Peki Siz bu durumu nasıl karşılarsınız?

5 yaştan büyük Çocuğunuzu aile dışından biri öpüp okşasa ;

• Tepki veririm bir daha izin vermem

OY: 124 91,9%
  • Sevebilir ne var bunda doğal karşılarım

OY: 11 8,1%

• Ankete Katılan
    135
6 yasindaki cocuk tek basina asansore binemez.!!!
Nasil izin verirsiniz?

Asansorde kalir eli kolu sıkısir.hersey olur

Hata sizde!

Disardan yabanci birisi gelir ayni andan asansore binerlerse hersey olur.

Cok rahatsizniz valla

Kapici da opmesin bir zahmet

Doğru yapmışsınız. Kimse kimsenin çocuğunu sevmesin de öpmesin de ne munasebet yahu. Hiç vicdan yapmayın ağlamak neyin göstergesi ayrıca yani sıkışan ağlar, ırmağı öldüren sapık da cocukları cok seviyo diye biliniyodu ağlamıştı o da sözümona. İyi niyetli olunacak zamanda degiliz ne yazık ki...

her evlat sahibi olamayan başkalarının çocuklarıyla bu kadar samimi olsa vay halimize .ben sizi haklı buldum psıkologlar da eğitimciler de aynı görüşteler merak etmeyin açıklaması çocuk sevgisi ya da iyi niyet olamaz

Haklisiniz. Bugün 2 yaşındaki kızıma onu kimlerin opebilecegini anlattım. Anne baba anneanne babaanne ve dedelerden başka kimse öpmeye ek diye öğrettim iyice. Arada tekrarlayıp bilinç altına girmesini sagloyoeu. Rabbim.bu duruma.dusurenlerin yanına biraklmasin...

Ben de sizin gibiyim sıkmayın canınızı,Türkçe öğretmenim sınıfta doğru cevap verdim diye öpmüştü yanaklarımdan,eve gelip anlattım bi hevesle,babam işkillendi bi hafta anneme okulda nöbet tutturdu taciz mi ediliyorum diye,iyki de öyle yapmış,beni de uyarmışlardı,ben de kızıma öyle davranıyorum,denizde sürekli jandarma gibi kızımı izledim mesela tatilde,tanımadığım bi adamla su oyunu oynadığını farkettim anında gidip aldım denizden,kızımı da tekrar uyardım,kimse sevmesin öpmesin hatta yaklaşmasın kızıma,insanlar çok acımasız ve sapıklar.

Kendiniz niye konusamiyorsunuz? Evet yaptigi yanlis ve uyarilmaliydi ama bu sekilde evine kadar gorumce ve enisteyi yollayip adamin esine kadar duyurup rencide etmemeliydiniz.
Kendiniz gordugunuzde uyarsaydiniz. Bu kadar dertse cocugu tek basina biyere yollamasaydiniz. Herkes tanidik bahane degil. Tanidiklardan da cok sey cikiyor.

Evine göndermedim tabi. Kapıcı sabahtan mesai bitimine kadar bizim binada. Görümcemin kapısına kendi gitmiş o sıra söylemişler özellikle evine gitme rahatsızlık verme durumu yok. Adamın eşine falan söyledik gibi bir durumda yok . Keşke bir kez daha okusaydınız
Ben eşime söylesem mi kendim mi uyarsam diye sordum . Adamı görümcem bende iyi tanıyor hem. Fikrini danıştım oda sen birşey söyleme kardeşim duymasın ben konuşurum dedi. Durum böyle işte

İyi yapmışsın adam kötü niyetli olmaya bilir ama ortam kötü ne yapalım her gün bir haber çıkıyor küçücük çocuklarla ilgili o yüzden tedbirli olmak iyidir

Esi evdeymis yazinca bende adamin esi sandim gorumcenin esiymis ama sonucta adam evdeyken duyabilecegini biliyordu gorumceniz. Dikkat etmeye calisilmis bir durum yok.
Cocugunuz olduguna gore yetiskin bir insansiniz. Kucuk bir uyari konusmasini tek basiniza da yapabilirdiniz. Bunun icin ozel bir yetenek gerekli degil. Olayin onayini baskasindan alip, sikayetinizi baskasiyla iletmeniz ayri bisey.

Bence bu kadar sevgi gösterisi de sıkıntı. Ne izletiyor mesela telefonundan. Ben masum göremiyorum maalesef. Evet çocuğu olmuyor çocukları seviyor olabilir ancak bu herkesin çocuğunu okşayıp öpme hakkını vermez. Nereye olursa olsun tek yollamayın. Ve asansöre biri binerse ya da başkası olursa insin. Tek binmesi ayrıca sıkıntı asansöre zaten orası ayrı da. Ben komşu çocuklarına bile tembihliyorum görünce. Asansörü kullanıyorsanız yanınıza gelene dikkat edin diye. Paranoyakliksa paranoyaklık. Benim evladım herşeyden kıymetli. Bakıyorsun arabası son model çizik olacak diye gözünden sakınıyorlar ama biricik evlatları sabahtan akşama kadar sokakta geziyor hiç umursamiyorlar. Bu kadar mi kıymetsiz çocuklarımız?

Son düzenleme:
Çoçuğunuz olsaydı konuyu daha iyi anlayabilirdiniz. Aynı binadayız görümcemle . Kapıcıyı onlar benden daha iyi tanıyor adamla zaten ben konuşacaktım ama olay büyürdü. Ben sinirliydim o sırada. Görümcemde kötü birşey yoktur iyi niyetlidir adam falan ben hallederim bir daha olmaz dedi. Konu böyle ama benim sorum tam olarak şu aslında: kızım 7 yaşına giriyor ağustosta çevresinde ki herşeyi farkında artık bu olayıda bana çekinerek söyledi zaten. Kapıcı yaşını başını almış bir adam. Neden , ne hakla öpebilir ki ? Benim kocam kimsenin kızını oğlunu öpmez sağda solda. Bende öpmem. Masum mu bu yaptığı iyi niyetli bile olsa? Olabilir mi?

O kadar da değil sende yahu sadece alıp severken kucaklarda zıplatmalara falan karşıyım ben ama dedesi amcası nasıl öpmesin hoşlaşmasakta doğru olmaz senin baban kardeşin öpse aynımı düşünüyorsun

Kimseye soylemeden kendim hallederdim. Gider sakince son zamanlarda yasanan olaylardan dolayi durum bu bu. Bir daha olmazsa sevinirim derdim. Bukadar dallandirip budaklandirmazdim. 2 cocugum var bu arada... cok yaymissiniz yazik adama nasil utanmistir.

Çok haklısınız.Adam iyi niyetli olabilir ama bunu bilemezsiniz. Bende olsam napıcağımı bilemezdim ama çok rahatsız olurdum. Uyarılması iyi olmuş. Bundan sonra daha dikkatli davranır. Malesef en yakınlarımıza güvenemiyoruz artık kimse kimsenin çocuğunu öpmesin.

Cocugum yok. Cocuklarla alakamda yok. Kimsenin*akrabalarimda dahil* cocuklarini kucagima almisligim dahi yoktur. Sevmem de ama boyle bir olayda uyari vermek icin yakin olman, taniyor olmaniz gerekmiyor o kisiyi. Gorumceniz olmaya da bilirdi ne yapacaktiniz susacakmiydiniz sinirlenirsiniz diye.
Dedigim gibi dogru bulmuyorum, kendim de yapmiyorum, cocugum olsa yaptirmam ama cozum yolunuz...
Adamin itham edildigi sey basit bisey degil cunku. Simdi itham etmedik diyeceksin ama biraz oraya kaciyor.

Bizim bakkal kızımı sevdiği için öpüyordu, kendi kızıda kızımdan 1 yaş büyük, iyi niyetine şüphem yok, ben kendi kızımı uyardım, kesinlikle biri seni öpebilirmiyim dediğinde müsade etmeyeceksin! Bir kaç kez tekrarlandı olay, sonra kızım yapmaması gerektiğini öğrendi ve izin vermedi, annem izin vermiyor dedi, sağolsun bakkalda o günden sonra yapmadı. Doğru olanı yapmışsın fakat çok kırılmış adam üzüldüm onun için , zan altinda kalmamak icinde baya ugrasmis, Ama bundan sonra oda tekrarlamaz

Kapıcıya üzüldüm ama sizi de anlıyorum hele ki son olaylardan sonra. Insanın kimseye güvenememesi çok acı. Ikinciyi bekleyip öyle mi uyarsaydım diye sormussunuz. Bu durum büyük ihtimal ile tekrarlanırdı zaten. Fakat direk kapıcıya endişelerinizi söyleyebilirdiniz. Kişisel bir durum olmadığını genel anlmda istemediğinizi dile getirebilirdiniz. Kapıcınız madem ve daha çok krşılaşacaksınız o halde durumu izah edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…