• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yetiştiremiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Alfid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayat pahalılığı her geçen saat zam geliyor bazı ürünlere. Ama sizi şartlarınız her ay eksiye düşünmeyecek kadar sanki.Bakin istek ihtiyaç listesi yakın.Bir şey almadan önce buna ihtiyacım var mi deyin.Markete liste olmadan girmeyin.Ac iken hiç girmeyin🤣Şaka tabiki ama liste gerçekten önemli.Alisverisi toptan ve büyük hacimli yapin. Dışarıda yemek yemek artık çok sağlamsın ne yedirdikleri belli değil.tabiki ailenizle sosyalleseceksiniz ama haftada 1 e indirin .mesela evde hazırlayıp piknik alanları benim daha çok tercihim.Bir örnek vereyim hafta sonu benim kızlar pizza istedi.Ki evde Çok güzel yapıyorum ama dışardan eve söyledik 170 lira. Sonra babaannem içine kaçtı.Ben o paraya nerdeyse 1.5kg kıyma alıp 2 kg mantı yapardım dedim.cocuk kıyafetlerinde indirimleri takip edip.Cocugun yediği helal giydiği haramdır derler.kucuk kizim anaokulunda her gün geliyor kıyafet boya rezalet.Okul masraflarını büyük zincir marketler var.onlardan toptan alin

Hava atmak gibi olmasın demesi gereken asıl kişi bu işte 😂 Allah daha çok versin, siz bunları düşünürken asgari alanlar kredi ile evlenip en az 3 çocuk..
Illegal bir iş değil bu arada, nişanlım yurtdışına uzaktan çalışıp dövizle maaş aldığı için böyle. Avrupa'ya adım attığımız an (şirket seçenek sunduğu halde sırf bu yüzden gitmiyoruz şu an) aydan aya geçinecek, çok zorlanacak duruma geliyoruz. Fakat seçim sonucuna göre tekrar değerlendireceğiz muhtemelen.

Çocuk her gün 2 porsiyon meyve, 1 porsiyon kuruyemiş, 1 porsiyon kaliteli protein et balık alsa zaten aylık 2 bini buluyor yahu.
Gıda bu.
Diğerlerine girmedik.
cevizin kilosu 100 tl yi geçmiş süt alıyoruz peynir, yumurtanın kolisini 68 tl ye aldım ptesi.kırmızı eti anca kıyma olrak köfte yapıyorum.çocuğa kısamıyorum maalef

Geçen sene sonbahar kış yani 6-7 ay boyunca arabaya binmedim. O karda kışta soğukta toplu taşıma kullandım gezmemden de eksiksiz kalmadım :D ama maddi açıdan o kadar rahatlamıştım ki.
1 gezme için 200 TL yakıta vermek yerine , gidiş geliş 20 TL dolmuşa verdim. Ki giderken 2dönerken 2 dolmuş. Ben resmen araba kullanmadığım zaman maddi anlamda rahatlamıştım. Bu yaz gene arabaya binmeye başladım. Kaza falan da yaptım derken gene bi sürü borca battım🤦🏻‍♀️ satmayı düşünüyorum şimdi 🤷🏻‍♀️

Arabayi hayatimizdan cikartmak istiyorum ben de aslinda her gun de kullanilmiyor zaten. 😬
Eşimin ulaşim zaten sirkete ait bize degil, benim gunluk olarak gittigim yerler (spor salon, market, cafeler yurume parki) yurume mesafemde hepsi.

Şu durumda taksi mantikli gorunuyor sanki gibi. 🤔

Ben başka bir açıdan yaklaşıcam. Eşinizin ve sizin anne baba ilişkiniz çocukluk itibariyle nasıl?

cevizin kilosu 100 tl yi geçmiş süt alıyoruz peynir, yumurtanın kolisini 68 tl ye aldım ptesi.kırmızı eti anca kıyma olrak köfte yapıyorum.çocuğa kısamıyorum maalef
Elbette kısamıyoruz.
Eskiden evde köfte yapılınca herkese yapılırdı, şimdi hanelerde çocuk yiyor diye çocuğa 4 5 adet pişiriliyor aile büyükleri başka yemek yiyor.
Yine aileler aldığımız kuruyemişten tabak tabak yerdik, e çocuğa yetecek kadar alınıyor.
Haksız mıyım?
Bunları düşünür yapar olduk, biz yemesek de olur tadındayız lakin çocuğa gerçekten sağlık şekilde meyve sebze vitamin et balık süt grubu yedirmeye çalışıyorsak başlı başına bir masraf bu.

Helal yoldan kazanan herkes yetiştiremiyor normal. Valla memur arkadaş bekar maaşı kadar kredi kartı borcu varmış. Ben de 2 çocuk büyütüyorum tek başıma tek maaş ama ben de yetiştiremiyorum. 2 maaş alanlarda yetişmiyor. Çünkü herşey pahalı
Öffff bitmedi gitti su herkese b.k atma telaslari. Gecinen herkes hirsiz herkes dolandirici zatenn. Calmadimda cirpmadimda ama gayette yetistiriyorum.

Konu sahibi kredi karti ekstrenizi inceleyin. Bu ay harcamalari kalem kalem not alin. Sakiz alsaniz onu bile yazin. Ay sonu ne gereksiz kontrol edin. Sonraki ay ona dikkat edersiniz.

Bizim ikinci çocuk doğacak obur ay inşallah
Bir harcama çıkardık inanın kiyafet vs yok içinde nasıl yapacağız bilemiyoruz ucu ucuna anca
Disarda yemek yiyor musunuz?
Devlet okulu neden o kadar pahalı ya ?
Elektrik ne kadar geliyor fırını falan çok mu kullanırsınız?
Bu arada geçen söyle bir tercih yaptım doğum günüm yaklasmisti bir çantada indirime girmişti pasta yerine çantayı aldim 🤣

Çocuk her gün 2 porsiyon meyve, 1 porsiyon kuruyemiş, 1 porsiyon kaliteli protein et balık alsa zaten aylık 2 bini buluyor yahu.
Gıda bu.
Diğerlerine girmedik.
Maddi olarak zorlanıyoruz orası tamam ama tek çocuk için baya faiş kalıyor bu para yine. Biz de böyle em azından. Şu an en çok kalem kıyafette

Dün lc den oğluma ince bir yağmurluk , bir alt üst pijama aldım 630 TL tuttu.
Cocuk gelmişken hadi bir hamburger yiyelim dedi , üstüne tatlı derken 1000 verdik çıktık.

:KK43:
Yapma ya…
Evde her şeye satsam mı gözüyle bakıyordum, bu mesajınla hemen şu aktivite masasını cifleyip hesaba koyacağım çünkü kışlık alışveriş yapmam lazım çocuklara 😂
Ama yetmez gibi, akülüyü de satayım bari baksanıza paralara..

Öffff bitmedi gitti su herkese b.k atma telaslari. Gecinen herkes hirsiz herkes dolandirici zatenn. Calmadimda cirpmadimda ama gayette yetistiriyorum.

Konu sahibi kredi karti ekstrenizi inceleyin. Bu ay harcamalari kalem kalem not alin. Sakiz alsaniz onu bile yazin. Ay sonu ne gereksiz kontrol edin. Sonraki ay ona dikkat edersiniz.
Bu benim gözlemim. Siz geçiniyorsanız ne ala. Üslubunuzu bozmayın. Onun yerine bize ilham verin de işimize yarasın madem. Nasıl ev alabiliriz? Nasıl çocuklarımızı kreşe yollarıZ? Nasıl kaliteli besleriz? Belki faydanız dokunur

Canım bunu asla hava atmak olarak söylemiyorum kimse yanlış anlamasın benim de eşim neredeyse 13 bine yakın alıyor bazen geçtiği de oluyor askeri personel. Ve biz de hiçbir şekilde yetiştiremiyoruz ayrıca bizim okula giden bir çocuğumuz da yok yani sürekli karta dayanıyoruz araba aldık 2 sene önce hala hiçbir şekilde bitmedi daha da epey bir var Her ay 2.000 lira da ona veriyoruz Bizim de paramız çok bereketsiz ne yazık ki bu devirde zaten para yetiştirmek kolay değil
Kuzum 13 bin maaş için mi dedin bunu cidden Allah seni ya
Kız 13 bin maaşla hava mi atılır

16'lı tuvalet kağıdı 70 lira civarında idi bugün Bim'de🙂.Fiyatlar artık haftalikta değil,günlük değişiyor sanki🤔.
Şok ta 9 kiloluk ariel 255 ti bugün 157 ye düşmüş nasıl alış veriş yapıcaz hangi fiyata göre çıkıcaz evden şaşırdım eskiden sırf can sıkıntısı için avm de gezerken ev kıyafeti için girerdim lcw yi şimdi bir tişört alamıyorum 180 liradan başlıyor

Yapma ya…
Evde her şeye satsam mı gözüyle bakıyordum, bu mesajınla hemen şu aktivite masasını cifleyip hesaba koyacağım çünkü kışlık alışveriş yapmam lazım çocuklara 😂
Ama yetmez gibi, akülüyü de satayım bari baksanıza paralara..
Benim de içime oturdu ama mecburen aldım.
Ben de artık kücülenleri satmayı düşünüyorum.

Alt üst takımlar 450 civarı , de facto da sadece üstler 200-250. Görünce ağzım açık kaldı.

Maddi olarak zorlanıyoruz orası tamam ama tek çocuk için baya faiş kalıyor bu para yine. Biz de böyle em azından. Şu an en çok kalem kıyafette
Benim için değil.
Benim evimde gıda çok fazla.
Çocuk çilek seviyor, almam demem.
Mevsimi harici bir şey diye eksik kalsın düşünmem, pasta istiyorsa canı kaç paraysa alırım, haftada bir dışarıda yemekleri vardır e çocuk başı en ucuz 100 lira zaten dandik menüler.
İçeceği çorba vitaminli olsun diye kemik suyu eksik olmaz, yemekleri için organik tavuk alır saatlerce sebzelerle kaynatır kullanırım.
Kuruyemiş olarak kaju antep severler, eksik etmem.
Lakin kıyafette en ucuzu en dandiği alabilirim, zaten deliniyor yırtılıyor giyeceği 3 ay diye kaliteyi gözden çıkarırım.
O sebeple de gıda en büyük bel bükücü.

2500 tl kırtasiye tuttu tam 3 sayfa eksik listesi vardı al al bitmedi.öğretmen 500 tl etkinlik için kitap parası istedi onu verdim.sınıflarında oyuncak yokmuş diğer sınıfları kıskanıyorlarmış 100 tl de eğitici oyuncak parası verdim. 1250 tl servis ücreti verdik. çocuk okula gidiyor temiz düzgün giyinmesi gerekir sonuçta evde olsa yine idare ediyorsun ama malum okul okulunca bir kaç parça eşofman tarzı takımlar aldım onuda civilden aldım 720 tl tuttu 350 ayakkabısı bide sınıfta giymek için ev ayakkabısı gibi birşey aldık 100 tl de o..sadece suluk 89 tl düşünün. birde iyi bir semte gitsin diye nakil aldırdık 5 binde öyle bağış yaptık okula.. bizm masraf 10 bini de geçti . tabi diğer ay böyle olmayacak fakat ozaman da başka şeyler çıkar.
Bir sefere mahsus masraf çıkmış diğer aylar bu şekilde olmaz
Aylık 5 bin gibi anladım o yüzden fazla geldi

Lafı bana attınız ama geçiremiyorlar işte. Mesela kardeşim doktor tek başına yaşıyor istediğini alamıyor olmuyor. Daha üst kamu çalışanı azdır mesela. Ben daha az alıyorum ben de geçinemiyorum. Ama nerde hile hurda yapanlar varsa sıkıntı yok. Bu da benim görüşüm
Üzüldüm bu yorumu okuyunca.
Karı koca doktor değiliz.
Şükür borcumuz yok.
Haram lokma yemedik. Allahım nasip etmesin inşallah.
Geçiniyoruz.

Back
X