para vermedim suçlu oldum..

Pardon ama kimden alacak?

Çocuk gibi her başı sıkıştığında ailesinden mi isteyecek kazık kadar adam?

ben ailesinden istesin demedim
eşim ticaret geregi borcu olan bi insan borcu alıcagı vardır bu ticaretle ugrasan her insan için böyle
ama eşim borc konusunda hep hassastır ewlendiğimiz günden beri hep sıkışıktır işi iyi olsa bile hep bu ay sıkısıgım bir sürü ödemem var der hep
sürekli ewde suraı asıktır
nakit avans cekmiş iki kez hep bana derdi çok acıldığım zaman beni uyar diye uyarmaya calısıyorum onu da anlamıyo bana karışma diyo
ya inan ne yapıcağımı bilmiyorum
biliyorum ki kötü günler yakında sizce ben para biriktirmeye calısarak kötü mü yapıyorum?:?

bu elestiren arkadaslar ticaretle ugrasan adamlarin nasil oldugunu bilmiyorlar galiba. ben seni cok iyi anliyorum arkadasim, ticaretle ugrasan insan cok etrafimda. esin senden aldigini kar sayiyor, cünkü sana geri vermek zorunda degil. ayrica ticaretle ugrasan adamin borcu bitmez ki, her sikistiginda tabiki gelip esinden istemiycek, esi banka mi. arkadas zaten 3-5 kurus arttirip biriktiriyor, calismiyor ki bi yerde.

ayrica altinlar kadinin güvencesidir, onu esinin almaya asla hakki yok. kadin isterse verir. ne demek gizli gizli almalar, kumbarayi kirmalar falan. bence sen para biriktirmeye devam et tabiki, yarin ne olucaginiz belli degil ticaret bu, batabilirsiniz de cikabilirsiniz de. ama tabiki biriktirdigin paralardan esine haber verme, madem esinin huyu böyle. Allah yardimcin olsun cnm.

bir ilişkiye para girdimi malesefki sorunlarda buyuyor.3 ssenedır calısıyorum ve bırıktırdıgım parayı sevılıme verdım bende durunda harcıyorum senın kasanda dursun dıye.gecenlerde bu ay para getırmedın su kadar getır bu kadar getır 2 3 defa soyledı bende bıraz ben bırıktıyım toplu verecem dedım yada bende dursun dedım.aksama yenıden para muhabbetı gectı bıktım artık para muhabbetınden sende olan parayı ver arabada ıstemıyorum dedım demez olaydım vay efendım sen benden ayrılcaksın o yuzden alıyorsun kesınlıkle kocanda ola guvenıp verme ıkı kurusun kenarda dursun ılerıde kımın ne olacagı bellı degıl.

Canım kesinlikle paranı verme. Eşine de düzgünce durumu anlat. O sizin en kötü günleriniz için saklanan para. Her zoru gördüğünde birikimlere saldırırsa ilerde elinizde hiç birikimim olmayınca ne olacak.

çok tesekkür ederim arkadasım halimden anladın..ve durumu böyle özetledin..

merhaba canım.durumunu biraz benimkine benzettim ama benim eşim ticaretle uğraşmıyor tabiki.diğer yorumları okumadım ama sende herşeyini deme kocana madem böyle yapıyor sana.bir yapmış iki yapmış sana sende hala param var hesabım var diosun bırak sende kalsın bazı şeylerde.dünyada insanın başına ne gelir bilinmez kıyıda köşede herzaman azda olsa birikimin olsun.kocan aldığı parayıda sana vermez olsa daha da ister bu devran hep böyle gider.akıllı ol deme kocana herşeyi.parayı vermiş olsan ii olacan vermeyecen kötü.eğer sana böyle surat falan asarsa bırak vermede kötü ol.zamanla unutur.sende geçiştir numaradan bişeyler uydur verme paranı.bişey dersede aldırış etme boşverrr yaa.

Her zaman söylediğim bazende tepki
Alırım diyorum ki her kadının kenarda
Parası olsun miktarı önemli değil 1 milyar
2yada daha fazla..
Erkeklere güven olmuyor dün çok iyi iken
Bugün sırtını dönüp gidiyor sende öylece
Ortada kalıyorsun evlilikte para gizlisi olur mü?
Bizim milletimizde eve giren para erkeğin
Hesabında birikiyor adam bakmisiz ki yarın yok
Kadınlarla kızlarla gönül eğlendiriyor
Evdeki kadinda dimdizlak kalıyor cogunun ailesinin
Yanına gidecek bilet parası bile olmuyor

Senin paran benim param durumlari ho$ olmamis.
Degecek insan için binler degil trilyonlar feda edilir. Ama boyleleri için, tereddut ediyorum...

kenara para koymakla kötü yapmamışsınız elbette.çünkü bir evde birikimi yapan parayı elde tutan genelde kadındır DA evliliğinizin ilk gününden itibaren aranızda bukadar para mevzusu geçmesi hoş olmamış bence.yani sanki gözünüzde eşiniz sürekli para alıp vermeyen,borcuna sadık olmayan ( ki eşinizin yaptıkları bunu düşündürür anlıyorum) bir insan. ama evlenmeden önce de bu durumun farkındasınızdır sanırım yani sürekli para ile iç içe olduğunun ödemeleri olduğunun falan,anladığım kadarıyla sizde daha tutumlu ve birikim yapmak arzusundasınız keşke baştan bunları farkedebilseydiniz ona göre tavrınızı koyardınız.eşiniz gözünüzde borcuna sadık olmayan bir insansa,sizde onun gözünde parasını ondan sakınan bir insan durumuna düşmüşsünüz bence. ne bileyim evlilikte para mevzuları hoş olmayan şeyler. benim param,senin paran.eşinizde size o güveni vermiyor tabi,inşallah daha tutumlu yada sözüne sadık davranır size karşı.

Eşin kırk yılın başı bi doğru laf söylemiş bence de al paralarını ve kaçabildiğin kadar uzağa kaç

Evlilikte benim para senin paran mı olur yaa.. Bu adam alışmış senin paralarını almaya hazır var nasılsa diyor işte. Ama bu bir erkek ve eve bakmakla yükümlü yani senin paranı öyle aklına estiği gibi harcamaya hakkı yok. Sonuç olarak o para zaten sizin ve son takılarını bozdurmuş yapmışsın o parayı. Yüzsüzce istemek ne demek zaten altınlarını almış satmış. Bence hiç taviz vermeyin hatta siz ondan harçlık isteyin. Tamam ticarette gün gününne uymaz ama o gün çok kazandıysa sana al hayatım bu kadar kazandım harcanan harcansın günlük gerisini koyalım demesi lazım erkek adam cebinde kuruşu kalmasa bile tenezzül etmemesi lazım eşinin parasına. Tabii ortak hayat yaşam ama o da koskoca adam ayaklarınn üzerinde duramıyor mu senin altınlarına mı güvenmiş borç yaparken. Sizinde güvenceye ihtiyacınız var yarın bir gün birşey olsa üç kuruşta olsa bir kadının kenarında olmalı. Ben çalışmadığım zamanlarda hep eşiim destek olmnuştur fazlasıyla vermiştir bir yere giderim arkadaş gelir harcamam olur diye. Şimdi çalışıyorum bana sen kendi paranı kenarına koy diyor. Anneme gönderiyorum biraz ihtiyacı olduğu için tabii eve de katkım olacak eşimin maaşı iyi ama araba kredi ödeeceğiz yine de kalan paradan bile eşim kenarına koyabilir benim parama ihtiyacımız olsa bende ortaya koyarım elbet ama eşim bunu her seferinde kullanıyor olsaydı koymazdım ortaya. Sende getir derdim. Ben mesela ayda bir pazarı yapıcam gezmeye çıktıysak en az bir hesabı ben ödicem, yemek kartı paramı vericem gerisini koyucsm kenarıma o da benim güvencem sonuçta çalışıyorum. Eşimde bu yönde destek veriyor hatta harcama yapmamam konusunda uyarıyor ki kenarında paran olsun diyor. Bir ihtiyaç olduğunda onun biriktiirdii ve benim biriktirdiğim elbet birleşir. Hep haberimiz vardır ama ne kadarımız olduğundan. Altınlardan hiç sözetmiyorum bile düünümüz aile arası olduğundan çok öyle küçük altınlarımız yoktu olanlar harcandı ama ziynet eşyalarıma asla dokunmaz banada dokundurtmaz. Öyle olması lazım. Siz tavrınızı koyun ve net olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…