- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
- 213
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #25.561
Kizlar simdi face den hazada ile konustum hepinize cok cok selami var
Yarin cikiyormuslar sizlerle ilgilenemedigi icin cok uzgun oldugunu bildirmemi istedi
Aynen yaa üzüldüm zaten kaç gündür yavrum kımıldamaz olduSağol canım.
Geç olsun güç olmasın
Korkma kız neyden korkuyorsun :) Ne güzel işte yavruna kavuşacaksın
Doğum saati belli mi?
Boş ver şu doktoru. Bazıları insanın içini karartmaktan başka bir şey yapmaz
Bende biliyordum merve hem normal dogum oldugu icin
Hemde benim buyuk kizda gec dogdugu icin tahminlerim benide yaniltmadi
Mervemm fotolarını çekip koyarım bayıldım bayıldım görmen lazım kuzummm
Ayy ne biliyim incimm strese girdim..
Canım sabah 7 de gidicez,nstye alacaklar bakacaklar ilk önce suyumada bakacak..%85 pazartesi alırız bebegi herşeyini alda gel dedi doktor..Bende korkuyorum daha fazla bekletmesin alsın yaa ne olur ne olmaz..
Kizlar simdi face den hazada ile konustum hepinize cok cok selami var
Yarin cikiyormuslar sizlerle ilgilenemedigi icin cok uzgun oldugunu bildirmemi istedi
Bugün hastanedeydik tahlil ve test sonuçlarımı gösterdik kan değerlerim baya düşmüş
Neyse o önemli değil.Yine doktorumu değiştirdim.bu doktorum çok çok bilgiliydi
Eşide genetikçiymiş.Kaç dakika konuştu eşiyle benim durumum hakkında
PGT'den sağlıklı sonuç alamamışsınız dedi.Bebeğin zekasıyla ilgili bir problem olabilir dedi
Amniosentez yapalım bence dedi hayır ben kabul etmedim tabiki.
benim 2 ve 7'de olduğu için translokasyon muhakkak bi iz bırakır bebekte dedi
dış görünüşünde şimdilik bişey yok dedi down sendromlu değilmiş bebeğimiz çok şükür
En iyi ihtimal benim gibi taşıyıcı olmasıymış
Olsun ne yapalım sağlıklı olsunda benim gibi taşıyıcı olsun
Allah'ım bu çok zor bir imtihan bununla yaşamak çok zor
Ama ben sana inanıyorum ve tevekkül ediyorum inşallah bebeğim sağlıklıdır
Ne demek mutlaka bir iz birakir ya?
Saglikli kromozimlar denk gelirse ne izi?
Ayrica sen tasiyicisin, neyin var cok sukur.
Doktorlara elimiz mahkum
Pgtde saglikli bulunamamis derken neyi kastetti merve?
merhaba kızlar, sizlere birşey danışmak istiyorum. ben defalarca tüp denedim ama hiç gebelik oluşmadı. hep iyi kalitede embriyo transfer edilmesine rağmen. bende ya da eşimde bilinen bir genetik hastalık da yok. sizce bir dahaki denemede pgt yaptırmalı mıyım embriyolara? tutunmasını artıran bir özelliği var mı bu işlemin? sebepsiz infertiliteyiz. yıllardır hiçbir sebebp bulunamadı. ne olur acil cevap yazın kızlar. çok zor durumdayım.
merhaba kızlar, sizlere birşey danışmak istiyorum. ben defalarca tüp denedim ama hiç gebelik oluşmadı. hep iyi kalitede embriyo transfer edilmesine rağmen. bende ya da eşimde bilinen bir genetik hastalık da yok. sizce bir dahaki denemede pgt yaptırmalı mıyım embriyolara? tutunmasını artıran bir özelliği var mı bu işlemin? sebepsiz infertiliteyiz. yıllardır hiçbir sebebp bulunamadı. ne olur acil cevap yazın kızlar. çok zor durumdayım.
Geçmiş olsun. Senin durumunda PGT yapıldığında embrionun rahime tutunmayla görevli kromozomlarına bakılıyor. Yani embriolardan genetik yönden sağlıklı olanlar seçilicek. Her hangi genetik hastalığın olması şart değil. Aynı sorun bizde de var. Kısmetse biz de yaptırıcağız. Bu yöntemle bile % 100 olucak diye de bir şey yok. Malesef başka şansımız yok.
Rabbim kolaylık versin, en kısa zamanda kucağını doldursun.
Bir de bu işlem kesinlikle tutunmayı artırmıyor. Sadece embrioları seçmenin bir çok yöntemi var, en sağlıklı seçme pgt- dir. Görünüş itibarı ile sağlıklı görünüp de genetik açıdan hastalıklı olan embrioların sağlıklılardan seçilmesine yardımcı oluyor. Bazan genetik açıdan sağlıklı embrioları diğer yöntemlerle seçemeye biliyorlar. Yani genetiği bozuk olan kendini daha sağlıklı, genetiyi sağlam olansa kendini zayıf göstere biliyor. Bu da doktorları yanılta biliyor.
cevabın için çok teşekkür ederim sümeyye. şunu merak ediyorum ki bizlerde genetik bir hastalık bulunmadığı için pgt de hangi taramayı yapacaklar? samanlıkta iğne aramak değil mi? sonuçta birsürü genetik hastalık var. özel bir sorunu aramadıkça ne bulabilirler ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?