- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #23.041
Bazen tembel oluyorlar sanırım..
Ayy bizimkilerde aynı yok bebegin başına tahta baglarmışta yok çivili beşikte yatırırlarmışta bilmem ne ,olmadı çocugu çarmıga asalım
Sen niye hala orda kalıyorsun ki evine geç artık kuzummm ohhh mis gibi eşinle geçir vaktini..
Kontrollerin falanmı oluyor ondanmı buradasın?
Hahayanında mı şimdi kayınvaliden ee insan kıramıyo genede
yazın da k.validem bana eşimin doğunca ilk sarıldığı kundağı vermişti
yıka bi güzel ütülede sende doğurursan ilk ona saracağım ben torunumu demişti
bende aldım yıkadım ütüledim ama şimdi düşünüyorumda üff sanki evde doğum yapacağımda bebeği ilk o saracak kundağa
hastanede ruhu bile duymaz unutur inşallah
ee yani o kadarda şey yapmaya gerek yok bence
Ya ben ne süt içiyorum ne balık yiyorum ne bakliyat tüketiyorum
ette yiyemiyorum yoğurt bal bunları ağzıma sürmüyorum
ne olacak böyle valla ben korkmaya başladım
az önce bi arkadaşımda söyledi
bebek beslenemezse ya o doktorun verdiği elevitle dmeir hapınıda içmemle kusmam bir oluyo zaten
artık benden alır bebeğim inş
zaten bi halsizlik bi yorgunluk sanki birileri iliğimi sömüryo valla
beğendin mi beni gerçekten
Hee diyene bak hele sende çok güzelsinn
selam kızlar, kaynana olunca gelemiyorum pek.
şöyle bi okudum da.büyük bi sıkıntı yok kimsede çok şükür.
doğumdan sonra eve geldiğimizde alnına un sürcekti kaynana, ak yazılı olsun diyeyaptırmadım.
şimdi de herşeye yorum yapıyo.
hele altını alırken fln geliyo tepemize oğlum ahmetim seviyo kafam şişti.
sevsin bol bol kucağına veriyorum zaten de altını alırken bari yalnız bıraksın bizi oğlumu özledim
30 sene önceymiş senin tecrübeler dicem diyemedim demin. sürekli biz şöyle yaptık şöyle büyüttük.
chnb sana allah kolaylık versin, ilk günler anneme bile dayanamadım bazen ben.
toparlan da en iyi kendin bakıyosun, kimse yardım etmesin daha iyi
Geçen bi fıkra dinledim karadenizli bi çift varmış
ama çocukları olmuyormuş tüp bebekle çocuk sahibi olabileceklerini söylemiş doktorları
Neyse adam aramış tüp bebek merkezini
ücretini sormuş ama adama biraz pahalı gelmiş
Bz tüpü dışardan getirsek daha ucuza mal olmazmı demiş
Yani benim kayganamgilde işte böyle bu zihniyette o yüzden yazdım bunları
Dogru söylüyorsun canım söylme o zaman ,inşallah duymazda..Ayy o ne bilir özel hayatı,bilerek söylüyorum sinir olsun diye oluyorda zaten
3 Ayı zehir ederim ben ona burada kalkar gider en fazla napayım yani..
Çocugumu alır odamda otururum..Sen erkeksin yani ne işin lohusalı kadının evinde ayıp yaa
Bide benm annem gelecek sana ihityacımmı var sanki
Cahille ugraşmak çok zor mervem allah bizlerin yardımcısı olsunn ben düşüne düşüne bunalıma giriyorum böyle
Ben asla çocuklarıma bunları yaşatmıycam..
Ben çocuk emziricem sonuçta erkek başına ne işin var benm evimde ,bide dilide durmuyor özlem yaa..
Kayınvalidem varla yok arası bişey..Çok temiz iyi bir insan ama saf böyle şeylere müdahae etmeyi bilmez..
Saolsun kayınbabam 10 kayınvalideye bedel
Bide şu görümceleri hele hiç anlamıyorum,eşinin huyunu çok sevdim ama ne kadar güzel seni ezdirmiyor..Bizimki anca arkasından konuşuyor oda bi işe yaramıyor..
Ya bnem en sevmedigim şey işime müdahale edilmesidir oda eşimin ailesinde mevcut..
Ayyy yazık benm babam hiç karışmaz böyle şeylere
Bide bu ara kafama daha çok takmaya başladım nasıl atlatıcam bilmiyorum...Böyle yaparsam çok durmaz ben dogururum
canım az önce 5 günlük olunca koyarız biz beşiğe dedi.:))
canım memorialin çocuk dr si 30 günlük olunca gidin dedi. medipol her zaman gidebilirsiniz dedi. bizimkiler titiz 30 dan önce olmaz. onlara kalsa tüm iznimi burada geçireyim...
canım evde sararız dersin... illa karışacaklar...
canım ben 20 yi geçene dek hep kustum. ama beslenmişti bulantım geçince iştahım açıldı...
canım un da iyiymiş:)
bizim de herkes her şeye karışıyor bezlememden tut her şeye. öyle canım
her şeye alınıyor insan...
Ilk zamanlar emzirmeye alsana kadar neredeyse acik geziyorsun canim a
Gecen mattika mi yazmisti esi demis ya bunlarda ortalik mali oldu aynen oyle oluyor
Yazik kayinvaldene ya uzuldum evet esim ezdirmez beni sagolsun benim esimde senin esinin tam tersi
Arkalarindan iyi konusur bende derim nedeyuzlerine gelince kizip cevap veriyorsun simdi yumusaksin
Yuz vermemek lazim der hep normalde esim cok cok duygusal en ufak birseyde gozlerinden yaslar damlama baslar
Ama beni sevdigindenmi bilemiyorum ailesini hep karsinsina aliyor bende kiymetini bilmeye calisiyorum tabiki
canım memorialin çocuk dr si 30 günlük olunca gidin dedi. medipol her zaman gidebilirsiniz dedi. bizimkiler titiz 30 dan önce olmaz. onlara kalsa tüm iznimi burada geçireyim...
canım ben 20 yi geçene dek hep kustum. ama beslenmişti bulantım geçince iştahım açıldı...
Ay ben bu un olayına çok güldüm mattika
Yalnız iyi sallama olmuş ha un beyaz ya alnına sür ak yazılı olsun iyi iş valla
Bazı kayınvalidelerde bebeğin ağzına tükürüyormuş ya huyu kendine benzesin diye
arkadaşımın kayınvalidesi yapmıştı tabi arkadaşım sinirden çatlamıştı ki haklı zaten
Ilk zamanlar emzirmeye alsana kadar neredeyse acik geziyorsun canim a
Gecen mattika mi yazmisti esi demis ya bunlarda ortalik mali oldu aynen oyle oluyor
Yazik kayinvaldene ya uzuldum evet esim ezdirmez beni sagolsun benim esimde senin esinin tam tersi
Arkalarindan iyi konusur bende derim nedeyuzlerine gelince kizip cevap veriyorsun simdi yumusaksin
Yuz vermemek lazim der hep normalde esim cok cok duygusal en ufak birseyde gozlerinden yaslar damlama baslar
Ama beni sevdigindenmi bilemiyorum ailesini hep karsinsina aliyor bende kiymetini bilmeye calisiyorum tabiki
arkadaşımın kayınvalidesi yapmıştı tabi arkadaşım sinirden çatlamıştı ki haklı zaten
hahaEvet kayınvalidemi bende çok severim ..Ayy ne güzel vallahi özlem azıcık benm eşimde dilli olaydı yaa..
Adam haklı eşin seni bir ezerse millet 10 eziyor..
Bugün sabah tersimden kalktım sanırım ben çok doluyum onlara karşı
Minnacık bebegi ne yapsınlar şaşırmışlar ayol
Sen kocaman bi oglan büyütmüşsün tecrübesiz bi anne degilsinnkii aman ne yapcan işte
Yakında bizimkilerde karışmaya başlayacak allah yardımcımız olsun..
Beşik niye 5 gün sonra yapılıyor ?Çocuk nerde yattı bu kadar gün
Bizimkide diyorki dogdugu zaman bi tuzlarız kokarmış yoksa
Çocugu bakliyat sandılar sanırım
Saol cnm daha iyiyim arada geliyor işde kime sölesem normal dio,Geçmiş olsun canım benimmmm,nazar degdi kız sana allah allahh bi dua falan okutuver kendine..
Sagol canım inşallah giymekte nasip olur
Benmde bugün canım sıkkın..Bebegin hareketleri azaldı dün mesela 10 defa akşam hareket etmesi için bekledim hiç etmedi ,çikolata yedim kuruyemiş yedim yine etmedi
Sabahta normalde hareketlerinden uyuyamazdım ben yine çok sakindi..Bi hastaneyemi gitsem bilemedim:44:
Eşimde dün hareket etmesi için için göbegimi falan salladı gıdıkladı yok ..Ya inat etti yada bi sıkıntı var ..
Suyumu azaldıki acaba..Doktor sabah 10 defa öglen 10 defa akşam 10 defa hareket etmesse gel demişti ne yapsam bilemedim tekte gidemiyorum randevumda haftasonu:18:
Açmazmıyım cnm görmedim,canım aradım seni konusuruz bıraz dıye. acmadın..
Vallahi incim dediğim gibi arada geliyor işde yardım almak istiorum aslında bakalım ..Hazadem o kadar kötü mü oldun kıyamam yaYaşadıklarından dolayı bunları hissetmen o kadar normalki... Rahatlatacaksa lütfen yardım al kuzum. Sana da zarar bebeğine de...
Mervem doğmadan sanırım bana rahat yok ancak o zaman rahatlarım herhalde ..Hazade canım sen niye böyle oldun ki yaa:26:
Yaşananlar kötü ama zaman her şeyi unutturuyor insana
ama belliki sen unutamamışsın canım uzmandan destek alman çok iyi olur seninde dediğin gibi
daha bunun doğumu var lohusalık hali var inşallah o zamana kadar psikolojik olarak rahatlamış olursun
ve endişelerinden kurtulursun
Ewet cnm haklısın ya varya ağlıorum bazen bebek tekme atıo sanki anne ağlama ben burdayım dercesine ...Hazade, akasyam, merve, chnb, incim, nazefsa hepinize cok tesekkur ederim iyi dileklerinizi okudum ama cvp yazamadim
Sizler nasilsiniz iyisinizdir umarim hazade takma kafana diycem ama demesi kolayda yapmasi zor cok iyi bilirim
Ben yinede diyim takma artik canim ne yapiyorsan aliyorsan degerini bil gercekten sonra cok uzulursun
bebiş iyi şükür az önce göbeği düştü gecikmişti korktum.
bende de lohusalık hassasiyeti var kim ne derse batıyor. az önce dedim yarın kontrol var bakalım ne kadr almış . görümce diyor bakalım almış mı? ben de o kadar emiyor almıştır.
kayınvalidenin yarım yüzyıl önce bebek bakımı yöntemlerini dinliyorum. az önce diyor göbeği biz beşiğine asardık... ne diyeyim yaşlı kadın kırmak da istemiyorum..
resimlerin daha güzellerini Allahım sana da nasip etsin..
canım düzeldin mi biraz? gerekiyorsa git rahatlarsın canım. içine vesvese sokma iyi olacak de hep...
Canım hoşgeldinn..
Burdaki çogu arkadaşımız pgt yöntemi ile gebe kaldı..
AKASYA,MERVE,DELİKIZ,SEVDA,TLUPROSA,VE aklıma getiremedigim bir çok arkadaşımız daha..
Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin..
haha
ama anneanneciğim beni tuzlamış valla doğduğumda
Saol cnm daha iyiyim arada geliyor işde kime sölesem normal dio,
Sende sakın ihmal etme nazım bak git doktora bir baksın n olur n olmaz.
Açmazmıyım cnm görmedim,
Vallahi incim dediğim gibi arada geliyor işde yardım almak istiorum aslında bakalım ..
Mervem doğmadan sanırım bana rahat yok ancak o zaman rahatlarım herhalde ..
Ewet cnm haklısın ya varya ağlıorum bazen bebek tekme atıo sanki anne ağlama ben burdayım dercesine ...
Ah cnm o karışanlara bende deli oluorum kuzenim doğum yaptı kayınvalidesi dioki ben büyütücem torunumu beray gitsin çalışsın ben yetiştiricem ay berayda susuoooo , dedim pardonnnnn madem sen büyütücen sen yapsaydın tülin hanım dedim, bir baktım ama kadın anladı dedimki bir bebegi annesi büyütür başkası deil ..Beray dedi aman cnm boşver muhatap olma der der susar dio :) ben çok sinirleniorum yaa ...
bende daha iyiyim cnm çok şükür
Ben çıkayım artık
eşimde yok zaten Afyona gitti arkadaşlarıyla kaplıcalara
bende tekim evde
yemeklerimi yaptı gitti sağolsun
gideyimde ısıtıp yiyeyim bişeyler
Öptüm hepinizii
bana yardımcı olurmusunuz yani dönemlerinizi anlata bilirsiniz ne gibi kontrollerden geçtiniz merkezleriniz neresiydi embriyo basınamı yoksa kaç emriyo olursa olsun sabit fiyatmı ödediniz ben bır aya kadar karar vermeliyimm cok kararsıızım cokk
Burdayım cnm belim ağırıo biraz eşimde yok bugün tekim ewde mumlarımı yakar dinlenirim vallahi ...Hazademmmmmm kuzumm nerdesin gözlerim seni arıyorrrrrrrrrrr
Hazadem kuzum bişey diyeceğim o baş ağrısı bendede oluyo bu arada
ve hiç ışık bile görmek istemiyorum hep karanlıkta oturuyorum bazen tv izleyemiyorum
sessiz ve karanlık ortam istiyorum hep bide başımı tülbentle sıktırınca biraz iyi geliyo
galiba gebelikten canım normal bunlar
Canım aman iyi ol sennn
Ben yarın sabah gidicem kuzumm,ihmal etmem hazadem allah korusun..
İyiyim cnm iyiym beni merak etme sen ..
Sabah direk git sakın ihmal etme cnm bak hemende yaz bizee
Canım ben okudum bu yazdığın isimlerin hepsine tek tek
Allah kabul etsin inş.Rabbim tüm isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin
Canim ben okudum canim bu guzel gunlerde insallah okudugumuz dualar kabul olur Rabbim hicbirisinin kucagini bos birakmasin
selam kızlar, kaynana olunca gelemiyorum pek.
şöyle bi okudum da.büyük bi sıkıntı yok kimsede çok şükür.
doğumdan sonra eve geldiğimizde alnına un sürcekti kaynana, ak yazılı olsun diyeyaptırmadım.
şimdi de herşeye yorum yapıyo.
hele altını alırken fln geliyo tepemize oğlum ahmetim seviyo kafam şişti.
sevsin bol bol kucağına veriyorum zaten de altını alırken bari yalnız bıraksın bizi oğlumu özledim
30 sene önceymiş senin tecrübeler dicem diyemedim demin. sürekli biz şöyle yaptık şöyle büyüttük.
chnb sana allah kolaylık versin, ilk günler anneme bile dayanamadım bazen ben.
toparlan da en iyi kendin bakıyosun, kimse yardım etmesin daha iyi
Ay o ne be ona neymişki ne istersem onu alırım
yavruma almayacağımda kendisine mi alacağım
Valla her şey yavrularımız için artık bundan sonra inşallah
çivili beşik mi kaldı yaa
Kız şimdi tutup sen bunları aklına takarsın sakın üzülme haa boşver gül geç
ee zaten ayrılmayacaklar dibimizden
Ya benim aklıma bişey geldi
şimdi bu doğumda yanıma gelir kaygana ee haliyle hastanede kalır yanımda
hem bendeki sorunu hemde tüp bebek olduğunu duyarsa en güzel günümüzü mahveder
ne yapacağım ben hastanedede hangi birini tembihleyeceğiz bunu taktım kafaya
Burdayım cnm belim ağırıo biraz eşimde yok bugün tekim ewde mumlarımı yakar dinlenirim vallahi ...
İlk aylarda gebelikden cnm ama benimki sanırım stresden oldu ...
çok düşünmekden galiba ama bugün iyiyim çok şükür
mervecin Rabbim razı olsun sağolasın canım ya.arkadaşlarım adına da çok çok teşekkür ederiz.
özlemcin sen çok sağol canım Rabbim sende de razı olsun.sağlıkla bebeğini kucağına al inşaAllah
kızlar ben olsam doğumda(inşaAllah o günleri görürüm)diyecemki kusura bakmayın ben çok bekledim ilk günlerimi bebeğimle yanlız geçirmek istiyorum ve bebek biraz toparlansın öyle kabul edicem sizi derim.bakalım hayırlısı artık.
mervecin Rabbim razı olsun sağolasın canım ya.arkadaşlarım adına da çok çok teşekkür ederiz.
özlemcin sen çok sağol canım Rabbim sende de razı olsun.sağlıkla bebeğini kucağına al inşaAllah
kızlar ben olsam doğumda(inşaAllah o günleri görürüm)diyecemki kusura bakmayın ben çok bekledim ilk günlerimi bebeğimle yanlız geçirmek istiyorum ve bebek biraz toparlansın öyle kabul edicem sizi derim.bakalım hayırlısı artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?