Peki şimdi ne olacak? O Arap ben Türk!

Ben bu habere bayıldımmmmm

Kutluyorum sizi. Zaten herşeyin yoluna gireceğini düşünüyordum. Tahminimde yanılmadım ve çok sevindim. İnşallah herşey en az bu kadar güzel olur.

çok sevindim gerçekten. hadi bakalım allah tamamına erdirsin, nikah tarihini de yazdığın gün gelir inşallah

İnanın yerimde duramıyorum. AMİİNN. İnşallah Rabbim bizi birbirimize cennet sebebi kılar. Allah size de nasip eder en güzelinden.

Okurken çok kıskandım bence karakterli ve dindarsa zaten aynı meslektaştasınız duygusallık da var millet farkı bence takmayın...

Daha önce okumuştum konunuzu. çok sevindim :)

Allah tamamına erdirsin. mutluluklar.
siz ailenize söylediniz mi ?

öncelikle bir soru soracağım aşık olduğun erkek müslüman mı
eğer müslümansa evlenebilirsin
hem böyle iyi karakterli biri ve seni de seviyor her günün mutlu geçiyor daha ne olabilir ki ideal bir sevgili işte
bir kadının hep hayalindir onu hep destekleyen ve onu her daim seven ve ilgilenen erkek

bu arada hafifcikten kıskandım açıkcası iyi anlamda ama çokkkkk şanslısın hemde çokkk
adam gözlerinden öpüyor öpmeye bile kıyamıyor
ben hep beni herkese karşı savunan,arkamda duvar gibi sırtımı yaslayabileceğim onun korumasını hissedeceğim,ilgili ve günlerimi mutlu geçirmek için çabalayan bir erkek hayal ettim mesela ama olmadı
şans sana gülmüş çok şanslısın elindekinin kıymetini bil böyle bir erkek herkese nasip olmaz canım
tabii ki tekrar ediyorum müslüman ise

Daha önce okumuştum konunuzu. çok sevindim :)

Allah tamamına erdirsin. mutluluklar.
siz ailenize söylediniz mi ?

annem aslında tanıyor onu ama ben hep "yok biz arkadaşız" modundaydım şimdiye kadar. haftaya annem buraya gelecek ve O'nun annesi tanışmak istiyor. artık anneme bir şekilde söylemem lazım ama nasıl yapacağım nasıl olacak hiç bir fikrim yok

Elhamdülillah müslüman. Zaten ilk mesajı okursanız görürsünüz. Birlikte baya güzel şeyler yaptık. Bana dini açıdan sürekli destek oluyor. aramızdaki tek fark mezhep farkı. O şia ben hanefiyim. Ama onun için problem olmadığını söyledi. Zaten annesi de daha önce hanefiymiş. Sonradan şia olmuş. Annesi de sordu hatta mezhebimi. Hanefi olduğumu duyunca hoşuna gitmiş. Bize en yakın mezhep hanefilik dediler. Ve sonsuz saygılılar kesinlikle bir baskı kurmuyorlar bu konuda. Hatta yakından takip ediyorlar nasıl namaz kıldığımı vesaire. Güzel bir ortamımız var o konuda çok şükür.

Elhamdülillah Rabbim güzel birini çıkardı karşıma. İnşallah nasibizdir birbirimize. Rabbim sana da nasip etsin en güzel birini inşallah. İnan tam ümidimi kestiğim anda çıktı karşıma. O kadar güvensiz o kadar hırçındım ki erkeklere karşı. Resmen herşeyi unutturdu.

Ama çok dua ettim ben. Allah karşıma düzgün birini çıkarsın, cennet sebebim olsun diye. Hiç bırakma istemeyi. Rabbim şüphesiz hepimiz için en güzel olanı biliyor. Allah sana da nasip edecek. Üzülme inşallah.

ALLAH razı olsun canım İNŞALLAH
zaten RABBİM gümüş kapıyı kapatır altını açarmış vardır bir bildiği umarım benimde yüzüm güler AMİN
mezhep konusunda ise bir bilgim yok ALLAH yolunuzu açık etsin hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin İNŞALLAH AMİN

Annemin en yakın arkadaşının da eşi Arap.
Ben doğduğum günden beri göre göre alışmışım heralde,hiç tuhaf gelmedi durumun :)
22 senelik evliler,çocukları da var.Sıradan bir türk ailesinden farklı hiçbir tarafları yok,eşinin telefonda bilmediği bi dilde konuşması hariç:)

Son düzenleme:

Yabancı dil konusu evet sıkıntı biraz Arapça kursuna başladım o yüğzden. Yavaş yavaş öğreniyorum o da öğretiyor. İnsan kendini çok kötü hissediyor. Anlayamıyorsun, derdini anlatamıyorsun zor oluyor hayli, ama aşılmayacak problem değil aslında. Keşke tanısam o aileyi de gidip fikir alabilsem

benim eşimde türk vatandaşı burda doğup büyümüş ama aslı arap kökenli, hiç yadırgamadım aksine çok şanslıyım...ne mutlu ki kutsal topraklara hakim bir milliyet genleri taşıyan eşim var ve ne mutlu bana aynı genleri taşıyan çocuğumuz var..rabbim bozmasın çok mutluyum ve eşimi çok seviyorum..
sevdikten sonra miliyet ırk ayrımı ne büyük bi yanlış....

Maşallah Allah bozmasın. Siz şanslıymışsınız en azından burada büyümüş, ne kadar Arap asıllı olsa da Türk kültürüne çok da yabancı değil. İşte bizimki daha Türkiye'ye yeni geldi 1 yıldır burada. Ve açıkçası seneye master bitince ne olacağı pek belli değil.

Allah biliyor ırkını hiç sorun etmedim. Korkum kültür ve dil farkı. Ama aşılamazmış gibi görünmüyor gözüme. Bilmiyorum ben mi fazla önemsemiyorum... Eşinizin ailesinde Türkçe bilmeyen birileri var mı yakın akrabalarda?

Allah mutlu etsin,tamamına erdirsin..
Ben bir engel göremedim tatlı hislerinin tadını çıkar

eşimin anneannesi arap,...türkçe hiç bilmezmiş....
ama zamanla öğrenmiş... eşimi de görsen bilirsin hemen arap olduğunu...çok da güzel arapça konuşur....
zaten arapçasını hala geliştirici eğitim alıyor...
zaten allah nasip eders sudan ürdün katar bahreyn umman taraflarından birini tercih edip gideceğiz...
eşim çok kararlı ve bende çok istiyorum artık...
yakın zamanda gidicez inşallah görevini orda devam edicek...
ama inanırmısın ben asla acaba ayak uyduramazmıyım oralara diye düşünmedim...bugün gitsek razıyım hemen...
insanoğlunu allah her ortama alışıp ayak uyduracak fıtratta yaratmış...düşünsene doğup büyüdüğün evinden ailenden ayrılıp zamanı gelince evlenip başka bi aileye eve hayata gidiyorsun ve hemen kabulleniyorsun...
burdan örnek al...sakın vazgeçme...ben asla bırakmazdım sevdiğimi...
kaldı ki baksana sana ne kadar aşıkmış....bırakılırmı böyle seven bi erkek...nerde bu devirde bukadar sevebilecek yürekte birini bulmak....
emin ol onlar daha çok eşlerine sadık...ben asla bırakmazdım ama takdir sizin...ilerde pişman olursan ilk aklına gelecek olay budur...keşke evlenseydim belkide çok mutlu olacaktım....

bu arada söylemeyi unuttum, eşim sürekli bana habibi der :) okadar yürekten söyler ki...içim ürperir her hitabında...
düşünürüm bazen başka biriyle evlenseydim beni bukadar severmiydi, bu kadar içimi titretirmiydi...

Allah mutlu etsin,tamamına erdirsin..
Ben bir engel göremedim tatlı hislerinin tadını çıkar

Allaah razı olsun

Nasıl mutlu oldum şu an acaba aşktan gözüm köreldi de ben mi öyle sanıyorum diyordum. En başından beri en çok dikkatimi çeken özelliği sadakatiydi. İlk benimle tanıştığında arap erkeklerinin kadınlarını avuçlarının içerisindeki değerli bir elmas gibi gördüklerini koruduklarını, onlar için sevdikleri kadını ne kadar önemli olduğunu anlatmıştı. Öyle bir davranıyor ki kendimi dünyanın en kıymetli varlığı gibi hissediyorum. Şimdi siz de böyle söyleyince içime su serpildi. Açıkçası benim de endişem benim alışıp alışamayacağımdan çok ailelerin bu durumu kabullenip kabullenemeyeceğiydi. Ama gördüğüm kadarıyla biraz da iki tarafın tavrıyla duruşuyla alakalı bir durum. Onun ailesi başta "başka" bir geline karşı çıkmasına rağmen şu an kabullenir durumda. İnşallah benim ailem de kabullenebilirse ne kadar güzel olur. Ve dediklerinizi hep ben de düşündüm. Özellikle kadınlar fıtraten çok esnek. Alışmak için yaratılmış gibiyiz.

Ve haklısınız sonuna kadar ben sevdiğim için savaşırım ve inşallah Allah muvaffak eder. Ben de bir gün çocuklarım eşimin kanını taşıdığı için gururlanmayı isterim ki sonuna kadar en iyisini hakeden bir insan karşımdaki. Beni anladığınız için lafı uzatıyorum ama çok iyi geldiniz bana şuraya yazdığınız iki cümleyle. Allah razı olsun.

Ahhhh! O "HABİBİ" ne güzel bir kelime değil mi? Türkçe olsa etkilenmem sanırım bu kadar. Kalbim dışarı çıkıp yerine girecek gibi oluyor. O kadar içeriden o kadar yürekten ki o kelime. Maşallah ne güzel anlatıyorsunuz eşinizi ya. Rabbim bize de nasip eder mi ki acaba

Görebilmek önemli..
Bir aile dostumuzun eşi Arap..
Kadının ikinci evliliği olacaktı, adamın ilk..
Kadının büyük delikanlı çocukları bile vardı..
Yani sorunlar sorunlar...

Adamın ailesi önce sorun çıkarttı, sorun derken: Hani olmaz, gibisinden..
Adam dinlemedi..
Evlendiler..
Şimdi o aileyle öyle iyi geçiniyorlar ki, maşallah..
Tanıdığımızı istemeyen kayınvalide, pervane oluyor artık gelinin peşinde..

Önyargılar olacaktır muhakkak.
Önemli olan, korkmadan kırmayı başarabilmek..
Herkes başlarda zorluk çekiyor..
Sen özünde iyiysen, ya da o adam, elbet diğer insanlar da bunu farkedip kucak açıyor.. :)

Mutluluklar dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…