para vermedim suçlu oldum..

MeLaNqOliqH

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
798
6
96
Bursa
kızlar ben 11 aylık ewliyim
ewlendiim günün ertesi günü sabah eşim ailesinde olan düğün takılarımı aldı gitti
kendi başına bozdurdu borca aldığımız eşyaları ödedi
altınlarımı göremedim bile
ama borc olmasın huzur olsun dedim hep
2 hafta akrabasının yanında çalıstım belli bi miktar para aldım
bende para olunca eşim istedi parayı borcm var sıkışıgım diye vermedim
altınlardan geriye sadece set ve annemin aldığı bilezik kalmıştı hatıra diye
içinde de sonradan eşime ewlendiğini duyunca verilen 2 tane ceyrek
kutunun yerini hiç gizlemedim hiç de açmadım bakmadım
bi gün bi açtım baktım 2 ceyrek yok deliye döndüm ararken yani hırsız geldi 2 ceyregi aldı seti almadı mı diye
eşime söyledim hiç ondan beklemezdim
ben aldım sen farketmeden yerine koyucaktım dedi o zaman en kısa zamanda koyucaksın dedim
aradan 10 ay geçti halaa tık yok
alyansım ve tek tasım vardı ben altın sewmiyorum bozdurdum gümüş aldım
üçyüz lira para var elimde hesap açıcam dedim
eşim yine para lazım ay sonu vericem dedi vermedi
ufak tefek paraları saymıyorum bile
ben artırıp köşeye atmaya calısıyorum eşim alıyo
gecenlerde hesap açtım annemin de desteğiyle ufak bi miktar başlangıc olsun hevesleniyim diye
altınlarda çok yükselince eşim o zeki insan ((kendi öyle ifade eder))sana bi akıl vericem dedi
git altınlarını bozdur bak düşerse zaten taşlı hepsi çok kar edemezsin dedi
yaklaşık 3 bin tlye de altınlarımı bozdurdum tabi almicaksın dimi benden o parayı da vermem falan dedim
ben senin parana mı kaldım al senin olsun dedi hep
hatta bankada 3 bin param var her haretimde bunu başıma kalktı şaka yoluyla olsa bile
çay dolduruyorum vaaayyy şuna bakkk çay dolduruşun bile deişti tabi paran varya gibi saçmalıklar
hatta bana öyle bişey dedi ki nutkum tutuldu
ben sana güvenmiyorum sen o parayı alır başkasına kaçarsın dedi
bunu söylerken lafın nereye gidiceiğini düşünmedi belki hatta susmaya caslıstı ama ben anladım
bu kadar mı güvensizsin bana o zaman niye biz aynı ewde yasıyoruz ben başkasına kaçarım öyle mi dedim
çok üzüldüm ağladım
işte istemeden agzından kaçmış falan filan
ha bayramda yüz lira benim biriktirdiğim yüz lira eşimin werdiği bayram harclığı elli lirada eniştemizin dükkanına baktık diye harclık vermişti
bn hemen onu da bankaya atıcaktım bayramda akrabları geldi ailesinin tüm masraflarını karsıladı parası kalmadı bendeki parayı istedi
yine verdim cuma günü vericem dedi bakalım vericek mi
dünarıyo sana ihtiyacım var 10 binlik mal bulmus bi kısmını tamamlamış 3 bin i de benden istiyo
ay sonu 3.500 olarak vericem dedi
inanmadım
hani benim parama muhtaç deildin almam diye yeminler etmiştin dedim sen bana o kadar mı güvenmiyosun
tamam istemiyorum dedi suratıma kapattı
vermeyi düşündüm sonra biliyorum ewde surat yapıcak tatsızlık olucak kaç kere aradım açmadı keyfi bilir
dün kayınvalidemler bizdeydi onların yanında belli etmedik ama
yataga ben uyuduktann sonra geldi
sabah bişi demeden çıktı ewden
şimdi hata nerde bende mi bu kadar beni hayal kırıklığına ugratan bi insana para vermedim diye mi
ay şu para muhabbetine bakar mısınız ya valla sinir oldum hiç de konusmayı sewmem bu tarz seyler

Son düzenleme:
o parayı sakın verme elinde ufakta olsa birikimin olsun. senin hatan herşeyi eşine anlatman olmuş. hesap açtıığını kenara para koyduğunu niye biliyo ki!!!!
birikim yapmak istiyosan kimseye syleme annene bile. ki eşinin huyu ortada öğren ve ona göre davran derim. sadece nacizane tavsiyem budur...

bu nasıl bi evlilik ben anlamadım :26: sen ben olarak degil biz diye bahsetmeliydiniz yani o sizin paranız olmalıydı..gerçekten şaşkınm.. siz tanımadan mı evlendiniz yani görücü usuluyle mi oldu

.

hata sizde hep vermissiniz hep vermissiniz alsiti tabii

3000 tl yi de verince geri gelmeyecegini siz de biliyorsunuz

ona verene kadar gidin altin hesabi actirin o parayla hem paraniz degerlenir hemde sürekli istemez sizden bakada diye

Birikim yapmaya çalıştıkça eşnizin çarçur etmesine kızmakta haklısınız ama bir evlilikte bu akdar senin paran benim param muhabbetini ben anlayamıyorum. Takı da varsa ikinizin, borç da varsa ikinizin, birikim de varsa ikinizin, gelir de varsa ikinizin. Ben eşimle hiç hatırlamıyorum "Paran, borcun, hesabın" diye konuştuğumuzu; her zaman "paramız, borcumuz, maaşımız, altınlarımız" diye bahsederiz. Harcadığımız para hangi maaştan harcanıyor onu bile bilmeyiz çünkü maaş yatar yatmaz tamamını tek hesapta toplayıp oradan kullanırız.
ama tabi birikimlerinizi sürekli harcayıp durmak doğru değil, iyi bir aile bütçesi sistemi kurarsanız eşiniz de alışır birikim yapmaya.

eşin ne iş yapıyo aylık geliri ne?

tamam verilir edilirde daha düğün olur olmaz takılara göz dikilmesi enteresan

seni ikna edip takıları bozdurtmuş, sonra nasılsa alırıım diye düşündü herhalde, sen vermeyincede bozuldu

3 binle kaçılmaz 300 bin olsa kaçardım deseydin

dursun kenarda o 3 bin, kötü gün dostu olur ne var bu kadar büyütülecek anlamadım yani

Son düzenleme:
bu nasıl bi evlilik ben anlamadım :26: sen ben olarak degil biz diye bahsetmeliydiniz yani o sizin paranız olmalıydı..gerçekten şaşkınm.. siz tanımadan mı evlendiniz yani görücü usuluyle mi oldu

ben hep o şekilde söylüyodum zaten o ikimizin parası kötü günlerimiz için biriktiriyorum
bizim paramız hiç kendi param olarak görmedim
şuan zor bi gün deil ki zaten ticaretle ugrasıyo bilir misiniz bilmiyorum
ticaretle ugrasanın günlük parası olur kenara koyamaz birikim yapamaz
bi gn çok olur parası bi gün hiç olmaz
ben bunları düşünerek açtım o hesabı

hatayi en basinda altinlarinizi vererek yapmissiniz
siz verdikce esiniz almaya alismis artik gocunmuyor bile..!
her ne kadar senin parani istemiyorum desede hepsi hava civa..
geri kalani neyse huzursuzluk cikartip onuda alabilmek amaci bence
giden parayi unutun
ne artirirsaniz bankaya koyun esinizede söylemeyin
söylerseniz bilinki o parada yok olucak
tamam evlilikte senin paran benim param olmaz belki ama
kadinin kendine ait biraz parasi olmasi sart
cünki dünyada ne olacagi hic belli olmuyor
sizin bugün yaptiginiz fedakarligin bir önemi yok kiymet bilende yok
acaba yarin gerekirse ayni fedakarligi gösterebilicekmi onu bi düsünün

ticaretle ugrasıyo bugünü yarını belli deil ticaretin bi gün cok para kazanıyo bi gün oluyo hiç parası olmuyo
birikim de yapamıyo ben ikimi için actım o hesabı
esime de söyledim saklamadım o da teşvik olsun beraber birikim yapalım diye

Son düzenleme:

ben seni anladım canımda eşin bu konuda senle tam zıt düşünüyo galiba, o yüzden bu konu aranızda hep sorun olur, her ne kadar hoş bi durum olmasada sen gizli birikimde yap, eşinin para kazanama potansiyeli şansı var ama senin şuan böyle bi şansın yok sanıyorum, çalışmıyorsun galiba şuan, insan kendini güvende hissetmeyincede huzurlu olamıyo doğal olarak

çok haklısınız
ben huzursuzluk olmasın diye o 3 bini bile vermeye niyet ettim ama açmadı telefonu kendi bilir
vermezsem biliyodum ewde huzursuzluk olucaktı ve oldu da yani

Eşinizin tavrından dolayı okurken gözlerim yerinden fırlar gibi oldu.Bu nasıl tarz nasıl basit ifadeler..

Allah kolaylık versin..Bankada ki paranızı asla vermeyin diyeceğim ama tartışmaya vesile olmasından korkuyorum cümlemin.

Eşiniz aldığı parayı eğer yerine koyacağım diyorsa sözünü tutmasını bilmeli..

Madem 3500 olarak verecek size,sizin o verdiğiniz eski para ve altınları o şekilde tamamlasın.

Evet evin içinde asla asla senin paran benim param olmamalı, ama bu iş çok farklı; eşinizin sözünü tutmaması, bu kadar çok sizden para istemesi v.s bunları ben risk olarak görüyorum bir erkekte.

sakın verme canım kalan son paranı almak için taktik bu konuşmaz küser ne kadar uzatabilirki? sonuçta aldıklarını verdimi bide onu düşün buda giderse hiç güvencen kamayacak amacı o zaten kendini ona mecbur hissetmen rahatsız oluyor anladığım kadarıyla sende para olduğu için bundan sonrada birikiimlerini ona söyleme

Kesinlikle katılıyorum.Eğer düşünce yapıları çok farklıysa eşlerde gizli birikim yapmalı bayanlar.. Bu kadar aleni yapmayın.

Belki gizli birikim etik değildir ama böylelerine müstahak.

ewt calısmıyorum iş arıyorum
keşke bi iş bulabilsem
eskiden elime gecen parayı harcardım bende kıyafet alırdım ıvır zıvır alırdım
artık onu dayapmıyorum
ben ona söyledim o da ben gibi olsun haftada bir hiç olmazsa elli lira koysun gidiyim bankaya atıyım
market alısverisinden pazar alısverişinden artırdım ben o bi miktar parayı eşim de gösterebilmeliydi o azmi

yeter ki huzursuzluk olmasın diye vericektim ama iyiki vermemişim
ya kendisi önce bana demişti başkasına kaçarsın diye
ben de demiştim ki bu kadar mı güvensizsin niye aynı ewde yasıyoruz o zaman biz
şimdi aynı kelimeleri bana kullanıyo güvenmiyo musun
bu nasıl ewliliktir falan filan
hem yeminler ediyo senin parana mı kaldım diye aradan 1 ay geciyo para istiyo

haklısın bankada paramız oldu diye demediğini bırakmadı alır baskasına kaçarmısım
ya alır kacrsın dese o bile iyi baskasına kacar mısım ne zaman bi yanlısımı gördü ki
demekki kendi içinde bunun savaşını yaşıyo
önce kendine güveni yok

Ne küçük hesaplar bunlar yaa elinde 50 lira görse almanın yolunu arıyor.Paranın küçüğü büyüğü yok yani ne bulsa alıcak.Kusura bakma ama seni biraz saf yerine koyuyor.Şimdi surat yapma oyunu ile 3.000 i de elinden alıcak biliyor ki sen kıyamıyorsun diye.Lafa bak o parayla kaçıcakmısın 3 binle anca güneye 1 hafta tatile kaçarım deseydin :)
Evlenirken milyarlar gidiyor..Umarım senin iyi niyetini yapıcılığını bir an önce anlar.

Bu konularda korkarak yazıyorum, çünkü ufak bir cümle bile insanın içini doldurmaya yetiyor böyle zamanlarda..

''Başkasına kaçarsın '' diye bir cümle kullanan eşe, ben olsam asla güvensizlik diye cevap vermezdim; çok daha beterini söylerdim ve günlerce haftalarca burnundan getirirdim bu basit, bir erkeğin karısına söyleme saygısızlığını göstermiş cümleyi.Siz iyi sabretmişsiniz.

Bu konuda yapacağınız tek şey; net tavrınızı ortaya koyun, ve her söylediğine cevap vermeyin.. Boşverin, asla tartışmayın paradan dolayı.

Aldırmamış görünün.. Bir süre sonra vazgeçecektir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…