- Konu Sahibi egeninhamsisi
-
her evlat sahibi olamayan başkalarının çocuklarıyla bu kadar samimi olsa vay halimize .ben sizi haklı buldum psıkologlar da eğitimciler de aynı görüşteler merak etmeyin açıklaması çocuk sevgisi ya da iyi niyet olamazAdamın eşinin çocuğu olmuyormuş. İki çocuğumu kaybettim ondan seviyorum çocukları dedi banada. 1 - 2 senedir bizim binada görevli. Görümcem ben konuşurum sen hiç bişey deme dedi . Eniştemiz de yıllardır okul müdürü sürekli çocuklarla beraber. Kapıcımız “Çocukları seviyorum” falan deyince bende seviyorum ama öpmüyorum diye araya girmiş hemen, biraz sert çıkışmış ona.
Binadaki çocuklara şeker alıyormuş para veriyormuş. Zaten hep çocuklarla beraber oturuyor bina girişinde . Hepsini yanına topluyor genelde. Telefondan birşeyler seyrediyorlar falan bazen çocuklarla.
Bugün Eşimde niye büyüttün binada herkese anlattın diyor. (Herkese anlatmadım ki)
Bu konuda karşı taraf ne kadar İyi niyetli de olsa sessiz mi kalsaydım , uyarmak gereklimiydi? Değil miydi? Bana yapılmasını istemeyeceğim bir şeyi çocuğuma neden yapsınlar diye düşündüm o an. Görümceme fikrini sormak için söyledim
Ben de sizin gibiyim sıkmayın canınızı,Türkçe öğretmenim sınıfta doğru cevap verdim diye öpmüştü yanaklarımdan,eve gelip anlattım bi hevesle,babam işkillendi bi hafta anneme okulda nöbet tutturdu taciz mi ediliyorum diye,iyki de öyle yapmış,beni de uyarmışlardı,ben de kızıma öyle davranıyorum,denizde sürekli jandarma gibi kızımı izledim mesela tatilde,tanımadığım bi adamla su oyunu oynadığını farkettim anında gidip aldım denizden,kızımı da tekrar uyardım,kimse sevmesin öpmesin hatta yaklaşmasın kızıma,insanlar çok acımasız ve sapıklar.Arkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?
6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.
Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.
Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .
Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Evine göndermedim tabi. Kapıcı sabahtan mesai bitimine kadar bizim binada. Görümcemin kapısına kendi gitmiş o sıra söylemişler özellikle evine gitme rahatsızlık verme durumu yok. Adamın eşine falan söyledik gibi bir durumda yok . Keşke bir kez daha okusaydınızKendiniz niye konusamiyorsunuz? Evet yaptigi yanlis ve uyarilmaliydi ama bu sekilde evine kadar gorumce ve enisteyi yollayip adamin esine kadar duyurup rencide etmemeliydiniz.
Kendiniz gordugunuzde uyarsaydiniz. Bu kadar dertse cocugu tek basina biyere yollamasaydiniz. Herkes tanidik bahane degil. Tanidiklardan da cok sey cikiyor.
İyi yapmışsın adam kötü niyetli olmaya bilir ama ortam kötü ne yapalım her gün bir haber çıkıyor küçücük çocuklarla ilgili o yüzden tedbirli olmak iyidirArkadaşlar merhaba ,
Bugün yaşadığım hadiseyi aynen aktarıyorum . İçinizden geçeni sizde yazar mısınız?
6 yaşında ki kızım bugün asansörde kapıcı ile karşılaşmış (giriş katta komşuya bir tabak götürüp geldi eve, aynı binada görümcemde oturuyor tanıdık çoğu kişi) eve girdi “anne asansörde kapıcı benim saçımı sevdi beni yanağımdan öptü “ dedi. Sadece ikisi varmış asansörde . Bende görümcemi aradım anlattım durumu ‘sakın kardeşime söyleme kötü bir niyeti yoktur eminim, ben konuşurum ‘ dedi. Görümcem kapıcıyla konuşmuş. eşi evdeymiş oda duymuş konuyu. Oda kızmış kapıcıya . Kapıcı “kötü niyetim Yok çocukları çok seviyorum çocuğum yerine koyuyorum “ demiş.
“bende çocukları çok seviyorum ama bugüne kadar hiçbir öğrencimi yanına gidip öpmedim sen iyi niyetle bile olsa yapamazsın’ demiş eniştemizde.
Kapıcı geldi benden özür diledi. “senin İyiliğine sözüm Yok ama çoçuğum akşama kadar okulda ne yapıyor görmüyorum her önüne gelen öpüp sevemez böyle” dedim. Akşam eve gitmemiş kapıda eşimi beklemiş . anlatmış durumu Ondanda özür dilemiş falan. Benim çocuğum yok çocuğum yerine koyuyorum çocukları seviyorum falan ağlamaklı olmuş. Eşimde üzülmüş ona . Geldi eve neden adamı bu hale soktun konuyu büyüttün diyor bana. Herkese anlatmışsın diyor . Sadece ablana danıştım eniştende evdeymiş duymuş dedim bende.
Sonuç; Ben suçlu oldum. Vicdan mı yapıyorum haklı mıyım haksızmıyım bilemiyorum şimdi . .
Apartmanda bir komşunuzun eşi , küçük kardeşinizi Yada çocuğunuzu tek başındayken öpse tepki verir misiniz ? Yoksa nasılsa tanıdık deyip ikinciyi olsa uyarırım falan diye mi düşünürsünüz? Normal mi , değil mi? Ben çok mu hassas davrandım gerçekten?
Evine göndermedim tabi. Kapıcı sabahtan mesai bitimine kadar bizim binada. Görümcemin kapısına kendi gitmiş o sıra söylemişler özellikle evine gitme rahatsızlık verme durumu yok. Adamın eşine falan söyledik gibi bir durumda yok . Keşke bir kez daha okusaydınız
Ben eşime söylesem mi kendim mi uyarsam diye sordum . Adamı görümcem bende iyi tanıyor hem. Fikrini danıştım oda sen birşey söyleme dedi. Durum böyle işte
Bence bu kadar sevgi gösterisi de sıkıntı. Ne izletiyor mesela telefonundan. Ben masum göremiyorum maalesef. Evet çocuğu olmuyor çocukları seviyor olabilir ancak bu herkesin çocuğunu okşayıp öpme hakkını vermez. Nereye olursa olsun tek yollamayın. Ve asansöre biri binerse ya da başkası olursa insin. Tek binmesi ayrıca sıkıntı asansöre zaten orası ayrı da. Ben komşu çocuklarına bile tembihliyorum görünce. Asansörü kullanıyorsanız yanınıza gelene dikkat edin diye. Paranoyakliksa paranoyaklık. Benim evladım herşeyden kıymetli. Bakıyorsun arabası son model çizik olacak diye gözünden sakınıyorlar ama biricik evlatları sabahtan akşama kadar sokakta geziyor hiç umursamiyorlar. Bu kadar mi kıymetsiz çocuklarımız?Adamın eşinin çocuğu olmuyormuş. İki çocuğumu kaybettim ondan seviyorum çocukları dedi banada. 1 - 2 senedir bizim binada görevli. Görümcem ben konuşurum sen hiç bişey deme dedi . Eniştemiz de yıllardır okul müdürü sürekli çocuklarla beraber. Kapıcımız “Çocukları seviyorum” falan deyince bende seviyorum ama öpmüyorum diye araya girmiş hemen, biraz sert çıkışmış ona.
Binadaki çocuklara şeker alıyormuş para veriyormuş. Zaten hep çocuklarla beraber oturuyor bina girişinde . Hepsini yanına topluyor genelde. Telefondan birşeyler seyrediyorlar falan bazen çocuklarla.
Bugün Eşimde niye büyüttün binada herkese anlattın diyor. (Herkese anlatmadım ki)
Bu konuda karşı taraf ne kadar İyi niyetli de olsa sessiz mi kalsaydım , uyarmak gereklimiydi? Değil miydi? Bana yapılmasını istemeyeceğim bir şeyi çocuğuma neden yapsınlar diye düşündüm o an. Görümceme fikrini sormak için söyledim
Çoçuğunuz olsaydı konuyu daha iyi anlayabilirdiniz. Aynı binadayız görümcemle . Kapıcıyı onlar benden daha iyi tanıyor adamla zaten ben konuşacaktım ama olay büyürdü. Ben sinirliydim o sırada. Görümcemde kötü birşey yoktur iyi niyetlidir adam falan ben hallederim bir daha olmaz dedi. Konu böyle ama benim sorum tam olarak şu aslında: kızım 7 yaşına giriyor ağustosta çevresinde ki herşeyi farkında artık bu olayıda bana çekinerek söyledi zaten. Kapıcı yaşını başını almış bir adam. Neden , ne hakla öpebilir ki ? Benim kocam kimsenin kızını oğlunu öpmez sağda solda. Bende öpmem. Masum mu bu yaptığı iyi niyetli bile olsa? Olabilir mi?Esi evdeymis yazinca bende adamin esi sandim gorumcenin esiymis ama sonucta adam evdeyken duyabilecegini biliyordu gorumceniz. Dikkat etmeye calisilmis bir durum yok.
Cocugunuz olduguna gore yetiskin bir insansiniz. Kucuk bir uyari konusmasini tek basiniza da yapabilirdiniz. Bunun icin ozel bir yetenek gerekli degil. Olayin onayini baskasindan alip, sikayetinizi baskasiyla iletmeniz ayri bisey.
O kadar da değil sende yahu sadece alıp severken kucaklarda zıplatmalara falan karşıyım ben ama dedesi amcası nasıl öpmesin hoşlaşmasakta doğru olmaz senin baban kardeşin öpse aynımı düşünüyorsunBen kizimi babasindan baska hic kimsenin opmesini istemem. Benim de vu konuda bi rahatsizligim var. Konu acmayi dusundum ama acmadim. Bazen kp ya da kizimin amcasi opup sevince asiri derecede rahatsiz oluyorum. Cok dusundum opmeyin falan demeyi ama yapamadim bilmiyorum.
Çoçuğunuz olsaydı konuyu daha iyi anlayabilirdiniz. Aynı binadayız görümcemle . Kapıcıyı onlar benden daha iyi tanıyor adamla zaten ben konuşacaktım ama olay büyürdü. Ben sinirliydim o sırada. Görümcemde kötü birşey yoktur iyi niyetlidir adam falan ben hallederim bir daha olmaz dedi. Konu böyle ama benim sorum tam olarak şu aslında: kızım 7 yaşına giriyor ağustosta çevresinde ki herşeyi farkında artık bu olayıda bana çekinerek söyledi zaten. Kapıcı yaşını başını almış bir adam. Neden , ne hakla öpebilir ki ? Benim kocam kimsenin kızını oğlunu öpmez sağda solda. Bende öpmem. Masum mu bu yaptığı iyi niyetli bile olsa? Olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?