa yarısını benden komisyon isterdi. Param olduğunu öğrendiği anda ben harcamaya fırsat bulamadan arayıp borç isterdi. Ben sanırım ki bu iliskimiz karşılıklı. Yani benim de ondan borç istemeye limitim var. Neyse benim kredi kartı borCum var tavan yapmış, elime para geçmiş hemen ister benim kk borcumu kapatalım diye. Önümüzdeki ay ben sana veririm vs diye. Kredi çektirdi bana 5 ay alabildim parasini geriye kalani ben istemektedir yoruldugüm için ben ödedim.
Tatile gittık biz bununla. Otel parasini bana odetti, ben sana öderim diye. Tamam dedim. Otelin lobisinde bana kahve al diyor. Gidip kahve alıyorum 5 euro. Zaten cebimde 220 euro para ile gelmişim. Otel parasını da bu paradan ödedim. Ben de kaldı 50 mi 70 mi ne bir para.
Sonra bu bana borç parayi ödeyecek diye düşünüyorum. Ama odemedi tabi. Halbuki herkes elini cebine atmış ödüyor onda da para var. Sen öde sonra ben sana öderime ne gerek var işte.
Sona bir baktım ertesi gun odada parasini sayıp hesap yapıyor. Sevindi bu birden aaa yanlış hesaplamisim fazla param varmış diyo. Fazla param dediği benim onun adına ödediğim Otel parası. O an anladım. Hem kendi hesabını bilmiyor hem de isine gelmeyeni gercekten unutuyor. Ustune ustluk benim cebime de karistigi icin benim hesabimi da karistiriyor. Ama bana verdiğini unutmuyor onu aklına yazıyor ilk fırsatta ben sana şunu aldım sen de baba bunu al mantığı ile istiyor.
Neyse şimdi ne kadar saf olduğumu görüyorum.
Lisede de vardı böyle bir tip bizim grupta. Toplanır giderdik 7-8 kişi yemeğe veya kafeye. Bu tip tatlisindan tuzlusina ne bulsa yer içer caylar kahverler vs sonra hesabi ister geleni kaç kişiye ona bölerdi. Ve grupta parası olmadığı için yemek yemeğenler olurdu. Onlarda bu tip ile ayni parayi öderdi. Ben de zaten yedigimden çok ödüyorum o zaman en azından sikmayayim kendimi derdim. Şimdi neden engel olmadım diye kızıyorum kendime. Grup dinamikleri işte.
Şimdi cevremde bakıyorum cevremde bu şekilde davranan kimse kalmamış. Ya ben artık izin vermediğim için fazla yanasamiyorlar bu tipler ya da ben artık böyle insan görünce uzaklaşıyorum.
seni tanıdıkları için maalesef bunu kullanıyorlar.Herkese merhaba ben devlet memuruyum bi çok bayan var benimle birlikte çalışan sorunum şu ben birisine para veriyorsam onunda üstünü bana vermesi gerekiyorsa ve vermediyse isteyemiyorum. Yekün olarak çok fazla tutmasada toplamda çok tutuyor mesela geçen gün yemeğe gittik bütün hesabı arkadaş ödedi (biz genelde öyle yaparız) benim hesabıma 43 lira düştü bende 50 lira verdim üstünü bozuk yok dedi sonra veririm dedi vermedi ve bu kişi bir lirası kalsa gelip isteyen biri neyse yine ondan önce yemeğe gittik arkadaşın bozuk parası çıkışması onun hesabınıda ben ödedim sonra veririm dedi yine vermedi ve bu liste böyle uzayıp gidiyo hiç bi zaman istemedim isteyememde ama artık enayi gibi hissediyorum kendimi hesapladığımda bi sürü param gitmiş. Siz benim yerimde olsanız napardınız istermiydiniz paranızı ve istesem ayıp olurmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?