peşinat yokken ev alınır mı?

Emlakçıyla alakası yok kredi için banka anlaşmalı şirketten eksper gönderir onlar da hayatta fazla çıkartmaz. Çünkü bankalar bu konuda çok sert eğer anlaşılırsa veya ihbar giderse direk o firmayla anlaşmayı kesiyorlar ve yüksek bir tazminat alıyorlar. Arkadaşımın eksper şirketi var ordan biliyorum

Valla biz aynen de sizin durumdayken ev aldık geçen yıl , güne girdik ayda 2000 ,o ay bize verdiler 20000tl oldu elimizde evin eski sahibinden de 10 bin için süre istedik 112 bin de kredi çektik 135 bine evi aldık , gün bitene kadar tüm paramız borçlara gitti bizde ekstra iş yaptık mesela nöbet tuttuk pansiyonda kurs açtık ekstra ,ordan gelen parayı da harçlık ettik gün bitince kenara para bile koyabilir hale geldik. Hiç düşünmeyin alın.
Çevrenizde gün yapan varsa katılın ve ilk ayı size versinler.

Öncelike hayırlı olsun güle güle oturun.

Şu aralar kiralık ev arıyorum ama mesajınızı okuyunca neden olmasın deyip kredilere şöyle bir baktım

Bulunduğum şehirde kiralar yüksek, temiz düzgün bir ev 750-800 tlden başlıyor ki bu alt limit. Kiralık ev çok az hep satılık var. Peşinatım yok arabamı satmam zor iş yerim ters bi yerde. Hem pastam dursun hem karnım doysun istiyorum yani

Biraz peşinat biriktirip 1+1 falan alsam mı acaba

Offf çok karamsar günümdeyim resmen geçim derdine düştüm

Almak istediğiniz eve banka exper yollayıp değer Biçer.Emlakçıların pek faydasının olacağını düşünmüyorum.bence bu maaşla çok güzel ev alabilirsiniz.on yıllık yada daha az konut kredisi Alıp;kira öder gibi bankaya kredi taksidini ödeyebilirsiniz.

Konuya kaynak yaptım

Kızlar ben mesela ev ve kredilere bakarken maximum 60 ay hesaplıyorum. 5 sene bile benim için çook uzun geliyo. Öyle 10 yıl falan kredi çekmek mantıklı mı sizce?

geliriniz yüksek kredi miktarını fazla verirler ama ayda 2.000 bile koysanız kenara 1 sene de peşinatı çıkartıp güzel bir ev alabilirsiniz 1+1 dense

Canım biz de aynı durumdayız 4 yıllık evliyiz ikimiz de kamudayız bir tane kredi ödüyoruz ve ekim ayında bitecek bu benzerlik korkuttu beni Ekimde bitecek olan kredimiz 2000 tl üstüne bi de kira 2500. Biz de toplamda 2500 tl lik bir ev borcunun altına girebiliriz ama bulunduğumuz semt te evler 150.000 tl den başlıyor o yüzden büyük ihtimal birkaç yıl alamayız yada 3000 lik borcu göze alıp 2+1 bir daire bakacaZ. Ama kesinlikle artık bu saatten sonra 1+1 falan istemiyoruz olacaksa iyisi olsun yada bi ra z daha beklerim

Bu işin içinde olduğum için net söylüyorum
Hiç peşinatsız ev almanız çok zor
Ekspertizler daha önce bu konuda yardımcı oluyorlardı fakat 1 senedir havuz sistemi var istediğiniz eksper gelmiyor malesef
Az da olsa peşinat lazım ekspertizin çıkarttığı rapora göre % 75 konut kredisi kullanırsız
Kalan eksiğinizi de ihtiyaçla tamamlayabilirsiniz
Hatt önce konut kredisine başvurun,çıkan kredinin ipotek evraklarını imzalamadan aynı gün ihtiyaç kredisine başvurun her ikinizde çünkü konut krd evraklarını imzalamadığız için ihtiyaç krd olan banka çektiğiniz krediyi ekranda görmez
Bunu yaparken farklı bankalar tercih etmeniz gerekir
Bu şekilde bir çok aile ev alabiliyor

faiz yükselmiş tabi 1.25 biraz yüksek bi oran ama napalım..
biz evlendiğimizden beri kısıtlı yaşadık eşim işsizdi diye
şimdi o da düzgün gelirli bi işe başlayınca cok rahata alışmadan parayı bağlamak gerek diyor

mavi ekran verdi beynim
ama çok iyi anladım valla
teşekkür ederim şu an çok karlı görünüyor

evet ya emlakçıyla ilgili değilmiş
ne bilelim eşim öyle sanıyomuş
ihtiyaç kredisi yolunu deneyeceğiz

gün var da 2000 den değil 200 den yapıyolar :)
sanırım o kadar yüksekten girilen bi gün bulamam şu anda
ama sizinki de çok mantıklı böylece faizsiz peşinat bulmuşsunuz

teşekkürler
şu an başka ihtiyaç kredim var ayda 1500 e yakın taksitini ödüyorum ekim ayında bitecek
eşimle ayrı yerlerde olduğumuzdan da 2 ayrı ev ve masrafımız var
maaş ayın 15 inin akşamını göremiyor yani
ama borçları bitirip aynı şehirde buluşabilince bence de bu maaşla ev almalıyız

hmmm anlıyorum
peki konut kredisi çekince ihtiyaç kredisi vermezler mi yani?
konut kredisi sonuçlanmadan diğer krediyi çekmek lazım diyorsunuz

peki eşime ihtiyaç kredisi çektirsem mesela 30.000
1 ay sonra diyelim ben de konut kredisi alamam mı 70.000 gibi
ikimizin olayı ayrı hesaplanıyordur di mi?

Çok teşekkür ederim. Darısı sizin ve bütün isteyenlere inşallah. Çok duymuşsunuzdur "ev asla zarar etmez" diye. Kesinlikle doğru. Bekarsanız, uzun süre evlilik düşünmüyorsanız 1+1 iyi fikir bence. Yok evlenirseniz de evlenene kadar oturur sonra da kiraya verebilirsiniz. Diğer şehirlerde bilmiyorum ama burada 1+1 evlerin kirası çoğu kez daga yüksek oluyor. Bana göre kaç odalı eve karar verirseniz verin satın almak çok daha mantıklı. Bi piyasa araştırması yapıp alabileceğiniz evin alt üst limitlerini belirleyin önce. Sonra da kredi için bankalardan faiz oranı alıp ödeme planlarına bakın. Buna höre evin fiyatında ve vadede değişiklikler yapıp gözünüzü karartıp girin bence. Asla zararlı çıkmazsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

vallahi hayatlarımız benzermiş :)
ya biz de ankara dan bakıcaz ev
ama eşim biraz şu emlak sitelerine falan baktı genelde 120.000 e metroya nispeten yakın ya da cadde üstü bi yerlerde kot 1 katında daireler var 2+1
hele bi de kot 2 gösterdi ki tam yerin dibi
bi de güneş her an içinde yazmışlar

ben de güney cepheli ara kat alamayacağımızı biliyorum da kot 2 de olmasın yani :)

kiraya çıkarsak 4 sene kadar da o şehirde kalıcaz
kiralar da 1 sene kontratlı oluyor hiç çıkamayız

Evet konut kredin yada ihtiyaç kredin farketmez
bir kredin varsa ikincisini alman zor
ama sizin maaşlar iyisorun olmaz
konut kredisi çıksın fakat imzaları atmayın aynı gün içinde farklı bankaya eşin ile beraber ihtiyaç kredisine başvurun ,ihtiyaç kredisini başvurup almanız 2 saat sonrasında konut kredisinin evraklarını imzalayın
yani ihtiyaç kullanacağınız banka konut kredisin imzalamadığınız için çekeceğiniz krediyi görmez
şu anda max 40 bin ihtiyaç veriliyor eşinizle çekerseniz toplam 80bin peşinatınız olmuş olur
ama bunun geri ödemesi daha fazla olup vadesi daha kısadır
ilk etapta bir ev beğenip ekspertizin raporunu beklemeniz gerekiyor sonrasında nekadar eksiğiniz kalırsa o kadar ihtiyaç çekersiniz
aklınızda olsun ihtiyaç çekeceğiniz bankanın ev alacağınızdan haberi olmasın bankada sorarlar ne için diye ailemize borç için çekicez dersiniz

hahahha çok iyi taktik ailemize lazım deriz bence de

benim üstüme 30000 +3000 + 5000 olmak üzere kredilerim var zaten şu an
hepsini bitiricem inşallah az kaldı

siz yetkili birine benziyorsunuz
eşim kara listedeymiş galiba
yaklaşık 5 sene önce az bi borcu Avukata intikal etmişti
ödedi kapattı hepsini bi seferde
acaba çıkar mı kara listeden
hiç borcu yok o zamandan beri

ya da ben ona kefil olsam falan bi faydası olur mu ?

Yani isterseniz ev alabilirsiniz birde ödemeleriniz 10 yıl sabit kalıcak ama maaşlara zam gelicek her şekilde avantajlısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…