- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #2.501
selam canım,
eşimde 13-14 dengeli translokasyon var
sanırım sizinkiyle aynı, sizdeki sende mi eşinde mi
farkediyo mu acaba kadında ya da erkekte olması
biz doğal yolla deniycez, olmazsa pgt yi ilerde düşüncez
bilmiyorum doğru mu düşünüyoruz
Canım bu sorununu nasıl anladın? Benden ve eşimden preferik kanda genetik analiz istendi. Eşimin raporuna göre hücrelerin yarısı 46, yarısı 47 kromozommuş. 47 kromozomun hangi gene ait olduğunu tespit için yeni pahalı test istediler. Sende de süreç böyle mi gelişti. Ben de kk nın doktoruna yazdım birkaç doktorla görüştüm.
Doğalla denersen sağlıklıyı da bulabilrsin,
Sağlıksızsa düşebilir de
Düşmezsede koryosentez ya da amniyosentezle bakılır. Sorun varsa sonlandırıp sonlandırmamak bize kalmış.
Artık sorunumuzu biliyoruz. En azından ben bir kez olsun pgt yi deneme taraftarıyım. Diğer türlü 3 kayıp yaşadım çok acı sonuçlar oluyor. Ve rahim de yıpranıyor. Buradan süreci paylaşalım. Seninle aralık annelerindeydik oradan datanışıyoruz zaten...
Canım ben sana siyogenetik raporu ve bu testi yapan ekiple bugün görüştüm konuşmamızı paylaşayım. Ben de pıhtılaşma, anti nükleer antikor, troid ve geçen sene 25 haftalık kaybettiğim bebeğimde rahimağzı yetmezliği de var. Bak nasıl değerlendireceksin. Bir de kk nın doktoru Aytun Hanıma da sordum onun cevabını da yazayım fikir olsun:kandan kromozom analizi yapıldı canım. eşimin 45XY çıktı, 13-14 dengeli translokasyonmuş. 13 ün yarısı gitmiş 14 e yapışmış
hem özel genetik tanı merkezinde hem uni hastanesinde genetik bölümünde yaptırdık ikisinde de aynısı çıktı
eşim taşıyıcısıymış bu durumun, yani deri hücresine bile bakılsa aynısı çıkar, mozaik bi durum değil, genetiğiniz böyle dediler
sizdeki mozaik dediklerinden olsa gerek.
ben konyadayım tıp fakültesi ücretsiz yaptı testi, imkanın varsa üni hastanesine gidin bence. 5-6 haftada çıktı sonuç
özelde de 2 haftada çıkmıştı, benim pıhtılaşma testleriyle beraber 450 vermiştik oraya da.
ben de de pıhtılaşma sorunu çıktı 2 faktörde. B12 düşüklüğü çıktı, pıhtılaşma sorunu folik asit eksikliğine yol açıyomuş
B12, folbiol ve coraspin kullanıyorum günlük.
düşük materyalini de incelettik biz kromozomu 46XX çıktı, sağlıklı bi kız bebekmiş.. benim pıhtılaşma bilinseydi iğne kullansam doğardı belki.. nasip tabi..
genetik profu 6da 1 sağlıklı ihtimal dedi, kadın doğumcu 4te 1 sağlıklı ihtimal dedi.
paranız varsa pgt yapın dediler..
biz önümüzdeki bahara kadar normal denicez, ben zaten çok kolay hamile kalmıyorum, baharda da pgt düşünüyoruz.
ya sağlıklı olcak ya eşim gibi taşıyıcı olcak ya da trizami 13 oluyomuş
trizami13 ler genelde doğmazmış, sindirim kalp vs. sorunları oluyomuş, doğsa da yüzde 95 i 1 yaşını geçmiyomuş.
tabi bunlar hep ihtimal, herşey nasip. bu topiği açanda eşinde 13-14 varmış ve pgt denemişler olmamış, normal yolla sağlıklı bebeği doğmuş
yine bu topicte bi arkadas da pgt ile ikizlerine kavuşmuş..
normal denemek riskli aslında ama çok düşündük dua ettik, hayırlısını ver gönlümüze diye, sonra böyle karar verdik.. hayırlısı allahtan
uzun yazmışım ha
sizdeki niye ekstra test gerektiriyomuş ki
Angel seni merak ettim. Arkadaşımızdan haberi olan var mı?
bnde de mthfr 677 homozigot var bir de pai-1 homozigot
yani senin gibi 2 faktör ve ikisi de homozigot.
genetik profu bunlar tehlikeli faktörler değil, folik asit ve heparin tedavsiyle hallolur dedi.
protein c ve s normal çıktı benim, B12 düşük çıktı.
homosistesin fln da bakıyolar, o da normaldi.
pıhtılaşma sorunundan dolayı vücut vitaminleri sentezleyemiyomuş, folik asite dönüşemeyen proteinler kanda çöküyomuş vs.vs.
iyi bi dr.la çözülmiycek bi sorun değil bu, hele pgt yaparsak transferden önce iğnelere başlıyolar
genetik konusunda eşinin ne oldugunun belli olması çok şart değil eğer pgt denicekseniz, bence tabi
pgt de iki çeşit uygulama var bizim gibiler için,
1. sorunlu kromozomu inceliyolar sadece, mesela bizde 13-14 ü incelicekler normalse tranfer yapılcak
2. bebeğin bütün kromomlarının incelenmesi diye bişey bu. mesela 13-14 normal olabilir ama 21de sorun olur, bebek downlu olur bu durumda bunu bilemiyosun sadece sorunlu kromozom incelenirse
2.si daha masraflı ama yapılcaksa bu yapılmalı bence.. bu şekilde pgt yaptırsanız eşindeki sorunun ne olduğu önemli olmaz.
ama yine de bilmek lazım tabi.
senin düşükler daha karışık. benim 2 tane 8.haftada kalbi duran bebeğim var
ileri haftalara hiç gitmedik.
sana uzun süredir mesaj atmak istiyorum ama mesaj hakkım yok şindi aklıma geldi kobulardan bakayım yazdığın,buraya yazayım dedim.hamilesin ne güzel allah sağlıkla,sağsalim kucağına almayı nasip etsin.benim ozaman negatifti biliosun sonuç.şimdi tekrar deneyeceğiz.araştırmalardayım yine ne yapsam diye.IMSI diye bir yöntem varmış 6000 kat büyütme yapan spermde.onu da araştırıyorum ama izmirde bilen var mı acaba uygulayan kurum var mı?tekrar hayırlı olsun senin için,hepimiz için!:93:
sana uzun süredir mesaj atmak istiyorum ama mesaj hakkım yok şindi aklıma geldi kobulardan bakayım yazdığın,buraya yazayım dedim.hamilesin ne güzel allah sağlıkla,sağsalim kucağına almayı nasip etsin.benim ozaman negatifti biliosun sonuç.şimdi tekrar deneyeceğiz.araştırmalardayım yine ne yapsam diye.IMSI diye bir yöntem varmış 6000 kat büyütme yapan spermde.onu da araştırıyorum ama izmirde bilen var mı acaba uygulayan kurum var mı?tekrar hayırlı olsun senin için,hepimiz için!:93:
selam canım,
eşimde 13-14 dengeli translokasyon var
sanırım sizinkiyle aynı, sizdeki sende mi eşinde mi
farkediyo mu acaba kadında ya da erkekte olması
biz doğal yolla deniycez, olmazsa pgt yi ilerde düşüncez
bilmiyorum doğru mu düşünüyoruz
slm canim biz iyiyiz siz nasilsiniz oglusun nasil?
benimde az kaldi insallah 5 hafta sonra kizimla bulusucaz
tabi bir aksilik olmazda erken olmazsa dualarinizi bkliyorum
canım benim 14-21 ve ben taşıyıcıyım
valla canım erkekte yada kadında olması
farkediyormu bilmiyorum
ben doğal yolla mucize eseri hamile kaldım...çok şükür oğlum gayet sağlıklı ama maalesef oda taşıyıcı
ama tabi o büyüyene kadar tıp dahada ilerler inşallah...
canım ben çok iyiyim...rabbim herkese nasip etsin inşallah...oğlum gayet iyi maaşallah yürüyor artık
benimde ücretsiz iznim bitiyor...bir kaç ay sonra işe başlıcam...ama şimdiden ağamaya bile başladım
çok sevindim senin adına ....allah hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin...
arkadaşlar burdaki en umutsuz vakalardan biri bendim inanın..bir sürü engel vardı hamile kalmam içinama çok şükür rabbim nasip etti...o yüzden ne olur umudunuzu kaybetmeyin....
birde bu konuyu açtığım günü çok ii hatırlıyorum...eşim sonucu söyledi ve ağlayarak yazdım buraya ...yaşadıklarım ve sonucu ortada
anngel canım benim hamile olmana çok sevindim.sevincini paylaştığım gibi endişelerini de paylaşıyorum inşaallah sağlıklı hayırlı bir bebek dünyaya getirirsin.Allah yar ve yardımcın olsun dualarım seninle...
angel umarım hepimişz bebklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız. bende de kromozon tranklokasyonu var. şuanda tüp bebekle 17. haftamızdayız nasip olursa kızımız olacak.. bizede pgt yapıldı. ama genede endişelerim var. inş rabbim sağlıklı evlatlar nasip eder.. sanırım bebeğimi sağlıcakla kucağıma alna kadar içim rahatlamayacak. rabbim yardımcımız olsun.
hituci umarım kızlar iyidirler senin gibi arkadaşlar bana umut oluyorsunuz..
kızlar iyiler canım rabbime şükürler olsun.Allah isteyen herkese nasip etsin bu güzelliklerden hayırlısıyla sağlıkla inşaallah...sevgiler...angel umarım hepimişz bebklerimizi sağlıcakla kucağımıza alırız. bende de kromozon tranklokasyonu var. şuanda tüp bebekle 17. haftamızdayız nasip olursa kızımız olacak.. bizede pgt yapıldı. ama genede endişelerim var. inş rabbim sağlıklı evlatlar nasip eder.. sanırım bebeğimi sağlıcakla kucağıma alna kadar içim rahatlamayacak. rabbim yardımcımız olsun.
hituci umarım kızlar iyidirler senin gibi arkadaşlar bana umut oluyorsunuz..
sana uzun süredir mesaj atmak istiyorum ama mesaj hakkım yok şindi aklıma geldi kobulardan bakayım yazdığın,buraya yazayım dedim.hamilesin ne güzel allah sağlıkla,sağsalim kucağına almayı nasip etsin.benim ozaman negatifti biliosun sonuç.şimdi tekrar deneyeceğiz.araştırmalardayım yine ne yapsam diye.IMSI diye bir yöntem varmış 6000 kat büyütme yapan spermde.onu da araştırıyorum ama izmirde bilen var mı acaba kurum var mı?tekrar hayırlı olsun senin için,hepimiz için!:93:[/QUOC
CANIM COK SAGOL TESEKKUR EDERIM DUSUNDUGUN ICIN
EVET HAMILEYIM VE COK SUKUR AZ BI ZAMANIMIZ KALDI
KISMETSE 4 HAFTA SONRA KIZIMA KAVUSURUM
ALLAH EN KISA SUREDE SANA VE BUTUN ANNE OLMAK ISTEYENLER NASIP ETSIN
HARIKA BIR DUYGU HEP DUALARIMDASINIZ BU TOPIKTE BULUNAN HERKES
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?