Pes etmeli miyim? Kadının yeri kocasının yanı mı? Peki ya aile?

Konuyu aileden ayrilamamaya baglamayin arkadaslar. Ortada ne kadar ömrünün kaldigi belli olmayan, morale ihtiyaç duyan bir baba var. Konu sahibi baska sehre gittiginde Allah korusun babasi vefat edersse omru boyunca beraber geciremediği zamanin vicdan azabini ceker.

İyi de kadın tek ve babası kanser. Ayrıca sinirlisiniz ama konu sahibinden çıkarmayın. Eşinizin ailesinin yaninda dışlanmis hissediyorsun sanırım. O zaman esini ikna et kendi ailenin yanina gel. Konu sahibi baştan konuşmuş. Adam kabul etmiş. Adamin yaptığı kaypaklik resmen.

Kesinlikle ayrica bazi kadinlar da ilk basta evleneyim ne olursa olsun deyip kayinbaba kaynana yaninda yasamayi kabul ediyor sonra istemiyorum dayanamiyorum diye yan ciziyor bastan kabul etmeseydi
Burdaki adam da ayni evlenene kadar her seye he diyeyim evlendikten sonra kaypaklik ederim demis resmen madem buna katlanamiyor bastan boyle bir evlilige girmeseydi konu sahibi de ailesiyle oturacak sabit isli bir adamla evlenirdi

Aynennnnnn

Ne esimin ailesine ne de kendi aileme yakin degilim ama sanki kendi ailesinden ayri bir duzeni yokmus, kocasiyla aile degilmis gibi davranilmasini dogru bulmuyorum, acaba evlenmeden once sart koyarken de babasi kanser miydi, kendi esi tek erkek evlat olsa ve ailesine bu denli yakin olsaydi, anneci kocamla sorunlarimiz var diye konu acmaz miydi konu sahibi, bazilari eslerini damızlik gibi kullaniyor, zinciri bozmayim yasim gelince evleneyim, cocugum olsun ama hic evlenmemis gibi ailemle diyalogum devam etsin ayni seyi kocasi istese kabul eder mi, hadi bakalim kocasi ayni siteye ailesini tasisin ve konu sahibinin duskunlugu kadar duskun olsun ailesine acaba o zaman kendisi nasil hisseder, bir daha soyluyorum, yuvalarini sahiplenemeyen aileciler evlenmesin!

Uzgunum ama senin esin senin aileni kucumseyen ve hor goren birisi bu belli. Ve sizin bu durumunuzu kiskaniyor. Baban hasta olmasa tasin derdim hayat sartlari ama suanki durum bambaska. Ben kanserli annemi birakamazdim. Mukayese yap sence ayni durum tam tersi olsaydi esinin annesi yada babasi kanser hastasi olsaydi esin onlari birakip gidermiydi. Bunun cevabindan emin ol ve ona gore davran.

Samsunda 10 senelik binalar 600 lirakira, doğalgazlıolarak, adamakıllı bir ev 800-1000-1200, genelolarak büyükşehirlere göre kiralar iyi.
eşine de hak veriyorum,maaşının yarısı kira ve giderlere veriyor, kolay değil, kesinlikle 1000 liralık eve geçin ve bir süre sonra siz de çalışmaya başlayın, tek kişiyle geçim zor.Eğer tabi ille de istanbul diyorsanız

Bnm esimde isine gidip gelmek icin 3 saatini harciyor otobuslerde
Sirf bu yuzzden tayin istedi garibim
Bikti yollardan bu acidan esinize hak werdim
Ama soz wermis ve simdi baska yere tasinalim diyor bu olmamis bnce
Esiniz ailenizden sikilmista olabilir
Burada kalmak istiyorsaniz esinizin de kabul edecegi secenekler arayin derim

Kanser miydi bilemem. Kanserdi belki de. Aileci insanlar evlenmesin konusunda hak veriyorum. Ama adamda aileci ki kadınların aileye daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yani hakeden insana fedakarlık yapılmalı ama konu sahibinin eşi konu sahibine güven vermiyor bence. Yani konu burada aslında gidip kalmak değil bence. Konu sahibinin esi konu sahibine güven vermiyor ve babasi hastayken gitmek istemiyor ki haklı bence de. Birde su var baska il değil illa kayseri diye tutturmus. Ben burada şımarık bir erkek çocuğu görüyorum :-(

Bizde ailelerimizden uzakta oturuyoruz eşimin işi dolayısıyla, benim için her ne olursa olsun önce kendi eşim ve çocuklarım gelir.

bence fazla tartışmaya girmeden inatlaşmadan "ben babamı bu haldeyken gözü yaşlı bırakamam. aynı durumda senin baban olsaydı yine bırakmazdım" gibi net konuş. ama istersen boşan bilmem ne diye rest çekme. sadece babanın bu haldeyken yanında yakınında olmak istediğini belirt. devamında bi açıklama hiç yapma kendisi düşünsün acaba benden boşanır mı, beni tek başıma bırakırmı diye sen deme öyle şeyler hiç.
Önceki konunuda bunuda baştan sona okudum. ve eşinin ailesi aynen babannem ve amcamlar gibi.
bence eşin iyi bir insan olabilir bilmiyorum senin yazdıklarından pek öyle görünmüyo ama ailesinden fazka etkilendiğini düşünüyorum ben. annesi ve kardeşleri senin ailenle aynı yerde oturmasından dolayı onu çok eziyolar bence. işte senin ailenin ve senin kölen olmuş gibi davranıyolar adama ve esin onlar için canını verse yinede az gelir. onlar tarafindan böyle görülmemek için ne isteseler yapıyo ama yinede onlar ailesini bırakıp elin kızının ve onun ailesinin kölesi olmuş muamelesi yapıyolar. oda sırf ailesini bi köşede bırakıpta başkalarına damatlık yapmadığını göstermeye çalışıyo sürekli.
seni küçücük bebekle bırakıp onlara gidip 1 hafta kalması, kendi parası olmadığı halde onlara para yetiştirme çabası bundan bence. iyi hir evlat olduğunu kanıtlanmaya çalışıyo ayrıcada sırf bu yüzden seni ve aileni üzmekten haz duyuyo. çünkü annesi "aslan gibi oğlumu aldılar benden" diye konuşan bunu oğluna empoze eden bi kadın. ve kesin "sen onların hizmetçisi misin, o kadar kira ödeme, seninde ailen var, seni parmağında oynatıyolar, şöyle yapma böyle derlerse yapma" gibi cümlelerle dolduruyodur oğlunu.
bence seni bırakıp başka bi yerde yaşamaya ancak ailesinin gazıyla karar verebilecek bir insan. ve eğer bu karar verme sürecinde seni bırakıp ailesini ziyarete giderse anası onu gaza getirir bence.
ailesi hakkındaki tahminlerim doğru mu çok merak ettim? elizanelizan

Konuyu okudugunuzu iddia etmiyorsunuzdur herhalde?

Zira konu sahibi degil esi aileci. Konu sahibi ailesiyle kocasi olmadan gorusmuyormus bile.

Esi ise ailesini asalak gibi davransalar da, kadina hamile ve lohusayken eziyet cektirseler de evde tutuyormus. Ustelik ailesinin maddi olarak somurmesine de izin veriyormus.

Yani ayni sitede oturmak ve aileci olmak alakasiz seyler. Aileci olmayi elestiriyorsaniz esini elestirmelisiniz konu sahibinin.

Hakli olabilirsiniz bazi konularda( babaniz kansermis).
Ama her gerekcenizin ucuna ailenizi eklemeyin. Cunku siz su anki kurdugunuz ailenizide dusunmeniz gerek. Boyle yaptikca gercekten gina getirebilir bu olay. " ben neyimki?" Derse hakli esiniz.

ben olsam kesinlikle ailemi seçerdim.

sizi bu yaşa kadar bakıp büyüten, bebekken altınızı temizleyip karnınızı doyuran, sizin kılınıza bile zarar gelmemesi için uğrasan, sizin için yıllarça çalışan, varını yoğunu ortaya koyan ailenizin hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Hele bir de babanız hastaymış, allah gecinden versin, üzücü bir durum olduğunda onları bırakıp gitmenin acısını ve vebalini ömür boyu taşımak zorunda kalırsınız.

Açıkçası ben evlendin artık kendi ailen var diyenleri anlamıyorum. Evlenince ne oluyor anne-babayı hem de en zor anlarında hayatınızdan çıkarmak zordunda mı kalıyorsunuz? Asla haklarını ödeyemecek olduğunuz ailenizi böyle bir zamanda, hasta babanızın yanında olmanızı bile çekemeyen bir adama mı değişmeyi düşünüyorsunuz?

Belki babanız hasta olmasa eşinizin istediğini düşünebilirsiniz derdim ama şu koşulda mümkün değil. Ben de hiç bir zaman çok aileci olmadım ama insanın sadece bir annesi ve bir babası var şu dünyada malesef zaman geçtikçe onlar yaşlanıyorlar ve ölüm diye bir gerçek var... Onların sizin desteğinize asıl şimdi çok ihtiyaçları var.

Sonuç olarak eşiniz ne derse desin babanızla, annenizle bol bol vakit geçirin, her daim onun yanında olun ve asla ileride başınızı taşlara vuracağınız bir hata yapmayın. Eşinizi alın karşınıza açık açık tüm bunları konuşun. Yok hala ısrar ediyorsa gitmek için insanlığından utansın bence.

Bu mesajınıza o kadar üzüldüm ki. Gözlerim doldu gece gece. Lütfen dik durun ve gitmeyin. Kocanız boyle bir fedakarlığı hakeden bir insan da değil gibi görünüyor zaten. Babanıza bir şey olursa çok vicdan azabı çekersiniz. Resti çekin, çok istiyorsa kendi gitsin. Gerçekten çok üzüldüm kötü niyetli bir kocanız var.

Kendi ailen ile mesafeliymişsin

Kocan sözünün eri değilmiş. Güven olmaz.

Baban hastaymış ki hayatta en değerli şey sağlık.

Kocan orta halli araba alsın. Aynı sitede kirası uygun eve çıkınca ödenir.

Eşinin kendi kafasına göre tayin istemesi doğru değil. Fikrin alınmalı. Bu senin de hayatın.

Ben olsam ağırlığımı koyardım. En başından söz vermiş. Vermese belki evlenmezdin. Ona göre hayat kurardın.

Eşiniz bence şımarıklık yapıyor. Erkeler artık kadın olmuş kadınlarda erkek. Yanlış anlamayın ben kendi eşim içinde diyorum. Birde her gün binmiyormuş yani. Anlamazlar babanız hasta çok iyi anlıyorum sizi. Anlayışlı olması lazım. Evet para kazansanız size bu kadar kapris yapamaz ama işte resmen kaprisinden yapyor gibi geliyor bunları. Ayrıca tayinini istediği yerde daha rahat bir çalışma ortamı bulacağı kesin mi pişmanda olabilir.Valla pes etmeyin bence.Güzellikle anladtın. Çok düşkünüz ailenieözelde bir durum var, çeker giderseniz sonra kendiniz çok yıpratırsınız.

Bende aileme yakın oturmak zorundayım, Sizin durumunuza benzer bı sekılde rahatsız annem .. Aynı hastalık olmasada.. bir iki sokak otede oturuyoruz.. Fakat eşime sıkıntı olmasın dıye ozellıkle kendı aılesıne de benım aıleme yakın bı nokta tercıh ettık.. Ben kendi aileme bir adım atıyorsam diğerlerine de öyle davranıyorum.. Eşimin özel hayatını ve ayrı bir evimiz oldugu noktayı es geçmeden, Önce onun fikrini alarak hareket ediyorum.. Eşiniz kendinin sayılmamasından rahatsız olabilir bu yüzden uzaklaşmaktan yana.. Ve gercekten çalıştığı kurumun mesafesı katlanılır değil..

Bu arada secımınız cok zor.. Esinize asla bosanmaktan bahsetmeyin..Ama hatırlatmak isterim ki siz nasıl babanızı düşünüyorsanız, cocugunuzunda babasını dusunmenız gerektiği.. Kocanızı ikna etmeye calısmaya devam edin... Cok baskı kurmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…