- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #28.921
Kızlar , anneler , anne olmayı bekleyenler vede isteyenler...Hepinizin anneler günü kutlu olsun...Genetik sonucum çıktı 48, XY, +16, +22 ( Trizomi 16 ve 22 ).Ne demek olduğunu biliyorum .....İlk bebekte turner çıkmıştı , 2. de malesef herhangibir inceleme yaptırmamıştı o zamanki dr um....Bugün dr umla konuştum PGT li tüp bebek yapacaksın dedi ama iki bebeğin sonucunun farklı olması kafamı karıştırdı...Sizce PGT ye gerek varmı?Eşimle bana 20 hücrede genetik bakılmıştı ama sonuç temiz çıkmıştı , napsam bilemedim....
Vadaaa drun haklı bana kalırsa farklı da olsa genetik problem varsa pgt yaptırsan sağlam embriyoyu seçip tekrar düşük yasama olasılığını azaltırsın , ben olsam pgt yaptırırdım. Ben bir kez düşük yaptım genetik problem çıktı embriyonun analizinde oyuzden drum da artık riskli gruba girdiğimi ve kesinlikle pgt yi önerdiler
Saruhan nerdesin canım sen ya , kaç kez mesaj attım yoksun ....Bugün Volkan beyi aradım ama tel la görüştürmüyorlarmış malesef , halbuki sen tel randevusundan bahsetmiştin....Neyse c tesi 10 da gidicem Volkan Beye ama canım ya PGT bana uygun değilse, çünkü eski dr um sağlıklı emriyoyu bulana kadar deneyeceksin diye israr ediyordu ...Çok arada kaldım canım birde ben tüp bebekten çok korkuyorum
Ben Izmire dondum ..10gun sonra insallah belli olcak yavrular tutmusdur....ben pisman olmadim canim bak 8emryo dan 3tane hasta cikdi 1tane tasiyici...tedbir bizden taktir ilahi Rabbim insallah hayirli ve saglikli verir...
Canım sana neden PGT önerdiler anlamadım tek düşükle hemde...Ya bu işler korkunçda bir ticaret ben onun için çok korkuyorum , gerekli değilse boşu boşuna riske giriyoruz çünkü pgt de de başarı şansı sadece %30, muş
Bazen yaşla ya da kişinin bünyesinden yumurtalar kalitesiz oluyor ve senin veya benim yasadığımız gibi genetik bozukluklardan düşükler oluyor. Benim yas 36, 3 yıldır 2 asılama 4 tüp denemesinden sonra sebepsiz infertile sonucunda pgt önerdiler . Evet pgt yüzdeyüz sonuc vermiyor malesef ama ben hem yasımdan dolayı hem de bir daha Allah yasatmasın kürtaj olmak istemiyorum bu yüzden sansımı arttırmak adına pgt yaptırıcam yine her ne kadar çok pahalı olsa da...
Kızlar , anneler , anne olmayı bekleyenler vede isteyenler...Hepinizin anneler günü kutlu olsun...Genetik sonucum çıktı 48, XY, +16, +22 ( Trizomi 16 ve 22 ).Ne demek olduğunu biliyorum .....İlk bebekte turner çıkmıştı , 2. de malesef herhangibir inceleme yaptırmamıştı o zamanki dr um....Bugün dr umla konuştum PGT li tüp bebek yapacaksın dedi ama iki bebeğin sonucunun farklı olması kafamı karıştırdı...Sizce PGT ye gerek varmı?Eşimle bana 20 hücrede genetik bakılmıştı ama sonuç temiz çıkmıştı , napsam bilemedim....
Ah be armaan benimde yaşım 37 , yaşlandı bizim yumurtalar sanırsambende tekrar kürtaj olmak istemiyorum , son kürtajımda bide aletleri gördüm Alla kimselere yaşatmasın çok sinirlerim bozuldu...23 nisanda kürtaj oldum bu c tesi saruhanın önerdiği dr la görüşücem ...Aslında hemen hamile kalasım var ama bende acaip bi tüp bebek korkusu var ,hayırlısı hepimiz için...
Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Tedavide olan ve sonuç bekleyenler güzel sonuçlar alır inşallah. Ben de yaza düşünüyorum. Merak ettiğim bir şey var. Pgt yapıldıktan sonra dondurulur mu ya da dondurulmuş embriyoya pgt yapılır mı?
Amin canım arkadaşım, bu kez Rabbim yüzüne gülecek inşallah ....Ya saruhanm eğer bende veya eşimde kaanda çıkmayan bi genetik durum varsa farklı farklı olabilirmi bu hastalık?bi bebekte turner diğerinde başka şey...Ya inanmak istemiyor değilim sadece neden iki bebektede farklı sonuç çıktı buna takıldım anlıyorsun dimi canım beni , ya tesadüfse...
Dondurulmuş embriyolara pgt yapılıyor canım
Canim butun testlerin sonuclari toparla gotur yaninda cok onemli unutma...ben pek anlamiyorum ama onunda bi aciklamasi vardir canim.insallah Volkan Bey yardimci olur ve Rabbim gönlunun muradini verir
Vadaavım hatırladım şimdi kürtaj olugunu yakın zamanda çok zor geçmiş oldun tekrar Allah yasatmasın kimseye... Volkan beyle ben de görüştüm çok iyi bi doktor görüşmek sana iyi gelecektir tüm aklındaki soruları sor , sabırla yanıtlıyor Volkan bey... Tüp bebekten de hiç korkma korkulacak bişey yok hem hamile de kalabiliyosun tedavinin basarılı olması için sansın yüksek bence... Yüzyüze olamasak da tüp bebek tedavisine karar verirsen buradaki herkes destek olacaktır ... 45 yasında sağlıkla doguranlar da var sans işte biraz da, Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla hep beraber hamile kalalım bu yaz 2014 anneler gününü bizde bebeğimiz kucağımızda kutlayalım
Sağol canım arkadasım , peki bişey sorcam volkan bey sonuçlara bakar bakmaz hmn evet pgt yapmak lazım ve şu tarihte başlıycaz diyormu nasıl oluyor nolur anlat sabaha kadar uyku yok bana bu gece...
Merhaba merve ,nasılsın son günlere geldin hamileliğinde allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bu sayfalara azmin ve neşen yansıdı. Duaların a bu yaz tedavi olacak bizleri de eklersen mutlu oluruz:)
Canım inşallah dediğin gibi olur ...yaş mevzuu korkutuyor tabi, bugün tel la eşimede söyledim tüp bebek gerekiyormuş dedim , elektrik çarpılmışa döndü , bu yöntem doğalmı , Allah ne der dedi , bu arada kocam 2 ünv mezunu , dedimki senin bacağındaki platine gözündeki gözlüğe ne derse onu der dedim, tövbe tövbeee ah bu koca ahh
Canim bence hemen bi cvp verir veya onlar yeterli gelmezse kan alir tekrar bakar...hemen baslamak sizin istege bagli...Ben hoca ya sordum Pgt yapdirmak gunah degil.
Biz de ne şoklar yasadık canım kabullenmek zor oluyor ama Allah çaresini verir inşallah... sonuçta cocugumuz kız olsun erkek olsun ya da sarısın mavi gözlü olsun esmer olsun vs için yaptırmıyoruz bunu sağlık için yapıyoruz , hatta bana kalırsa bi çaresi varsa bunu arayıp bulmak bizim vazifemiz... Biz 3 yıldır bu mücadeleyi verdiğimiz için tüp bebek benim için artık doğsl bişeymiş gibi kaldı ki doğal bir tedavi çok şükür ki bu bilgiye erişmiş insanoğlu... Tüp bebeğe karar verirseniz merkeze gittiğinizde göreceksiniz etrafta ne çok sizinle aynı seyi paylaşan her kesimden insanlar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?