Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Canım iğnelere devam ediyorum. 150 Gonal f , 2 toz +1 su menegon bir de 0.5 lucrin vuruyorum. En son gittiğimde biri 11 'di. Diğerleri küçüktü. Yine öbür sefer gibi önden büyüyecek diye çok korkuyorum :5:14 tane sayıyorlar. Tabii hepsi büyür mü ne olur hiç bilmiyorum. Ama herşey takdir. Bu tedavimde biraz daha akışına bıraktım. Düşünmemeye çalışıyorum. Yarın tekrar kontrolüm var.

Laparoskopiden korkma. Bizim face grubundan arkadaşımız Sezyal Memorial'da laporoskopi oldu. Şimdi hamile çok şükür :16: Gerçekten gerekmeseydi tavsiye etmezlerdi. Semra Hocaya güven:34:Eğer facein varsa İnci seni eklesin istersen. Orada güzel paylaşımlarımız var.

Sümeyye ama bu ihtimalleri düşünüp yıpratma kendini. Şu an çok zarar veriyorsun kendine. Sen de çok iyi biliyorsun ki ; Rabbim böyle istedi. Eğer kaderde bu olmasaydı emin ol ki ; hiç suyu kalmasa da sağlıkla doğardı bebeğin.. Sebeplere, bahanelere takılma. Sen elinden geleni yaptın... :31:

İnşallah hepsi aynı hızda gereken olgunluğa ulaşılır. Peki büyürse onlar büyüsün onları kullanmayız geridekilerin sayısı çok onlar belli olgunluğa ulaşsın diye mi bekleniyor yoksa ilk olgunluğa ulaşanlar olunca toplanıyor mu?

Akasyacım sağol canım, ne özrü aşkolsun sen de aynı yoğun dönemdesin... Hersey çok hızlı gelişti sonlara doğru bbenim hayırlısıyla 2. Gün 2 embryp tranfer eddildi. :nazar: belirti aramıcam diyorum ama illa dinliyorum vücudumu:)...çok sağol duaların için.... İnşallah yakında kaç haftalık oldular diye konusuruz canım Allahım anne olmayı bizlere de basip ol yarabbim sağlıkla Amin...

Senin ne zaman olcak hayırlısıyla :nazar:

Aaa ben de mi anlamamışım hayırlı olsun anladığım kadarıyla pgt yapılmamış öyle mi? Doğru mu anladım...

merhaba arkadaslar

bende pgt yaptirmak istiyorum

isterseniz kisaca kendimi tanitayim 29 yasindayim 2 tane ozurlu cocugum var kizim 6 yasinda oglum 2 yasinda ayni hastaliktan dolayi vefat etti "allah kimsenin basina vermesin inanin her duyguyu dile getirebiliyor insan ama ölüm oyle bir duygu ki anlatmasi imkansiz" cok zor bir surec atlatmaya calisiyoruz

almanyada yasiyorum burda genetik olarak kan alindi ve bir mutasyon bulunamadi soylendi bize o yuzden ikinci cocuga karar verdik ve malesef ayni hastaligi tasiyor durmadan epilepsi nobeti geciriyor

bizde halen saglikli bir cocuk ozlemi oldugu icin tup bebege karar verdik

bir kac sorum olacak umarim bana cevapliyabilirisiniz

+ ben memorial hastanesi sislide yaptirmak istiyorum dr nur dokuzeylul hanima ama kendisi eylul ayinda geliyor
bana doktor ve hastane hakkinda bilgi verebilirmisiniz tecrubeleriniz nelerdir?

+ bana adetin 2 veya 3. gunu gelmemi soylediler simdi benim anlamadigim adet halinde ne gibi kontroler oluyor ki? yani once bir genetik anlamda bir arastirma yapilmasi gerekmiyor mu? veya yumurtaliklara ve rahimde bir problem var mi diye oncelikle bakilmiyor mu?
dedigim gibi bana fazla birsey yapilmadi genetik anlamda ve sorun nerde niye diye hic arastirilmadi sadece prolaktin degerlerim yuksek cikti

+ adet duzensizligim var o yuzden bendeki soru isareti nasil tam olarak gun verebilirim hani randevu olarak cunku bazen 5 veya 10 gun gec gelebiliyor bana adetin 2 veya 3 gunu gelmemi soylediler

+ ben genetik uzmani dr cumhur ekmekci ile baglantiya gectim email olarak bir kac defa cevap yazdi ve sonrada bir daha cevap alamadim bir kac defa yazdigim halde simdide aramaya biraz cekiniyorum once dr nur hanimla irtibata gecsem ve orda genetik olarak beni yonlendirseler olur mu?

+ tedavi sureci bana 15 ile 20 gun arasi dediler peki ben burda bir kac kisinin 1 aydan fazla kaldiklarini okudum cunku benim tum testlerin yapilmasi gerekiyor tup bebege gecmeden once ki bunu ben cok istiyorum en azindan sorun nerden kaynaklaniyor onu bilmek istiyorum tup bebege gecmeden once

+ maaliyeti ne kadar memorialde ve memnun kaldiniz mi?

+ ben dr nur hanimi tercih ettim tum tup bebek surecinde hep kendisi mi var yoksa baska doktorlarda mi ilgileniyor?

gordugunuz gibi cok tecrubesiz olaya yaklasiyorum yazilarinizi hep okuyup takip ediyorum allah herkeze hayirli ve saglikli evlatlar nasip etsin dualarim hepiniz icin

İnşallah hepsi aynı hızda gereken olgunluğa ulaşılır. Peki büyürse onlar büyüsün onları kullanmayız geridekilerin sayısı çok onlar belli olgunluğa ulaşsın diye mi bekleniyor yoksa ilk olgunluğa ulaşanlar olunca toplanıyor mu?

Aaa ben de mi anlamamışım hayırlı olsun anladığım kadarıyla pgt yapılmamış öyle mi? Doğru mu anladım...

Hiç bilmiyorum canım. Teslim ettim kendimi gidiyorum :) Sormuyorum bile. Öyle söyleyeyim sana. Nedense bu sefer irdelemek içimden gelmedi. Ağzım dilim kilitleniyor. Robot gibi hastaneye gidip geliyorum. Sanki başkası tedavide. Ben de onu izliyor gibiyim :1:Heyecanım yok. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. Fazla normal değil farkındayım. Umarım big bang yaşamam.

merhaba arkadaslar

isterseniz kisaca kendimi tanitayim 29 yasindayim 2 tane ozurlu cocugum var kizim 6 yasinda oglum 2 yasinda ayni hastaliktan dolayi vefat etti "allah kimsenin basina vermesin inanin her duyguyu dile getirebiliyor insan ama ölüm oyle bir duygu ki anlatmasi imkansiz" cok zor bir surec atlatmaya calisiyoruz

almanyada yasiyorum burda genetik olarak kan alindi ve bir mutasyon bulunamadi soylendi bize o yuzden ikinci cocuga karar verdik ve malesef ayni hastaligi tasiyor durmadan epilepsi nobeti geciriyor

bizde halen saglikli bir cocuk ozlemi oldugu icin tup bebege karar verdik

bir kac sorum olacak umarim bana cevapliyabilirisiniz

+ ben memorial hastanesi sislide yaptirmak istiyorum dr nur dokuzeylul hanima ama kendisi eylul ayinda geliyor
bana doktor ve hastane hakkinda bilgi verebilirmisiniz tecrubeleriniz nelerdir?

+ bana adetin 2 veya 3. gunu gelmemi soylediler simdi benim anlamadigim adet halinde ne gibi kontroler oluyor ki? yani once bir genetik anlamda bir arastirma yapilmasi gerekmiyor mu? veya yumurtaliklara ve rahimde bir problem var mi diye oncelikle bakilmiyor mu?
dedigim gibi bana fazla birsey yapilmadi genetik anlamda ve sorun nerde niye diye hic arastirilmadi sadece prolaktin degerlerim yuksek cikti

+ adet duzensizligim var o yuzden bendeki soru isareti nasil tam olarak gun verebilirim hani randevu olarak cunku bazen 5 veya 10 gun gec gelebiliyor bana adetin 2 veya 3 gunu gelmemi soylediler

+ ben genetik uzmani dr cumhur ekmekci ile baglantiya gectim email olarak bir kac defa cevap yazdi ve sonrada bir daha cevap alamadim bir kac defa yazdigim halde simdide aramaya biraz cekiniyorum once dr nur hanimla irtibata gecsem ve orda genetik olarak beni yonlendirseler olur mu?

+ tedavi sureci bana 15 ile 20 gun arasi dediler peki ben burda bir kac kisinin 1 aydan fazla kaldiklarini okudum cunku benim tum testlerin yapilmasi gerekiyor tup bebege gecmeden once ki bunu ben cok istiyorum en azindan sorun nerden kaynaklaniyor onu bilmek istiyorum tup bebege gecmeden once

+ maaliyeti ne kadar memorialde ve memnun kaldiniz mi?

+ ben dr nur hanimi tercih ettim tum tup bebek surecinde hep kendisi mi var yoksa baska doktorlarda mi ilgileniyor?

gordugunuz gibi cok tecrubesiz olaya yaklasiyorum yazilarinizi hep okuyup takip ediyorum allah herkeze hayirli ve saglikli evlatlar nasip etsin dualarim hepiniz icin

Başın sağolsun. Senin öncelikli olarak yapman gereken kan verip genetik testlerini yaptırıp ; mutasyonu bulmak. Mutasyonu bulmadan pgt yapamazlar. PGT yapmadan tüp bebek olmaz. Bence ilk olarak telefon ile Cumhur Hocayı ara. Aramaktan sakın çekinme. Çok iyi bir doktor. Anlayışlı , ilgili. Sana gitmen gereken yolu gösterecektir. Genetikle olan işi hallettikten sonra tüp bebek bölümü ile görüşürsün. Ya da genetik sonucunu beklerken tüp bebekle ön görüşme yaparsın. Gerekli testleri ,tahlilleri yaptırırlar. Mutasyon sonucu geldiğinde de tedavine başlarsın. Allah yardımcın olsun.

Maliyeti 2100 Euro+ilaçlar. İlaçlar da kişiye göre 1000-2000 Tl arası değişiyor. PGT için tek gen hastalığı ise geçen sene 650 Euro alıyorlardı. Ama mutasyon taraması ücreti farklıdır. >Cumhur Bey'den bilgi alabilirsin.

Akasyacım sağol canım, ne özrü aşkolsun sen de aynı yoğun dönemdesin... Hersey çok hızlı gelişti sonlara doğru bbenim hayırlısıyla 2. Gün 2 embryp tranfer eddildi. :nazar: belirti aramıcam diyorum ama illa dinliyorum vücudumu:)...çok sağol duaların için.... İnşallah yakında kaç haftalık oldular diye konusuruz canım Allahım anne olmayı bizlere de basip ol yarabbim sağlıkla Amin...

Senin ne zaman olcak hayırlısıyla :nazar:

Canım ben pazartesi başladım. Daha 11 mm benim en büyük fıstığım :1: Yolumuz uzun gibi. Bir taraftan da lucrinle baskılıyoruz. Hayırlısı.. İyi hissediyorum. Dua ediyorum. Herşeyin hayırlısı hepimiz için... Rabbim yüzümüze gülsün inşallah :16:

Çok sağol canım evet yapılmadı zaten 2 embriyo vardı onları da beklemeden 2. Gün transfer ettiler dualarla gün sayıyorum artık daha önce hiç 2. gün teansferi olmamıştım.

Bu arada inşallah önden gitmez hepsi eşit gitsin ama giderse de antogonist iğne ile denkliyorlar yumurta büyüklüğünü hepsini birden topluyorlar sorun olmuyor Akasyacım

Son düzenleme:
Canım ben pazartesi başladım. Daha 11 mm benim en büyük fıstığım :1: Yolumuz uzun gibi. Bir taraftan da lucrinle baskılıyoruz. Hayırlısı.. İyi hissediyorum. Dua ediyorum. Herşeyin hayırlısı hepimiz için... Rabbim yüzümüze gülsün inşallah :16:

Amin amin amin fıstıklara başarılar diliyorum müstakbel annelerini üzmeden büyüyüversinler sağlıkla kucağa geliversinler

merhaba arkadaslar

isterseniz kisaca kendimi tanitayim 29 yasindayim 2 tane ozurlu cocugum var kizim 6 yasinda oglum 2 yasinda ayni hastaliktan dolayi vefat etti "allah kimsenin basina vermesin

Hasretim başın sağolsun canım , ben memorialda değilim ama ordaki arkdaslar cevaplayacaktır sorularını sabırlar diliyorum

Son düzenleme:
Çok sağol canım evet yapılmadı zaten 2 embriyo vardı onları da beklemeden 2. Gün transfer ettiler dualarla gün sayıyorum artık daha önce hiç 2. gün teansferi olmamıştım.

Bu arada inşallah önden gitmez hepsi eşit gitsin ama giderse de antogonist iğne ile denkliyorlar yumurta büyüklüğünü hepsini birden topluyorlar sorun olmuyor Akasyacım

Canım geçen sefer de dengelendi güya ama 12 yumurtadan 5'i öne geçti. O nedenle bu sefer uzun protokol tercih ettiler. İnşallah isyankar ve aceleci yumurtam olmaz. :9:

Amin amin amin fıstıklara başarılar diliyorum müstakbel annelerini üzmeden büyüyüversinler sağlıkla kucağa geliversinler

Sağol teyzesi . Ben de senin mercimeklere başarılar diliyorum :1: Seninkilerin işleri daha zor. Ağır işçi onlar. Kazacaklar kazacaklar.. :34: :1:

Sümeyye ama bu ihtimalleri düşünüp yıpratma kendini. Şu an çok zarar veriyorsun kendine. Sen de çok iyi biliyorsun ki ; Rabbim böyle istedi. Eğer kaderde bu olmasaydı emin ol ki ; hiç suyu kalmasa da sağlıkla doğardı bebeğin.. Sebeplere, bahanelere takılma. Sen elinden geleni yaptın... :31:

Eşim taa haberi ilk duyduğundan sonuna kadar hep rahat karşıladı. Kader dedi. Önümüze bakıcağız dedi. Taaki ona böyle bir şey de yapıla bilirmiş deyinceye kadar. Üzüldü. Doktorlara kızdı... çok çabuk vaz geçtikleri için. Ablamın küçük kızları bile kendi akılları ile bebeğin suyunu artırmağın yollarını annelerine bildirirken, bizim güvendiğimiz doktorlar bu konuda tek laf etmediler. Hemen vaz geçtiler. Biliyorum hepsi birer kader. Tüm hatalar yaşamalı olduğumuzu yaşamak içindi. Bebeğim en iyi ellerde olsa bile zamanı dolunca mutlaka gidicekti, onu hayatta 1 saat fazla tuta bilecek hiç bir kuvvet yok. Sadece kurtarıla bilme ihtimali varken, kalbi attığı halde tek yolun suni doğum olmadığını bilmek açıkçası içime oturdu. Hemen toparlanmak, ayağa kalkmak istiyorum. Acı çekmemek, normale dönmek bir az zaman alıyor işte...

Sizin güzel haberlerinizi bekliyorum. Siz önden emin adımlarla gidin ben de arkanızdan gelicem inşeAllah.

Sümeyyecim canım bu yolda hep en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz ne çözümü varsa bulmaya çalışıyoruz öyle mi olurdu böyle mi olurdu derken diken üstündeyiz ama olacakların önüne geçilmiyor sen herseyin en iyisini yaptın emin ol kısmetten ziyadesi olmuyor bikaç ay önce hatırlarsın ben ne kadar kötüydüm hepiniz destek oldunuz bana şimdi tekrar deneyebildim çok şükür , sen toparlanmaya sağlığını korumaya bak ki birkaç aya yeniden kavuş bebeğine

Kesinlikle kendimi suçlamıyorum. Beklenmedik gelişmeler, ani verilen kararlar, o anki durumum, kayb ettiğimi hemen kabullenmem, karşılaşmak istemediğim çok korktuğum haller, insanların baskıları... Bütün bunlar öyle olmasını gerektirdi. Keşke Allah katında o anki durumum mazeret olsa. Ancak islami açıdan da atan kalbin durdurulması doğru değil. Hele çaresi varmışken. Oysa ben tıbbı hiç bir başka yolun olmadığını biliyordum. Bebeğin gitmesinden daha çok yapılan hatalar yakıyor içimi. Ama geçicek. Tedavi için araştırmalara başladığımızda daha iyi olucağım. Bu gün bile olduğum duruma çok iyiyim, dolduğum zaman yazdıklarıma bakmayın. Az bir az toparlanıyım, zaman kayb etmeden arı sütü, bal, polen karışımı, geçen sefer kullandığım bitkisel çay karışımlarını kullanmaya başlıycağım. Yani hayattan hiç kopmadım. Sadece hafif yaralandım ve yeri bazen çok acıyor.

Sizlerin güzel haberleri beni daha da güçlendirecek. Takipteyim. Tedaviye başlayan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
armaan
akasya

sagolun

insallah hayirlisi olur ben ekim ayinda gelmeyi dusunuyorum ama dedigim gibi dr cumhur beylen iletisim birden kesilince cekiniyorum aramaktan

bana adetimin 2 veya 3 gun orda olmami soylediler peki erken gitsem olur mu? en azindan genetik olarak bakilir veya tup bebege gecmeden once belki gereken tahliler yapilir

20 gun yeterli mi sizce? genetik sonuclari almak icin ne kadar beklemek gerekiyor?

ekim ayinda memorialde tedaviye basliyacak olan var mi>?

armaan
akasya

sagolun

insallah hayirlisi olur ben ekim ayinda gelmeyi dusunuyorum ama dedigim gibi dr cumhur beylen iletisim birden kesilince cekiniyorum aramaktan

bana adetimin 2 veya 3 gun orda olmami soylediler peki erken gitsem olur mu? en azindan genetik olarak bakilir veya tup bebege gecmeden once belki gereken tahliler yapilir

20 gun yeterli mi sizce? genetik sonuclari almak icin ne kadar beklemek gerekiyor?

ekim ayinda memorialde tedaviye basliyacak olan var mi>?
Kromozom analizi sonuçları birkaç ayı buluyordu diye hatırlıyorum canım ayrıca hiç de çekinme derdine çare arıyorsun çekinecek bişey yok bunda müsait değilse söylerler yönlendirirler randevu alıp yüzyüze konusmakta fayda var

Kromozom analizi sonuçları birkaç ayı buluyordu diye hatırlıyorum canım ayrıca hiç de çekinme derdine çare arıyorsun çekinecek bişey yok bunda müsait değilse söylerler yönlendirirler randevu alıp yüzyüze konusmakta fayda var

bir kac ay mi? ben yurtdisindan ancak en fazla 20 izin alabilirim

dogru soyluyorsun cekinilecek birsey yok ben baglantiya gecmeye calisacam

Canım ben rahim filmi çektirmedim. Hatırladığım kadarıyla İnci de çektirmemişti.

Akasya merhaba canim o gun ben rahim filmi cektirip memorial a muayeneye gittim haliyle tuplerde sivi vardi e tabii cektirdgimi de soyleyemedim yani isler biraz karisti ama laparoskopi biraz zor bir ameliyat dun netten arastirdim bir de kisti olanlara falan yapiyorlarmis .kafam biraz karisti mecburen tekrar gelecegim istanbula...bu arada face var ama inci nerelerde?umarim iyidir esim memorial a cok sicak bakmadi gibi oysa ben kararli gitmistim

Hasret hoş geldin. Yaşadıkların çok zor. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın.

Genetik hastalık demişsin. Hastalığın adı konulmadı mı? Birinci basamak bu. İkinci basamak, senin veya eşinin ailesinde, akrabalarında bu durumda olan var mı araştırmak gerekiyor. Üçüncü basamak ise mutasyon taraması ki bu haftalar sürebiliyor. Kromozom analizini burada özelde 2-3 haftada veriyorlar ancak senin sorunun belli bir genetik hastalıksa bunun araştırılması ve hangi kromozomdan hangi ekzondan kaynaklaklandığının bulunması gerek. Vefat eden çocukların hastalık açısından araştırıldı mı? Sen veya eşin mutlaka taşıyıcısınız, belki ikiniz belki biriniz bunun bulunması ve ona göre analiz yapılması gerek.

Adetin 2. veya 3.günü gidersen doğrudan tedaviye başlarsın ki senin tedavi amacın pgt. Testler tahliller vs. asla 10 günde yetişmez. Genetik işlemler için bu aralar gelsen tedavi zamanına ancak yetişir sonuçlar.

Cumhur Bey'i aramaktan çekinme. Elinden geldiğince yardımcı olur. Allah yardımcın olsun...

Son düzenleme:
Trkuazcım görüşmen iyi geçmiş sevindim. Laptan korkma. Memorial topiğinde olan arkadaşlar var. Akasya'nın dediği gibi birişu an hamile. Biri tedavide biri tedaviyi bekliyor :) Gittiğin yerin içine sinmesi çok önemli. Eşinle ortak bir noktada buluşursunuz inşallah.

Özelden bana face ismin yollarsan ekleyebilirim. Profil resmini de yaz ama :)

Bu arada ben de rahim filmi çektirmedim daha doğrusu ameliyat olduğum için doktor izin vermedi.

Son düzenleme:
Merhbalar kizlar bu topigi okuyali 3-4 gun oluyo sanirim henuz 100 sayfa fln anca okumusumdur. Ve masallah aranizdaki samimiyet ve ozelliklede pgt ile bebek sahibi olan arkadaslarin yeni arkadaslara halen yardim etmek istiyor olmasi gercekten cok hos Allah razi olsun onlardan, bilgilendirmis ve bu yolda daha konrollu ilerlemeye cok yardimci oluyolar.
Bende de translokasyon problemi var, denemek istedim tup bebek pgt olmadan ama nasip degilmis 1,5 aylik bebegimi dusuk yaptim gecen hafta. Simdi onumde 1 aylik bir sure var ankarada degerlendirebilecegim. Yada seneye yaza kalicak. Pgt ve tup bebek yaptrmam gerekiyo
Dusukten hemen sonraki ay tedaviye baslanip 1 ay icinde herseyin bitme ihtimali nedir? Normalde toplam ne kadar surede bitiyo pgt ve tup bebek tedavileri? Yada seneye kalirsa bu surede yapilmasini onereceginiz biseyler var midir ?
Ankarada mikrogen de volkan beyin ismini duydum, orda herhangibi tecrubesi olan var mi veya anakrada onerecegi bir yer olan?
Yasim 27 aceba bu sogan kuru incir kuru keciboynuzu kuru uygulamak tedaviden once ise yarar mi?

Simdiden cok tesekkurler. Allaha emanet olun.

Merhbalar kizlar bu topigi okuyali 3-4 gun oluyo sanirim henuz 100 sayfa fln anca okumusumdur. Ve masallah aranizdaki samimiyet ve ozelliklede pgt ile bebek sahibi olan arkadaslarin yeni arkadaslara halen yardim etmek istiyor olmasi gercekten cok hos Allah razi olsun onlardan, bilgilendirmis ve bu yolda daha konrollu ilerlemeye cok yardimci oluyolar.
Bende de translokasyon problemi var, denemek istedim tup bebek pgt olmadan ama nasip degilmis 1,5 aylik bebegimi dusuk yaptim gecen hafta. Simdi onumde 1 aylik bir sure var ankarada degerlendirebilecegim. Yada seneye yaza kalicak. Pgt ve tup bebek yaptrmam gerekiyo
Dusukten hemen sonraki ay tedaviye baslanip 1 ay icinde herseyin bitme ihtimali nedir? Normalde toplam ne kadar surede bitiyo pgt ve tup bebek tedavileri? Yada seneye kalirsa bu surede yapilmasini onereceginiz biseyler var midir ?
Ankarada mikrogen de volkan beyin ismini duydum, orda herhangibi tecrubesi olan var mi veya anakrada onerecegi bir yer olan?
Yasim 27 aceba bu sogan kuru incir kuru keciboynuzu kuru uygulamak tedaviden once ise yarar mi?

Limonçiçeği Allah sabırlar versin canım en kısa sürede toparlanmanı dilerim. Düşükten hemen sonra adetinin düzene girmesiyle ilgili bi durum tedaviye baslayabilmen bana en az 2 ay geçsin demişti drum
. Tüp bebek tedavisi süresi kişiye göre değişiyor kısa protokol uygulanırsa adetin 2. günü baslıyor 15 günde bitiyor 12 gün sonra da test yapıp öğreniyosun hamileliğini inşallah. Uzun protokol tam kaç gün sürüyor bilmiyorum ama adetin 21. Günü baslıyor ve yeni adetle beraber devam ediyor. Volkan beyle tlfonda konusmustum çok iyi biri elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor , kendi bünyesinde pgt yapmayan merkezlerin çoğu Volkan beye yaptırıyor. Tedavi süreci içinde pgt çok süre almıyor 3. Güne gelen emblardan alınan örnek 1-2 güne incelenip embryp 5-6. Günlere geldiğinde sağlıklı olarak seçilmiş olanlar transfer ediliyor

Son düzenleme:
Limonçiçeği Allah sabırlar versin canım en kısa sürede toparlanmanı dilerim. Düşükten hemen sonra adetinin düzene girmesiyle ilgili bi durum tedaviye baslayabilmen bana en az 2 ay geçsin demişti drum
. Tüp bebek tedavisi süresi kişiye göre değişiyor kısa protokol uygulanırsa adetin 2. günü baslıyor 15 günde bitiyor 12 gün sonra da test yapıp öğreniyosun hamileliğini inşallah. Uzun protokol tam kaç gün sürüyor bilmiyorum ama adetin 21. Günü baslıyor ve yeni adetle beraber devam ediyor. Volkan beyle tlfonda konusmustum çok iyi biri elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor , kendi bünyesinde pgt yapmayan merkezlerin çoğu Volkan beye yaptırıyor. Tedavi süreci içinde pgt çok süre almıyor 3. Güne gelen emblardan alınan örnek 1-2 güne incelenip embryp 5-6. Günlere geldiğinde sağlıklı olarak seçilmiş olanlar transfer ediliyor

Armaan canım cok tesekkur ederım cevabın ıcın ben acikcasi yeni dusuk yaptigm icicn su an uzuntumu ancak bu bastrr dye dusunuyorum belkide sabah aksam pgt okuyorum. Hep cocuk resimlerine bakiyorum.. Bi heyecanla kalkip bu ise giristigmde ya olmazsa o zaman daha cok mu etkilenirim dye dusunuyorum cunki su an isim icin sorumluluklarim biraz yogun onlari en azindan seneye kadar hafifletmem lazim. Ama bide dusunuyorum ya rabbim simdi nasip ederse inanilmaz bi sevinc olur benim icin. Hep bi gelgitlerdeyim. Allahim hepimizin yardimcisi olsun insallah..

Bu arada kizlar lutfen baskalriyla karsilastrma yapip fln umutsuzluga kapilmayin, Rabbim cok ama cok buyuk, kendimi ornek olarak verym mesela benim annem ve babam ayni kromozomun translokasyonuna sahipler ve normalde tibbin kabul ettigi boyle bir ailenin hep down sendromlu cocuklari olacagi ama yuce Rabbim beni normal yoldan nasip etmis aileme ve sanirim ben ilk farkedilen ornegim bu durumla ilgili :)

Merhaba canım hoş geldin. Öncelikle geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.
Armaanın dediği gibi tedaviye başlayabilmen vücudunun, reglinin düzene girmesiyle ilgili.
Rahimle, tahlillerle, yumurtalarla ve spermle ilgili bir sıkıntı yoksa adet olduğunda başlayabiliyorsun. Sana büyük ihtimalle kısa protokol uygulanır. Pgt zaten tüp bebek sürecinde devam eden bir işlem, 1 günde sonuç çıkıyor. Volkan Bey'e pgt yaptıran arkadaşlar var, memnunlar. Bana kalırsa pek böyle kürlere girme doktora danışmadan. Allah yardımcın olsun...

Back
X