- 13 Eylül 2015
- 6.991
- 32.279
- 548
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
daha oncekı evımde otururken karsımızda kız yurdu vardı yatakalanı sonucta ve perde varmıydı bılmıyorum hıc kapalı gormedım kı kapatmak zorunda da degıller zaten buyuk camlardı evımız ust katdaydı hepsı karsımızda yanı ıster ıstemez yatak alanları oldugundan rahat gıyınmek zorundalar genc kızlar hepsı bazen terasa cıkarlardı kızım balkonda el sallardı onlarda kızıma el sallardı falanHay ağzınıza sağlıkkarşımdaki ev 2.şekilde,ben de bakınca aşağıdaki komşu çamaşır asmış mı filan görürüm bazen ama hiç öyle bi kaç saniyeden fazla bakamam görür de rahatsız olur diye. Hakkaten evimde perdenin arkasında da mı rahat yok artık düşünüyorum çocuğumu rahat emziremem bile artık evin içinde ne cesaret ne haddine de söyleyebildi aklım almıyor. Benim arka odamdan bakınca karşı evle aram çok yakın, öğrenci kızlar atletle beli göbeği açık geziyor eşimin baktığını da gördüm, eşimi uyardım ama kızlara hayatta diyemem ki onlar balkona öyle çıkıyor perde arkası filan değil yani ne biliyim yaa
Ilk evlendiğim zamanki oturduğum binanın bizimle aynı hizada olan dairesine birileri taşındı. Perde çekili olmasına rağmen karı koca yaptıkları her şeyi görüyorduk. Bunun bakıp bakmamakla alakası yoktu ki.Ikısı aynı degıl mı, perdesi cekılı kadının. hala gozukuyorsa bakmamayı ogrensınler bence.
Perdenızı kapatın demek ıcın evlerine gittiniz mi? Ya da ev sahiplerine soyleyın perdeleri kapatsınlar veya evde oyle dolasmasınlar dediniz mi?Ilk evlendiğim zamanki oturduğum binanın bizimle aynı hizada olan dairesine birileri taşındı. Perde çekili olmasına rağmen karı koca yaptıkları her şeyi görüyorduk. Bunun bakıp bakmamakla alakası yoktu ki.
Bir de nasil bir mahalleysePerdenızı kapatın demek ıcın evlerine gittiniz mi? Ya da ev sahiplerine soyleyın perdeleri kapatsınlar veya evde oyle dolasmasınlar dediniz mi?
Ahahaha evet ya, kıymetli kocalarının gözünden ne kadar uzaklaştırabilecekler kadın milletini acaba? Acıyorum böylelerine. Kocaya gık diyemez, ama sağa sola vik vik öterler.Ayyy neden utanacakmışsınız? Neden rezil oldunuz? O kadın röntgenci kocasından rahatsız olmuş mudur acaba? Evet röntgenci, ben evde istersem sütyen külot otururum ona ne? Benim evimin içinde ne giyeceğime kim karışabilir, o sapık mı? Hayır. Tesettürlü dahi olsan evinin içinde nasıl oturduğun seni ilgilendirir, onu değil. O da bilerek evin içine bakmasın bir zahmet. Kadında kocası gibi sanırım,kocasına "sen hayırdır milletin evini mi röntgenliyorsun" diyeceğine ev sahibine söyleyip sizi uyarttırıyor.
Biz söylemedik ama birisi söylemiş muhtemelen, perdelerini kapattılar bir zaman sonunda.Perdenızı kapatın demek ıcın evlerine gittiniz mi? Ya da ev sahiplerine soyleyın perdeleri kapatsınlar veya evde oyle dolasmasınlar dediniz mi?
Herkesın evı gorunur emınım storu ındırmedıgımde karsı apartmanda benı goruyordurBiz söylemedik ama birisi söylemiş muhtemelen, perdelerini kapattılar bir zaman sonunda.
Şunu da belirteyim, balkona çöp atmaya çıkıyordum veya çamaşır sarmaya bakmamak için kafamı önüme eğiyordum. Herkes benim gibi değil ki. Sapık mi yok memlekette. O yüzden insanın biraz dikkat etmesi lazım.
Enteresan olan bu degıl mı, kapıya gidilmesi..Bir de nasil bir mahalleyse
Camini sil balkonunu yika diye gidilir mi yahu elalemin evine? Saka gibi
Kadin da hala kendini savunmaya calisiyor elimden geldigince temizlik yapiyorum diye
Boyleleri benim kapima gelse var ya
Kesinlikle. Goren de kadin pencere onu de striptiz yapiyor sanacak. Alt tarafi evinde askiliyla oturmus. Boyle salak sacma seyleri dert edinen gercek bir “mahalle kulturu” ve baskisi iste. Sokakta yuruyemez hale gelisimizin sebepleri boyle insanlarin varligi ne yazik kiEnteresan olan bu degıl mı, kapıya gidilmesi..
Kapıma boyle bırı gelse tum samimiyetimle soyluyorum en guvenlı olmam gereken yerde, evımde tacize ugradım dıye sikayet ederım.
Gorunebılırım dısarıdan, bu karsı apartmandaki kimseyi ilgilendirmez.
Sen tedirgin olma, onlar kocişlerinin gözünü bantlasın.Onlara göre evde öyle atletle oturmak yanlış eminim, ev sahibi de aynı fikirde. dedi ki karşıda bi kadın balkona pijamayla çıkıyormuş ta eşinin gözü kayıyormuş ona kızdı bugün.beni kimse ilgilendirmiyor kimin ne yaptığını ne giydiğini takip edemem kimse kendi kusurunu görmüyor, başkasının kusurunu bulmaya çalışan çok burda. Çamaşır serdim özellikle dikkat ettim artık kendi çamaşırlarımı bile geriye astım gözleri değmesin diye ben tedirgin oldum
Di mi, ben de şimdi düşündüm acaba bana ev sahibini gönderen eşine neler diyordur evde, neler yapıyordur kıskançlığındanSen tedirgin olma, onlar kocişlerinin gözünü bantlasın.
Bi halt edemiyordur, etse senle uğraşmaz.Di mi, ben de şimdi düşündüm acaba bana ev sahibini gönderen eşine neler diyordur evde, neler yapıyordur kıskançlığından
Bir ben iyi niyet görmüşüm. Konu sahibi detayları sonradan verdiği için komşunun niyetini bilemedim. Gerçi hala bilemiyorum. Ben de olsam uyarırdım çünkü. Yolum yöntemim farklı olurdu ama uyarırdım.Bi ben mi iyi niyet göremedim karşı komşunun tavrında acaba? Ben olsam sağa sola duyurmaz, direkt kendim söylerdim, ev hali ile görünmekten rahatsız olacağını düşündüğüm birine. Tanıyayım veya tanımayayım farketmez. Ağızdan ağıza dolaşır çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?