merhaba,
bende aranıza yeni katılanlardanım,bende 2009 ağustostan beri korunmayı bıraktım fakat adet düzensizliğim olduğu için doktora gittim söktürücü verdi sonrada doğum kontrol hapı kullanacaksın dedi 1 ay doğum kontrol hapı kullandıktan sonra adetimin 3.günü yumurta takibine başlayacağız dedi ve tüm testleri yaptı ve hafif bir yumurtlama bozukluğu olduğunu söyledi neyse 2 ay yumurta takibi yapıldı ve ikisinde de hamile kalamadım HSG çektirdim tüplerde açık çıktı yaklaşık şubat ayında yumurta takımı yapamadık film çektirdiğim için sonrasında şubat sonunda adet olmam lazımdı geçiktim ve doktora gittim farlutal verdi 9 gün ve galiba olucam hafif ağrılar var işte böyle yine adetin 3.günü gidicem
aramıza hoşgeldin canımmm sendede pko varmıa.s.
doktorun böyle birşey söz konusu ise herhalde söylerdi ama ben yinede sorucam
Ecrİn sİzİn doktorunuz sİze ne dedİ pcos hastasımısınız dedİ
canım bende asırı adet düzensizliği vaaar.onun için gittim 3-4ay hasta olmadıgımı bılırım kızlıgınmmdan beri evelndım 1,5yıll oldu evlenelı yıne adet düzensizliği içingittim ve doktorum bana polikistik oversın dedı yenı pko oldugumu söyledi çok şaşırdım çünkü 18 yaşından beri gitmediğim doktor hastne kalmmaıstı ilk defa bu doktor dedı.çocuk için tedavı olmam gerekebılırmıs bende hemen başladım 2aydırda tedavı görüyorum.pko olsaydın doktorun söylerdi.bazı pkolular tahlıllerde bellı oluyormus lh yada fsh yanlıs hatırlamıyorsan bu hormonlara göre bellı oluyormus.başka bi belirtisi kıllanma asırı kılo.adet düzensizliği.bunlar canımmm
bende sadece adet düzensizliği var tüylenme,kilo alımı v.s. Yok ben en son 23 ocakta adet oldum ve daha bugün olucak gibiyim doktorum farlutal veri ilaç biteli 9.gün ben daha yeni olacak gibiyim cevapladığın için teşekkürler
bildiğim kadarıyla cvplama çalıstım canımmm.bende şimdi kullanıyorum farlutal bitincee adet olcam inş.sonra rahım filmim vaarrr bakalım ne cıkcak.canım googlede polikistik over yaz bütün bilgiler var hatta ultrasyon görüntüsü bile var
sagol canım benım bakalım nolcak bekliyoz iştee.geçen cuma doktora sordum glukofen kullanbılırmısyım kullan dedı.dün kendisi glucophane yazdı bende glukofeni bıraktım canım.zaten glukofen bende acayıp mıgde bulantısı yaptıı.folıc plus yazıyor canım 90adet mg yazmıyor göremedişm valla
anladim canim,
bendede bulanti yapmisti ama bünye alisana kadar olurmus bu bulanti,benimki gecmisti..
senin kullandiginda ayni ilac sayilir,sifa olsun canim sanaa olumunekankayizsmile
merhaba,
bende aranıza yeni katılanlardanım,bende 2009 ağustostan beri korunmayı bıraktım fakat adet düzensizliğim olduğu için doktora gittim söktürücü verdi sonrada doğum kontrol hapı kullanacaksın dedi 1 ay doğum kontrol hapı kullandıktan sonra adetimin 3.günü yumurta takibine başlayacağız dedi ve tüm testleri yaptı ve hafif bir yumurtlama bozukluğu olduğunu söyledi neyse 2 ay yumurta takibi yapıldı ve ikisinde de hamile kalamadım HSG çektirdim tüplerde açık çıktı yaklaşık şubat ayında yumurta takımı yapamadık film çektirdiğim için sonrasında şubat sonunda adet olmam lazımdı geçiktim ve doktora gittim farlutal verdi 9 gün ve galiba olucam hafif ağrılar var işte böyle yine adetin 3.günü gidicem
canimm hosgeldin..
ecrininde dedigi gibi sende pcos var diyemeyiz..gerci sende arastirmissindir ama pcos demek minik minik kistlerin olmasi demek..
lh,fsh vs.hormonlarina bakilip anlasiliyor pcos olup olmadigin..
tüylenme,asiri kilo alimi yada kaybi,sivilceler,düzensiz adet görme..bunlarda diger belirtileri,ama herkeste ayni olmayabiliyor...
icini rahat tut canim,doktorunun tavsiyeleriyle beraber düzenli beslenmenede dikkat et canimm,insallah Rabbim saglikli ve hayirli bir evlat nasip eder sanada Şeniz
selam bayanlar bende pkolu olduğumu bir aydır öğrenmiş bulunuyorum geçen ay korunmayı bıraktık ve doktora gittik eşimle bebek düşünüyoruz diye ulrasnla baktı hormon testi yaptı pko var dedi ama çok önemli değil dedi gayet rahat bişekilde anlattı durumu bende forumu okuyana kdar çok rahatttım dktor 6 ay deneyin olmazsa destek tedavi yaparız dedi..eşimin sperm dğerleri iyi çıktı
bnm iyice kafam karıştı tedavisiz bebeğim olmazmı şimdi bnm
kilo problemimde var zaten..offff
folic asit verdi dktor sadece bana başka ilaç vermedi
birde adet aralıklarınız ne kadar..
bnm en geç 40.gün oluyor adetim daha uzun sürmüyor hiç
acaba bu sürenin uzunluğu kısalığı hastalığın ilerleyip ilerlememesiyle ilgisi olabilirmi
aman ne çok soru sordum böyle:)
canim hosgeldin aramizaŞeniz
öncelikle gecmis olsun..
sakin ama sakin umutsuz olma burda yazilanlari okuyupta...
cünkü pcos sudur ve herkeste durum böyledir diye kesin birsey yokki
kiminde ne sivilce oluyor,ne tüy,ne adet düzensizligi,nede kilo sorunu olmuyor,bazisinda hepsi birden oluyor..bende sivilce haric hepsi var mesela..
ilac almazsam 6 ay adet olmadigim oluyor sen düsün artik gerisini,ki doktorum benim icin cok umutlu konusuyor,sadece sabir diyor..
inan bana atlatilmayacak bir problem degil,yeterki sogukkanli,sabirli ve umutlu ol sen yerimseniben
hem massallah senin adet araliklarin cok cok normal bir pcoslu icin
folik asitten baska birsey kullanmiyor musun?pcosta genellikle metforminle( glukofen,glucofer...) tedavi görüyorsun..doktorun daha iyi bilir tabiki,degerlerine bakip gerek görmemistir belkide ama sor sen yinede icin rahat etsin yerimseniben
demem o ki,alaninda basarili,güvenilir bir doktorun varsa eger tüm tavsiyelerine uy,hatta mümkünse eger ideal kilonu hesapla ve dengeli beslenmek sartiyla kilo ver canim,bunun inan cok etkisi oluyor pcosu yenmekte...
kafana biseyler takilirsa diledigin herseyi burdan bizlere sorabilirsin,elimizden geldigince destek oluruz sana :1hug:
cavabın için gerçekten çok teşekkür ederim.içimi nasıl rahatlattın anlatamam..
kilo verememek büyük sıkıntı bende..ama deniyorum..
bu ayda bebeiş gelmezse doktora gidip metformin işini sorucam . hormon değerlerime baktı ve ilaç yazmadı değerler normal dedi..
1 E2 ( ESTRADİOL ) 23,62
2 TSH 2,58
3 FSH 4,82
4 LH 7,84 -
5 PROLAKTİN 15,97
değerlerim bunlar..
bilginiz varmı acaba bu hormon sonuçlarıyla ilgili..
mrb arkadaşlar farlurtal bıttı rahım filmi çektircemm ama çok korkmaya başladım yaa.napcam ben acaba anestezili yaptırsammm.off yaaa
mrb arkadaşlar farlurtal bıttı rahım filmi çektircemm ama çok korkmaya başladım yaa.napcam ben acaba anestezili yaptırsammm.off yaaa
hakkinda hayirlisi olsun canimm
nice kisiler yendi bu pcosu biz mi yenemicez :lepi:
canim E2 degerin vücudun kendini hazirlamasiyla artiyor,yani onun suan yüksek yada düsük olmasi farketmiyor diye biliyorum..400 lere kadar cikabiliyor düsün artik..ki basta benimde 20 gibi bir degerdi..
TSH-0,5-2,5 arasi deger araligi..seninki birazcik asmis,ki bence cokta degil
FSH- 2,0-10,0 arasi..gayet normal
LH- 1,5-8,0 arasi..yine normal görünüyor
PROLAKTIN -4,6-18 deger araligi seninki yine normal cikmis
tabii bu degerler yumurtlama dönemleri öncesi ve sonrasi epey degisiyor canim..senin hangi evrende aldilar kani bilemiyorum..görünüste normal yani...bence sen birkac kilo verebilsen hersey normale girer yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?