Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Aynen yaa üzüldüm zaten kaç gündür yavrum kımıldamaz oldu
Bende biliyordum merve hem normal dogum oldugu icin
Hemde benim buyuk kizda gec dogdugu icin tahminlerim benide yaniltmadi

Evet normal doğum ya seninki özlem
Olsun ama sağlıcakla gelsin kızın inşallah

Tamam bekliyoruz fotğrafları
eğer vaktin varsa tabi
az kaldı kızına kavuşmana inşallah

Ne demek mutlaka bir iz birakir ya?
Saglikli kromozimlar denk gelirse ne izi?
Ayrica sen tasiyicisin, neyin var cok sukur.
Doktorlara elimiz mahkum

Pgtde saglikli bulunamamis derken neyi kastetti merve?

Ne demek mutlaka bir iz birakir ya?
Saglikli kromozimlar denk gelirse ne izi?
Ayrica sen tasiyicisin, neyin var cok sukur.
Doktorlara elimiz mahkum

Pgtde saglikli bulunamamis derken neyi kastetti merve?

İzzcim Merve'ye transfer edilen embriyolar pgt ile incelenememişti. Onun için öyle demiş doktor.

merhaba kızlar, sizlere birşey danışmak istiyorum. ben defalarca tüp denedim ama hiç gebelik oluşmadı. hep iyi kalitede embriyo transfer edilmesine rağmen. bende ya da eşimde bilinen bir genetik hastalık da yok. sizce bir dahaki denemede pgt yaptırmalı mıyım embriyolara? tutunmasını artıran bir özelliği var mı bu işlemin? sebepsiz infertiliteyiz. yıllardır hiçbir sebebp bulunamadı. ne olur acil cevap yazın kızlar. çok zor durumdayım.

Akasyacığım,çok üzgünüm ne diyeceğimi bilemiyorum Allah sana sabır versin cnm,cok ama cok zor( acını paylaşıyorum,dualarımda olacaksın..

Geçmiş olsun. Senin durumunda PGT yapıldığında embrionun rahime tutunmayla görevli kromozomlarına bakılıyor. Yani embriolardan genetik yönden sağlıklı olanlar seçilicek. Her hangi genetik hastalığın olması şart değil. Aynı sorun bizde de var. Kısmetse biz de yaptırıcağız. Bu yöntemle bile % 100 olucak diye de bir şey yok. Malesef başka şansımız yok.

Rabbim kolaylık versin, en kısa zamanda kucağını doldursun.

Bir de bu işlem kesinlikle tutunmayı artırmıyor. Sadece embrioları seçmenin bir çok yöntemi var, en sağlıklı seçme pgt- dir. Görünüş itibarı ile sağlıklı görünüp de genetik açıdan hastalıklı olan embrioların sağlıklılardan seçilmesine yardımcı oluyor. Bazan genetik açıdan sağlıklı embrioları diğer yöntemlerle seçemeye biliyorlar. Yani genetiği bozuk olan kendini daha sağlıklı, genetiyi sağlam olansa kendini zayıf göstere biliyor. Bu da doktorları yanılta biliyor.

cevabın için çok teşekkür ederim sümeyye. şunu merak ediyorum ki bizlerde genetik bir hastalık bulunmadığı için pgt de hangi taramayı yapacaklar? samanlıkta iğne aramak değil mi? sonuçta birsürü genetik hastalık var. özel bir sorunu aramadıkça ne bulabilirler ki?

Ya kızlar akasya ya cok üzüldüm dağıldım resmen onu düşünemiyorum inşallah çabuk toparlanır...
Güzel haberlerde varmış çok şükür hazadecikk minasıyla çıkıyormuş ona cok sevindimm..
Delikız doğurmuşş,delikız tebrik ederim cnm sende tez zamanda yavrularınla evine dönersin inşallah..
Nazcık ,bugun mu doğuruyor??kolaylıkla sağlıkla bebişini kucağına al inşallah cnmm..
Özlemmm ,sırada sen varsınnn hazır mısın cnmm??
İnciciğim ,hastaymışsın cok geçmiş olsun cnmm..ballı limonlu ıhlamur kuru iyi gelir bana sende dene cnm..
merve ciğim ah bu drlar bazen bızı cok uzuyor,takma kafana boşver birdaha da gitme tabii..bizim moralimizin bozulmasına değil moral verilmesine ihtiyacımız var..
tulip yok mu göremedim onun hakkında iyidir inşallah....
chnb, mattika taze anneler gerçi siz artık kıdemlı oldunuz iyi misiniz kızlar,yavrular nasıll büyüdüler mi??
tüm kızlar hepinize sevgiler inşallah iyisinizdir..
bende iyiyim hala beklemedeyim buda cok zor 2 hafta geçti bebişim benimle mi değil mi bilemiyorum,,Rabbim hayırlısını yazsın hepimiz için inşallah...

Yardımcı olabılmeyi isterdim ama maalesef bu konuda hiçbir fikrim yok( ama bence bu konuyu iyi bir genetikçiye danışabılırsın..bu konuda sana ıkı isim verebilirim
Volkan Baltacı ve Cumhur bey(şişli memorial da genetikçi soyadını unuttum)...umarım yakın zamanda bebişine kavuşursun..

Gunaydin canimm senin iyi olmana sevindim
Inan akasya ya bende cok uzuldum sanki kendim yasamis gibiyim
Ki bu durumu yasamistimda ama cok sukur o gunler geride kalsi
Insallah akasyada birgun bebegini kucagina alinca onun icinde hepsi geride kalacak

Nazz bugun doguracak ama kesin degil doktoru % 85 alirim bebegi demis hazirlikli gel
Belkide bebegine kavustu henuz bir ses seda yok hayirlsi osun insallah

Gelelim bana dedigin gibi sira bende ama benim kizim cok nazli teyzesi
Galiba ablasi gibi olacak cok cektirdi ama gec gelmek istiyor heralde
Neyse gec olsunda guc olmasin normal olacagi icin bekliyoruz iste

Yukarıda yazmıştım, sanırım atlamışsın. Genel olarak embrioların anne rahmine tutunması ile sorumlu kromozomlarına bakılıcak.

Hem anne ve babada genetik hastalık yoksa bebekde olmayacak diye de bir şey yok.

sumeyye ve akide saolun kızlar. genetikçilere mail ile durumumu anlatan bir mail atsam iyi olucak sanırım. bir dahaki denemede yapılabilecek herşeye bakılsın ki son tedavi olsun artık. umarım hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize. çok zor bir durum bu yaşadığımız.

Herkese selam ;

Tüm arkadaşlarımın iyi dileklerine, dualarına teşekkür ederim. Ben evdeyim. Ara ara ağrılarım oluyor. Yarın kontrol için hastaneye gideceğim. Umarım hiçbir operasyona gerek kalmadan bu süreci atlatırım. Duruma göre raporum uzatılabilir. Henüz karar vermedim ama bir süreliğine memlekete gidebilirim. Psikolojim dalgalı bir deniz gibi. Bazen ağlamak, bazen ümitlenmek vs vs tuhaf duygular yaşıyorum. Yine de ümidimi kaybetmiyorum. Küçük de olsa hala bir ümidim var. Ümidim var ki zihnim yeni tedaviyi hayal edebiliyor. Yeni tedavimi düşleyip heyecanlanabiliyorum. Kendimi kötü hissettiğimde benimle aynı katta yatan diğer hastaları düşünüyorum. Kanser tedavisi görenleri, ölümün kıyısında olanları.. Bunları düşününce halime şükretmeye çalışıyorum. Bende durumlar böyle...

Delikız bebişlerin doğmuş. Allah iyi günlerde sağlıkla büyütmeni nasip etsin.. Umarım oğlunun da birşeyi yoktur. Sağlıkla evine dönecektir.

Naz canım bebişin doğdu mu bilmiyorum ama dualarım seninle..

Akidem mesajın için teşekkürler.. İnşallah senin bebeğin sağlıklı ve annesini terk etmeyecek..

Mervem kötü düşünceleri aklından kov. Kızçeni de üzme. Herşey yoluna girecek..

Hazadem hastaneden çıkıyormuş. Kendimi iyi hissedersem bebişini görmeye gitmek istiyorum. Bakalım nasip...

Özlemciğim hayırlısı ile sen de kurtulursun inşallah...

Allah'a emanet olun kızlar..

Kızlar Mina bugün çıkamıyormuş. Sarılığı artmış, gözlem altında tutup yarınki duruma bakacaklarmış. Ama küvözden çıkarıyorlarmış bugün.

Naz'a mesaj attım, ses çıkmadı henüz :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…