Parmak emiyorum

Merhabalar
Konunuzu Okudum, İster İstemez Bir Tebessüm Oldu Yüzümde..

Acıktınız Diyelim..
Misafirliktesiniz..
Ya da Bir Restaurantta Mönüye Bakıyorsunuz..

Tepkiniz Aynı mıdır ?

Misafirlikteysem ve uykum geldiyse ben bile farketmem o an parmak emdiğimi.Genellikle annem uyarır veya başkabirisi rencide eder .Acıktığımdaysa genellikle restaurantta değilde ramazanda oruç tutarken sürekli emerdim bu yüzden acıkma ve susama gibi bi derdim olmadı.

Sıkıntılı olursam direk parmak emerim acıkırsam direk yine öyle uykum gelirse .

Bebeğim Bunlar Konu Sahibinin Kendi Yazdığı Kelimeler..
Açlıktan Emmediğini Bende Biliyorum..

acikirsamdami yaziyormus ben orayi kacirmisim ne bagriyon bee kucucuk cocugaaa (bu ben oluyorum)

Sıkıntılı olursam direk parmak emerim acıkırsam direk yine öyle uykum gelirse .

Bebeğim Bunlar Konu Sahibinin Kendi Yazdığı Kelimeler..
Açlıktan Emmediğini Bende Biliyorum..

acikirsamdami yaziyormus ben orayi kacirmisim ne bagriyon bee kucucuk cocugaaa (bu ben oluyorum)

cnm arkadaşım ben konuyu anladım.ama konu sahibinin tavırları beni rahatsız etti ve egleniyomuş gbi geldi..
yazdıklarını baştan sona okumanızı tavsıye ederim.neyse tartışma büyümeden ben sessiz kalıyım.amacım bu değil çünkü.iyi geceler.

Konu Sahibinin Mesajını Alıntı Yaptım ki, Konu Sahibinin Dışında Birisi Kendi Kendine Yazar Çizer Diye..
O Talihli Sen Oldun..
Neyse Yabancı Değilsin..

Pardon Sizin Orda Çocuklar Bu Kadar mı?

(Geyiğe Gel)

Kanımca Tamamen İrade Meselesi..

Başarılar..

benimde 4 aylık bi kızım var ben ona yalancı emzik vermedim ama ellerini ve parmağını emmeye başlayınca böyle bi sonuçla karşılaşmamak için şimdi veriyorum.acaba küçükken yalancı emzik emmedin mi????
bunu bi kaç kişi sordu ama yanıt alamadık yada ben kaçırdım...

Bu gece uyurken acı biber sür parmağına.Dilin öyle bir yanacak ki bırak parmak emmeyi elini ağzına bile yaklaştırmazsın.Birde bir şey dikkatimi çekti 15 yaşında bir genç kız niye parmak emmeyi bırakmak istemez.Bunun neresi sevilir ki.

tatlim aci olan ojeler var onlardan sur parmaklarina tekrar emdigin zaman acii bi tat geliyo onun icin belki ise yarayabilir

bu gercekten cok zor bi aliskanlik --kendi kiz kardesimden biliyorum.
benim kiz kardesim 20 yasinda ve parmak emmeyi biraktim diyo ama sanirim hala gizli gizli uyurken emmiyo
kiz kardesim kucukken cok seyler denedik, aci olan ojeleri kac kere surduk ama o tada alisiyodu ve emmeye devam. bi kerede kina yaktik ellerine boyle bolca, kinanin kokusu agir o yuzden birakir ama yok kina gider gitmek yine devam...

walla canim llah kolaylik versin sana umarim birakirsin en kisa zamanda

bugün kendime hakim olup bırakmayı başarabilsem ama elim ben farketmeden ağzıma gidiyo çok zor olacak

yaa ınanamıyorum benımde yegenım emıyo bebeklıgınden bu yana 4 yasında sımdı dıs yapısı bozuk cıkıyo parmagı ınceldı gıbı kotu oldu bırakması ıcın ugrasıyoruz bızde ama olmuyo bı donem bırakdı gerı basladı senı anlıyorum ama yasın geregı bıraz daha dayanabılırsın sankı cnm yaa en ıyısı kucukken bıraktırmak demekkı allah yardımcın olsun cnm ınsallah bırakırsın zor bı durum hıc boyle ılerleyen yasa kadar devam eder dıye dusunmemısdık bırakır dıyoduk ama ılk kez duydum sımdı oda uyumadan once emıyo bazen tv ızlerken falan acı oje falan denedık ama ıse yaramadı ona ragmen emdı bızde kucuk dayanamıyo dıyoduk sen bu yasda bırakamıyosan o nasıl bırakacak bılemedım sımdı

yalnız bişey söylicem:26: neden gülüyo burdaki bi çok insanlar. bu psikolojik bi rahatsızlık aslında.kahkahalarla gülmenin bi alemi yok.benimde böyle tanıdığım biri vardı.aile içi durumları çok kötüydü kavga gürültü dayak..herşey vardı.. çocukta bunlardan kurtulmak ama sürekli parmağını emerdi.parmağını 1 kere gösterdiğinde şok olmuştum kocaman olmuştu resmen parmağı.
seninde ailende bu türk sornlar varsa yada başka türlü kafanda yarattığın stres sıkıntıların varsa bunlarda tetikliyo olabilir bu durumu.bencede bi psikoloğa görünmelisin.
şimdi ailene bu durum abes gelicek psikolog falan ama ciddiye alınmazsa öylece gidebilir bu durm.bence bi an önce tedbirini al.
inşallah bırakırsın bu alışkanlığını.

benim bebegimde dogdugundan beri parmagini emiyor ve bu durum benim hic hosuma gitmiyor kendisi $u an 6 aylik.o kadar cok cesit emzik alip denedim hic birini tutmadi( parmak emmeye devam ediyor.emzik bir süre sonra bir sekilde biraktiriliyor ama parmak aliskanligi cok zor biraktiriliyormus..umarim benim kizimda senin gibi olmaz.canim insallah sende bir an once bu aliskanligindan kurtulursun bu zamana kadar kendi iradenle kurtulmayi basaramamissin bence en yakin zamanda bir uzmandan yardim al.

canım sende kendimi gördüm
bende 16 yaşıma kadar parmak emip,bi yandan da annemin yemenisini kokluyordum
akrabalarım hep dalga geçiyordu,evlendiğinde kocanın yanında da mı emeceksin diye
16 yaşıma geldiğimde hiç aklımda yokken bıraktım ama ilk 1 ay çok zorlandım,hiç uyuyamadım,gece hep parmağım ağzıma gidiyordu
sonra alıştım ıraktım,şimdi aklıma bile gelmiyor.
ama bazen parmağımı götürünce ağzıma hiç yadırgamıyrum,yani başlamak istesem gene emebilirim

sende atlatmışsın keşke nasıl atlattığınıda anlatsaydın

İyide anlamadığım şey nasıl bıraktığını anlatsalar bile siz bırakmak istemiyorsunuz ki ? Herşey sizde biter..

Evet psikolojiktir bu durum, siz farkına varmasanızda çocukken ; yalnızlık, anne babanın çocukken biraz ilgisizliği, karamsarlık, doyumsuzluk v.s gibi dış etkenler neden olur buna.
Sonra zamanla sadece ALIŞKANLIK olduğu için devam eder.

Neredeyse dişleriniz düzelirse tekrar dönmek istiyorsunuz bu alışkanlığınıza.

Nasıl kurtulacağınız kesin;uzman desteği almanıza hiç gerek yok ; ben artık bir genç kız oldum, benim uyurken bir parmağa ihtiyacım yok, gereksiz bir durumu alışkanlık haline getirmişim BEN iradeli bir insanım, bugunden itibaren bırakıyorum..HEPSİ BU.

Siz akıllı ve kendi kararlarınızın arkasında duran biri iseniz bunu yaparsınız yok çok zayıf ve kendinize verdiğiniz sözü tutamıyorsanız yapmazsınız.

Sonra daha da büyüdükçe bu zevk aldığınız durum size işkence gibi gelmeye, kendinizi zayıf hissetmenize, çevrenizden utanmanıza, fiziksel olarakta dişlerinizin bozulmasına ve tükürük salgınızın otonom kontrolunu kaybetmenize neden olacak.

İsteyin, direnin ve başarın inşaallah.

Bebeğinizin bu durumu çok normal.. İki yaşına kadar bu her sağlam bebekte görülesi ve bazende gerekli bir durumdur. Sınır iki yaştır, eğer iki yaşını geçerse işte o zaman alışkanlığa dönüşüyor.

Ben de çok uzun zaman parmak emdim.Senin yaşlarına kadar emdim yanlış hatırlamıyorsam.Pek hatırlamıyorum çünkü kendiliğinden bıraktım ben.Beni de çok sık uyarırlardı ama hiç takmazdım.Senin ki yine iyiymiş canım ben bir yandan parmağımı emerken bir yandan da işaret parmağımı burun kemiğime sürtüyordum =)Burnun yamulacak diyorlardı =)Dişlerimde bir problem olmadı ama sol elimin baş parmağı sağ elime göre daha ince.Bariz bir fark değil ama yüzük takarken farkediyorum.

Bir arkadaş da yazmış bunun altında farklı psikolojik nedenler yatıyor olabilir.Psikoloğa gitmen senin yararına olacaktır.Benim parmak emme alışkanlığım senin ki kadar "emmesem uyuyamam,emmesem şunu yapamam" seviyesinde değildi belki de bu yüzden nasıl olduğunu anlamadan bir anda bıraktım.Kendini şartlandırma öncelikle.İnsan beyni çok garip, sen kendine bunları söyledikçe bırakman çok zorlaşacak.

Son düzenleme:
dün parmak emmeden uyuyabildim ama belki 2 belki 3 saat her döndüğümde elimi ağzıma giderken buldum farketmeden engel oldum gittikçe dahada kolaylaşırmı hep böylemi olacak

çocukken parmak emmeye başlamışım önceleri bizimkiler sorun etmiş..biberler falan sürmüşler parmagıma bü gün adamın biri demiş ki babama 'bırak emsin akıllı olur' demiş bırakmışlar beni kendi halime...yaş 25 hala da emerim..ne dişlerimde bi problem oldu ne de parmagımda hepsi saglamdır..şu an belki hiç emmiyorum ayda yılda bir belki o da farklı duygular içindeysem yani çocuk gibi bir yerlere sıgınmak istersem farkında olmadan oluyor..annem bazen laf sokardı şu yaşına geldin hala agzında parmagın diye bir gün üniversitedeyken farkında olmadan uyurken emmişim ev arkadaşım gördü..bir dalga geçti benimle fotografımı falan çekmiş :: senin yaşındayken ben de sorun ederdim..bu kadar sıkıntı etme kendine çünkü takıntı ettikçe daha çok sorun haline gelecek ve daha çok sarılacaksın o parmaga..bunun altında psikolojik bir şey yok mu kesinlikle var..hatta bunun filmi bile vardır..thumbsucker diye üzme kendini bunun için bir destekle halledebilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…