- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Yine de insan özeniyor ya. Biri de yazmış coluk çocuk 550 TL mutfak alış verişi bi de para biriktiriyoruz hatta eşim kardeşine 7000lira verdi diye. Dedim bende mi sorun var.
Bizimde mantigimiza oturmuyor cnm ama soyle oluyor bezi kampanyasinda aliyoruz pazarlara aksamustu cikiyoruz daha ucuz oluyor. Tabikide yiyip iciyoruz ac duracak degiliz:)) ama bereketli oluyor hamd olsun ne diyim nasil aciklayayim.Canımcım sakın yanlış anlama sadece
deli gibi bir merak benim ki :)
bu işin formülü nedir yaa,
550 tl ye nasıl ev geçinip, bebege kıyafet, süt,bez alınıp birde birikiyor o para..
Allahın lütfundan sual olunmaz bu konuda itirazım yok.
Ama sadece kocaya itaat etmekle olacak iş değil bu :)
Reel olarak alışverişini falan bir anlatırmısın,
tüm gün sen evdesin, hiç mi yiyip içmiyorsunuz.
Akşam için yemek yapılmıyor mu.
Yağı, salçası, çayı, şekeri.. Sürekli bir gider durumu olmalı.
Cidden mantığıma oturmuyor.
Itaatle sadakati karistirmiyorum. Tuhafsiniz itaati yanlis anliyosunuz. Benim itaattek kastim kocana saygili davranmak, istedigini yerine getirmek, sozunu dinlemek, bi yere gidecegin zaman danismak vs vs zaten kadin bunlari yaptigi zaman adam mutlu olur ve karisina herseyin en iyisini alir en iyisini giydirir bisey yapacagi zaman hanimina danisir..Paranın bereketinden kocaya itaate gelmiş konu vay be... Eskiler örnek verilmiş, babanne evlilikleri... Evlilikte itaat varsa bence bir taraf ezilendir. Ancak evliliğin olmazsa olmazı sadakattir. Örneği veren arkadaş itaatle sadakati karıştırıyor sanırım. Çok şükür bizim evimizde sadakat vardır, ancak para işleri benden sorulur. Eşim de bilir ki ona kalsa iki yakamız bir araya gelmez.
Konu sahibi arkadaş, adağın varsa yerine getirmelisin. Yeni atanmış sayılırsın, daha önce para idaresi yapmadıysan eğer ilk aylar bocalaman normal diye düşünüyorum. Düzenini oturttuktan sonra biriktirebilirsin. Elbette bereket var, yer gök dua üzerine kurulu derler. Alışverişe çıkacağın zaman bol bol dua et. Annem parası azken dışarı çıkacağı zaman dua ederdi ve öyle indirimlere denk gelirdi ki, azıcık parayla ihtiyaçlarını alırdı ve o para artardı...
Şükür de çok önemli. Onun dışında elektrik, su gereksiz harcamalardan kaçınmak da önemli. Bereketin nereden geleceği belli değil.
Yine de insan özeniyor ya. Biri de yazmış coluk çocuk 550 TL mutfak alış verişi bi de para biriktiriyoruz hatta eşim kardeşine 7000lira verdi diye. Dedim bende mi sorun var.
Soyledikleriniza hak veriyorum ki soyle; kadin belki kocasindan dayak yiyodu ama sabrediyodu susuyodu bunun mukafatini dunyada gormuyorsa elbetki ahirette gorecektir. Kimsenin hakki kimsede kalmaz allah buyuktursenin önceliğindir, doğrudur,
benim yazdıklarım da benim önceliğin.
aslında kuranda 100 kez yetime kol kanat geri gördüysem belki bir kez oruç tutu görmüşümdür.
önceliklerimi de buna göre belirliyorum ben aslında.
neyse burası BDV :)
eskilerden verdiğin örneğe şu sebeple katılmıyorum. Eskiden fedakar anlayışlı diye örnek verdiğin kadınlar belki dayak yiyor hor görülüyor, belki tarlada şurada burada eşinden daha fazla çalışıyor ama yine de emeğinin karşılığını alamıyordu. şimdi durumlar tersine döndü diye üzülemeyeceğim ben.
elbette kimse kimseyi ezmesin, kadın erkek birbirlerine saygı duysunlar her platformda öncelikle de ailede.
TesekkurlerDualarımız sizinle- din topici
Türkiye ve dünya gündemi işte siyaset meydanı- siyaset topici
Bizimde mantigimiza oturmuyor cnm ama soyle oluyor bezi kampanyasinda aliyoruz pazarlara aksamustu cikiyoruz daha ucuz oluyor. Tabikide yiyip iciyoruz ac duracak degiliz:)) ama bereketli oluyor hamd olsun ne diyim nasil aciklayayim.
Itaatle sadakati karistirmiyorum. Tuhafsiniz itaati yanlis anliyosunuz. Benim itaattek kastim kocana saygili davranmak, istedigini yerine getirmek, sozunu dinlemek, bi yere gidecegin zaman danismak vs vs zaten kadin bunlari yaptigi zaman adam mutlu olur ve karisina herseyin en iyisini alir en iyisini giydirir bisey yapacagi zaman hanimina danisir..
Bizimde mantigimiza oturmuyor cnm ama soyle oluyor bezi kampanyasinda aliyoruz pazarlara aksamustu cikiyoruz daha ucuz oluyor. Tabikide yiyip iciyoruz ac duracak degiliz:)) ama bereketli oluyor hamd olsun ne diyim nasil aciklayayim.
Itaatle sadakati karistirmiyorum. Tuhafsiniz itaati yanlis anliyosunuz. Benim itaattek kastim kocana saygili davranmak, istedigini yerine getirmek, sozunu dinlemek, bi yere gidecegin zaman danismak vs vs zaten kadin bunlari yaptigi zaman adam mutlu olur ve karisina herseyin en iyisini alir en iyisini giydirir bisey yapacagi zaman hanimina danisir..
Bi de biraz beslenme şekliyle de alakalı sanırım. Makarna hazır çorba ya da ucuz sebze falan satılıyor onlardan alıp gecinirsen olur herhalde. Biz yeni evlendiğimizde eşimle ekmek arasına da krem peynir zeytin ezmesi falan alıyorduk :) günlük yemek icin. Şimdi sağlıklı şeyler alıyoruz ama düşününce gerçekten pahalı herşey.Bence normal olan biziz.
Tanıdığım bir kadın aynen böyle söylüyordu. İşte bereket bilmem ne. Kocası asgari ücretin bir tık üstüne çalışıyor. Kadın da hemen hemen her gün sohbete gidiyorum diye evden çıkardı. Sohbet dediği temizlikmiş, evlere temizliğe gidiyormuş. Kınamıyorum, küçümsemiyorum ama tuhaf gelmişti o zamanlar.
itaat konusunda açıkçası diğer üyeler gibi dehşete düşmedim. itaatten kastınızın biyere giderken bişey alırken eşinde rızasını almak olduğunu düşündüm nitekim doğruda düşünmüşüm enteresan gelmedi bana.Soyledikleriniza hak veriyorum ki soyle; kadin belki kocasindan dayak yiyodu ama sabrediyodu susuyodu bunun mukafatini dunyada gormuyorsa elbetki ahirette gorecektir. Kimsenin hakki kimsede kalmaz allah buyuktur
Dusuncenize saygi duyuyorum polemik yasamak istemiyorum herkesin dusuncesine saygim var bu da sizin gorusunuz...Çalışan kadınlarla ilgili bir ton şey yazıldı bu forumda,
Sende neslin bozulmasını buna bağlayarak bayrağı bir tık
ileriye taşımışsın tebrikler..
Öncelikle toplum bozulduysa
neden bozulduğuna bakmak için ilk sırada erkekleri incelemen de fayda var.
Tecavüz, gasp, şiddet, tehdit, kadın ölümleri..
Babanın öz kızına, dayının kundaktaki bebege,
Amcanın yiğene, kardeşin kardeşe hallendiği bir toplum olmuşken,
Tek sorun cidden bu mu?
Bu kadar çirkin şeyler olurken, yaşanırken
ama kadınlar çalıştığı için,
ama kocalara sen kimsin ki dendiği için,
ama kocalarımıza itaat etmediğimiz için,
ama, ama, ama...
Yapmayın artık şunu yaa...
Yazacak sayfalar dolusu cumlem var ama susuyorum polemik yasamak istemiyorum.. Sevgileritaat konusunda açıkçası diğer üyeler gibi dehşete düşmedim. itaatten kastınızın biyere giderken bişey alırken eşinde rızasını almak olduğunu düşündüm nitekim doğruda düşünmüşüm enteresan gelmedi bana.
Ama su mesajınız beni dehşete düşürdü. kulun kula ettiği eziyete, zulüme katlandığı için mükafat mı olurmuş? bu bile bile kendıne zulmettirmek ki insanın kendıne bıle bnıle zulmettirmeside günahtır.
eşim 1600 tl ye çalışıyor canım ve ucu ucuna bile yetiremiyoruz para biriktirmek şöyle dursunCanımcım sakın yanlış anlama sadece
deli gibi bir merak benim ki :)
bu işin formülü nedir yaa,
550 tl ye nasıl ev geçinip, bebege kıyafet, süt,bez alınıp birde birikiyor o para..
Allahın lütfundan sual olunmaz bu konuda itirazım yok.
Ama sadece kocaya itaat etmekle olacak iş değil bu :)
Reel olarak alışverişini falan bir anlatırmısın,
tüm gün sen evdesin, hiç mi yiyip içmiyorsunuz.
Akşam için yemek yapılmıyor mu.
Yağı, salçası, çayı, şekeri.. Sürekli bir gider durumu olmalı.
Cidden mantığıma oturmuyor.
Kenara 100 lira koysa 70 ay sürer o parayı biriktirmek. 200 koysa 35 ay. İnsan 3 sene boğazından kısıp biriktirdiği parayı ha deyince veremez sanki. Benim içim yanar yani. Boğazımdan ya da kendimden çocuğumdan kısıp birine para verebilmem için durumunun çok kötü olması lazım. Yine de o miktar 7000 gibi olmaz. Kaldı ki şimdi durumum iyi, eşim 'kardeşime 7000 vereceğim' dese olay çıkarırım.fizik kurallarına aykırı ayol nasıl yapmış bana da öğretsin sürünüyorum :))
Bizimde mantigimiza oturmuyor cnm ama soyle oluyor bezi kampanyasinda aliyoruz pazarlara aksamustu cikiyoruz daha ucuz oluyor. Tabikide yiyip iciyoruz ac duracak degiliz:)) ama bereketli oluyor hamd olsun ne diyim nasil aciklayayim.[/QUOT
ısınma pazar market ve çocuk 1000 tl yi buluyor kira ,elektrik ,su vs hariç bide eşimin sigarası ve yol parası var Allah ım bereket versin ama biz ogluma indirimli bile alsak ki pişik olmasın diye iyi bir markanın aylık paketini almamıza ragmen 60 tl tutuyordu
bendeŞimdi yapabiliyor ki yazmış buraya, yapamasa niye yazsın diye düşünüyorum tabi ki :)
Ama 550 lira.
Mutfak gideri, çocugun bezi, sütü, kıyafeti..
Birde üstüne birikim.
Onun için reel olarak anlatmasını rica ettim :)
Ciddi anlamda merak ediyorum.
Kenara 100 lira koysa 70 ay sürer o parayı biriktirmek. 200 koysa 35 ay. İnsan 3 sene boğazından kısıp biriktirdiği parayı ha deyince veremez sanki. Benim içim yanar yani. Boğazımdan ya da kendimden çocuğumdan kısıp birine para verebilmem için durumunun çok kötü olması lazım. Yine de o miktar 7000 gibi olmaz. Kaldı ki şimdi durumum iyi, eşim 'kardeşime 7000 vereceğim' dese olay çıkarırım.
evet Allah büyük tabiki ama zulme de boyun egmek niye evet eskden kadın kefenle çıkarmış o mantıkla büyümüş yetişmiş hadi dersin ki para azdır adam yetiremiyordur iyi ve merhametlidir sadıktır dayak yoktur aldatma yoktur vs. o zaman yuvam der dayanırsın da ne bileyim hem dayak yiyip hem aldatılıp hemde ses etmeyenlere ve onlara destek olmayanlara şaşıyorumSoyledikleriniza hak veriyorum ki soyle; kadin belki kocasindan dayak yiyodu ama sabrediyodu susuyodu bunun mukafatini dunyada gormuyorsa elbetki ahirette gorecektir. Kimsenin hakki kimsede kalmaz allah buyuktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?