- 30 Ocak 2011
- 804
- 45
- 323
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #2.541
canım bi uzmana sor istersen bunu, ben de bilmiyorum çok. acaba bütün kromozomların incelenmesi maliyet risk vs. açısından nasıl
Arkadaşlar kaç gündür kafama bazı sorular taıldı. Bizden doktor preferik kanda genetik analiz istemişti. Eşimin hücrelerin yarısı 46 xy, yarısı 47 xy çıkmıştı. Doktor çok inceledik eşinizin 47 olan kromozomları her zaman rastladığımız türden değil hangileri olduğunu ileri tetkikle öğrenmemiz lazım dedi. Ben yaptıracaktım ama İstanbuldaki doktorum yaptırma benden haber bekle dedi. Her zaman rastlanmayan kromozomsa pgt daha mı zor olur acaba? Bir de Mattika arkadaşımız 2 yöntemden bahsetmiş.1'i sorunlu kromozoma göre seçim, diğeri tamamen inceleyerek. Hiç hangi kromozom olduğunu öğrenmeden 2. yolu seçmek daha mantıklı değil mi? Kafam karıştı...
merhaba canım,kastedilen ileri teknik FISH tekniği ile X ve Y kromozomuna ait mozaiklik oranının belirlenmesi olabilir bu bana yapılmıştı ve oran yükselmişti birde dokular arası mozaizimi saptamak üzere kolumdan ufak bir deri biyopsisi alıp fibroblast kültürü ve karyotip analizi yapılmıştı..ve oran yüzde 20 ye çıkmıştı.....şöyle özetleyebilirim eşinin kanın da olan mozaiklik deridede var dokularda var ve testislerde sperlerdede var...yani ne yaptırsan yaptır yinede pgd yapılacak diyosan 24 şuru öneririm yani bütün kromzomlara bakmak çünkü dr eşinin 47 olan kromozomları hangileri olduğu belli değil diyor....1.yöntem dediğin sorunlu kromozoma nasıl bakılacak hangisi olduğu belli değilki bence bütün kromozomlara bakılarak yani 24 şur senin için eniyisi...bunları genetikçiye sor....
Arkadaşlar kaç gündür kafama bazı sorular taıldı. Bizden doktor preferik kanda genetik analiz istemişti. Eşimin hücrelerin yarısı 46 xy, yarısı 47 xy çıkmıştı. Doktor çok inceledik eşinizin 47 olan kromozomları her zaman rastladığımız türden değil hangileri olduğunu ileri tetkikle öğrenmemiz lazım dedi. Ben yaptıracaktım ama İstanbuldaki doktorum yaptırma benden haber bekle dedi. Her zaman rastlanmayan kromozomsa pgt daha mı zor olur acaba? Bir de Mattika arkadaşımız 2 yöntemden bahsetmiş.1'i sorunlu kromozoma göre seçim, diğeri tamamen inceleyerek. Hiç hangi kromozom olduğunu öğrenmeden 2. yolu seçmek daha mantıklı değil mi? Kafam karıştı...
Dün yumurtalarım toplandı 12 tane toplandı. Bugün sabah hastaneden aradılar 8 tane yumurta olduğunu bunların 4 tanesinin gelişiminin izleneceğini söylediler. Yani tam elde kalan 4 tane bunlar salıya kadara takip edilecekmiş. Salı günü tekrar arayacaklar. Kaç tanesi pgt ye gidecek ve sağlam çıkacamı göreceğiz. Tabi 4 çok az moralim bozuk.
Canım üzülme sakın. Niye 8 değil de 4 taneyi izleyeceklermiş acaba? 4 ' ünün gelişimi mi durmuş? 4 tanesinin inşallah 2 si genetik olarak sağlıklı olsa yine sorun olmaz inşallah. Ben geçmişiokuyorum çok olup hiçbiri sağlıklı olmayabilir, az olup çoğu sağlıklı olabilir yazmış kızlar. İnşallah dua edeli sağlıklı gelişir...
Haklısın canım. Bir tane bile sağlıklı olsa şu aşamada o da yeter. Zaten tek embriyo yasası varmış ya ihlal etmemiş olursun. Zaten çoğul gebelik zor. Hem hamileliği hem sonrası. Tabi sıkıntılı süreçler olduğu için iki tane olsun bir daha uğreşmayayım diyor insan ama ne yapalım ki her şey bizim istediğimiz doğrultuda olmuyor. Dua etmek lazım. Bir topikte arkadaş paylaşmış bir sürü dua buraya da yazayım. İçimiz ferahlıyor okudukça. Sakın ümitsizlik yok. Allah ol derse olur biliyorsun, bir tane bile olsa olur...Evet canım 4 tanenisi durmuş şimdi 4 taneyi takip ediyorlar. Bakalım kısmet artık ne olumlu ne olmusuz düşünüyorum. Şu süreç bitsin istiyorum bir an önce normal hayata dönmek istiyorum allahın izniyle. Evde ne tat kaldı ne tuz kaldı. Hergün birşeye üzülür olduk. Hayırlısı artık duyucağım hiç birşeye artık üzümicemde sevinmicemde.
taybur bu süreci 4 defa yaşamış birisi olarak seni çok iyi anlıyorum.hakkında hayırlısı olsun.şunu unutma Allah dilerse hiçbirşey bebeğinin sana gelmesine engel olamaz ama O istemezse 4 değil 24 yumurda da olsa kimse bebeğini sana veremez.
bi arkadaş var bu forumda tek 1 tane sağlıklı embriyosu vardı tutunmasından bile ümitsizken o embriyo tutundu ve şimdi tek yumurta ikizleri var.
rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin sağlıcakla kal sevgiler...
Sizi çok seviyorum her mesajınız pozitif enerji dolu. Allah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bu aradaözellikle ikiz anne adaylarına diyorum rahimağzı uzunluğunuzu ölçtürmeyi ihmal etmeyin.. Bu gurup bu konuda riskli. Endişe vermek değil maksadım tedbiri elden bırakmamak...
bende bu siteyi ve sizleri çok seviyorum herkes çok sıcak.canım benim kızlarım doğdu şuan 13 aylıklar.iki tane tatlı cadım var Allah bağışlarsa.nette çok az vakit geçiriyorum genelde buralardayım.kendimi iyi hissdiyorum burda.farklı konularda yardım alıyorum ve yardımcı olmaya çalışıyorum.Allahım herkese nasip etsin hayırlı sağlıklı bebek sahibi olmayı sevgiler...Sizi çok seviyorum her mesajınız pozitif enerji dolu. Allah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Bu aradaözellikle ikiz anne adaylarına diyorum rahimağzı uzunluğunuzu ölçtürmeyi ihmal etmeyin.. Bu gurup bu konuda riskli. Endişe vermek değil maksadım tedbiri elden bırakmamak...
inşaallah canım Allah isteyen herkese hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin inşaallah.hitucinin bebekleri yaşına geldi sanırım
allah bizlere de nasip eder inş.
taybur bu süreci 4 defa yaşamış birisi olarak seni çok iyi anlıyorum.hakkında hayırlısı olsun.şunu unutma Allah dilerse hiçbirşey bebeğinin sana gelmesine engel olamaz ama O istemezse 4 değil 24 yumurda da olsa kimse bebeğini sana veremez.
bi arkadaş var bu forumda tek 1 tane sağlıklı embriyosu vardı tutunmasından bile ümitsizken o embriyo tutundu ve şimdi tek yumurta ikizleri var.
rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin sağlıcakla kal sevgiler...
Haklısın beynim bunları düşünüyor ama gözlerim hiç durmuyor. Ben zaten genelde sulu gözümdür. Artık oluruna bıraktım. Senin bebeklerini allah sana bağışlasın. Sen bizim şanslı olanımızsın sanırım.
canim bende sana mucize olmak istiyorum hic umudunu kirma bak benim de 14 tane yumurtam isleme alindi
ertesi gun aradilar 6 tanesi tuttu dediler 5. gunune kadar 6 tane embriyom vardi ve o 6 embriyo pgt ye girdi
ve sonuc olarak sadece 1 tane saglikli cikti diger 5 tanesi maalesef sagliksizdi ama cok sukur su anda
hamileyim ve son 3 haftam var doguma insallah sende kavusursun yavruna en kisa surede
diyecegim su ki sakin uzulme ve hep pozitif dusun pozitif olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?