Pes etmeli miyim? Kadının yeri kocasının yanı mı? Peki ya aile?

Ailem derken ?
Evlenince, eşimiz + çocuğumuz ailemiz olmaz mı?
Sen artık evlisin, eşindir ailen.
Annen annendir, baban babandır, kardeşin kardeşindir.
Ama evlenince yuvan, evin, ailen... Eşin + çocuklarındır.
Bu şekilde düşünüyorsan çok çatışırsın ailenle (eşinle) hiç sağlıklı bir durum değil bence.
Ben hep böyle düşündüm. Yanlışsam yanlışsın deyin. Ama bu böyle, aksi halde neden Yuvamızı kuralım ki!

Allah babanıza şifa versin . inşallah iyi olur.
söylediğiniz kanser türünde çok iyi sonuçlar alınıyor. korkmayın. uzun sürmeyen bi tedavide biter inşallah

Konunun tamamını okuyamadım ama bence haksız olan sensin. Elbette aile çok çok önemli ama o imzayı attıysan ve ömrünü bu adamla geçireceksen artık senin ailen bu adam. Istanbul sartlarinda gećinmek o kadar zorki. Her sabah o metrobüsü çeken insanların psikolojisini kimse anlamayaz. Önceden söz verme olayında ise hepimiz değişen hayat şartlarında zora düşüyoruz eğer gerçekten oyle daha rahat edecekseniz bence kabul et. Netice her istediğinde aileni görmeni engelleyecek değil... Adama ikinci plandaymis gibi hissettirme...

Bilmiyorum kızlar. Çok bunaldım her gun bunu dusunmekten. Kızım olmasa daha kolay olurdu karar vermek. Babam her kızımı kucagına alışında ''sen bana şifa oldun, oyle bır zamanda geldin ki iyileştirdin benı '' dıye sevıyor kızımı. ''kızıma salıncak yapacagım, parka goturecegım gezdırecegım dıye hayaller kuruyor. Sımdı ben eşime uyup gıdersem, ölüm hak, kımın önce gideceği belli degıl ama hastalık sahıbı, ya ölürse, o zaman geçiremediği bu zamanlar için kendimii mahvetmeyecek mıyım kahrolmayacak mıyım eşimi suçlamayacak mıyım?

bunu esıme boyle dıyorum, kaderde olacak olanlar ıcın ne yapabılırım benı suclayamazsın bunun ıcın. baban ölebilir diye her an yanında mı olacaksın nasıl yasayacaksın o zaman dıyor ...

içim sızlıyor dusunuyorum da taşınma gününü, aılemı arkamda bırakısımı. Kı benım aılem esımın memlekeıne gıderken bız, havaalanında aglayan ınsanlar. 16 gun gıdıp gelecekık halbukı....

hıc ıyı hıssetmıyrm kendımı. nasıl cıkacagım bu işin içinden bilmiyorum...

Aynı sey basima geldi. Burada konu actim. Herkes tayin iste dedi. Ben de buradakilere uydum tayin istedim. Sonuç hüsran....tayin falan isteme. Gitsin kendi nereye gidiyorsa.....ben de evlenmeden once sart koştum ablamlarin sehrinde yasamayi. Orda 2 sene yaşadık ablamlara yakin bi apartmanda. Sonra tutturdu tayin isteyelim calistigim sehre diye. 50 dk mesafede baska bi sehirden git gel yapiyordu günlük..ama trafik falan yoktu yani.ben de sirf huzurumuz olsu diye gittim..degisen bisey yok..kulp bulan herseye buluyor. Iyilige de gecmiyor kimseye..hiz bozma düzenini. Otur simdiki evinde.gerekirse kavga et. Ama gitme benden sana tavsiye..tecrübeyle sabit.

kimseye gecmıyor ıyılık evet. hıc goze gelmıyor yapılanlar

Gitme cancağızım gitme

Aynı şeyi yaşadım, kanser hastası babam istedi diye başka semtten onun oturduğu siteye 8 aylık hamile halimle taşındım, son bir senemizi birlikte geçirdik, babam torununun yaşını göremedi ama değdi inan...

Eşinin tavrı bencilce... sana sormadan tayin istiyorsa tek başına gitsin madem

cok üzüldüm

Balıkesir nasıl bir yer? En nezih semti? Merkeze uzak olmayan

Bana danışmasına danışıyor aylardır ama ıstedıgı cevabı alamadığı ıcın dun mesaj yazmış artık sana sormuyorum ülke durulsun gidiyoruz diye. Kendisi şuan il dışı görevde. Karşılıklı konuşmuyor da mesaj yazıyor bana boyle onemlı konuyu. Cunku ben ağırlık koyunca susuyor ya da oda terkedıyor kendisi...

Vallahi bana böyle dayatsa gideceğim varsa da gitmem.

Doldurmuyor ona sorarsan. O bırılerinin lafı ıle hareket edecek karakterde degilmis...
Karin niye ailesinin yaninda kalmak istiyoda sen neden istemiyorsun neden karinin dedigi oluyor hep ne diyorlardir belkide canik evlenmeden once istedigin kadar anlasma yap zaman sartlar aile is ortam maddiyat vs vs..) gibi sebeplerden dolayi evdeki hesap carsiya uymuyor..bende esimle bazi ailevi konularda anlasma yaptim ama hicte istedgim gibi olmadi yeri geldi cok kizdim yeri geldi cok sinirlendim ama sonra ne oldu biliyomusun esim ailesininin gercek yuzunu gordu ve anlastiklarimizdan fazlasini yapti..ve cok sukur sorun kalmadi

ben de buna takıldım evlenmeden önce konular konuşulmuş
ama şimdi adam konuşmadan tek başına hadi taşınıyoruz diyor
konuda ki en can sıkıcı nokta bu bence
ben emrivakiye gelemem bir de verilen sözleri onemserim o acidan ben konu sahibinin esini karakter acisindan zayif buldum
Ayrica kiz alt katindaki anne babasının yanina esinden habersiz gitmezken, adam kardeşine kredi kartını kosulsuz sartsiz her istediğinde veriyor ve harcamalardan eşini haberdar etmiyor sonra da geçinemiyoruz diye acısını kadından cikartiyor
Bilmiyorum büyük konusmak da istemem ama bu karakterdeki bir adamla ben geçinemezdim

bu yoruma katılıyorum evlenince aile denince ilk aklımıza esimiz gelmeli, burada erkekler icin nasıl "sen eşisin, önceliği sen olmalısın " diyorsak burada da aynisi geçerli ama şöyle bir durum var ki, konu sahibi hasta babasina esi olmadan veya onun haberi olmadan gitmiyor belki haftada bir anca gidiyordur (bunu belirtmemis benim tahminim )
Fakat eşi, kardeşi arayip ben geliyorum ya da kredi kartını ver/para ver deyince hayir demiyormus
Ise yakin veya kirasi daha düşük bir yere tasinmaya yanasmiyormus, kendisi tayini kafasina koymus ve esini de kendisine uymaya mecbur bırakıyor "sen ne düşünürsün" diye sorma gereği bile duymuyor
Bu acidan bakılınca esi de pek çekirdek aile bilincine sahip degil gibi duruyor
Iletisim karsilikli konusarak olur eger ki o gidiyoruz diye emrivaki yapabiliyorsa, senin de bana danismadin ki ben gitmiyorum deme hakkin var çünkü bu karar tek basina verilecek bir karar değil
Konu sahibi arkadasim.ben tüm yorumları okudum ve esin icin gecinmeye gönlü olan insan her alternatifi degerlendirir diye düşünüyorum fakat eşin "ben karar veririm sen bana uyarsin"modunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…