peşinat yokken ev alınır mı?

Bu arada peşinat biriktirmek için 1 seneye yakın bekleyecekseniz bu arada evlerin fiyatları da her ay en az 1000-1500 lira artmaya devam edecek. Hem 750 lira kira ödeyeceksiniz hem de en az 1000 lira fiyat artacak derken sizin peşinat yine az kalacak. O parayı bankaya ödeseniz çok daha fazla karlı olursunuz. Emlak fiyatları hızla yükseliyor, bence beklemeden alın.

Normal şartlarda 5 sene sonra kara listeden çıkması gerekiyor
bunu herhangi bir bankadan öğrenebilir kredi çıkar mı çıkmaz mı diye
ama sizin 3 tane krediniz varmış zaten ilk etaptaa onların bitmesi yada kapatmanız gerekir
evet siz eşinize kefil olabilirsiniz zaten konut kredisi alırken artık ipotek evraklarına eşlerin imzalarına da zorunluluk getirildi
bir tavsiyem daha; devlet bankaları çok araştırır kredi kartının 1 ay ödemesini geçiktirsen bile bazen sorun yapıp kredi vermezler özel bankalara gidin
artan -azalan krediler vardır ilk 3 yıl çok ödeyip sonra normal yada tam tersi ilk 3yıl az ödeyip sonra normal olan bunların hepsini konuşun bankayla ve kesinlikle ev alın ay dediğiniz hemen geliyor üzerine biraz daha koyup ev almak en mantıklısı
ama ilk olarak bankadan KKB denilen skorunuza baktırmanız lazım

Ben konut kredisini ziraatten çektim. Seneler önce halkbanktan kredi çekmiştim yanılmıyorsam 2 ay civarı ödemede gecikme yaptım. Daha önce de kredi kartı kullanırken gecikmeler de yaptım ama ne özel ne devlet hiçbir bankada bunlar önüme gelmedi. Üstelik devlet banlalarının faiz oranları ve masrafları daha düşük. En düşük de ziraatti. Artı peşinatın yetersiz kalma ihtimaline karşı her banka ihtiyaç kredisine yönlendirdi bizi. Yani devlet sırrıymış gibi davranmadılar. Artı bazı bankalarla ev peşinatı için kredi çekeceğimizi söylediğimizde de bi uyarı almadık. Ve bunlar çok eski değil daha 2 hafta önce oldu bitti. Dediğiniz şeylerin hiçbirini ne özel ne de devlet bankası söyledi bize.

4 yıl 9 ay oldu eşim borcunu kapatalı
benim kredilerim bitiyor zAten ekim ayında o zamana kadar kredi çekmiycez başka.
kbb notum 1300 lü bişey findeksten sorguladım
az riskli görünüyorum

eşimin ise hiç notu çıkmıyor

Ben bu fikirleri kulakdan duyma yazmadım
Emlakçı olarak herzaman böyle olayların içindeyim
Daha geçen hafta müşterimize bu şekilde daire sattık üstelik skoru çok yüksek olduğu halde devlet bankası sorun çıkartmak için elinden geleni yaptı
Evet devlet bankalarının faizleri daha düşük ama sorun çıkartmalarında üstlerine yok gibi Neyseki sizin şansınız yaver gitmiş ...

hepsine giderim artık :)
daha önce çekmiştim halk ve ziraatten ama konut olunca nasıl olur bilemem tabi

Şansımız yaver gitmedi aslında. Prosedür neyse o uygulandı. Devletten konut kredisi çeken pek çok tanıdığım insan var, hepsi de memnun. Hatta hepsi ilk sorduğumda devlet bankası önerdi. Üstelik kredi masrafları özel bankalara göre oldukça düşük. Sizin müşterinizin özel bir sorunu olmuş olabilir. Üstelik müşterilerin kredi geçmişlerini hepsi tek bir sistemden görüyorlar.

Kredi çekmek isteyenlere de tavsiyem faiz oranlarına takılmayın. Bakacağınız şey toplamda ne kadar para ödüyor olduğunuz. Faizi düşük gösterip masrafları artıran bankalar da var.

Dediğiniz masraflar dosya ve ekper masrafı , bankanın onun haricinde masrafı yok
Faiz oranına takılmayın dediğiniz şeyde sadece 1 puanda bile 10 yılda yüklü miktarda para yapar
Toplamda ödediğiniz para da puana göre değişir, masrafa göre değil ...

Masraflar; dosya, exper, sağlık sigortası, ipotek masrafı olarak geçiyordu. Aklıma gelenler bunlar. Mesela x özel bankası sağlık sigortası 1600 lira alırken ziraat sadece 400 lira aldı. Puana takılmayın dediğim bunlar. Zaten biz gittiğimizde puan olarak da devletten daha düşük veren olmadı. Puan farkının yol açtığı bedeli anlayacak matematiğim elbette var. Vurguladığım şey toplamda ödenecek paranın önemli olduğu. 2 banla ödemesi arasında 12bin liraya varan fark gördüm.

Birkac gün evvel aynı konudan acmıstım
Evin değerini yüksek göstermek içim exper e ve emlakcıya da pada sıkıstırmak gerekiyormus
Ve tapu masrafları için de 5-6 bin tl para gerekiyormus
Hiçç peşinatsız zor dediler biz de ayni durumdayız

Şuan ev alma zamanı degil yatırımlar arsaya yapılmalı.kp 50 bine gecen sene aldı bu sene fiyatı 100 oldu.bu sekilde arsa alıp satsam bi kac seneye istediğim evi cok rahat alırım.veya arsamı müteahhite veririm bir degil birkaç dairem olur
Tabi siz kiradan bıktıgınız için istiyorsunuz ama degmez kutu kadar ev için biraz daha dişinizi sıkın istediğiniz olsun

Emlakçının ekspere para sıkıştırma olayı 1 yıl önce evet vardı ama şimdi imkansız
Bankaya havuz sisteminden düşüyor eksperler

Hiç pesinatsiz oldukça zorluyor. Arkadaşımdan biliyorum. Açıkta kalan kısmı ihtiyaç kredisi ile tamamladı.onun faizi daha yüksek oluyor tabi.exper aldigi fiyatin altinda bir rakam verdi.bu şekilde ev alınacaksa prim yapma ihtimali yüksek bir yerlerden almak gerekiyor herhalde.bir terslik olursa satıp hiç olmazsa zarar etmeden çıkmak icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…