- 29 Mayıs 2011
- 21.447
- 48
- 163
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #24.001
tam olarak kromozomsal bozukluk denilemiyor ama kanda yapılan araştırmada 100 hücreden 4ünde 48xxx varmış ama yumurtalıklardaki oranı bilemeyiz dedi doktor biraz yuvarlak konuştu norma lde olabilir ama 2 düşüğün var şansa bırakma pgt yap dedi bu yüzden çok karışığım
Bunu iyi bir genetikçiyle de görüşmek gerek sanırım.
hatta doktorum başka yerde yapılsa u tahliller size bir şeyiniz yok derler bizim arkadaşlar çok ince çalıştığı için bu sonuçlar bulundu ddedi peki bildiğin iyi bir genetikçi var mı isim olarak
merhaba sevgi,eşim bilgisayarı alıyor akşam elimdenevet volkan baltacıyı duydum akide nin normal yolla gebe kaldığını anladım okudularımdan akiddeee sesime ses ver tecrübelerini paylaşmanı bekliyorum doktorun kimdi süreç nasıl işledi pgt ücreti hastanenin çalışma saatleri vbbb
cok guzel haber akide keseyi gormussn bidakinde minik fasulyenin kalp atislarinida duyarsin insallah
dualarimiz seninle canim yavrun melegin sana yapissin 404 gibi heheh hic birakmasin seni
merhaba sevgi,eşim bilgisayarı alıyor akşam elimden( hemen sana bilgi vereyim cnm,benim doktorum cem demirel di cok başarılı bır doktor bende cok memnun kalmıştım kendisinden keza şule hemşire var birde o da cok ıyı ıdı..ücretlendirme karsıdakı memorıal ıle aynı benim 3, denemem olduğu ıcın ındırım almıştım ilk deneme fiyatı ne kadar bılemıyorum cnm,ama volkan baltacı için merkez ayrıca 1500 tl alıyor..yani tup bebek fiyatı+1500 tl ücret ödeniyor..
orada olursan tedavine kesinlikle Cem beyi öneriyorum,sakın rahat bir dr..hatane de şişli kadar dolu değil ve şişlideki gibi sürekli kan testi yapmıyorlar dolayısıyla sureklı hastanede olmuyorsun bu gıbı rahatlıkları var cnm..benim eve yakın dıye deben tercih etmiştim,insallah fikir verebilmişimdir sorun olursa gene sor şimdi göremezsem eşim nedeniyle yarın cvp veririm mutlaka,,inşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun cnmmm
Çokmu yedin kızzz
Hazademmm bi senin göbeginide görsek diyoruzzz ne kadar olmuş bi bakalımm yawww
Benmm karnımda acıktıı gideyim kızımıda kendimide doyurayımm bee
Sagoll cnmmm iyiyizzz sn nasılsın asılll kayıp aranıyorrrrr
İzz selam canım. Biz iyiyiz. Yeni haber Akide hamileSen ne yaptın ? Tedavi mi normal mi deneyeceksin ? Belki yazdın ma kafa dalgın unutmuşum
hoşgeldin iz ,evet uzun aradan sonra burdasın yine ..
ben iyiyim kendi adıma ne olsun işte aynı bebek odası hazırlıkları tam gaz devam
şuan da beethoven triple concertosunu dinliyorum bir yandan
eşim bach ,vivaldi vs .süper bir klasik müzik arşivi yapmış
bebeklerimin odasında da onlara dinleteceğim inş.
ben zaten çok severim ,onları da dinlendirsin istiyorum
senden naber bi selam verip kaçmışsın yine
evet alışverişleri takip ediyodum. artık eksik çok bişey kalmamıştır diyeceğim ama alınacak bişeylerler hep çıkar:)
vivaldiyi ben de çok severim. huzura gark olmuş bi bebek geliyo:) şunu duyuyorum sık sık: bebek doğduktan sonra huysuz zamanlarında, anne karnındaykenkendisine dinletilen herhangi müziği duyduğunda sakinleşiyormuş.
bende forumun asıl mevzusuna uygun konularda henüz bi girişim olmadığından öyle canım. yakında çok ilgi bekliycem, şimdiden sıkmıym diyorum
Bende de yorgunluk var canım. Akşamları 9'da uyuyorum. Çoğu zaman eşim kalk yerine yat diye uyandırıyor. Uyku sersemi onu da fırçalıyormuşumBenim hastalıkta kız erkek ayrımı yok . Kız da erkek de olsa hasta olabiliyor. O yüzden cinsiyete bakılıp bakılmadığını hiç sormadım.
Bana yapılan işlemde eşimin ve benim kanımı Ameirka'ya göndermişlerdi. Set Up dedikleri bir işlem yaptılar. Set UP'a göre makinede test yapıldı. İşlemi çok bilmiyorum ama anladığım FISH gibi değil:26: Çünkü benim raporda kromozom bilgileri yoktu. Anneden aldığı , babadan aldığı gibi değişik sayılar vardı. Ve embiryolarda sağlıklı yazıyordu. Raporun üstünde de ...mutasyonu için PGT diyordu. Sizin test de böyle mi yapıldı ? Yani set up ile sadece mutasyona mı bakıldı ? :26:
Bir de PGT yanılma payı nedeniyle amniyo sentez ya da cvs den bahsettiler mi ?
herkese selam,
yine gitmişim ben epey olmuş. ama yine geliyorum en azından. aklımdasınız hepiniz. iş yoğunluğu, grip, misafir trafiği derken uğrayamadım.
bende değişen bişey yok. olduğunda hemen yazıcam.
sizde ne var? akasya, lave, inci, hazade, tulip, naz, chnb, mattika, delikız, merve vs...
yeni gelişmeler var mı, anne adayları-anneler-bebekler, herkes iyi mi:)?
merhaba arkadaslar belkı hatırlamassınız benı pek sık gıremıyorum cunku.hersey cok guzel herkez hamıle hayırlısıyla kucagınızada alırsınız ınsallah .bende pgt yaptırmak ıçın karar aldık gecen ay doktorumla gorusmeye gıtmıstım esımle beraber doktor kan tahlılı ıstemıstı kan sonucu cıkınca bız senı arıcaz dedıler 1 bucuk ay suruyomus sonucun da cıkması 1 ay oldu kulagım telefonda sıtreslı bu bekleyış bı baslasam artık .ben translakoson tasıyıcısıyım 10 ve 18 kromozomda resiprokal dengeli translakosyon sorun bayanda olup da ılk denemede pgt hamile kalan varmı acaba aramızda.
Kızlar bende yine çok kötüyum
Artık kan kusmaya başladım çok korktum bugun
Mide kanaması geçiriyorum sandim
Yarın doktora gideceğiz inş Kotu bir şey yoktur
Bana dua edin ne olur ihtiyacım var
kızlar bizde bugun keseyi gördük,benimki yuvalanıyo çalışma var icerde:))5 haftalık,şimdilik hersey normal zaten benim akgun karagun 7/8 haftalarda belli olacak..dualarınızı esirgemeyın kızlarr...
selam kızlar nasılsınız, pek giremedim, oğlanı sünnet ettirdik bugün, huzursuz biraz.
akide çok sevindim inş güzel gidicek, ben de 2 haneli haftalara gelebilcek miyim diyodum.
merve geçmiş olsun canım
gözüme bunlar çarptı, atlayarak okudum.
herkes iyidir inş.
kızlar bizde bugun keseyi gördük,benimki yuvalanıyo çalışma var icerde:))5 haftalık,şimdilik hersey normal zaten benim akgun karagun 7/8 haftalarda belli olacak..dualarınızı esirgemeyın kızlarr...
Kızlar sagolun midemde ağrıdı baya yarin anlaşılır ne olduğu
Bi serum yedim mı kendime gelirim inşallah
Akasyam böyle lop lop kırmızı kan geldi çok korktum
Dediğin gibi inş boğazım tahris olmuştur
sağol cnm inşallah,,bu arada gunduz sohbet ederken ,apar topar çıkmak zorrunda kaldım, bilgisayarı bıle kapayamadan eşim aşağıdayım deyince panık oldum kusura bakma cnm..
cok sağol mervuşum,sende dinlen ballı ıhlamur iç birguzel..
süpermiş. akideyi tanımıyorum ama bu şekilde tanımak güzel oldu:)
işte kaybolmanın da böyle avantajları oluyo... bazen burdayken günlerce bi gelişme olmuyo ama gidip dönünce süprizlerle karşılanıyosun:))
akidee, gözün aydın:) doğal mı, pgt mi?
akasyacım benim d.kont hapı bitmek üzere... bitince 1 ay normal deneyeceğim. sonra doktor bir ay da aşılamaya ısrar ediyor ama sanırım ben pgt diye tutturucam artık.
ben biraz tökezledim kistten dolayı yavaş ilerliyorum ama gelişmeleri mutlaka paylaşıcam.
yani bi ay doğal, inş tutar. tutmassa pgt dostum.
bizim hastalığında cinsiyetle alakası yok. seninkinden farklı olarak bozuk genin hem anneden hem babadan geçmesi gerekiyor hastalık oluşması için. birimizden geçerse çocuk taşıyıcı oluyor.
set up bizim içinde yapılmıştı. benim eşimin ve oğlumun kanını istanbula gönderdik. buna göre sma hastalığına bakıldı. bundan ayrı olarak kromozomlara da bakabilirmisiniz dedik. doktorda hepsine değil ama önemli bir kaçına bakabiliriz dedi. 13.18.21.x ve y kromozomlarona bakılmış. fish ile bakılmış anladığım kadarıyla. ayrıca rapor olarak verdiler onuda. 4 embriyonunda tek tek bilgileri var detaylı olarak. 2 si xx, 2 si xy kromozomuna sahip. bana transfer edilenlerin biri xx biri xy. ben ordan anladım cinsiyetini. embriyolardan birinde monozomi 13 var ama allahtan sma hastası olan embriyoya denk gelmiş oda. yoksa bir embriyom daha heba olacaktı.
amniyosentez olayınıda sordum. yapılan testlerin güvenilirliği için;
sma testinin güvenilirliği %99. hastalık vücüttaki her hücrede gözüküyormuş. mozaiklik söz konusu değil. % 1 lik hata payı teorik bişey.
kromozom testinin güvenilirliği %80 civarında. sebebide sonuçta incelenen tek bir hücre. diğer hücrelerde nadirde olsa bazen farklı kromozom sayısı olabiliyormuş. yani mozaiklik oluyormuş. ama ben bunun için amniyosentez yaptırmam. sonuçta normal hamile kaldığımdada aynı risk vardı ve 2 li ve 3 lü de bir sorun çıkmayınca amniyosentez aklımdan bile geçmedi. ama sma hastalığı için en ufak bir şüphe olsa anında cvs yaptırırım.
Kanama olur demişti. 1 hafta normal kanama sürdü ameliyat sonrası. Ardından 10 gün kadar da siyah kan geldi, sonra adet oldum 1 hafta, şimdi hala devam ediyor. Çarşamba soracağım da aklıma takıldı :26: Devam ederse işimiz var
Ben diğer kromozomlara baktırmadım canım. Aklıma gelmedi açıkçası. Sadece set up ile bendeki mutasyona bakmışlar. Bize de verilen rakam %1. Hatta transferden önce %1 risk açıklandı, prenantal tanı önerildi diye kendi el yazımızla yazıp imzaladık. İşin gerçeği ben de PGT'nin yanılacağını sanmıyorum. %1 ihtimalin teorik olarak verildiğini düşünüyorum. O nedenle cvs yaptırmadım. Zaten genetikçim de yaptıkları işlemlerin hiçbirinde hata çıkmadığını söyledi. Tabii ki Allah bilir. İnşallah hepimizin evladı sağlıklıdır..
Ama ben de diğer kromozomlara bakılmadığı için, cvs de yaptırmadığımdan 2 'li test yapılacak. CVS yaptırsaydım diğer hastalıklara da cvs ile bakacaklardı.
selam iz. ben iyim idare ediyorum. işe başladım. eski hayatıma döndüm artık. 1 sene boyunca olağanüstü bir yaşamım vardı.
bende her gün bakıyorum ama çok sık yazamıyorum. var mı tedavi planı?
tulipcim,
kolay şeyler yaşamadın imtehan dünyası, allah gücünü artırsın. sanırım gücün bi kısmı karnına konmuş durumda:) allah ona sağlıklı uzun ömürler versin.
ben kist yüzünden kullandığım ilaç bitince (1 haftası kaldı) 1 ay daha şansımı doğal deneyip sonra pgt düşünüyorum inş. haberleri yazıcam gelişme oldukça.
tulipcim,
kolay şeyler yaşamadın imtehan dünyası, allah gücünü artırsın. sanırım gücün bi kısmı karnına konmuş durumda:) allah ona sağlıklı uzun ömürler versin.
ben kist yüzünden kullandığım ilaç bitince (1 haftası kaldı) 1 ay daha şansımı doğal deneyip sonra pgt düşünüyorum inş. haberleri yazıcam gelişme oldukça.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?