Parmak emiyorum

birseyi seversin bagimlilik yapar sevmedigin sey nasil bagimlilik yapsin alemsin...

Ayırt edemiyorum tam parmak emince çok huzur buluyorum sanki uyumasam bile uyumuş gibi rahatlıyorum hemen uyuyabiliyorum stresimi birşeye üzülürsem sıkılırsam hepsini alır götürür sanki şimdi bırakmak zorunda oolmak bu yüzden çok zor geliyo bi de uykuya nasıl dalıcam onu düşünüyorum

sevmediğim bişeyde alışkanlık yapar elbette.
örnek;ben tırnaklarımı agzıma götürmekten nefrettt ediyorum ama bırakamıyorum :))))
ben konuya taakılmadım yanlış anlamayın tabiki böle sorunlar var ama konu sahibi bırakmak istemiyo ki...
Sanki anne baba dost sevgili gibi ayrılmak istemiyorum diyo.
Umarım anlatabildim..anlatamadıysamda sağlık olsun.

yorumunuza saygim elbetteki var...
fakat onun yerinde degilsiniz yasamadiginiz icin bilmiyorsunuz boyle durumlar var ve ayrilmasi zor
fake konu acmis olsa nedn boyle bir konu acsin...
bu aralar zaten her konuya fake denir oldu ve inanmadiginiz konuyu okuyup gecin diyorlar...
sizde inanmadiysaniz okuyup gecin...

sende atlatmışsın keşke nasıl atlattığınıda anlatsaydın

annemler pıskıyatrıste goturduler.canım tek basına atlatabılecek bır durum degıl bu kesınlıkle .bagımlılık var cunku .etraftan duydukların ıle cozume ulasamazsın kesınlıkle .bunun altında baska sebebler var .ve herkez de farklı sebebler .ben mesela memeyı cok gec bırakmısım .ve annemın zoruyla bırakmısım .bundan kaynaklanıyor du benım parmak emme alıskanlıgım .herkezde farkı sebeblerden oturu dogabılecek bır durum cunku .garıp bılıyorum ama ben ayranı bıle 10 yasıma kadar bıberon ıle ıcıyordum .memeyı ısteksız bırakmamdan kaynaklanan sebeblerden oturu olusmusdu bende .o yuzden tatlım oncelıkle kesınlıkle psıkıyatrıste gıtmen sart .hafıfe alınacak bır durum degıl.bak mesela kuzenlerım 19 yasın da olmasına ragmen onlar hala atlatamadılar bu durumu .onların da parmak emme alıskanlıgı,bız ıc ıce buyudugumuz ıcın bılırsın ,cocuklar hemen herseyı kapmaya musaıttır .onlarda parmak alıskanlıgını benden kapmıslardı .ben atlattım ama onlar atladamadı .ve dıslerı yamuldu .aslında basıt veya komık gorunecek bır durum degıl kesınlıkle ,ben hemen hemen cevremde hala goruyorum parmak emme alıskanlıgı olan ınsanları .yadırgamıyorum yanı .

aslinda birakmak istiyorda aliskanlik yapmis iste
bak sende tirnaklarini agzina goturmeyi birakamamissin aliskanlik...
o saniyorki parmagini emmeden uyuyamaz ama kendini zorlasa olacak ama zorlamiyor iste senin demek istedigin bu sanirim

canım bagımlılık oldugu ıcın bırakmak ıstememesı cok normal.sıgara tıryakılerını goz onunde bulundur.yarın bırakacam demek ıle bırakıyorlar mı hayır.bu da oyle bırsey .destek alması sart.

Sevdiğimiz birşeyide zararlı olduğu için bırakmak zorunda olabiliriz ama bana misafirliğe falan gittiğimizde genelde herkes kocaman kız oldun ayıp çek elini falan desede pek taktığım söylenemez yine emdim hatta bu yaşıma gelmeme rağmen uykum gelirse birinin yanında emmekten çekinmem bu zamana kadar bırakmıyodum bırakınca uyuyabileceğimide sanmıyodum dişime zararınıda bilmiyodum ama şimdi açıldı bile dahada fazla açılmaması içinde bırakmak zorundayım ve bunu paylaştım

Bak sende tirnaklarini agzina goturmeyi birakamamissin aliskanlik...
O saniyorki parmagini emmeden uyuyamaz ama kendini zorlasa olacak ama zorlamiyor iste senin demek istedigin bu sanirim

evet kısmen anlamışsın.ben tırnaklarımdan ayrılamıyorum yemeyi çok seviyorum falan die bişey duymadım..
Konuya takılmadım aslında konu sahibine takıldım..olay haline dönmemesi iyi oldu tşk ederim tweety..bu msjla tam nedemek istediğimi anlamışsındır..

Son düzenleme:
bak sende tirnaklarini agzina goturmeyi birakamamissin aliskanlik...
o saniyorki parmagini emmeden uyuyamaz ama kendini zorlasa olacak ama zorlamiyor iste senin demek istedigin bu sanirim

bugün elimden geldiği kdar zorlucamm ama yapabileceğime emin değilim çokta uykum geldi belkide yapabilirim bilmiyorumm daha demin denedim yapamadım biraz daha uykumun gelmesini bekliyorum

Çok ilginç bir insansın gerçekten.. Üstteki arkadaşlardan birine de katılıyorum. Ön dişlerim açılmasa asla bırakmam, yok herkesin yanında emerim çekinmem. Böyle diyen biri ön dişlerinin açılmasını takıyor. Takıntı yetmiyor yine yapıyor ? Öneride buluunmuşlar emzikle dene diye. Yok efendim onu bile aldırısa almamıs hala,, bırakmam da ön dişlerim açılıyo. Emicem rahatlıcam.. Em canım em ilerde aklındakini okumak neymiş görürsün. Benim de arkadaşım emiyor. Hatta sevgilisi de biliyo. Bence çok büyük eziklik ve o da oyle hissediyor zaten. Kurtulmak istediği halde kurtulamıyo. Burda gelmiş istemiyourum da ön dişim açılıyor diyen biri.. Gerçekten aşırı antipatiksin.

seninkisi alışkanlık benimkisi bağımlılık aynı şey değilki tırnak yemekle parmak emmek sadece benim uyurken falan değilde sıkıntılıyken uykum geldiğinde emseydim benzerdi ama ben uyumak içinde emiyorum yine diğerlerine engel olabilirdim belki uyurken emmiyo olsaydım

bu benim elimde değilki ben çok deniyorum bırakmayı ama aşırı derecede huzursuz oluyorum o yüzden çoktan vazgeçtim bırakma uğraşından taki dişlerimin açıldığını farkedene kadar.Ben utanmıyorum emmekten ben sonradan bebeklerden özenmedim buna küçükkenden ailemin ay ne güzel emiyo emen çocuk akıllı olurmuş emsin diye düşünmesi yüzünden emiyorum.Yapmadığımda bu kadar huzursuz oldugum bağımlılığı kendimi bildim bileli alıştırıldığım birşeyi başkaları ayıplayınca nasıl bırakim hemen

bende zaten 24 saat ellerim agzımda dolaşmıyorum..stresliyken sadece tırtıklıyorum .
ve ben bundan kurtulmak isterim i ayrılamamm çok seviyoruumm die ilgi çekmeyi sadece sen beceriyosun..
madem ölürcesine seviyosun bırakmaz zorunda kalma..

Son düzenleme:

bişey anlayan var mııı bu cümlelerden???????????????

19 yaşında erkek kuzenimde var aynı alışkanlık.hala bırakamadı bilmiyorum ne olacak.canım çok zor bir şey anlamaya çalışıyorum seni ama yapmak zorundayım diye düşündükçe daha da zor olacak senin için,zorunluluk gibi hissetmek yerine önce kendini bunun kötü birşey olduğuna alıştır.bırakmak istemiyorum bırakmazdım gibi düşünceleri at kafandan.çünkü bu normal bir durum değil önce bunu kabul etmelisin,daha sonra onun kötü bir alışkanlık olduğunu düşünerek kendini bundan soğutmaya çalış,yapmak zorundayım yerine yapmayacağım bu kötü bir şey ve bana zarar veriyor diye düşün.umarım en yakın zamanda atlatırsın.

ayrıca çene yapın sanıyorum oturmak üzere bu yaşlarda yani bırakırsan o dişlerin yerine oturma şansı ne kadar yüksek bilemiyorum.daha ufak yaşlarda mesela benim alt ön dişlerim eğriydi ve doktor dilimle hep iteklememi söylemişti ve o dişler yerine yerleşmişti.ama artık yaşın ilerliyor ve dişlerin yerine yerleşiyor öyle kalma şansı yüksek o yüzden umarım en yakın zamanda bırakırsın.

Bende onu dedim zaten benimde sadece stresliyken yaptıgım birşey olsaydı bende kurtulup rahatlıyacağımı düşünürdüm.Ama kendini benim yerime koy diyelimki (kötü bir örnek oldu ama) sadece tırnağını tırtıklayarak uyuyabiliyosun zorla tırtıklamadan uyusanda sürekli uyanıyosun bırakınca huzura kavuşacağını düşünürmüydün.

burada bırakmayı düşünürken artık ihtiyacında olmaması gerektiğini de düşün....

rica ederim bencede iyi oldu olay haline donmemesi...anladim anladim...
bugün elimden geldiği kdar zorlucamm ama yapabileceğime emin değilim çokta uykum geldi belkide yapabilirim bilmiyorumm daha demin denedim yapamadım biraz daha uykumun gelmesini bekliyorum

canimm dedigim gibi biraz zorla kendini bi kac gun uykusuz kalirsin ama birakirsin insALLAH yada bi psikologa git yani galiba dilserinde sorun yaratmasa parmak emmek senin icin sorun degil galiba...ama aslinda buyuk bir sorun bir an once kurtulmaya bak...

.

cok zor bi durum, kuzenim de parak emiyo 16 yasinda, bir parmagi digerinden ince

ve damagi bozuldugu icin simdi dis teli felan taktilar damak genisletiyorlar onda, emmemesi lazim ama hala aralarda emiyo

birakmasi zor yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…