• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peki şimdi ne olacak? O Arap ben Türk!

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Merhabalar kızlar,

Eski ilişki(ler)mde ne kadar yıprandığımı az çok yazdım buraya. Hemen her konuda bana en akılcı fikirleri siz verdiniz. Ve şimdi yine sizlere ihtiyacım var. Ben yine yüreğimi belanın en büyüğüne sarmayı başardım. AŞIK OLDUM.....

Ömrüm boyunca hep dua ettim Allah'a. Dini bütün, ahlaklı, sevgimin kıymetini bilecek birini bana yollasın diye. Ama hep unutmuşum ben o kişi Türk olsun demeyi...

Hikayem çok uzun ama ayrıntıları yazmayacağım hiç.

Yeni bir şehir yeni bir hayata atıldım. Akademisyenim. İşe yeni başlamıştım bu üniversitede. Irak'tan bir okutman geldi benim departmanıma. Benden 5 yaş büyük. Tanışmamız çok problemli oldu. Uzun hikaye.. Okulda ilk karşılaştığımız gün dersler hakkında konuştuktan sonra özür dilemek istedim ve ona öğle yemeğine gideceğimi gelmek isteyip istemeyeceğini sordum. Birlikte yemeğe gittik, muhabbet ettik. Sonra okula geldiği zamanlarda beni hep yemeğe götürmeye başladı. Türkçesi iyi olmadığı için aldığımız derslerin çevirisini yapıyordum ona. Zamanla daha da sıklaştı bu görüşmeler akşam yemeklere çıkmalar, gezmeye gitmeler, birlikte içilen kahveler vesaire.. Ana dili Arapça. Kur'an'ı açıp çevirmeye başladık sonra. Birlikte namazlarımızı daha düzenli kılmaya başladık. Hayatmı bir anda cennet bahçelerine çevirdi. Anlattı, dinledi, yol gösterdi, fikir sordu, destek oldu. Çok düzgün karakterli o kadar ahlaklı biri ki kısa zamanda yüreğim çarpmaya başladı. Ona hiç birşey hissettirmedim. Hep geri adım attım. Hissetmiyormuş gibi davrandım. Hissediyordum onun bana karşı olan ilgisini ama hiç birşey yapamadım. Atlattıklarım, güvensizliklerim... Taaki bir gün karşıma geçip ne olur söyle hiç mi şansım yok sana karşı diyene kadar bu böyle sürdü gitti. Yine birşey söylemedim. Hiç karşısına geçip seni seviyoru mdemedim. Onun demesine de izin vermedim ama biz artık adını koymasak da sevgiliyiz. Beni kıskanıyor, eşiymişim gibi davranıyor. Sınavlarımıza hep birlikte çalıştık. 2 hafta boyunca her gün birlikteydik. Onun sayesinde her saniyem sınavlarım çok güzel geçti. Sınavların bittiği gün onun evine gittik. Yemek yaptım yedik, muhabbet ettik.. Bana "seni eşim gibi görüyorum, kendimi sana karşı sorumlu hissediyorum." dedi. Evlenmeyi istediğini biliyorum ama onun ailesiyle ilgili çok büyük problemler var. Herşeyi anlattı, hak da veriyorum. Evlilik isteğini bu problemler yüzünden açıkça olmasa da sürekli olarak hissettiriyor. Ben de hayatımda ilk kez bütün yüklerimi sırtımdan attım, o sadece benden güler yüz bekliyor ve geri kalan tüm yüklerimi problemlerimi sırtlanıyor. Onunla birlikte olduğum günden beri bir kez olsun üzülmeme izin vermedi, maddi manevi her türlü arkamdaydı. Geçen hafta ülkesine geri döndü tatil nedeniyle. Havalimanına onu uğurlamaya gittiğimde ilk kez sarıldı bana öptü gözlerimden. "Ben bir kadında ne aradıysam senin o güzel yüreğinde buldum. Ruhumun yarısı sensin." dedi ve gitti. Şimdi her gün arıyor oradan beni. Ablasıyla ve annesiyle tanıştırdı. Ablası aramızdaki adı belli olmayan ilişkiyi biliyor ama annesi sadece arkadaşı olduğumu düşünüyor (benim isteğimle). Sürekli bana dua gönderiyor.

Kılzar ilk defa yüreğim yanıyor cayır cayır. Anlatamıyorum hiç birşeyi ne ona ne başkasına. Süreli birşey hissetmiyormuşum gibi davranmaya çalışmak içimi yakıyor. Çok korkuyorum ona kendimi bırakmaktan. Seviyorum söyleyemiyorum, özlüyorum söyleyemiyorum. Erkeklere ne kadar güvensiz olduğumun o da farkında o yüzden hiç üstüme gelmiyor. Sadece zaman zaman kendini tutamayıp duygusal konuşuyor. Onun dışında resmen dilimiz değil gözlerimiz yüreklerimiz konuşuyor. Onun gibi biriyle evlenmeyi ben de istiyorum ama milliyet farkı, benim ailem, onun ailesi... Aklım çok karışık.. Bana akıl verin ne olur.

çok önemli bi konu fakat iyi bir insan olduktan sonra fikir çatışmalarınız olmadıktan sonra neden sorun ediyorsunuz ki aileler karşı çıkar diye mi çekiniyorsunuz bence ona bi şans verin

aynı duyguyu aynı düşünceyi hatta (sizin için önemli oldugunu söylediğiniz için söylüyorum) aynı dini paylaştıktan sonra nereli oldugunun bir önemi olmamalı bence.. aksi halde kendi milletinden evlenen insanların hepsinin çok mutlu olması gerekirdi :) ruh ikiziniz olduguna inanıyorsanız bence durumu paylaşın ailenizle :)

Duygularınızı cok guzel ıfade etmıssınız,yabancı dıye dusunmeyın kımın nasıl kımınle yasayacagını kımse bılemez onemlı olan sıze deger vermesı mutlu olmanız gerısını pek fazla dusunmeyın yada ben olsam dusunmezdım.
bırlıkte namaz kılmanız ne kadar guzel bır sey allah sonuna kadar daım etsın.

pekı sız dusundunuzmu evlenırsenız nerede yasıyacaksınız sızınle bu konuda konustumu ?

Evliliklerde ailelerinde anlaşması gerektiğini düşünüyorum, bunu birebir yaşadım,
ailenin onaylamadığı bir evlilikten hayır gelmez. Sevgi ne yazık ki bu devirde herşeye yetmiyor,
samanlıklar seyran olmuyor.

bence sorun yok , sorun olduğunu söyleyenlere

ne arabın aceme ne acemin araba bir üstünlüğü yoktur . ırkçılık yapan bizden değildir deyin.

<3 <3
sen ne kadar endişeli olsan da ben bu hikaye gibi aşkı çok sevdim :)

İkinizde müslümansınız çok fazla sorun olacağını sanmıyorum açıkcası. Hakkınızda hayırlısı olsun

hayırlı olsun tatlım.seni seviyor,sana güveniyor,onun yanında huzurlusun kısacası sana değer veriyor.inşallah olur hemde müslüman.
ikinizde kariyer sahibisiniz belki aileniz de ister.:123::nazar:

İnanın anlatamadığım onca güzel şey yaşıyorum ki... Onun sayesinde ilk kez rahatım.

Aileler beni çok korkutuyor. Açıkçası kendi ailemi ikna edebilirim gibi geliyor. Evet problem yaparlar ama ikna da olurlar. Sonuçta tek kızları benim ve mutluluğum babam için çok önemli. Sorun onun ailesi. Onlarda halen eski arap gelenekleri devam ediyor. Aşiretin ileri gelenleri (amcalar vesaire) evlilik konularında son sözü söylüyor. "Şu kişiyle evleneceksin" denildiğinde o kişiyle evlenmek zorunda bırakılıyorlar. Öyle ki bırakın yabancı bir gelini akraba olmayan birini bile gelin almak istemiyorlar. İki abisi kesinlikle onların seçtiği birisiyle evlenmesi gerektiği konusunda baskıcı. Hatta bu yüzden eskiden çok sevdiği bir kızdan zorla ayırıp başka bir kızla nişanlamışlar onu. Sonrasında Türkiye'ye gelmiş nişanı atıp. Hayatına daha fazla karışmalarını istemediği için. İlk buraya geldiğinde ülkesine geri dönmeyi istiyordu ama şimdi yeni yeni Türkiye'ye yerleşmekten bahsetmeye başladı. Irak'a annesi için gitti. Onun için de oturma izni alabilirse annesiyle birlikte geri dönecekler buraya.

Benim için nerede yaşadığımın hiç bir önemi yok. Yani şöyle, karakter olarak yeni insanlara ortamlara çok kolay uyum sağlayabilen bir insanım. Yanımda sevdiğim olduktan sonra beni böyle koruyup kolladıktan sonra sorun olmaz gibi geliyor. Ama zaten o da büyük ihtimalle dönmeyecek ülkesine...

Bir de son bir ayda bir ablasının evliliği ve daha yeni evlenen abisinin evlilikleri çok kötü gidiyor. İkisi de boşanma eşiğine kadar geldiler. Annesi ve diğer abisi seni zorlamak istemiyoruz sevdiğin biriyle evlen demeye başladılar. Ancak Türk birini ailelerine almak isteyecekler mi onu bilmiyorum. Hoş annesi beni seviyor gibi. Ben Onunla tanıştıktan sonra Arapça öğrenmeye başladım. Arada konuşurken onunla Arapça şeyler söylüyorum. Dün annesi duydu sesimi Arapça konuşurken çok hoşuna gitmiş. Bir sürü dua etti maşallah dedi.

Ailelerin uyuşması konusuna gelince, hayata bakış açılarımız aynı zaten. Benim ailem islami usüllere göre yaşayan bir ailedir. Ve onun anlattıklarını dinleyince kendi aileme benzetiyorum. Üstelik babam zamanında Libya'da vesaire çalıştığı için Arapça da biliyor ve Arap insanlarını içten içe sempatik de buluyor. Yine de her iki taraf için zor bir karar. Ve O çok korkuyor, ailen hayır derse kimi seçeceksin ben seni böyle zor bir karara sürüklemek istemiyorum seni üzmekten korkuyorum ama çok da istiyorum diyor.

Yine de bilmiyorum ne yapmam gerektiğini...

Ve yorumlarınız içime su serpti. İyi ki varsınız.

Benim dayımın kızı kendi köylüsü, akrabasıyla evlendi de.... Neyse, eğer aranızda bu kadar uyum ve sevgi varsa peşini bırakmayın derim. Yeterince seviyorsanız ortada aşılamaz bir durum görmüyorum. Bir erkeği/kadını sevmek, onu kendindenmiş gibi görüp geleceğinde onunla olmayı istemek o kadar güzel birşey ki. Çoğu insanın da bulamadığı bir mucize. Üstelik dini olarak ta birbirinize uyumlu olduğunuzu söylüyorsunuz ki sizinle aynı bakış açısına sahip olmayan bir türkle evlenmektense daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ya aslında ben de hep kendime bunu söyleyip duruyorum. Ama iki kere yanlış seçim yapıp kendi kendimden nefret edecek duruma getirdim kendimi. Tekrar aynı hataları yapıp "samanlık seyran" diye hareket etmeyi yediremiyorum kendime. Artık ben de mutlu olmak istiyorum. Çok korkuyorum...

Hoş kapılacak kadar liseli aşık modunda yaşamıyoruz hiç bir duyguyu. Hep kontrolü elinde tutuyor. Ama ne bileyim korkuyorum kapılmaktan, yanlış kararlar almaktan...

Öncelikle bu harika anlatim ve yazim tarziniz icin tesekürler, böyle kaliteli yazim diline sahip kisilere nadir rastlaniyor.
Hikayenizi okurken belki de sizi en iyi ben anladim, eger ki siz de benim hikayemi bilseydiniz neden böyle yazdigimi anlayabilirdiniz. :=)
Ama lütfen su gercegi hicbirzaman unutmayin; SEVGi´NiN DiLi + DiNi ve IRKI YOK!
Dünya gitgide kötülüge bürünüyor ve insanlar hergecen gün cirkinlesiyorken, neden siz size bahsedilen bu güzellige bir sans vermeyesiniz!?
Dünya´ya bir kez daha gelmeyecegiz. :=)
Insallah cok mutlu olursunuz.

Öncelikle bu harika anlatim ve yazim tarziniz icin tesekürler, böyle kaliteli yazim diline sahip kisilere nadir rastlaniyor.
Hikayenizi okurken belki de sizi en iyi ben anladim, eger ki siz de benim hikayemi bilseydiniz neden böyle yazdigimi anlayabilirdiniz. :=)
Ama lütfen su gercegi hicbirzaman unutmayin; SEVGi´NiN DiLi + DiNi ve IRKI YOK!
Dünya gitgide kötülüge bürünüyor ve insanlar hergecen gün cirkinlesiyorken, neden siz size bahsedilen bu güzellige bir sans vermeyesiniz!?
Dünya´ya bir kez daha gelmeyecegiz. :=)
Insallah cok mutlu olursunuz.

Teşekkür ederim iltifatlarınız için. İnanın meraktan kurcaladım profilinizi ama hiç birşey bulamadım :) Belki o ülkesinden dönünce daha güzel şeyler yazabilirim buraya. Belki...

Irkın ne önemi var ki?
İnsan evlenirken;''Sonsuza Kadar'' diye imza atıyor,bu cümleyi içten söyleyebildiğiniz ve mutlu olacağınız bir insanı bulduğunuza
inanıyor ve eminseniz;bana göre ne IRK,ne de DİN önemlidir.
Sizin ırklarınız başka,dinleriniz aynı,ikiniz de dinarsınız...ayrılmayacağınız bir noktanız var..

Ancak yetişme şekli,ortamı,gelenekleri mutlaka farklı olacaktır,
Türkiye'de bile bölge bölge değişmiyor mu gelenekler?
Bu konuda;gelecek için daha detaylı düşünmeniz ve ailesini daha yakından tanımanız gerektiğini düşünüyorum...

Benim için nerede yaşadığımın hiç bir önemi yok. Yani şöyle, karakter olarak yeni insanlara ortamlara çok kolay uyum sağlayabilen bir insanım. Yanımda sevdiğim olduktan sonra beni böyle koruyup kolladıktan sonra sorun olmaz gibi geliyor. Ama zaten o da büyük ihtimalle dönmeyecek ülkesine...

Fakat bu cümleleriniz ile karşımda kör bir aşık var dedirtiyor malesef...
Üstte dediğim gibi Türkiye bile,bölge bölge değişir iken;
ve hatta aynı bölge de bulunan iller arasında,adet ve gelenek farklılıklarını barındırırken;
bambaşka bir ülkeye gelin gidip,sadece eşinizin sizi koruyup kollaması karşılığında kolay uyum sağlamanın kolay olacağını düşünmeniz hayalperestlik gibi
geliyor bana..

Mutlu olmazsınız demiyorum,elbetteki olabilirsiniz de
yorumumu negatif algılamanızı istemem..
Sadece aranızdaki bu sessiz,çekimser ve romantik aşkın büyüsüyle olası muhtemel şeyleri görmezden gelmeyin diyorum!

Yani demem o ki;
birbirinize kavuştuğunuzda,aranızdaki heyecan dinip rutinleştiğinde,gerçekler daha çıplaklaşmaya başlar!!!

Sadece karar alırken her şeyi düşünmeli...
Hakkınızda hayırlısı olsun!

Irkın ne önemi var ki?
İnsan evlenirken;''Sonsuza Kadar'' diye imza atıyor,bu cümleyi içten söyleyebildiğiniz ve mutlu olacağınız bir insanı bulduğunuza
inanıyor ve eminseniz;bana göre ne IRK,ne de DİN önemlidir.
Sizin ırklarınız başka,dinleriniz aynı,ikiniz de dinarsınız...ayrılmayacağınız bir noktanız var..

Ancak yetişme şekli,ortamı,gelenekleri mutlaka farklı olacaktır,
Türkiye'de bile bölge bölge değişmiyor mu gelenekler?
Bu konuda;gelecek için daha detaylı düşünmeniz ve ailesini daha yakından tanımanız gerektiğini düşünüyorum...

Fakat bu cümleleriniz ile karşımda kör bir aşık var dedirtiyor malesef...
Üstte dediğim gibi Türkiye bile,bölge bölge değişir iken;
ve hatta aynı bölge de bulunan iller arasında,adet ve gelenek farklılıklarını barındırırken;
bambaşka bir ülkeye gelin gidip,sadece eşinizin sizi koruyup kollaması karşılığında kolay uyum sağlamanın kolay olacağını düşünmeniz hayalperestlik gibi
geliyor bana..

Mutlu olmazsınız demiyorum,elbetteki olabilirsiniz de
yorumumu negatif algılamanızı istemem..
Sadece aranızdaki bu sessiz,çekimser ve romantik aşkın büyüsüyle olası muhtemel şeyleri görmezden gelmeyin diyorum!

Yani demem o ki;
birbirinize kavuştuğunuzda,aranızdaki heyecan dinip rutinleştiğinde,gerçekler daha çıplaklaşmaya başlar!!!

Sadece karar alırken her şeyi düşünmeli...
Hakkınızda hayırlısı olsun!

Yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim. Cümleyi tekrar okudum da evet haklısınız biraz fazla havai bir anlatım tarzı kullanmışım. Tabii ki benim de çekincelerim var özellikle adetler ve gelenekler konusunda. Kaldı ki bu konularda sık sık konuşur fikir alışverişinde bulunuruz onunla. Olabildiğince birbirimiz hakkında bilgi topluyoruz. Korkmuyor muyum? Deli gibi... Heyecan geçince ne olacak demiyor muyum? Her gece... Ama uzatmamak için atladığım çok ayrıntı var ki onlardan biri şudur. Her ne kadar birbirimize sessizce aşık olsak da aklımızdaki problemleri birbirimizi sıkıştırmadan ve yalın bir dille konuşabildiğimiz bir arkadaşlık bizimkisi. Muhattabımın yaşından daha olgun olması ve gözden kaçırdığım her ayrıntıyı bana hatırlatması da benim için ayrı bir yarar. Söylediğiniz şeylerde sonuna kadar haklısınız ve O'nun da beni en çok uyardığı konudur. Mesela, benim ülkemde giyim konusu şöyledir buna katlanabilecek misin? Ülkem savaşta oraya gitmek zorunda kalırsak yaşabilecek misin gibi beni cidden zorlayacak sorularla karşıma gelip bu konuda benim zihnimi sürekli canlı tutuyor.

Ben yaşayabilirim gibi geliyor derken şunu kastettim aslında, içtimai hayata alışmak zor olur eğer orada yaşarsak ama gelenek olarak bahsettiği şeylerin çoğunu hali hazırda yaşam tarzı olarak benimsemiş bir insanım. Belki dil problem olabilir ki güzel ilerlemeler kaydediyorum. Ama kolay mı? Hiç değil sonuna kadar farkındayım. Sevdiğim yanımda olduktan sonra derken de aslında onun bana bu konuda öncülük edebilecek olmasından bahsetmiştim. Alışma sürecinde hayatımı kolaylaştıracağını adım gibi biliyorum ve en başından beri bana karşı olabildiğince dürüst..

Biliyorum uzattım ama verdiğiniz cevaba gerçekten hayran kaldım ve açıklamak istedim.

seninkine benzer ancak cok daha karmasik bir iliski sonunda evlendim. korkutuk asik degiliz diyorsan yol yakinken don bence. hayatini kolay yollar varken dolambacli yollardan yasamayi secme. tavsiye etmem.

seninkine benzer ancak cok daha karmasik bir iliski sonunda evlendim. korkutuk asik degiliz diyorsan yol yakinken don bence. hayatini kolay yollar varken dolambacli yollardan yasamayi secme. tavsiye etmem.

yaşadığın problemler neler mesela bahsedebilir misin?

umarım ıstedınıgınız gıbı olur bır arkadasında belırttıgı gıbı nerde olursa olsun yasarım demıssınız.
erkekler baska bır sehırde yasarsa sorun olmuyor onlar ıcın cunkı ıs gıc derken zamanları gecıyor ya kadınlar oylemı ? kadınlar aynı sehırde baska semtlerde bıle kayınvalıde sorunları yasıyorken sız baska bır ulkede bılmedıgınız dılde ve adetlerde ıs ımkanı olmayan bır yerı secersenız bana gore hata yapmıs olursunuz.

yınede sızın tercıhınız hakkınızda hayırlısı olsun eger arkadasınız burada yasamayı secıyorsa anlattıklarınızdan bunu anladım sızın ıcın daha ıyı olur kendı ulkenızde kendı dılınızde bılmedıgın adetlerın dısında mutlu olma sansın daha cok...

Konuyu okudugumda Arakorya arkadasim gibi yorum yazmayi dusunuyordum onunla ayni fikirdeyim
Lutfen ask mesk guzel seyler ama bir sure sonra bitiyor yerini sevgi aliyor
tabiki kimse 5-10 sene sonrasini göremez bilemez, ama bu isin icine biraz da mantik giriyor
neden size bunu söyluyorum ?? cunku basimdan gectigi icin deneyimli oldugum icin

ben evlenirken isin icine zerre kadar mantik koymadim hatta Turkiyeden arap biriyle evliyim. cok farkliyiz bunu anca seneler gectikce ögrenebiliriz.
ileride skintilar yasiyabilirsiniz sizi sevmeyenler yuvanizi bozmak isteyenler karsiniza cikabilir
inanin bana koca turkiyede tek o kisiyle mutlu olacaginizi sanip bir yola girmeyin iyice dusunmedikce
keske bir kac sene daha birbirinizi taniyip oyle evlilik hayalleri kursaniz cunku kimsenin benim yaptigim hatayi yapmasini istemem :50:

Back
X