Para üstü ...

canım benimde öle bir arkadaşım var
kızıda seviyom
çaya gidiyoz 4 bardak çay içer
bir tost yer
5 tl var
sen öde adisyonu der çıkarken
bende ne yapıyom giderken 2 lira alıyom yanıma
2 çay içiyom
oturmadan masanın üzerine koyuyom
2 liram var diyom
oda mecbur kalıyo parası kadar yiyip içmeye
sonra odaya gelir 3 gibi
yiyecek bişi varmı der
mecbur kalırsın yalanda söleyemiyon
var diyip verirsin
aynı maaşı alıyoz ama nedense onda hiç para yok
bende artık öğle yemeğinden sonra açıyom büskivitimi
azcık azcık kemiriyom
gelse bile bu kadar kaldı benimde şeker düştü diyip 1 tane uzatıyom
artık anladı sanırım dadanmıyo odaya
 
ahhh işte keşke yapabilsem işin garip kısmı bu kişiler kendi paraları söz konusu olduğunda 1 liranın hesabını yapıyolar o yüzden zoruma gidiyo herhalde
para kazanmak çok zor gün boyu emir altındasın
o parayı kazanırken neler çekiyoz
iste tatlım
 
Kimde paranız kaldıysa, birdahaki yemeklerde eksik verin. Gecen şu kadar kalmıştı sende diye..
Böyle böyle tahsil edin.. bir dahada fırsat vermeyin
 
sadece kendi yediğini öde. cebinde her zaman bozuk olsun ben öyle yapıyorum. senden o an para isterse param yok de
 
Parayı bir kişi vermesin. Ayrı ayrı ödeyeceğiz diyiverin kasada. Sizin ne tuttuysa ödeyin. Ay ne gerek var derlerse 3-5 te olsa insan unutuyor hak geçmesin hiç sevmem deyin.
 
Hanimlar bu çok kötü bir özellik. Bu tarz bir arkadaşlığın oluşmuş ise gerçekten suistimal ediliyorsunuz demektir.

Bu tarz iletişimde olduğum insanlardan hayatımda kimse kalmadı. Kime borç verip almasıyla defalarca bu konu vesilesiyle artık gorusmedigimi fark ettim.

Bi arkadaşım vardı resmen komün yaşıyorduk. Ben çalışıp para kazanırdım onun bu işte ufacia bir aracılığı olmuşsa yarısını benden komisyon isterdi. Param olduğunu öğrendiği anda ben harcamaya fırsat bulamadan arayıp borç isterdi. Ben sanırım ki bu iliskimiz karşılıklı. Yani benim de ondan borç istemeye limitim var. Neyse benim kredi kartı borCum var tavan yapmış, elime para geçmiş hemen ister benim kk borcumu kapatalım diye. Önümüzdeki ay ben sana veririm vs diye. Kredi çektirdi bana 5 ay alabildim parasini geriye kalani ben istemektedir yoruldugüm için ben ödedim.

Tatile gittık biz bununla. Otel parasini bana odetti, ben sana öderim diye. Tamam dedim. Otelin lobisinde bana kahve al diyor. Gidip kahve alıyorum 5 euro. Zaten cebimde 220 euro para ile gelmişim. Otel parasını da bu paradan ödedim. Ben de kaldı 50 mi 70 mi ne bir para.

Sonra bu bana borç parayi ödeyecek diye düşünüyorum. Ama odemedi tabi. Halbuki herkes elini cebine atmış ödüyor onda da para var. Sen öde sonra ben sana öderime ne gerek var işte.

Sona bir baktım ertesi gun odada parasini sayıp hesap yapıyor. Sevindi bu birden aaa yanlış hesaplamisim fazla param varmış diyo. Fazla param dediği benim onun adına ödediğim Otel parası. O an anladım. Hem kendi hesabını bilmiyor hem de isine gelmeyeni gercekten unutuyor. Ustune ustluk benim cebime de karistigi icin benim hesabimi da karistiriyor. Ama bana verdiğini unutmuyor onu aklına yazıyor ilk fırsatta ben sana şunu aldım sen de baba bunu al mantığı ile istiyor.

Neyse şimdi ne kadar saf olduğumu görüyorum.

Lisede de vardı böyle bir tip bizim grupta. Toplanır giderdik 7-8 kişi yemeğe veya kafeye. Bu tip tatlisindan tuzlusina ne bulsa yer içer caylar kahverler vs sonra hesabi ister geleni kaç kişiye ona bölerdi. Ve grupta parası olmadığı için yemek yemeğenler olurdu. Onlarda bu tip ile ayni parayi öderdi. Ben de zaten yedigimden çok ödüyorum o zaman en azından sikmayayim kendimi derdim. Şimdi neden engel olmadım diye kızıyorum kendime. Grup dinamikleri işte.

Şimdi cevremde bakıyorum cevremde bu şekilde davranan kimse kalmamış. Ya ben artık izin vermediğim için fazla yanasamiyorlar bu tipler ya da ben artık böyle insan görünce uzaklaşıyorum.
 
sizin yaşadıklarınız çok kötüymüş ya siz yine iyi sabretmişsiniz ben bu az az giden para üstlerine acıyorum siz çok tolerans göstermişsiniz
 
Bir dahaki sefere para üstü vermeyen arkadaşa: bende şu kadar para var üstü çıkışmadı geçen sefer para üstünü vermemiştin kalanını verirmisin derim.
 
seni tanıdıkları için maalesef bunu kullanıyorlar.
Kendini kullandırma. Neden birlikte ödüyorsunuz ki ne kadar saçma. Herkes ayrı ödesin.
 
Ama sen para basmıyorsun ki
Hayır yada yok kelimesini öğrenmelisin
En basiti bir iki kere takılma. Enayi yerine koyuluyorsun resmen alışkanlık haline getirmiş birileri bunu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…