Paranın bereketi

Yine de insan özeniyor ya. Biri de yazmış coluk çocuk 550 TL mutfak alış verişi bi de para biriktiriyoruz hatta eşim kardeşine 7000lira verdi diye. Dedim bende mi sorun var.

Bence normal olan biziz.

Tanıdığım bir kadın aynen böyle söylüyordu. İşte bereket bilmem ne. Kocası asgari ücretin bir tık üstüne çalışıyor. Kadın da hemen hemen her gün sohbete gidiyorum diye evden çıkardı. Sohbet dediği temizlikmiş, evlere temizliğe gidiyormuş. Kınamıyorum, küçümsemiyorum ama tuhaf gelmişti o zamanlar.

Bizimde mantigimiza oturmuyor cnm ama soyle oluyor bezi kampanyasinda aliyoruz pazarlara aksamustu cikiyoruz daha ucuz oluyor. Tabikide yiyip iciyoruz ac duracak degiliz:)) ama bereketli oluyor hamd olsun ne diyim nasil aciklayayim.
Itaatle sadakati karistirmiyorum. Tuhafsiniz itaati yanlis anliyosunuz. Benim itaattek kastim kocana saygili davranmak, istedigini yerine getirmek, sozunu dinlemek, bi yere gidecegin zaman danismak vs vs zaten kadin bunlari yaptigi zaman adam mutlu olur ve karisina herseyin en iyisini alir en iyisini giydirir bisey yapacagi zaman hanimina danisir..

Yine de insan özeniyor ya. Biri de yazmış coluk çocuk 550 TL mutfak alış verişi bi de para biriktiriyoruz hatta eşim kardeşine 7000lira verdi diye. Dedim bende mi sorun var.

fizik kurallarına aykırı ayol nasıl yapmış bana da öğretsin sürünüyorum :))

Soyledikleriniza hak veriyorum ki soyle; kadin belki kocasindan dayak yiyodu ama sabrediyodu susuyodu bunun mukafatini dunyada gormuyorsa elbetki ahirette gorecektir. Kimsenin hakki kimsede kalmaz allah buyuktur

Siz de şunu yanlış anlıyorsunuz. Normal bir evlilikte zaten kişiler birbirine saygı duymak zorundalar, birbirlerinin fikirlerine değer vermek zorundalar, bir yere giderken danışmak zorundalar. YAzdıklarınız erkek içinde geçerli kadın içinde geçerli. Burada hiç kimse, istediğim zaman istediğim yere giderim kocama da haber vermem demez. Kadın bunları yapmak zorunda değil, evlilik bilincinde olan insanlar bunları uygulamak zorunda. Ama siz öyle bir yansıtıyorsunuz ki erkeğe üstünlük vererek... Hala aynısını sürdürüyorsunuz, kadın bunları yaparsa erkek mutlu olur en iyisini alır en iyisini giydirir. Evlilik ortaktır, her iki tarafda birbirine saygı duyarsa herşey yolunda giderse zaten her iki kişi de mutlu olur. Bilmem anlatabildim mi????

Her erkek bir değil yanlız. Ben kocamın her istediğini yerine getirsem, sözünü dinlesem, gideceğim yeri, giyeceğim şeyi danışsam " senin aklın yok mu" der bana. Hiç de mutlu olmaz. adamdan adama da kadından kadına fark var yani.

Bi de biraz beslenme şekliyle de alakalı sanırım. Makarna hazır çorba ya da ucuz sebze falan satılıyor onlardan alıp gecinirsen olur herhalde. Biz yeni evlendiğimizde eşimle ekmek arasına da krem peynir zeytin ezmesi falan alıyorduk :) günlük yemek icin. Şimdi sağlıklı şeyler alıyoruz ama düşününce gerçekten pahalı herşey.

Berekete şöyle inanıyorum. Nasıl ki bi ağacı budadiginda daha iyi daha gür dallar çıkarsa, malından ihtiyacı olana yedirdiginde de bi şekilde elin genişliyor sanırım.

Soyledikleriniza hak veriyorum ki soyle; kadin belki kocasindan dayak yiyodu ama sabrediyodu susuyodu bunun mukafatini dunyada gormuyorsa elbetki ahirette gorecektir. Kimsenin hakki kimsede kalmaz allah buyuktur
itaat konusunda açıkçası diğer üyeler gibi dehşete düşmedim. itaatten kastınızın biyere giderken bişey alırken eşinde rızasını almak olduğunu düşündüm nitekim doğruda düşünmüşüm enteresan gelmedi bana.

Ama su mesajınız beni dehşete düşürdü. kulun kula ettiği eziyete, zulüme katlandığı için mükafat mı olurmuş? bu bile bile kendıne zulmettirmek ki insanın kendıne bıle bnıle zulmettirmeside günahtır.

Dusuncenize saygi duyuyorum polemik yasamak istemiyorum herkesin dusuncesine saygim var bu da sizin gorusunuz...
Eger durum mesajlarima goz gecirirseniz kadina siddete hayir mesajlarimi gorursunuz.
Dusuncelerimi soylemem sizin dediklerinizi dogru bulmuyorum anlamina gelmiyor..

Yazacak sayfalar dolusu cumlem var ama susuyorum polemik yasamak istemiyorum.. Sevgiler

eşim 1600 tl ye çalışıyor canım ve ucu ucuna bile yetiremiyoruz para biriktirmek şöyle dursun
kira ,dogalgaz, market, pazar , çocuk için ıvır zıvır oyuncak vs., eşimin sigarası , işe giderken yol parası vs vs yetişmiyor ... ayrıca eşim de bende gezip tozalım dışardan yiyelim mantıgında degiliz

kp der 1500 tl maaş alıyor gezer tozar harcar ama parada biriktirir çünkü evde market ve pazar alışkanlıgı yok 6 yıldır aynı etek ve bluz u giyen bi kv dem var evde bişey bitince alınır artık kola kahve meyve abur cubur asla ama asla alınmaz evlerine sadece çay peynir zeytin patates makarna ve sogan başka bişey yok

bizede kızarlar çok harcıyorsunuz diye
ama ona ragmen ya bize ya eltimlere yıkılırlar haftanın 3 4 günü çok şükür ki eşim mesafe koyduda 6 7 aydır pek bulaşamıyorlar

fizik kurallarına aykırı ayol nasıl yapmış bana da öğretsin sürünüyorum :))
Kenara 100 lira koysa 70 ay sürer o parayı biriktirmek. 200 koysa 35 ay. İnsan 3 sene boğazından kısıp biriktirdiği parayı ha deyince veremez sanki. Benim içim yanar yani. Boğazımdan ya da kendimden çocuğumdan kısıp birine para verebilmem için durumunun çok kötü olması lazım. Yine de o miktar 7000 gibi olmaz. Kaldı ki şimdi durumum iyi, eşim 'kardeşime 7000 vereceğim' dese olay çıkarırım.

yakıt

bende

düşünüyom düşünüyom olmuyo :))) 700 demek istemiştir belkim 7000 ne yaa hiç 7000 im olmadı hep borç deryasındayım :)) birine vermek ne demek yeaaa çalışsın kazansın :)))

evet Allah büyük tabiki ama zulme de boyun egmek niye evet eskden kadın kefenle çıkarmış o mantıkla büyümüş yetişmiş hadi dersin ki para azdır adam yetiremiyordur iyi ve merhametlidir sadıktır dayak yoktur aldatma yoktur vs. o zaman yuvam der dayanırsın da ne bileyim hem dayak yiyip hem aldatılıp hemde ses etmeyenlere ve onlara destek olmayanlara şaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…