Pes etmeli miyim? Kadının yeri kocasının yanı mı? Peki ya aile?

hayır işle alakalı sıkıntısını baska zamanlarda dıle getırıyordu ama tayın meselesınde hıc gundeme getırmıyor.. o yzuden bunu onemsemıyorum..
yol durumuna gelınce
eşim denetçi mühendis, haftanın 3 gunu, bazen hergun denetımde oluyor. gec gıdıyor erken gelıyr. bazen kurum aracı gelıp alıyor. denetımlere kurum aracı ıle cıkıyorlar.
böyle yani durum

para verme durumu da ıhtıyac degıl kı mesela arıyor 18 yasında fırlama kardesı, ben motor alacagım kartını bana ver dıyor. yok motor eldıvenı alacagım para ver. kıyafetım yok kartına cekelım alıserıse gıdelım. bu durumda gecınemedıgını soyleyen adam her seye tamam der mı= benım altınlarım cocugumun dogumunda takılan ceyrekler gıtmek zorunda mıydı bu borcları kapatmaya?

kardesını atmasın benımde var kardesısm ama hayır demeyı bılmelı ınsan. bugun işim var su gun gel dıyebılmelı en azından...

Bilemiyorum.
Eşiniz çok dik kafalı belli ki.
Ben olsaydım gitmezdim, hele ki fikrimin alınmadığı ortamda.
Herkesin evliliği farklı tabii.

Ben gelmiyorum deseniz eşinizin bırakıp gitme ihtimali var mı?

oyle bır ıhtımal olup olmadıgını kestıremıyorum. varsa da boşanır gider.
Sosyologsanız bu sene kpss çalışın seneye Ata'nın istanbul a oldu bitti araba da alır rahat rahat yaşarsınız

Öğretmenlere kadro yok ama sosyologlara var

evet ama yapamıyorum calısamıyorum dogru duzgun. hırs yok. puan fazla... ne bıleyım. asılsam aslında olur mu bılemıyorum.

asla böyle bir hataya düşme
o doğu şehrine ailesinin yanına yerleşirsen bir daha ömür billah geri dönemezsin
ayrıca bir defa ailene söz vermiş bu nasıl bir yan çizmekir

ailesının sehrını dıle bıle getıremıyor arızalı bır kaynanam oldugundan. ama ıc anadolu dogu anadoluya dogru dıyor hep.

Erkekler nasil anammmmmm garippp anammmmm babammmmmm çilekes babammmmmmmm diye mangalda kül bırakmıyorlar aynısını yap. Birak isterse istesin gitme. Açıkça da söyle. Yolun açık olsun ben ailemin yaninda kalıyorum de. Seni çocuğunu düşünen adam geri adım atar. Onun anasının yanında yaşasan ama senden iyisi olmaz.

İşte neden? Çünkü o errrkekkkkk. Anasi babasina yakın olmali. Kocan uyuzun teki kusura bakma.

kusura bakmasın ama insanlar oralardan gelmek için ne uğraşlar veriyor
evin çok uzak olmasına metrobüs yoluna bir şey diyemem işine daha yakın bir ev tutulabilir daha uygun kiralı bir yere çıkabilir ama hasta babanın olduğu yerde bir yere kıpırdamak istememekte haklısın heleki şehir değiştirmek

evet haklısınız ama buyuk cumleler kurdu gıtmem sürülmediğim sürece buradan dedı. sızın dedıgınız gıbı hayat neyı getırır bılemem deseydı madem...

Aıleme duskunum ama dilde bu sadece. sureklı annemlere gıtmıyorum sureklı aramıyorum onsuz asagı dahı ınmıyorum. onlarla vakıt gecırelım gıdelım bıle demıyorum. hatta o kadar kı esım bana bır gun '' sen neden asagı ınelım demıyorsun hıc '' bıle demıstır yanı. o derece. sırf yanlıs anlamasın kendını degersız hıssetmesın kendı ıstedıgınde gıdelım dıye....

Bizim için çalışıyor gorunurde ama ailesi de yumusak karnının farkında. Onlara da çalıısyor aynı zamanda...

iyi de canım evlilik böyle bir şey değil ki, bir tarafın tüm istedikleri olsun, diğeri de çeksin çileyi.
erkekler yapınca kızıyoruz, kadınlar yapınca da kızacağız.
benim bu konudan anladığım eş artık eşinin ailesi ile aynı şehirde yaşamak istemiyor, keşke karşılıklı oturup birbirlerine daha açık olabilseler ve gerçek sebeplerini birbirlerine açıklayabilseler.

Konu sahibinin haklı olduğu çok madde var, ama adam paşa paşa geri adım atacak demek de bana doğru gelmedi.
mutsuz bir hayatı mı olsun adamın, karar İstanbulda kalmak bile olsa karşılıklı oturup ortak karar vermeleri gerekir.

İşte neden? Çünkü o errrkekkkkk. Anasi babasina yakın olmali. Kocan uyuzun teki kusura bakma.

Aslında bır kac kere benımde aılem var bende yakın olmak ısterım dedı ama sonra dıretmedı aıleme yakın olayım dıye ...
en basta planımız oydu aslında , karşıdan ev bakıyordu baska semtlerden. ses cıkarmadım. ama işin rengi değişti. abarttı.

Sen başından konuşmuşsun kabul etme ama 3 saatte fazla yav işe gitmek için işe yakın biyerlere taşının

felsefe grubu öğretmenliği. sosyologum aslında
Evet kpss de biraz şansınız düşük galiba ama şöyle biliyorum sizleri okullara rehber öğretmen olarakta atayabiliyorlar ve puanları çok yüksekte değil inşallah hayırlısıyla olur.Canım bol bol ders çalış belki bu biraz sizi maddi anlamda toparlar.Gerçekten eşinin kazancı istanbul için az buda onu strese sokuyor olabilir anladığım kadarıyla araba alarak hem zamandan kazanmak istiyor hem yatırım yapmak istiyor..
Ve siz bir ailesiniz eşin seni her anlamda yanında istiyor bu en büyük hakkı belki sana evlenmeden önce sözler vermiş olabilir ama onuda anla seni sevdiği için ve kaybetmek istemediği içindir.Şimdi yan çiziyor diye düşünme aksi olsaydı bile sen eşini bırakır mıydın?söz vermeseydi bile ..
Canım seni anlayabiliyorum baban hasta eşinle baban için bu dönem biraz daha sabırlı olmasını iste ama rest çekerek değil siz eşiniz ve bir ailesiniz..Belki şimdilik eşine yakın bir muhite gidebilirsiniz.. Şuanki ortak çözümünüz bu olmalı diye düşünüyorum.Allah kolaylık versin.

Kabul etme. Tekrar söylüyorum. Sakın sakın etmeeeeee. O muhtemelen yasayalim birkaç sene ailesiyle. Cocuk olunca zaten benden ayrilamaz. Anamin yanına giderim diye plan yaptı icinden. Çok zeki ya beyefendi...

sizin ailenizden uzaklaştırmak istediğini hissettim ben
benimkiler yanımda değil ben niye hanımın ailesinin yanındayım diye
tek bir konuda eşinize hak verdim yol durumu ve ev kirası hakkında
ev kirası çok yüksek ve metrobüs de üç saat yol çok yorucu

çile çekmiyor işte öyle ..
eşim denetçi mühendis, haftanın 3 gunu, bazen hergun denetımde oluyor. gec gıdıyor erken gelıyr. bazen kurum aracı gelıp alıyor. denetımlere kurum aracı ıle cıkıyorlar.
böyle yani durum

ailem munis insanlar. aynı sehırde yasamaktan vazgecırecek bır muamelelerı sozlerı olmamıstır asla...

Sen başından konuşmuşsun kabul etme ama 3 saatte fazla yav işe gitmek için işe yakın biyerlere taşının

böyle yani durum. baska semtte ev bakıyordu , döndü yıne kararından

Durumunuz zor Allah yardimciniz olsun, bir yanda esiniz gidelim diyor ama keske ailenizde gitmeyin bizi torunsuz birakmayin deyip sizi bir evlat olarak daha fazla uzmeseler. Belki onlar serinkanli olsa siz bukadar uzulmezsiniz. Ama birsey saha varki esinizde hata neden derseniz babaniz zten 1000tl lik ev bulmus, ayrica zaten annee babanizla iliskiniz esinizi rahatsiz etmeyecek boyutta anlattiginiza gore. Esinizin o 3 saatlik yoldan bahsetmesi sadece bahane. Ben kendi annesine yakin oturdugu icin anadolu yakasindan avrupa yakasina otobuslerle aktarma yaparak giden erkek taniyorum. Onlar neden demiyor ya bu yol cok uzun gideyim isime yakin yerde ev tutayim. Ama yok anneye yakin ya oturulan yer o yeterli. Emin olun esinizde kendi ailesine yakin otursaydi bikacgun suren o 3 saatlik mesafe umurunda olmazdi. Ki siz evlenmeden durumu belirtmissiniz ve kabul etmis. Ayrica yan cizme huyu varsa ilerde baska sehirdede yan cizer daha da yaklasir ailesine. Bence tavriniz net olsun.

Ya adamin niyetini yazmissin. Anasının yanına gidip parasini onlara yedirmek. Senin ailen saf dışı kalacak ama onun ailesi dibinizde olacak.

Kelimelere çok takılıyorsun.İnsan her yıl yeni bir olgunluk kazanır.O gün sadece aşk vardır ve seni kazanmaktır amacı ve gerçektende hiç bir şekilde gitmk istemiyordur.Hayatın ne getireceğini o da düşünemmeiştir.Bu cümleyi kurmamamsı mı suç.Herkesin ailesi kıymetli.Onun da senin de.Ama iş hayatındaki mutsuzluk trafik şu bu çekilir çile değil.Şimdi senin ailene bir tanıdığın bu şehre gelin burda tedavi olsun de se ve gitse,sende gitmek istesen eşin de sana aynı cümleyi kurmaz mı sen bana böyle dememiştin diye.Ailelere para kısmını oturup konuşmalısınız o ayrı.Ama neresi mantığa uyuyorsa orada yaşanmalı.Bunları inatla değil oturup konuşarak çözmelisiniz.Sen bana böyle söz vermiştinlerle çözülmez bunu anlatmaya çalışıyorum.

Kabul etme. Tekrar söylüyorum. Sakın sakın etmeeeeee. O muhtemelen yasayalim birkaç sene ailesiyle. Cocuk olunca zaten benden ayrilamaz. Anamin yanına giderim diye plan yaptı icinden. Çok zeki ya beyefendi...

öyle mi dersiniz? dusunmemıstır oyle ya .

Ama benım ıcın gelmedı kı memleketınden . bız tanıstıgımızda zaten ataması buraya olmus, calısmaya baslamıstı bıle... benle evlendıgınden gelmıs olsa boyle dusunecektım bende...

böyle yani durum 3 saat yol cekmıyor cogu zaman

Beyefendi kilometrelerce uzagi kendi ailesine yakin baska bir ili istiyormus.

haklısınız anın rehavetıyle, o an kaybetme korkusu ıle boyle buyk cumleler kurabıldı. ben dusunmelıydım aslında. gercekcı olması gereken bendım....

Yani ben bdv deki koca profillerinden yola çıkarak yazdım. Ama tekrar diyorum baban hastayken bırakıp gitme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…