Ahhhh! O "HABİBİ" ne güzel bir kelime değil mi? Türkçe olsa etkilenmem sanırım bu kadar. Kalbim dışarı çıkıp yerine girecek gibi oluyor. O kadar içeriden o kadar yürekten ki o kelime. Maşallah ne güzel anlatıyorsunuz eşinizi ya. Rabbim bize de nasip eder mi ki acaba
Görebilmek önemli..
Bir aile dostumuzun eşi Arap..
Kadının ikinci evliliği olacaktı, adamın ilk..
Kadının büyük delikanlı çocukları bile vardı..
Yani sorunlar sorunlar...
Adamın ailesi önce sorun çıkarttı, sorun derken: Hani olmaz, gibisinden..
Adam dinlemedi..
Evlendiler..
Şimdi o aileyle öyle iyi geçiniyorlar ki, maşallah..
Tanıdığımızı istemeyen kayınvalide, pervane oluyor artık gelinin peşinde..
Önyargılar olacaktır muhakkak.
Önemli olan, korkmadan kırmayı başarabilmek..
Herkes başlarda zorluk çekiyor..
Sen özünde iyiysen, ya da o adam, elbet diğer insanlar da bunu farkedip kucak açıyor.. :)
Mutluluklar dilerim..
ben bır engel goremedım canım kendını bu kadar strese sokma ve duygularının tadını çıkart
eder inşallah eder...sen yürekten et dualarını...rabbim onu bana yaz diye etme ama...
rabbim onu bana hayırlısıyla yaz...
birbirimize hayırlı olalım diye dua et...
habibi'ne sahip çık...sakın bırakma...alnımdan öptü yazmışsın ya...bu çok özel bişey onlarda...eşimden biliyorum....ömürleri boyunca kolay kolay yapmayacakları bi hareket bu bak sakın unutma bunu...
çünkü onlar için çok büyük bi manası var bunun..öyle basit bişey değil sakın unutma...
İnanın gece gece gözyaşlarımı tutamadım siz böyle deyince. Ne kadar güzel birşeye sahip olduğumu gösterdiniz bana Rabbim bela kaza sıkıntı vermesin size. Eşinizle iki cihanda saadet nasip etsin. Çok dua ediyorum onun gibi biriyle bir ömür masal gibi olurdu. Allah bizi hayırlı kılsa birbirimize. Elimden tutup cennet sebebim olsa...
Ahh.. Nasıl korkuyorum anlatmaya, nasıl titriyorum üzerine. Bir bilseniz neler yaşıyorum ne güzel şeyler. Nasıl bırakırım O'nu ki.. Dua edin aklınıza geldikçe benim için lütfen.
özelden yazdım canım sana...
evet ama mesaj kutun dolmuş sanırım gitmiyor mesaj
İnşallah biz de mutlu oluruz, nasip oluruz.Canım iii geceler herkeze tabiki: ) Benim eski bir arkadaşım facebooktan gördüğüm kadarıyla tabiki tıpkı senin gibi bir arapla evlendi bi tanede çocukları oldu çokta mutlu görnüyolar :)) Aşkı sevgiyi bulmak çok zor eğer gerçekten inanıyosan ona bence sende elini uzatmalısın ....
1.sayfadan,7.sayfaya kadar kocaman bir sevda hikayesi okudum,mutlulugunuz daim olsun,Rabbim utandırmasın
Canım senin konunun tamamını okumadan diğer topiğe yorum yazmıştım, çok sevındım, inşallah hayırlısıyla tamamına erer bu iş, ben artık işlerinin tıkır tıkır yolunda gidecegını düşünüyorum.
Benim iki arkadaşımın babası da Arap bu arada, Türkiye'de yaşıyorlar yıllardır, çocukların bir kısmı Türkiye'de doğmuş hatta. Bu arada çok çocuk yapıyor AraplarEvlerine çok gittim, kız ve erkek çocukların kesinlikle Arap kültürünü daha üstün tuttuguna, kendilerini Arap olarak tanımladıklarına, nedense annelerini biraz küçümseyip babalarına daha iyi davrandıklarına (aile içi durumdan kaynaklıysa bilemem, dışarıdan yansıyanı söylüyorum.), evde sürekli Arapça konuşulup Arap yemekleri yapılıp Arap kanalları izlenip Arap kültürünün hakim olduguna şahit oldum. Anne Arap olsaydı bu kadar olamazdı sanırım... Araplar geleneklerine, kültürlerine çok düşkün gercekten, her şeylerini yaşatmaya çalışıyorlar, onlara gidince yabancı ülkeye gitmiş gibi oluyorum Ancak kıyafet konusunda kısıtlama görmedim, başları açık hepsinin de. Ama yılbaşında kutlama yapmazlar, muhafazakarlardır yine de vs. Bu arada arkadasımın kardeşi bir Arapla evlenip yurtdısına gıttı. Diğer arkadasım Türkle evlendi. Bunları da bilmeni istedim.
Canım senin konunun tamamını okumadan diğer topiğe yorum yazmıştım, çok sevındım, inşallah hayırlısıyla tamamına erer bu iş, ben artık işlerinin tıkır tıkır yolunda gidecegını düşünüyorum.
Benim iki arkadaşımın babası da Arap bu arada, Türkiye'de yaşıyorlar yıllardır, çocukların bir kısmı Türkiye'de doğmuş hatta. Bu arada çok çocuk yapıyor AraplarEvlerine çok gittim, kız ve erkek çocukların kesinlikle Arap kültürünü daha üstün tuttuguna, kendilerini Arap olarak tanımladıklarına, nedense annelerini biraz küçümseyip babalarına daha iyi davrandıklarına (aile içi durumdan kaynaklıysa bilemem, dışarıdan yansıyanı söylüyorum.), evde sürekli Arapça konuşulup Arap yemekleri yapılıp Arap kanalları izlenip Arap kültürünün hakim olduguna şahit oldum. Anne Arap olsaydı bu kadar olamazdı sanırım... Araplar geleneklerine, kültürlerine çok düşkün gercekten, her şeylerini yaşatmaya çalışıyorlar, onlara gidince yabancı ülkeye gitmiş gibi oluyorum Ancak kıyafet konusunda kısıtlama görmedim, başları açık hepsinin de. Ama yılbaşında kutlama yapmazlar, muhafazakarlardır yine de vs. Bu arada arkadasımın kardeşi bir Arapla evlenip yurtdısına gıttı. Diğer arkadasım Türkle evlendi. Bunları da bilmeni istedim.
Anlattığın durum bence aileden kaynaklanıyordur. Bir de zaten dediğim gibi benim sevgilim Iraklı. Onların isimleri Türk isimleriyle aynı. Öyle farklı bir isim yok.
Senin durumun evet biraz zor. Aslında forumda mutlaka vardır birileri bir başlık açıp aramayı denemelisin.
Aileye bağlı birazcıkta bu.Her ailenin yönetim şekli farklıdır
benim bahsettiğim teyzenin evinin türk evinden hiçbir farkı yok,kendi evim neyse onların evi de o :)) mutfakları biraz farklı,her yemeğin yanında,kahvaltıda bile hurma yiyolar mesela.Film izlerken çerez niyetine hurma atıştırıyolar :) bazı baharatları bana tanıdık gelmeyen cinsten..Onun dışında aynı herşey,zaten yemekleri evin kadını yapıyor,o da türk :))
Çocukların arapça bilgisi de alfabe ve yirmiye kadar sayabilmeye kadar,klasik türk ailesinin ingilizceyi okulda öğrenmiş çocuğu kadar işte
Gerçi öğrenmişlerse bilmiyorum,üniversiteye başka şehre gittiğimden beri,4 senedir falan görüşemedik çok..Evlerinde basınca arapça konuşan,alfabe-dua öğreten oyuncak kitaplardan vardı küçükken,onu hatırladım yazınca :)
Esim alman, is sebebiyle bir arap ulkesindeyiz. Ama cok sik turkiyeye geliriz, ayda iki kere falan. Turkiyede is buldugu gibi burada yasayacagiz, cok seviyoruz zaten Turkiyeyi. Bulundugumuz ulkede araplar, cok ta farkli yasamiyorlar. Bayanlar basi acik ta gezebiliyorlar mesela, bazilari cok bakimli. Ama buyuk cogunlugu birden fazla evliligi normal karsiliyorTabi hepsi degil. Bir kac arap hanim arkadasim var, onlara cok normal geliyor. Eger ruhunuz, kisiliginiz, fikirleriniz uyusuyorsa, nereli olursa olsun, inandiginiz yonde devam edin. Benim ailem zorluk cikarmisti, cok zorlandim ve hala zorlaniyorum. Ama her aile farkli. Umarim hayirlisi olur. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?